skarpetka82 17.07.07, 08:02 Od poniedziałku 23 lipca ma być w Lidlu w promocji ciśnieniomierz nadgarstkowy, firma balance, cena 39,9 zł. Czy ktoś może miał taki? Czy warto go kupić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
advancia Re: ciśnieniomierz w Lidlu za 39,9 17.07.07, 09:16 Moim zdaniem szkoda pieniędzy na ciśnieniomierz nadgarstkowy, bo nie pomiar nie będzie wiarygodny. Lepiej kupić ciśnieniomierz z rękawem na przedramię. Jeśli ma być porządny i wiarygodny, to najlepiej jest kupić w aptece urządzenie z atestem. Pomimo tego, że wydasz około 100-140 zł, to będzie do dobra inwestycja. Szkoda jest oszczędzać na zdrowiu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
miko_mama Re: ciśnieniomierz w Lidlu za 39,9 21.07.07, 21:59 tak sie składa ze pracuje w aptece i z czystym sumieniem moge powiedziec: cisnieniomierz TYLKO markowy! Taki za 40 zł szybko wywalisz. Nadgarstkowy tez jest dokładny, u osob młodych bez stwardnienia tętnic (miazdzycy). Jest mniej kłopotliwy jeśli chodzi o obsługę. Jesli jednak ma byc uzywany głownie w domu to warto kupic taki na przedramie Polecam cisnieniomierze Omron albo Hartmana. Masz gwarancje, serwis. Mi sie zdarzylo przez pare lat pracy JEDNA reklamacja na Hartmana i mnostwo na niemarowe!!! Rozpisałam sie troche nie na temat ale naprawde uwierzcie ze taki zakup w markecie to wyrzucanie kaski w błoto! Odpowiedz Link
skarpetka82 Re: ciśnieniomierz w Lidlu za 39,9 22.07.07, 08:23 Dziękuję za odpowiedź A jakie są ceny takich ciśnieniomierzy? Odpowiedz Link
vernalis1 Re: ciśnieniomierz w Lidlu za 39,9 23.07.07, 13:56 w aptece gdzie kupuję, Hartman półautomat 74,50zl Odpowiedz Link
a_nonim Do : miko_mama 24.07.07, 07:30 vernalis1 napisała: > w aptece gdzie kupuję, Hartman półautomat 74,50zl miko_mama -> my w styczniu zakupiliśmy Hartmann'a na przedramię za 158,00zł , vernalis1 się poszczęściło czy my przepłaciliśmy ? A co do ogólnego pytania to się zgadzam z miko_mama , na takim sprzęcie nie warto oszczędzać Odpowiedz Link
miko_mama Re: Do : miko_mama 24.07.07, 16:31 158 to raczej "normalna" cena, czasem w aptekach sa promocje, trzeba szukac. Cisnieniomierze Hartmana tez sa różne. Odpowiedz Link
miko_mama Re: Do : miko_mama 24.07.07, 16:32 S\ą rózne tzn różne modele, wiec rózne ceny. Odpowiedz Link
vernalis1 Re: Do : a_nonim 24.07.07, 20:00 Byłam dzisiaj w tej aptece - mają nadal ale juz po 76zł hartman tensoval compact - czyli półautomat , na przedramię. W cenie zblizonej do Twojej (149zl) mają Hartman tensoval comfort- czyli automat na przedramię. Podałam Tobie ceny obu modeli - bo nie wiem, o jakim pisałaś . Pozdr. Odpowiedz Link
a_nonim Dzięki :) 25.07.07, 08:19 Faktycznie , jak "byk" napisali że to automat - roztargnienie spowodowane podwyższonym ciśnieniem według mnie urządzenie godne polecenia - pomimo iż droższe niż u vernalis pozdrawiam . Odpowiedz Link
vernalis1 Re: Dzięki :) 25.07.07, 08:47 "według mnie urządzenie godne polecenia - pomimo iż droższe niż u vernalis " hehe, chyba nie doczytałas dokładnie u mnie automat : nie całe 150zł Pozdr. Dorota Odpowiedz Link
a_nonim Re: hehe-to ja niekumata-brak porannej kawy n/t 26.07.07, 00:22 Odpowiadasz na : vernalis1 napisała: > Tekst uległ zniszczeniu - nie wiem dlaczego ...? na poranną kawkę zaproszenie przyjmuję ... i pozdrawiam Odpowiedz Link
vernalis1 Re: hehe-to ja niekumata-brak porannej kawy n/t 26.07.07, 20:25 Miło mi będzie poczęstować Ciebie wspaniale pachnąca mała czarną -ewentualnie z niewielka ilościa smietanki Odpowiedz Link
a_nonim o kawie :) 27.07.07, 13:29 Vernalis1 - będąc w Krakowie poczęstowano mnie czarna kawą z dodatkiem ... "advokat'u" , po prostu wspaniałość szczególnie w zimne dni przy niskim ciśnieniu "advokat" czyni cuda - naprawdę polecam , pozdrawiam Odpowiedz Link
vernalis1 Re: o kawie :) 27.07.07, 20:12 mch........ ma teraz w domu "bezkrólewie" moi Panowie wybyli na tydzień - więc jutro wypróbuję kawę z adwokatem . Dzieki za pomysł Odpowiedz Link