Dodaj do ulubionych

blender - wymiana

04.06.13, 20:39
witam,
niestety zepsuł mi się blender - działał ponad 5 lat więc całkiem długo;
niestety muszę kupić nowy i przyszło mi do głowy, że kupię taki z małą ilością końcówek i innych dodatków (bo mam z poprzedniego) - tylko pytanie- czy ktoś z Was wie, czy takie końcówki pasują do różnych blenderów czy tylko np. bosh do bosha (nie mam na myśli zupełnie inaczej wyglądających końcówek bo tu prawie oczywiste, że nie)
proszę o rady
Obserwuj wątek
    • johana75 Re: blender - wymiana 04.06.13, 20:57
      Wydaje mi się że każda firma robi na swoja modłę, więc trzeba pójść do sklepu i sprawdzić...
      • afroddytta Re: blender - wymiana 04.06.13, 21:22
        Moim zdaniem nie ma szans aby różne firmy do siebie pasowały, bo po prostu to byłby nieopłacalne dla nich. Ja niedawno wymieniłam Philipsa po ponad 8 latach pracy na Bosha i jestem b. zadowolona, teraz widzę, jak ten stary już od dawna nie domagał.
        Mam dokładnie model bosch-msm-67pe, zależało mi na ubijaczce, ostrzu do kruszenia lodu, metalowej nodze i dużej mocy, kosztował ok. 180 zł.
        • indigoblue Re: blender - wymiana 04.06.13, 21:28
          ja nawet myślę aby bosha (miałam Bosch MSM67PE albo wcześniejszy model o mocy 650 - 5 lat temu za 250pln) i kupiłabym również bosha ale skoro mam wszystkie końcówki to trochę mi żal
          • troll_only Re: blender - wymiana 04.06.13, 21:54
            wez koncowke do sklepu i przymierz - będziesz miala pewność, bo niektóre firmy maja rożne końcówki w rożnych modelach.
    • bialazor Re: blender - wymiana 05.06.13, 19:17
      www.philips.pl/e/promo/promotions/household-products/promocjablendery.html
      ja mialam philipsa, ale niestety z plastikową końcówką i malą mocą 350 W, niestety nie dawał rady przy miksowaniu twardych jabłek. zmieniłam go ostatnio na Zelmera o mocy 700 W z metalową końcówką. Ciekawe jak będzie się sprawował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka