Dodaj do ulubionych

mondeo czy laguna rocznik 96/97

30.08.06, 23:44
Myśle o takich autach jaki polecacie!
jakie koszty serwisu!
na co zwracać uwage.
Obserwuj wątek
    • miskorabol Re: mondeo czy laguna rocznik 96/97 31.08.06, 09:04
      zainwestu pare groszy i kup Mondeo MKII od 97 rok. Wyposazenie duzo lepsze niz
      w MKI. ładniejszy przód auta. Sam jestem szczęsliwym posiadaczek Mondeo MKII z
      98 rok. Przebieg licznikowo 141 tys km. (nie wiem ile naprawede, auto z niemiec
      z auto hausu, pasek od rozadu był wyciagniety strasznie a rolka napinajaca
      tukłasie jak diabli) auto jak narazie jezdzi bezproblemowo. Wymieniony rozrzad,
      olej płyny. Mam 2.0 wiec pali ok 9 do 12 l benzyny w miescie. A jak juz
      decydujesz sie na Forda to tylko wersja GHIA.

Jak cos wiecej chcesz sie dowiedziec o Fordzie zapraszam na stronę :

www.fordclubpolska.org/
      • gamas1 Re: mondeo czy laguna rocznik 96/97 31.08.06, 19:54
        a może terazktos coś o lagunie zebym miał jakies porównanie.
        • musiszsiezalogowac1 Re: mondeo czy laguna rocznik 96/97 31.08.06, 23:33
          Z tych dwoch samochodow postaw na Toyote Avensis.
        • baartur Re: mondeo czy laguna rocznik 96/97 01.09.06, 12:19
          Witam,
          Jeżeli laguna to myśle że z silnikiem 2.2 w dieselku to dobry wybór całkiem
          fajne i wygodne autko, prowadzi sie nieżle tylko tyle że to francuz ;)

Pozdrawiam,
          Artek
          Zapraszam na www.forumsamochodowe.pl
          • login103 Re: mondeo czy laguna rocznik 96/97 01.09.06, 12:22
            ford gó.. wort a francus jego brat !!!!!!!!!!

Japan cars The power of dreams
    • 01boryna Bron sie przed Laguna 01.09.06, 15:19
      W 1996 roku nabylem Lagune. Dopoki byla na gwarancji to mozna bylo te kilka
      napraw jeszcze jakos przezyc. Mimo ze nie jezdzilem bardzo duzo i nie w Polsce
      to od 4go roku zaczelo sie po kolei wymienianie pompy wodnej, prawie calej
      klimatyzacji, resorow, zarwanego fotela, wiazek kabli do ogrzewania tylnej
      szyby i do ABS, regularnie przepalajacych sie zarowek (zeby wymienic zarowke
      oswietlenia zegarow trzeba bylo zdjac caly przod - 120DM). Wszystko poza
      normalnymi przegladami. Nie sadze zeby cos moglo byc gorszego, nawet Ford

• ian_curtis Re: to i moje 2 grosze 01.09.06, 20:10
        Laguny nie znam (choć mam sentyment do francuzów clio, 19, saxo...

Natomiast Mondeo oddałem jedno z 1999 z przebiegiem 218 tyś silnik 1.8 benzyna w sumie jazda (właściwie katowanie w firmie) zero problemów. Dziś pozbyłem się drugiego Mondeo (też firmowe) z 2000 roku silnik 2.0 wersja Ghia. Auto z przebiegiem 160 tyś i róznież zero problemów (a przepraszam cieknie z pompy od wspomagania) moje jedno spostrzeżenie. Silnik 1.8 w kombi pali sporo więcej niż 2.0 w sedanie. Ogólnie 2.0 (o zgrozo!) jest naprawdę ekonomicznym silnikiem w mondeo (moim skromnym zdaniem) jak lubisz szybko jeździć spokojnie ponad 200 km/h wyciągniesz ale chyba wtedy wiry są w zbiorniku. A i jeszcze jedna rzecz notabebe zaobserwowana również w firmowym Focusie, w mondeo i focusie odpada lakie (sero!) odpada płatami. Nie mam pojęcia czy to przypadek szczególny tych aut co mamy czy złośliwość przedmiotów martwych.
    • kikantos Re: mondeo czy laguna rocznik 96/97 01.09.06, 20:15
      Ja kupujac samochod ogladalem forda.zawiodlem sie...malo miejsca.ale niw wiem jak maja sie sprawy co do spraw technicznych.mam lagune i jestem z niej zadowolony...swietnie sie prowadzi i nie ma z nia problemow.
      • 01boryna Re: mondeo czy laguna rocznik 96/97 01.09.06, 20:28
        kikantos napisał:

> Ja kupujac samochod ogladalem forda.zawiodlem sie...malo miejsca.ale niw wiem j
        > ak maja sie sprawy co do spraw technicznych.mam lagune i jestem z niej zadowolo
        > ny...swietnie sie prowadzi i nie ma z nia problemow.

A ktory to rocznik/model tej Laguny? Strasznie sie napalilem na nastepny model
        Laguny po moim. Prawie ja kupilem. Na szczescie troche sie poprawilo i moglem
        sobie pozwolic na auto marzen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka