ofelia1982 26.03.13, 09:18 Ablims, widziałam Twoją stronę www. GRATULUJĘ! DObrze zorganizowana, poukładana, ładna graficznie. Chapeau bas! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astrum-on-line Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 10:01 O tym mówicie? Było omawiane na forum jakiś miesiąc temu. Odpowiedz Link
beatrix_75 Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 10:35 na pierwszy rzut oka -rzeczywiscie jets przejrzysta ,a to jest bardzo ważne bedę zaglądać Odpowiedz Link
konto_calkiem_nowe Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 10:57 przepisy na zupe mnir rozwalaja np ogorkowa, dla laika super przydatna Ogórkowa Składniki: ziemniaki pietruszka marchew cebula por udko z kurczaka śmietana ogórki kiszone przyprawy Cebule podsmażyć na patelni. Gotować na delikatnym ogniu. Śmietanę i przyprawy dodajem na końcu. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:14 Gorzej niestety / duzo gorzej / na drugi i kolejne rzuty oka. Reklama tej strony i gratulacje sa klasycznym przykladem tzw. niedzwiedziej przyslugi. Odpowiedz Link
ablims Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:19 Opisz proszę co się nie podoba. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:36 Podoba mi sie pierwsza strona, czyli home page. Reszta jest niedopracowana / brak miliona przecinkow: myslalam, ze zostaly zniesione, ale czasem ich uzywasz /, chaotyczna, merytorycznie slaba. Nie chce pisac o szczegolach: tak bedzie lepiej. Jeden przyklad podam, zeby nie byc goloslowna. ablims.pl/nap/nap.htmlZupy Dania / a zupy to nie sa dania? / Wypieki Nalewki Wyroby / wyroby? miesne? cukiernicze? / Sałatki i Surówki Sosy do dań Sosy do potraw słodkich Pasty do chleba / pasty do chleba, cos do chleba: mozna to lepiej ulozyc / Coś do chleba Sezon na Warzywa Sezon Owoce / NA owoce nie? / Więcej przepisów znajdziesz na forum. Zapraszam. Dziekuje, ale raczej nie skorzystam / zerknelam oczywiscie, ale mam inne wymagania co do przepisow /. Strona wymaga jeszcze cieeeeeeeeeeeeeeeezkiej pracy. Potem ja przejrzymy, a gratulacje / ewentualne / dopiero na koncu. Odpowiedz Link
ablims Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:43 Bardzo dziękuje za spostrzeżenia. Strona była robiona dość szybko, więc mogły być problemy z interpunkcją.. Wiele osób naciskało. Oczywiście poprawie błędy. Jeśli chodzi o przepisy - to właśnie o to chodzi.. Ma być przejrzyście i prosto. A nie setki pod linków czy kategorii. prawidłowy link - ablims.pl/nap/nap.html Odpowiedz Link
linn_linn Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:58 A to juz jest zrozumiale: strona zrobiona na odczepnego i na to faktycznie wyglada. Jesli naciskacze sa zadowoleni, to wszystko w porzadku. Co to sa pod linki? Odpowiedz Link
momas Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 12:01 "Ma być przejrzyście i prosto" Ok, Twoja wola. Tylko uczciwość nakazywałaby umieścić uwagą:"Przepisy dla osób mających doświadczenie w gotowaniu." Bo dla poczatkujących - korzystanie z tak podanych przepisów to prosta droga do katastrofy kulinarnej. Np nie podając ilości wody/bulionu sugerujesz (?). ze z podanych skladników mozna ugotowac i 10 litrów zupy. a moze i 20? Faktycznie, przepis dla oszczędnych Odpowiedz Link
momas Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:42 Obejrzałam sobie sposób podawania przez Ciuebie przepisów. Na zupy . I podobnie, jak juz to zauważyło Konto Całkiem Nowe - przepisy sa podane w sposób hmmmm.... zacytuję: "Barszcz Ukraiński Składniki: 3 buraki małe marchewka pietruszka por ziemniaki fasola biała przyprawy olej lniany Gotujemy na delikatnym ogniu. Olej lniany podajemy już po nałożeniu zupy na talerz i lekkim ostygnięciu. " Co gotujrmy? Wszystko razem? W całości? W kawałkach? Wrzucamy na wrzątek? Czy do zimnej wody? A moze nie wody, tylko uzywamy bulionu? Rosołu? Jakich przypraw uzywa sie? Fasola biała surowa? Sucha?Namoczona? Z puszki? ITD, ITP... Dla kogoś kto nie gotujwał barszczu ukraińskiego lub jest mało zaawansowany w kuchni przepis jes bezużyteczny. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:59 Ciekawe kto naciskal, aby miec ten przepis? Odpowiedz Link
astrum-on-line Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:25 Ale o co chodzi? Strona jest fajna. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:38 Home page? A zajrzalas do srodka? Odpowiedz Link
astrum-on-line Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 12:22 Zajrzałam. Dla mnie i tak mało co tam jest ciekawego, więc się nie wgłębiałam. Minimalistką nie jestem, gotować umiem, o medycynie niekonwencjonalnej też wiem więcej. Ale doceniam że komuś się chce coś napisać i podzielić zebraną wiedzą. Jedyna maja uwaga - przy przepisach na mieszanki ziołowe podałabym źródło. Bo raczej nie autor strony je komponował tylko ojciec Klimuszko. Odpowiedz Link
ablims Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 11:16 Bardzo dziękuje. Codziennie staram się dokładać coś nowego. Strona jest rozbudowywana. Mam nadzieję, że przypadnie do gustu Odpowiedz Link
linn_linn Re: majonez 26.03.13, 11:51 Majonez robiony ablims.pl/nap/wyroby3.html / robiony? chyba w odroznienu od majonezu wyczarowanego przy pomocy rozdzki / Majonez robiony w sloiku / testowany kiedys przeze mnie i dokladnie opisany / fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,66925131,66956019,0,2.html?v=2&noi=1 Co sie komu podoba... Odpowiedz Link
ablims Re: majonez 26.03.13, 12:19 Dzięki za wszelkie uwagi. Wieczorem zapieram się do poprawiania. Odpowiedz Link
smonik Re: majonez 26.03.13, 12:32 Oj, przecież żadna strona nie startuje dopracowana na tip-top No i sama chęć dzielenia się swoją wiedzą, takiej pracy dla innych jest godna pochwały. Uszczegóławiać przepisy, dodawać przecinki czy poprawiać sformułowania można w trakcie. Można tu sprawdzić parę rzeczy, resztę doszukać gdzie indziej lub poprosić o bliższe info. W każdym razie życzę powodzenia, dobrego kontaktu z czytelnikami i radości z takiej pracy Odpowiedz Link
linn_linn Re: strona 26.03.13, 13:05 Oczywiscie, ze tak. Lepiej jest wiec zaczekac z jej rozpowszechnianiem, a tym bardziej z gratulacjami. Teraz ktos zajrzy i wiecej do niej nie wroci / podobnie bylo z forum Ablimsa: tloku tam nie widzialam /. Nie bedzie sprawdzal, czy autorowi zachcialo sie poprawic calosc, czy jeszcze musi poczekac. Strona musi od razy przyciagnac uwage i sprawic, aby wyladowala w ulubionych w celu czestego jej odwiedzania. Moim zdaniem szanse sa male, a przepisy szczegolnie zniechecaja do calosci. Ludzi otwieraja linki z przepisami / forum / i znikaja. Moze lepiej juz zalozyc blog i pracowac nad kazdym postem / zadanie tez ambitne, ale mniej rozpraszajace /. Wlasna strona to jednak zbyt ambitny program. Lepiej mniej, ale lepiej. Odpowiedz Link
malwi.2 Re: majonez 26.03.13, 13:47 smonik napisała: > No i sama chęć dzielenia się swoją wiedzą, takiej pracy dla innych jest godna p > ochwały. dokładnie > W każdym razie życzę powodzenia, dobrego kontaktu z czytelnikami i radości z ta > kiej pracy ja też Odpowiedz Link
johana75 Re: majonez 26.03.13, 13:03 Linn musze powiedziec że troche rozbawiło mnie skomplikowanie tego przepisu na majonez, a najbardziej odpowiedni słoik/naczynie. Potem wszystko schłodzic najlepiej razem z blenderem Nie mówie że tj. zły przepis, tylko wymaga zaangażowania ...bo jak się nie ma takiego naczynia? Ja robię od ok. 28 lat majonez, nigdy mi sie nie zważył. Rozumiem że niektórym nie wychodzi i wiem w sumie dlaczego. Nigdy nie leje sie całego oleju na raz, podstawowa zasada! Daje do miski żółtko, musztardę mieszam, wlewam pomału olej (nie musi byc schłodzony ) cały czas mieszając. Następnie dodaje trochę cukru i zamiast octu sok z kiszonych ogórków jak mam, sól i biały pieprz do smaku i jest. Mieszam normalnym robotem z końcówkami do ubijania piany, jak nie ma się w domu to wystarczy trzepaczka do piany i troche siły, tak robiłam w dzieciństwie Mój majonez jest tak gęsty że nie spada z łyżki. jak chce się zrobic wiecej majonezu to dadajesz 2 żółtka i więcej musztardy a oleju tyle ile chesz majonezu. Odpowiedz Link
linn_linn Re: majonez 26.03.13, 13:11 To jest test znalezionego przepisu: dla tych, ktorzy nigdy nie porwali sie na wlasnoreczne wykonanie majonezu. Wlasnie dlatego skladniki, czynnosci zostaly opisane bardzo dokladnie / do tego uwagi koncowe /. Wiele osob wlasnie w ten sposob zaprzyjaznilo sie z domowym majonezem i tylko tak go robi. Jasne jest, ze nie jest to przepis dla Ciebie. Odpowiedz Link
johana75 Re: majonez 26.03.13, 14:20 Wiem dla kogo jest ten przepis. Chciałam powiedzieć tylko że mnie rozbawił, tak go odebrałam. A czy zawsze wychodzi, to już sama napisałas że i tobie sie nie udał...wiec innym też może, a przepisy są inne i o wiele prosstsze...no przynajmniej tak mi sie wydaje..ale trzeba próbować... Odpowiedz Link
linn_linn Re: majonez 26.03.13, 14:48 Udaje sie, udaje. Od lat robie tylko ta metoda. Mam nawet w kuchni specjalny sloik majonezowy do tego celu. Krytykujmy, ale trzymajmy sie faktow: "Moje uwagi: - moja pierwsza proba byla nieudana z uwagi na nieodpowiedni sloik / szukalam dosc dlugo i chyba jednak wybralam zly: jesli dol jest dobry, to koncowka nie wchodzi, a kiedy wchodzi, to dol jest zbyt szeroki / - po drugie: wpadlam na ?swietny? pomysl, aby zrobic majonez z resztki oleju ryzowego, ktory czasem uzywam do ciast / powinien to byc jednak olej slonecznikowy / - uzyte przeze mnie jajko wazylo tylko 48 g / bez skorupki /, wiec przy drugim podejsciu na wszelki wypadek zmniejszylam ilosc oleju slonecznikowego do 200 g". Przepis jest bardzo dobry: odstepstwa od niego moga byc niewskazane. Odpowiedz Link
johana75 Re: majonez 26.03.13, 16:13 > Przepis jest bardzo dobry: odstepstwa od niego moga byc niewskazane. No i dlatego nie lubie takich przepisów...wole byc kreatywna ;P Odpowiedz Link
volta2 Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 12:49 ablims, z całym szacunkiem, ale dla kogo - poza sobą samym ty to robisz? przecież tam nic więcej nie ma niż tu na forum? Odpowiedz Link
linn_linn Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 13:14 Ablimsowi zycze, aby wszyscy ci, ktorzy zachwycaja sie strona, wykazali sie konsekwencja i ozywili wreszcie tamtejsze forum. Odpowiedz Link
verdana Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 14:04 Niestety, z tych przepisów nie da sie korzystać Do dorsza dodajemy łyżeczkę masła i rozgnieciony ząbek czosnku. Dodajemy przyprawy. Kładziemy do folii i pieczemy. Dodajemy wcześniej upieczone 3 małe ziemniaki. Dodajemy ziemniaki do czego - do pieczenia, czy kładziemy na talerz? Czy upieczone wczesniej - to znaczy zimne? Makaron z brokułami: jeden średni brokuł dowolny makaron (świderki, rurki itp.) pół kostki masła starty parmezan (niekoniecznie) Brokuł ugotować w osolonej wodzie do miękkości (15-20 minut). Ugotować makaron, odcedzić, nie przelewać zimną wodą. Masło rozpuścić w rondlu. Przełożyć do masła brokuła. Dokładnie rozgnieść z masłem na papkę. Wymieszać z ciepłym makaronem i ewentualnie posypać startym parmezanem. Podawać na gorąco. Ile tego makaronu? Paczka? Pół paczki? Na ile osób ten przepis? Pół kostki masła wskazywałoby, ze na co najmniej cztery - jeden brokół, ze na dwie... Odpowiedz Link
momas Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 14:11 bo to chyba przepisy dla róznie oszczędzających... dla jednego (mniej oszczednego) bedą to np 4 porcje (paczka makaronu), a dla bardziej oszczednego - trzy paczki makaronu i danie dla 20 osob Serio Ablims, mozna przepisy podawac prosto, ale w sposób precyzyjny. Da się. A tak zniechęcasz, bo podanie przepisu w tej formie swiadczy o robieniu czegoś na odwal sie... Odpowiedz Link
sylwiam_m Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 14:21 Coś do chleba jajko, szczypiorek, majonez jajko, bekon lub szynka, majonez tuńczyk, kukurydz, majonez ser biały, rzodkiewka, jogurt ugotowana pierś z kurczaka starta na tarce o grubych oczkach, majonez pomidor, ogórek, rzodkiewka, dżem własnej roboty, miód, nutella, masło orzechowe, jajo na twardo. Jak ściera się ugotowane mięso na tarce?!!!!!!!!!!!!! Moim zdaniem, po tych przepisach masz małe pojęcie o gotowaniu. Serio, serio - gotuję od 25 lat i te przepisy dla mnie kupy się nie trzymają. Ogórkowa Składniki: ziemniaki pietruszka marchew cebula por udko z kurczaka śmietana ogórki kiszone przyprawy Cebule podsmażyć na patelni. Gotować na delikatnym ogniu. Śmietanę i przyprawy dodajem na końcu. Do ogórkowej ogórki, starte na tarce oczywiście, dodaje się na końcu, inaczej warzywa będą się gotować 3x dłużej a to już oszczędne nie jest wcale. Klopsiki mięsno - szpinakowe Składniki 400g mięsa mielonego z kurczaka 4 garści mrożonego szpinaku liściastego 4 ząbki czosnku 1 jajko 2 marchewki 1 seler naciowy 1 cebula szczypta kurkumy oliwa z oliwek jogurt naturalny Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Szpinak przesmażyć z czosnkiem na oliwie. Dodać do mięsa i uformować pulpety. Do garnka wlać wodę dodać pokrojone warzywa, chwilę gotować. Włożyć pulpety, gotować ok 15 minut. Kurkumę i jogurt wymieszać, wlać do pulpetów. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. A te pulpety w całości będą się trzymać siłą woli?! Proponuję spróbować zrobić pulpety według tego przepisu, nie uformujesz, rozpadną się podczas gotowania - tutaj trzeba jakiegoś "spoiwa" bułka namoczona, tarta, ziemniaki gotowane lub kaszka manna. Nie chce mi się dokładnie przeglądać ale przepisy słabe i pisane chyba przez teoretyka. Odpowiedz Link
ablims Dziękuje... 26.03.13, 14:37 Wszystkie przepisy idą do szczegółowego przeglądnięcia i poprawienia. Rzeczywiście, jest tutaj bardzo dużo błędów. Odpowiedz Link
pindzia.lindzia Re: Dziękuje... 26.03.13, 15:51 Nie ma to jak Polska mentalność. Błędy należy oczywiście właścicielowi strony wskazać, ale zrobić to w uprzejmy sposób, żeby go nie zniechęcać do dalszej pracy. Jak się czasem takie komentarze czyta to się żyć odechciewa, a co dopiero siedzieć za darmo nad stroną. Drogi ablimsie, gratuluję otwarcia strony, mam nadzieję, że nie zniechęcisz się przez krytykę i dalej będziesz rozwijał i udoskonalał swoje "dziecko". Bardzo spodobał mi się pomysł z zanoszeniem leków do hospicjum, sama mam dużo takich, których już nie używam, a patrząc na ich rodzaj, naprawdę mogą się kiedyś przydać w takich placówkach. Tylko jedno uwaga: jeden pokój, nawet dla pary, to dla mnie stanowczo za mało. Dzieci zasługują na azyl, a dorośli nie? Trudno w jednym pokoju spać, jeść, odpoczywać, uczyć się (jak ktoś jeszcze musi). Czasem małżonek/ka musi coś zrobić w ciszy albo chce się położyć wcześniej spać, a druga osoba chce np. oglądać telewizję. Moi rodzice przez lata tak mieszkali i dobrze na tym nie wyszli. Odpowiedz Link
sylwiam_m Re: Dziękuje... 26.03.13, 16:04 Ale Ablims robi to za darmo na własne życzenie. Nie ma chyba jakiejś naglącej potrzeby powstania takiej stronki. Chce się wykazać, jest to forma hobby i ok, fajnie. Tylko to jest strona o oszczędzaniu a jak pulpety zamienią Ci się w breję, warzyw w zupie nie dogotujesz itp. to to żadne oszczędzanie nie jest. Jeżeli chce się być ekspertem w jakiejś dziedzinie i doradzać ludziom to chyba warto mieć podstawową wiedzę. Ja mam spore doświadczenie w gotowaniu, przetworach, pieczeniu ale robię to raczej odtwórczo, przepisy biorę z netu czy książek. Zastanawiałam się kiedyś nad blogiem ale jest ich masa i co ja odkrywczego napiszę? Przecież ta wiedza już jest w necie. Nie rozumiem pędu ludzi do zakładania stronek czy blogów jeżeli powielają wiedzę. która już jest dawno opublikowana. Gdzieś przemykał tu blog o codzienności ze słabiutkimi i niezdrowymi przepisami. Jeżeli autor chce się wysilać to ok., tylko po co? Odpowiedz Link
jop Re: Dziękuje... 27.03.13, 15:40 Tam serio jest pomysł, że 1 pokój dla pary wystarcza? OJP. I może jeszcze kozę sobie zafundować? Albo prosiaka w wannie? Mieszkamy w 2 osoby w dwóch pokojach (50 m2) i mamy serdecznie dość ciasnoty. Mamy kilka tysięcy książek, niespecjalnie się z tym mieścimy (sterty wszędzie). Ja pracuję zdalnie, mój facet też czasem musi coś w domu zrobić. Rewelacyjny wybór - stanowisko pracy albo w sypialni, albo w salonie. Dobrze, że już odliczamy dni do przeprowadzki. Odpowiedz Link
majowa_kotka Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 15:59 Też wydaje mi się, że to chwalenie to taka niedźwiedzia przysługa... Strona jest oparta na darmowym szablonie z 2004 r. Nic w tym złego, absolutnie - jest dopracowany i estetyczny. Ale jest, cóż, sprzed dziewięciu lat i to NAPRAWDĘ widać. Odpowiedz Link
skarbonka-bez-dna Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 16:24 włączyłam tylko jeden przepis - na ciasto z chałwą i faktycznie trzeba się nagimnastykować, aby zrozumieć, ale ślinka mi pociekła i stwierdziłam, że to drogie ciasto natomiast porady o oszczędzaniu - zbyt ogólne. "spłać karty" - ok, ale jak? Liczyłam, że wiedza z forum będzie dokładnie opisana i pogłębiona. W takim kształcie jak to jest w tej chwili - może wejdę jeszcze kiedyś na przepsiy z ciastami (chałwa narobiła mi smaka), ale nie na porady o oszczędzaniu - a chyba o tym miało być. Odpowiedz Link
guderianka Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 16:39 Gratuluję -dużo pracy za Tobą i sporo przed Tobą ale widzę, że masz cel, pomysł i chęci więc na pewno się uda Odpowiedz Link
zosiaonline Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 18:16 A we mnie ten upór Ablimsa budzi życzliwą ciekawość. Ludzie są różni. Mamy tysiące udogodnień w każdej dziedzinie życia - dlaczego widzieć w tym coś złego? Może komuś ta strona pomoże. Owszem, bez poradników online da się żyć, podobnie jak bez radia, telewizora, komputera, komórki (choć studenci dziś w to wątpią). Naprawdę się da. Ale czy o to chodzi, żeby wracać do czasów, gdy po wodę szło się do studni? Ludzie żyli bez tysiąca rzeczy, które dziś mamy. Nie chodzi o to, żeby nie mieć, ale o to, żeby nie być niewolnikiem rzeczy. To dotyczy każdej rzeczy, którą mamy. Oczywiście jest też pewna hierarchia potrzeb, ale to dotyczy wszystkiego, co się kupuje. Ablims, niech Cię nie gorszy ta krytyka. Nasze uczucia nie są doskonałe i zawsze nam łatwiej, jak mamy się na kogo pozłościć )) Powodzenia! Zośka Odpowiedz Link
robotkuchenny Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 26.03.13, 20:41 Przyłączam się do gratulacji. Podoba mi się Twoja strona i zamierzam na nią zaglądać w poszukiwaniu sposobów na oszczędzanie. A przepisy też wypróbuję, najwyżej nie zjem jak coś nie wyjdzie. Odpowiedz Link
ablims brodawka wirusowa 27.03.13, 12:43 ktoś się pytał więc dodaje ablims.pl/zlcz/zlcz106.html jak nie chcecie to nie będę wrzucał tematów Odpowiedz Link
jop Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 27.03.13, 15:43 O jak miło, może fanboye wreszcie stąd spłyną i tam się będą podniecać opowieściami o odkładaniu siedmioletnich zarobków w 2 lata czy jakoś tak. Odpowiedz Link
b.bednarek błąd we wpisie o dodatku mieszkaniowym 27.03.13, 23:39 cyt:"Najniższa emerytura wynosi 1236,01 zł" wg Zus to831,15 zł Odpowiedz Link
ablims Re: błąd we wpisie o dodatku mieszkaniowym 28.03.13, 00:41 Dzięki, już poprawiam Odpowiedz Link
linn_linn Re: błąd we wpisie o dodatku mieszkaniowym 28.03.13, 07:57 Rozumiem, ze teraz przez lata autor strony bedzie sledzil zmiany poziomu najnizszej emerytury i poprawial. Po co komu takie informacje? Sa tysiace zrodel w necie na ten temat i kazdy potrafi je odnalezc. Odpowiedz Link
joanna100-19 Sama idea - super 28.03.13, 12:42 W Iternetowym burdelu jest wiele informacji, tylko że czasem trudno odkopać te właściwe i potrzebne. Sądzę, że sam pomysł na stronę, w której zawarte są wszystkie informacje przydatne w oszczędzaniu jest trafny. Forum choć jest, to wątki schodzą w dół, rozbudowują się do granic absurdu, w efekcie trudno znaleźć trafne wiadomości. Uporządkowana struktura z podziałem na kategorie, to bardzo fajna myśl. No faktycznie może strona jest zbyt lapidarna i ten tylko wie o co niej chodzi, kto ma doświadczenie w oszczędzaniu, a strona powinna mieć wymiar edukacyjny dla laików w tej kwestii. Na forum często poruszano bardziej życiowe i niszowe problemy, których nie ma stronie. A do tego wiele jest oczywistości typu, zawieść leki do hospicjum. Jak to zrobić? zadzwonić do hospicjum i spytać się...potem oddać. Ale pomysł na stronę bardzo fajny Pierwsze koty za płoty. Potrzeba prób i błędów żeby dojść do perfekcji, nawet w tworzeniu strony, także Albimis przyjmuj krytykę na klatę Odpowiedz Link
linn_linn Re: Sama idea - super 28.03.13, 14:14 Na tutejszym forum jest byc moze balagan, a jednak tu zaglada duzo osob, a u Ablimsa pustki. Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link
kamilla79 Re: Sama idea - super 04.04.13, 11:27 nie wiem czy taakie pustki i tam nie ma trolli które sztucznie podtrzymują lub tworzą wątki. tam info poukładane, a tu nie. tam inteligentna rozmowa tu złośliwość i chamstwo i zero konkretów. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Sama idea - super 04.04.13, 11:59 "Statystyki Nasi użytkownicy napisali 243 postów w 161 wątkach. Mamy 9 zarejestrowanych użytkowników. Ostatnio zarejestrował się prebaklp. Najwięcej użytkowników online - 9 - było 03-28-2013 o 03:32 PM." Kuchnia Tanie przepisy www.ablims.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26 Na calej stronie 1 / slownie jedna / odpowiedz /. Odpowiedz Link
kamilla79 Re: Sama idea - super 04.04.13, 12:19 linn_linn napisała: > "Statystyki > Nasi użytkownicy napisali 243 postów w 161 wątkach. > Mamy 9 zarejestrowanych użytkowników. > Ostatnio zarejestrował się prebaklp. > Najwięcej użytkowników online - 9 - było 03-28-2013 o 03:32 PM." > Kuchnia Tanie przepisy > www.ablims.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26 > Na calej stronie 1 / slownie jedna / odpowiedz /. > > "Forum rozpoczęło swoje istnienie od 27 marca 2013 roku." bez komentarza. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Sama idea - super, ale czego tu gratulowac? 04.04.13, 12:39 ...czyli najpierw gratulacje, a potem otwiera sie podwoje. ablims.pl/ Ze strony glownej zostala... strona glowna / przepisy zniknely /. Jest jeszcze 5 zdjec / mam nadzieje zdjec wlasnych autora strony /. Forum zostalo zrobione na nowo: stad inna data powstania. Naprawde nie ma niz nagannego w otwieraniu strony, a kazda rzecz / jak wiadomo / podlega dopracowaniu. Niedzwiedzia przysluga jest ten gratulacyjny watek. Trzeba bylo poczekac, dac czas na poprawienie mankamentow, rozkrecic forum, a potem podrzucic link tutaj. A tak to tylko strata czasu Ablimsa. A mzoe o to chodzilo... Odpowiedz Link
gonia333 do linn_linn 04.04.13, 12:54 Witaj, dużo czytam to forum i nasuwa mi się pytanie dlaczego ciągle negujesz i krytykujesz ablimsa? Wystarczy,że ktoś coś pochlebnego onim napisze i już jest odzew - oczywiście negatywny. Tak pytam z ciekawości, jak nie chcesz nie pisz dlaczego. Odpowiedz Link
momas Re: Sama idea - super 04.04.13, 13:20 nie, no kamilla, nie przeginaj. Sama reklamowałaś to forum 10 lutego... forum.gazeta.pl/forum/w,20012,142419189,142434167,Re_Dodatek_mieszkaniowy_.html naprawdę myślisz, ze ludzie są pozbawieni pamięci, glupi i ślepi???? wiesz jest takie powiedzenie =- kazdy własną miarką sądzi... Odpowiedz Link
ablims Re: Sama idea - super 28.03.13, 14:15 Przyjmuję na klatę i staram się poprawiać. Forum wczoraj zrobiłem nowe, stworzone specjalnie w taki sposób aby było bardziej czytelne i że można o wiele łatwiej o informacje. Miejsce na pogaduchy i miejsce na konkretne info. Z tym hospicjum to niby śmieszne, ale już kilka osób się mnie pyta co mają z lekami zrobić. A jak mówię, że do hospicjum to pytają się "jak". Także... Odpowiedz Link
anula56 Re: Sama idea - super 28.03.13, 16:54 Pomysł strony bardzo mi się podoba, chociaż rzeczywiście wymaga ona jeszcze ogromu pracy. Rozbawiły mnie tylko porady dotyczące sprzedaży i kupna mieszkania - oszczędni nie będą korzystać z usług pośredników. Dla tych, którzy jednak koniecznie chcę - moja rada: negocjujcie wysokość prowizji i wszystko (stan prawny, zaległe opłaty, meldunki), co się da sprawdźcie sami, bo to wy poniesiecie konsekwencje zaniedbań pośrednika... Odpowiedz Link
daredevil83 Re: Strona Ablimsa - GRATULACJE!!! 17.09.14, 16:35 Witam, Zajrzałem ostatnio na stronę Ablimsa, i okazuje się, że strona nie działa... Czy ktoś wie, co się z nią stało? To tylko przypadkowa awaria, czy autor zrezygnował z prowadzenia? A może została gdzieś przeniesiona? pozdrawiam. Odpowiedz Link