Dodaj do ulubionych

Co tu się dzieje, że nikogo nie ma??????

21.02.05, 23:54
Boże co tu sie dzieje? Nie powiecie chyba, że żadna z nas nie prowadzi domu.
Nie chodzi chyba tylko o to żeby pisać o samym oszczędzaniu . Mamy przecież w
swoim życiu różne ciekawe pomysły jak wykorzystać różne "niepotrzebne"
przedmioty w domu albo jakiś swój własny "patent". Piszcie może komuś się
przyda wasz pomysł.
Pozdrawiam. Zoe.
Obserwuj wątek
    • madzia1708 Re: Co tu się dzieje, że nikogo nie ma?????? 23.02.05, 08:18
      Ja jestem i witam :o) Podoba mi sie to forum, a oszczędzac za choinke nie
      potrafię, zaglądam tu codziennie, ale słabo tu z ilością osób - nie wiem co sie
      dzieje, wszyscy tacy oszczędni????????????
      Pozdrowionka MAGDA
    • elizas2 Jak się kąpać...... 25.02.05, 10:16
      Wszystkim chyba wiadomo, że biorąc prysznic zużywa się mniej wody niż podczas
      kąpieli, ale mam koleżankę, która ma swój patentsmile Najpierw kąpie dzieci w
      wannie (dwójkę), potem się sama kąpie w tej wodzie, a na końcu tatuś, kolejność
      czasem bywa różnatongue_out. I jak wam się podoba? Może niezbyt higieniczne, ale jaka
      oszczędność wody!!!!
      • sonja1 Re: Jak się kąpać...... 10.03.05, 01:34
        brrr...wspolczuje mezowi kolezanki.
        • elizas2 Re: Jak się kąpać...... 10.03.05, 09:45
          no własniesmile)))
          Ja tylko dzieciaki kąpie razem, narazie, póki małe smile
          • romanska.3463 Re: Jak się kąpać...... 10.03.05, 21:30
            Znam osobiście dość dobrze zarabiających ludzi, którzy mają (a jakże) super
            łazienkę, kafelki i inne bajery (zaprojektowaną tak jak i cały dom przez dość
            znaneg architekta wnętrz),a myją się dla oszczędności wody i urządzeń
            znajdujących się w łazience w MIEDNICY. Wanna zaś wyłożona jest serwetką na
            której stoi gipsowy pies (to pewno już ich własna twórczość, a nie wspomnianego
            architekta). Widzicie moje drogie to jest prawdziwa oszczędność : wody, wanny,
            środków do czyszczenia tejże etc.etc. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry. Pozdrowienia.
            Oszczędna, ale nie do przesady Ola
            • elizas2 Re: Jak się kąpać...... 11.03.05, 08:02
              No no ciekawych rzeczy można się tu dowiedziecsmile
      • margonik Re: Jak się kąpać...... 24.03.05, 18:46
        My mamy z mężem lepszy sposób, po prostu kąpiemy się razem smile Odpada dylemat
        kto po kim wink ... a jak przyjemnie smile)
    • jukal Re: Co tu się dzieje, że nikogo nie ma?????? 10.03.05, 16:33
      no niestety ja znam ludzi którzy oszczędzają na wodzie w toalecie sad już chyba
      wolałabym całą rodzinę myć po kolei niż do tego dopuścić sad
      I nie zaże tak się myły nasze matki smile teściowa mi ostatnio opowiadała, że u
      nich poprostu była skal brudasów smile na początku myto najczystrzego na końcu
      najbrudniejszego, pomyślcie , że to były często rodziny 10 osobowe sad wtedy to
      ja naprawde współczuję ostatniemu big_grin

Justyna

• ninka25 Re: Co tu się dzieje, że nikogo nie ma?????? 11.03.05, 12:15
        To on chyba już zawsze zostawał najbrudniejszym wink
        • malgoraptor Re: Co tu się dzieje, że nikogo nie ma?????? 20.03.05, 00:00
          Wy się śmiejecie, a ja osobiście zaznałam podobnych klimatów! Jako młoda
          dziewczyna musiałam dwa lata mieszkać z ojcem i jego drugą żoną. Macocha
          nasłuchiwała pod drzwiami łazienki i potem robiła awantury
          a) o to, że po każdym użyciu sedesu zużywam papier toaletowy, podczas gdy, jak
          wiadomo, jest on niezbędny jedynie przy grubszej potrzebie
          b) że po każdym skorzystaniu z toalety myję ręce, a mydła za darmo nie dają i
          za wodę też trzeba płacić.
          Fakt, była to osoba, która dzieciństwo spędziła w drewnianej chałupie, ale w
          tamtym czasie już od 20 lat mieszkała w bloku w mieście.

• ninka25 Re: Co tu się dzieje, że nikogo nie ma?????? 21.03.05, 16:38
            o rany... no to już szczyty... chociaż słyszałam, ze zdarzało się, że ludzie ze
            wsi jak przyjeżdżali do maista mieszkać w bloku to zabierali ze sobą kury, kozy
            i świnie... i trzymali je potem w wannie własnie.... brrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka