mysz1978 30.04.16, 22:02 Zaczynamy zapowiada sie przecietnie - wprawdzie jest to dla nas miesiac Komunijno - urodzinowy, ale pieniadze na ten cel odlozone, wiec jakis mega zaskoczen TEORETYCZNIE nie powinno byc... Chcialabym troszke odlozyc na wakacje - moze sie uda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chocolate_cake Re: Maj 2016 01.05.16, 08:29 Byle gorzej nie było niż zwykle Zwykły miesiąc. W ubiegłym miesiącu poszło około 1700 zł na naprawę linki w kominku i wentylatora w piecu gazowym ( jedno i drugie użytkowane 8,5 roku) i oby nic więcej naraz nie padło. Odpowiedz Link
kitty4 Re: Maj 2016 02.05.16, 09:25 U mnie maj będzie wydatkowy - tak jak miesiące od początku roku 2016 - chodzę do protetyka i robię koronki, więc maj nie bedzie odbiegał od normy czeka mnie jeszcze wydatek pewnie około 2000 w tym miesiącu. Muszę zapłacić za aparat syna - 1500 dół , w czerwcu załozenie góry 1500. potem co 4 tyg 200 pln za wizyty kontrolne i przestawianie. W maju i czerwcu muszę zapłacić dodatkowo po 500 (raty) za obóz harcerski syna. W maju dodatkowe opłaty za dyżury wakacyjne przedszkoli u córki zapłacenie za 2 m-ce z góry. innych większych wydatków nie planuję. chyba że się trafi coś nagłego, ale mam nadzieję ze sie nie trafi. Odpowiedz Link
kitty4 Re: Maj 2016 02.05.16, 09:29 A wakacje - cóż jak to wakacje - zwiększone wydatki. Potem do szkoły, więc następne wydatki. Jeśli dobrze pójdzie zacznę oszczędzać znowu dopiero w październiku, a potem to będą święta....prezenty świąteczne zamierzm zaczać kupować już od września - jeśli uda mi się finansowo z tym wszystkim wyrobić, bo po drodze musi być malowanie w mieszkaniu.....gdyby nie te wydatki na protetyka, to miała bym lekkie życie finansowe - całość kosztów leczenia mam zaplanowane na 21 tys. Kuźwa, za swój stary, bo 10 letni samochód (ale bardzo fajny) zapłaciłam 12 tys. Odpowiedz Link
martini-7 Re: Maj 2016 02.05.16, 16:11 zapowiada się trochę wydatków, nowy fotelik dla młodszej do auta, trzeba wpłacić część zaliczki za restaurację na chrzciny, wizyta w PL... a no i podatek za auto trzeba wreszcie zapłacić... Nie wiem co jeszcze w tym m-cu, a co się da przesunąć na następny, ale lekko nie będzie... aha, no i trochę wydatków odzieżowych się szykuje dla dzieci, a i ja muszę się rozejrzeć sobie za jakimiś spodniami dżinsowymi, ale dla mnie to nic pilnego i zaległe prezenty trzeba kupić bo, nie było jak do PL przekazać, a tu się jakieś urodziny trafiały i to bliskich od których zawsze coś dostajemy więc głupio się nie zrewanżować, ale na to była jakaś kasa odłożona Na temat wpływów nie wypowiadam się nawet bo, choć nie jest źle to jakoś ginie w morzu potrzeb Odpowiedz Link
way.on.the.hill Re: Maj 2016 04.05.16, 10:33 Muszę się zmieścić w tym co zostawiłam na zwykłym koncie. Muszę. A dużo wydatków będzie, więc trzeba myśleć, gdzie tu zaoszczędzić - tanie dania, czyszczenie lodówki, krótkie prysznice. Odpowiedz Link
liliawodna222 Re: Maj 2016 07.05.16, 09:41 Jest ok. Ostatnio kompletnie nie mam na nic czasu, w związku z czym nie chodzę po sklepach i nie wydaję. Ale... dziecko mi dorasta i zaczyna doić Oczywiście daję jej kasę w ramach zdrowego rozsądku, bo sama wiem, jak to jest chcieć i to i tamto, ale fakt jest faktem: dziecko zaczyna mieć swoje KONKRETNE potrzeby. Cholera Odpowiedz Link
peggy1 Re: Maj 2016 08.05.16, 11:13 Z mojej pensji opłacone rachunki, zrobione jedne zakupy i kupiony jeden garnitur i cośtam jeszcze zostało Niestety w tym miesiącu mamy wesele (musze ubrać jeszcze dwóch chłopa i dać kasę na prezent). W pozostałe dwa weekendy - wyjazdy na mazury - w tym jeden 5-dniowy wiec trochę pójdzie. Udało mi się też już dziecku kupić nową piankę i kapok - ogromne osiągniecie. Jak uda mi się wszystko opłacić bez ruszania oszczędności to będę z siebie MEGA dumna! Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Maj 2016 10.05.16, 09:54 Poniewaz kwiecien okazal sie niezwykle obfuty w rozmaite wydatki, takze te ze strefy "czyste szalenstwo" - w maju - absolutne oszczedzanie Znowu totalna akcja tylna scianka, cztszczenie szafek, zamrazarki, piwnicy, spizarni, wiecmusze tylko pilnowac M by dokupywac tylko to co absolutnie niezbedne. Bedzie tez spory wydatek u weta, ale coz, jak nie apteka to wet I chyba cos grosza zostanie u mechanika. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Maj 2016 30.05.16, 16:35 Podsumowujac, gdyz wlasnie wplynela wyplata na konto, i majac na uwadze to co wyzej pisalam - maj byl bardzo bardzo ok Jeszcze co prawda nie oproznilismy zdo zera zamrazarki , mielismy spora impreze wiec jednak byl tez dokupywanie, ale jednak - wyszlo calkiem niezle Odpowiedz Link
liliawodna222 Re: Maj 2016 14.05.16, 22:20 Już połowa miesiąca Jak Wam idzie? U mnie zadziwiająco dobrze, aczkolwiek wydałam 200 na wizytę u ortodonty, a w najbliższym czasie 80 na okulistę (nawet mi się nie śni czekać pół roku na wizytę państwową z niedowidzącym - jak się okazało - dzieckiem). Nadal brak czasu i w sumie także chęci na wydawanie kasy, a to wpływa na brak wycieku tejże Odpowiedz Link
chocolate_cake Re: Maj 2016 15.05.16, 10:17 Dużo poszło na kwiaty i rośliny do ogrodu w tym miesiącu ale warto było Odpowiedz Link
mysz1978 Re: Maj 2016 15.05.16, 21:30 jakos idzie no i dodatkowy zastrzyk w postac 500+ wpadl (z wyrownaniem od kwietnia) wiec fajnie jest. ALE oszczedzam w dalszym ciagu oczywiscie Odpowiedz Link
linn_linn Re: Maj 2016 30.05.16, 15:25 Kolejny miesiac dobiega konca: u mnie mial miejsce zjazd rachunkow Wszystkie chcialy byc obecne: nawet te platne raz w roku. Na szczescie cos zostalo. Odpowiedz Link