Dodaj do ulubionych

Mbank ku przestordze!

14.10.11, 20:03
Witajcie, pewnie niektóre/niektórzy z Was mają konto w Mbanku. Sprawdzcie proszę czy nie obciążono Waszych kont pomyłkowo kwotą 2,00 zł - mimo zakupów na kwotę mimnimum 100 zł- osoby posiadające konto na pewno będą zorientowane o co chodzi. Ja sprawdziłam swoje konto pod wpływem telefonów od znajomych, którym zwinięto z konta taką kasę. I teraz najlepsze by ją odzyskać trzeba zadzwonić do konsultanta - koszt połączenia co najmniej 5 zł ("proszę czekać, nacisnąć : 1, 2 , 3, 10 , linie zajęte" itp itd). Jeśli co miesiąc mają tak robić to ja podziękuję temu bankowi za "współpracę". Paranoja jakaś!

Obserwuj wątek
    • miska_malcova Re: Mbank ku przestordze! 14.10.11, 23:33
      straszne! Mbank ukradł Ci 2zł! Zgłosiłaś to już na Policję?
      • tyssia Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 06:51
        > straszne! Mbank ukradł Ci 2zł! Zgłosiłaś to już na Policję?
        big_grin
        Mi tez ukradł
        • johana75 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 09:44
          hehe, ja nie mam tam konta, ale uważam że nawet jakby było to 10 gr. to nie ma prawa i już.
          2 zl. razy iles tam to może byc spory zastrzyk finansowy dla banki ;p
          • anula36 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 09:49
            2 zl, niby nic.

Tylko jak Ci tych 2 zl bedzie brakowac do czegos to Ci bank nie dolozy.

Takie bankowe przekrety trzeba tepic w zarodku.
      • anka.2 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 11:05
        A ty może zgłosiłaś/ eś się już do lekarza? Głupi bełkot.
        • anka.2 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 11:07
          * Oczywiście to było do miski malcowej.
        • miska_malcova Re: Mbank ku przestordze! 16.10.11, 19:44
          wykorzystaj swoją energię na coś konstruktywnego zamiast się pienić i koniecznie zgłoś się do psychiatry, bo masz kłopoty z opanowaniem emocji
          • anka.2 Re: Mbank ku przestordze! 16.10.11, 22:03
            miska_malcova napisała
            > wykorzystaj swoją energię na coś konstruktywnego zamiast się pienić i konieczni
            > e zgłoś się do psychiatry, bo masz kłopoty z opanowaniem emocji

Ha ha, i kto to mówi? Nie dość, że wpisujesz się w posty, które najwyraźniej cię nie dotyczą, to jeszcze piszesz komentarze, które właśnie nie wnoszą NIC KONSTRUKTYWNEGO. Tak więc zajmij się sobą i wykorzystaj swoją energię na coś mądrzejszego, bo musi ci się strasznie nudzić. A psychiatra przyda się i owszem, ale tobie. Nie dyskutuję z osobami szukającymi zaczepki. Koniec głupiej dyskusji. Żegnam.
            • miska_malcova Re: Mbank ku przestordze! 16.10.11, 22:18
              nie zapomnij powiedzieć lekarzowi, że bank cie oszukał na 2zł :big_grin
              • mazel_tov Re: Mbank ku przestordze! 26.10.11, 07:52
                Miska, nie obnoś się tak publicznie ze swoją głupotą. Cnotą damy wszak jest skromność i umiar.
                • miska_malcova Re: Mbank ku przestordze! 26.10.11, 11:42
                  mazel_tov napisał:

> Miska, nie obnoś się tak publicznie ze swoją głupotą. Cnotą damy wszak jest skr
                  > omność i umiar.

ty z pewnością dama nie jesteś, a twoja głupota jest wszechobecna
                  • mazel_tov Re: Mbank ku przestordze! 27.10.11, 08:01
                    Udowodnij. Jak Ci się nie uda, to przeproś.

Pyszczyć też trzeba umieć kochana.

Baj baj.
                    • miska_malcova Re: Mbank ku przestordze! 17.11.11, 20:14
                      mazel_tov napisał:

> Udowodnij. Jak Ci się nie uda, to przeproś.
                      >
                      już sie rozpędzam
                      > Pyszczyć też trzeba umieć kochana.
                      i tego właśnie nie potrafisz
                      >
                      > Baj baj.
                      żegnam
      • papryczka.chili Re: Mbank ku przestordze! 25.10.11, 19:08
        ale jak Ty wisisz bankowi 2 złote to wyśle Ci poleconysmile
    • kam4ka Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 12:54
      Sprawdziłam. Nie ukradli mi.
    • robotkuchenny Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 13:10
      Mnie w tym roku już 4 razy potrącii prowizję za kartę kredytową chociaż nie powinni. To niby głupie 3,50 m-cznie ale razy 4 to już 14 zł. I wątpię żebym był jedynym tak potraktowanym klientem. Pewnie wychodzą z założenia, że nikt tego nie zauważy a nawet jak zauważy to nie będzie mu się chciało użerać o zwrot.
      • johana75 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 15:29
        Chciałam dodac, ze ja tez mam prowizje za karte w ING 7zl. i nigdy nie została niesłuszni pobrana. Kilka razy zgapiłam sie i nie zapłaciłam teraz pilnuje juz tego ;P
        • famidyna Re: Mbank ku przestordze! 16.10.11, 08:43
          ING co najmniej 2-krotnie pobrał prowizję za kartę niesłusznie.
          Reklamację wypełnia się na stronie internetowej, zwrócili, ale trzeba bardzo pilnować. Mają okres rozliczeniowy do 28 dnia miesiąca.

inna sprawa, że jak braliśmy karty do konta (konto jest wspólne - do rozliczenia kredytu hipotecznego) to opłata za kartę była 2 zł (jesli nie zapłaciło się 100 PLN w miesiącu).
    • havana28 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 15:32
      kurcze, a mi nie ukradł ani złotówki
      • hellusia Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 16:17
        a ja własnie dlatego zastrzegłam sobie kartę w mbnaku i nie mam jej i nic nie płacę
    • angazetka Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 17:08
      Jasne, że to przykra pomyłka, ale taki alarm z powodu 2 zł wygląda dość zabawnie.
      • anka.2 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 19:59
        Angazetka, tu nie chodzi o 2 zł (poza tym 2 zł + 5-6 zł za rozmowę z konsultantem to już 7-8 zł, a nie 2 zł) tylko o sam fakt braku uczciwości. Dowiedziałam się o tym od koleżanki, którą znów powiadomił jej brat- oboje mieli właśnie taką sytuację. I w tym momencie to już nie jest sprawa jednej osoby tylko kilku a pewnie i więcej, a jeśli sytuacja będzie się pojawiać co m-c to już nie jest wcale a wcale zabawne. Myślałam, że dobrze napisać o tym. Tak po prostu. Pozdrawiam.
        • monia1w Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 20:32
          Mi tez zakosili. Niby głupia pomyłka ale jakim cudem do niej doszło. Przecież to bank a nie Pani siedząca na kasie. Dla mnie rzecz nie dopuszczalna i nie jest ważne czy jest to 1 grosz czy 100 pln. Liczy fakt.
          Ciekawe ile osobom naliczyli te 2 złote i nikt się nie upomni?
          • nvv Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 22:40
            A nie jest tak, że prowizja jest pobierana automatycznie u każdego i automatycznie zwracana 15 dnia miesiąca jeśli ktoś wydał 100zł i (te 100zł zostało rozliczone w danym miesiącu kalendarzowym)?

Poza tym, mało osób chyba o tym wie (to już nie jest pytanie, ale stwierdzenie, którego jestem pewny): te transakcje za min. 100zł muszą być rozliczone w danym miesiącu kalendarzowym, a data rozliczenia transakcji nie jest tożsama z datą transakcji. Taki drobny szczegół, ale istotny i może umykający osobom wyzywającym mBank od złodziei...
            • anka.2 Re: Mbank ku przestrodze! 16.10.11, 00:11
              Nvv- odpowiem krótko - w każdym z wymienionych przeze mnie przypadków, na Infolinii - jak udało się już połączyć - powiedziano cytuję: "POMYŁKA w systemie, dziękujemy za zgłoszenie, pieniądze wrócą na konto w ciągu 30 dni"- oto stwierdzenie którego z kolei ja jestem pewna. Jakoś nikt na Infolinii tej w/w sytuacji nie tłumaczył w sposób przywołany przez ciebie - a przecież byłby to świetny argument by zamknąć buzie klientowi.
      • durmitor Re: Mbank ku przestordze! 19.11.11, 12:38
        angazetka napisała:

> Jasne, że to przykra pomyłka, ale taki alarm z powodu 2 zł wygląda dość zabawni
        > e.

Skoro dla Ciebie to zabawne, to pewnie pekasz z rozpuku z powodu wszystkich zalozonych watkow tu. Chyba kompletnie nie rozumiesz o co chodzi w oszczedzaniu. I skoro dajesz się oszukiwać w takich sytuacjach bo reagownie dla Ciebie jest zabawne to naprawde wspolczuje. Ciekawa jaka jest granica, kiedy reagujesz- jak ktoś Cie oszuka na 100 - 500 PLN czy to dalej dla Ciebie zabawne?
    • naomi19 Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 21:52
      Ja mam już dość tego 'banku'. Przechodzę do ing, przede wszystkim, że mam w pobliżu wpłatomat. Z mabanku natomiast likwidują mi kolejne bankomaty i muszę jechać 3km, aby wypłacić, wpłacić w ogóle nie mogę. Z karty mbanku nie korzystam, więc nie chcę płacić 2zł za nic.
      • goodlokacja Re: Mbank ku przestordze! - mi też ukradli 15.10.11, 22:06
        U mnie to samo - pobrali opłatę 2 zł. Właśnie wypowiedziałam debetówkę. Nawet nie musiałam poczta wysyłać wypowiedzenia. A takie podejście - o co tyle hałasu. No właśnie na to liczą Ci, którzy takie opłaty naliczają. Zobaczymy jak teraz będzie z kartą Milleniu. Najwyżej znowu będę musiała zmienić.
      • angazetka Re: Mbank ku przestordze! 15.10.11, 23:39
        > Z mabanku natomiast likwidują mi kolejne bankomaty i muszę jechać 3km, aby wypłacić

Gdzie ty mieszkasz? Ja mam wrażenie, że bankomat euronetu stoi dosłownie na każdym rogu, co tydzień widzę nowe lokalizacje.
        • naomi19 Re: Mbank ku przestordze! 16.10.11, 00:04
          Górny Sląsk, centrum miasta 40 000.
          W moim mieście zlikwidowano bankomat w pobliżu rynku, a zostawiono tylko w CH, oddalonym o kilka km od centrum. Dziękuję, postoję.
    • joanna_poz Re: Mbank ku przestordze! 16.10.11, 20:07
      Nie.
      mamy obydwoje konta w mbanku i z zadengo nie pobrano nam tych 2 zł.
    • mazel_tov Re: Mbank ku przestordze! 26.10.11, 07:56
      Wcale nie trzeba dzwonić za 5 zł. Sama wybrałaś taką drogę. Mozna za darmo przez interner, np. mailem czy przez czat.

• jamajka79 Re: Mbank ku przestordze! 26.10.11, 09:58
        Z mojego konta pobrano 2x2zł. Tu nawet nie chodzi o te 4 zł, ale o samą zasadę. Niby głupie 2 zł, ale jak się pomnoży przez liczbę klientów na pewno zrobi się niezła sumka! Ja na razie nie reklamowałam, tylko tak sobie myślę co by było jakbym to ja była dłużna bankowi te "głupie" 2 zł? Zapewne dostałabym ponaglenie do uregulowania należności smile
        • aurinko Re: Mbank ku przestordze! 27.10.11, 10:00
          To ja jakiś pechowiec jestem, bo ani z mojego konta ani u nikogo w rodzinie nie pobrali niesłusznie 2zł. Chyba nie jesteśmy ciekawym celem dla złodziei ;P
          • blacktea Re: Mbank ku przestordze! 27.10.11, 11:12
            Ciekawe od czego to zależy, ze jednym pobrano a innym nie. Mi nic nie pobrano
      • anka.2 do mazel_tov 28.10.11, 11:17
        mazel_tov napisał:

> Wcale nie trzeba dzwonić za 5 zł. Sama wybrałaś taką drogę. Mozna za darmo prze
        > z interner, np. mailem czy przez czat.
        >
        Ha! i to jest najlepsze, ten opis sytuacji juz sobie darowalam. Ale ok. Otóż i owszem zalogowałam się tamtego dnia na konto, weszłam na czat i odezwał się pan, który po "wysłuchaniu" mnie, napisał, że no cóż takiej sprawy to on przez czat nie załatwi, bo nie ma dostępu do mojego konta. Tylko przez Infolinie. I wtedy właśnie nagadałam mu o płaceniu za rozmowę itp, a on ze nic na to nie poradzi. Rozmowę skopiowałam jakby co. Tak więc albo miałam pecha albo do kitu z takim czatem.

• szalonymotocyklista Re: Mbank ku przestordze! 30.10.11, 09:46
      Mbank informował o tej opłacie ze 3 miesiące przed jej wprowadzeniem. Problemu nie ma jak mamy tam podstawowe konto ROR, 100 zł to np. 2x zakupy spożywcze.
      Żeby nie płacić dużo za rozmowę z mbankiem, należy zadzwonić ze stacjonarnego telefonu a nie z komórkowego (np. z pracy albo od znajomych). Numer jest na 801- czyli jednostka zaliczana jest 1 raz za całe połączenie (albo za 3 minuty, już nie pamiętam).
      • goodlokacja Re: Mbank ku przestordze - ZNOWU!!! Wrrr 05.12.13, 11:37
        Kolejny raz czuję się oszukiwana przez mBank!
        MBank pobiera opłaty za nieaktywowane karty. W moim przypadku nieaktywowana karta kredytowa przez rok nie była widoczna w systemie. I to właśnie sprawia, że czuję się nieuczciwie potraktowana. Opłata pojawiała się w momencie, kiedy naliczyli mi za tę kartę opłatę 200 zł. Reklamacji nie uwzględniają.
        Gdyby karta była widoczna od początku to bym zadzwoniła i ją zamknęła.
        W przypadku mBanku trzeba coraz bardziej się pilnować.
        Rozważam zamknięcie wszystkich produktów, jakie u nich jeszcze mam.
        Przyzwyczajenie do mBanku mści się na klientach.

Dodam, ze mBanku nie interesuje, czy wysłana listem zwykłaym karta dotarła. Klient ma się sam dowiadywać. Opłaty i tak będzie musiał ponosić.

Ktoś miał też taką sytuację?
        • aminoe Re: Mbank ku przestordze - ZNOWU!!! Wrrr 06.12.13, 12:25
          Goodlokacja, nastraszyłaś mnie dlatego mam pytania: 1.Karty nie aktywowałaś, bo przysłali Ci wcześniej nową nim jeszcze skończyła Ci się stara karta? 2. Jak to możliwe, ze przez 1 rok kwota urosła do 200 zł, jeśli za 1 m-c opłata za kartę wynosi 4 zł? 4 x12=48 zł

• goodlokacja Re: Mbank ku przestordze - ZNOWU!!! Wrrr 06.12.13, 17:34
            Spokojnie - 200 zł jest za kredytówkę Masredcard Miles&More. Nie została aktywowana w ogóle przez rok.
        • goodlokacja Re: Mbank ku przestordze - ZNOWU!!! Wrrr 19.12.13, 12:35
          No i mąż pozamykał już wszystko w mBanku. Opłaty nie cofnęli, więc zamknął rachunek, rachunek oszczędnościowy i eMaklera. Zabawne jest to, że płacą 50 czy 100 zł za nowego klienta w różnych akcjach, a nie dbają o takiego, którego pensja (wyższa niż średnia krajowa) regularnie wpływała na ror. Kilka lat temu było w PKO SA, z którego mąż się przeniósł do mBanku. Teraz nie mamy nic wspólnego z tamtym bankiem. Teraz będzie podobnie z mBankiem. Nie należy być ich lojalnym klientem - komunikat z mBanku smile
    • ashleenc Re: Mbank ku przestordze! 19.12.13, 17:51
      Mi Mbank pobiera opłatę co miesiąc za kartę której nie posiadam, pisałam maile, nigdy nie dostałam odpowiedzi. Gdy pojechałam do filii banku w mieście wojewódzkim, pani powiedziała,że nie ma dostępu do mojego konta i mam dzwonić na infolinię...
      Też nie mam ochoty płacić za coś czego nie używam.
      Cena konta adekwatna dojakości
      • goodlokacja 30 zł za eMaklera 20.12.13, 17:24
        To jeszcze z newsów - mBank wprowadził opłatę za eMaklera, jeśli się nie wykona żadnej operacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka