Dodaj do ulubionych

FUNCLUB odradzam!!!!

IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 19.08.04, 13:51
Moi Drodzy,
Gdybyscie chcieli sie wybrac do Chorwacji z biurem Funclub z Poznania,to
goraco odradzam.Ja mialam "przyjemnosc" byc z nimi w Makarskiej w
Chorwacji.No i co sie okazalo....
Autokar mial juz 1,5g spoznienia przy wyjezdzie z Wwy.Zeby zaoszczedzic na
paliwie,to kierowcy wylaczali klime,wiec o 2 nocy to myslelismy,ze sie
udusimy w tym autokarze.Kiedy dotarlismy na miejsce,to sie okazalo,ze to co
mielismy zapisane w umowie i zaprezentowane w ofercie w ogole nie zgadzalo
sie z rzeczywistoscia.Nie bylo osoby,ktora wyjezdzajac z Chorwacji nie
prosila rezydenta o potwierdzenie,ze co innego mieli w umowie,a co innego
okazalo sie w rzeczywistosci.
Mialam byc zakwaterowana w apartamencie 2 pokojowy z ankesem kuchennym,w
ktorym mialam zajac 1 pokoj(za co dodatkowo placilam).Dostalam zakwaterowanie
w pokoju 3 osobowym,a aneks kuchenny byl oczywiscie ,tyle ze dzielony na 6
pokoi 2 lub 3 osobowych.W trakcie calego pobytu rezydent dostepny byl tylko o
godz 20.00 i to nie kazdego dnia.Jak sie pozniej okazalo Funclub nie ma
swojego rezydenta na miejscu,tylko posluguje sie rezydentem Gandalfa.
Ale hitem byl powrot.Wykwaterowano nas o godzinie 9.30 rano,a wyjazd mial
nastapic o 22.00 wieczorem!!!! Laskawie do naszej dyspozycji pozostawiono
jedna lazienke razem z prysznicem na ponad 200 osob.Autokar,ktorym wracalismy
mial duze spoznienie i wyruszylismy w droge powortna o godz 2.30 rano
nastepnego dnia.W dodatku klima w autokarze zepsula sie i kierowcy nie
chcieli jej naprawic,tlumaczac sie ze trzeba wymienic jakies linki,a takich
nie posiadaja,wiec musimy poczekac do rana,zeby zakupic je w serwisie.Rano
okazalo sie,ze takie linki mieli w swoim posiadaniu tylko nie chcialo sie im
tego naprawiac w nocy.
Po prostu nie polecam wyjazdu z tym biurem.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Re: FUNCLUB odradzam!!!! IP: *.ksiazat.v.pl 19.08.04, 18:49
      i tak miałaś "farta" u mnie wykwaterowanie było o 9.00 a wyjechaliśmy
      następnego dnia o 6.00 rano
    • Gość: jp Re: FUNCLUB odradzam!!!! IP: *.autocom.pl 19.08.04, 20:24
      dlatego uwazam ,ze jezdzenie z biurem podrozy to frajerstwo
      jade wybieram targuje i mieszkam a wracam kiedy chce
    • rudy-skoczek Re: FUNCLUB odradzam!!!! 19.08.04, 22:21
      No cóż!Ja byłam z tym biurem w Orebiciu!!Nie mogę narzekać na kierwoców, bo
      zatrzymywali msię zawsze wtedy kiedy chcieliśmy, a mnie w drodze powrotnej
      podwieźli nawet pod dom, bo było po drodze..A pobyt byl rewelacyjny, choc w
      dużej mierze dzięki ludziom. Ale na rezydenta nie mam co specjalnie narzekać,
      na warunki, również, bo okazały się jeszcze lepsze niż myślałam. Może drogie
      bylo wypożyczanie rowerów i temu podobnych, no i oelwał mnie mój instruktor ,
      ale w zasadzie później pływałam już z innym..więc ogólnie 4+!!!!!
      • Gość: Funclub to dno!!! Re: FUNCLUB odradzam!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 21:59
        He, he, też mi wileka sprawa - autorak wyjechał opóżniony 1,5 godz. nasz 8.08
        wyjechał opóźniony w Warszawy 6 godzin! i co ty na to? w sumie do Makarskiej
        dotarliśmy z z 8 godzinnym opoźnieniem, praktycznie jeden dzień pobytu mniej,
        ale oczywiście biuro FunClub na to wszystko głęboko w du.pie!
    • Gość: DeMan Re: FUNCLUB odradzam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 17:42
      Sorry ale pare sprostowań.
      O 2 w nocy jadąc nawet przez gorącą Chorwacje w autokarze jest wystarczająco
      chłodno żeby wyłączyć klimę poza tym w moim jechały dzieci i jak w nocy była
      włączina klima to trzęsły się z zimna.
      Ranne wykwaterowywanie jest sposobem na zmniejszenie ceny wyjazdu(jak chcesz bć
      pełne 14dni to lec samolotem ale będzie drożej)a polega na zaoszczędzeniu
      osobo/doby(dla twoich oszczędności) wiedząc że w takim kraju i tak cały dzień
      siedzi sie na plaży.
      Nie sądze żeby napisali Ci że aneks będzie do twojej własnej dyspozycji,choć
      tak chyba powinno być ale zawsze mogłaś zapytać wcześniej na pewno by Ci nie
      skłamali.
      Nie wierze że wiedzieli i mogli naprawi8ć klimę tylko im się nie
      chciało,przecież w taki wypadku ludzie od razu piszą skargi a zazwyczaj jest to
      własna prywatna firma kierowców współpracująca z biurem.
      Co do rezydenta,
    • ada1 Re: FUNCLUB odradzam!!!! 24.08.04, 11:06
      Droga makbilko, ja jechałam do Makarskiej z W-wy i już na starcie wyruszyliśmy
      zamiast o 6.00 to o 12.00 bo biuro podstawiło niesprawny autorkar i policja
      zatrzymała im dowód rejestracyjny pojazdu.
      W biurze zapewniono nas że zakwaterownaie jest w "3 gwiazdkowych apartamentach
      pierwszej kategorii z oddzielnym pokojem dziennym" niestety takiego apartamentu
      nikt z całej grupy nie widział na oczy. I po co pisać takie głupoty i oszukiwać
      ludzi? Nie lepiej uczciwie postawić sprawę i powiedzieć że zakwaterowanie
      będzie w zwykłych pokojach z aneksem kuchennym i łazienką? Nie brzmiałoby to
      tak pięknie, ale za to byłoby uczciwie. Druga sprawa to cyt. "w cenę wliczona
      jest opieka rezydenta", też niby prawda i nieprawda. Rezydent był, ale biura
      Gandalf Travel, ludzi z Fun Clubu traktował jak zło konieczne, ograniczał się
      do przyjmowania kasy za wycieczki, a jeśli były jakieś problemy i reklamacje to
      stwierdzał, że on właściwie to nie jest rezydentem Fun Clubu. O tej jednej
      toalecie na ok. 80 osób nie wspomnę, ani wykąpać się, ani wysiusiać przed
      podróżą, ludzie kłocili się, wrzeszczeli na siebie ech! nie chcę już o tym
      pamiętać....
      Na wiele rzeczy można by przymknąć oko i zapomnieć, wystarczył tylko mały gest
      czy słowo przepraszam, tak jak zrobiło to biuoro Gandalf, ich autokar też
      wyjechał opóźniony aż o 9 godzin (lecz na miejscu byli wczesniej niż my),
      jednak biuro uderzyło się piersi przeprosiło, zafundowało klientom gratisowy
      wieczór dalmacki (kolacja z trunkami), niby niewiele ale ludzie nie czuli się
      tak zlekceważeni. Przez niefortunne napisane ogłoszenie o tym wieczorze
      niektórzy klienci Fun Clubu zrozumieli że oni też są zaproszeni, dopiero na
      miejscu poinformowano ich, że tu tylko bawi się Gandalf a reszcie dziękujemy,
      wyobrażam sobie jak musieli się czuć ci ludzie ouszczając lokal...
      Niestety Fun Club olał swoich kientów, a tak jak mówiłam wystarczyłby
      tylkojeden chwyt marketingowy, a pewnie większość osób odpuściłaby sobie te
      skargi i reklamacje, które teraz piszą i wysyłają do wszystkich świętych.
      Pozdrawiam i w przyszłym roku życzę lepszych wakacji :-)))
      • Gość: andrzej&natalia Re: FUNCLUB odradzam!!!! IP: *.dialin.iskon.hr 24.08.04, 13:06
        Pozwole sobie wprowadzic kilka uwag:
        1. Opieka nad osobami w Makarskiej jest identyczna dla wszystkich uczestnikow -
        codzienne dyzury o g. 20, w tym samym miejscu, te same osoby.
        2. Zarzuty ze nasza opieka sprowadzala sie do przyjmowania pieniedzy za
        wycieczki uwazam za nie na miejscu. Prosze podac jakies konkrety - to ci pani
        pisze uwazam za pomowienie.
        3. Obslugujac biuro Funclub jestesmy odpowiedzialni za kloientow w trakcie ich
        pobytu w Makrskiej - pani twierdzenia ze nie prowadzimy serwisu jest to dla
        mnie kolejny dowod na to ze delikatnie mija sie pani z prawda. Rozumiem ze
        mozna miec zastrzezenia co do realizacji wakacji, ale mysle ze to co pani
        napisala o naszej pracy nie jest sprawiedliwe.

Pozdrawiamy,

Andrzej i Natalia - rezydenci z Makarskiej
        • ada1 Re: FUNCLUB odradzam!!!! 24.08.04, 13:38
          Gość portalu: andrzej&natalia napisał(a):

> Pozwole sobie wprowadzic kilka uwag:
          > 1. Opieka nad osobami w Makarskiej jest identyczna dla wszystkich uczestnikow

Teoretycznie, ale dobrze Pan wie, że tu nie chodzi o samą obecność o g. 20
          tylko o Pana nastawienie do ludzi z Funclubu.

> 2. Zarzuty ze nasza opieka sprowadzala sie do przyjmowania pieniedzy za
          > wycieczki uwazam za nie na miejscu. Prosze podac jakies konkrety - to ci pani
          > pisze uwazam za pomowienie.

Tak, przyjmowano pieniądze za wycieczki "na gębę" bez żadnych pokwitowań, a
          potem insynuował Pan, że niektóre osoby nie zapłaciły i za darmo wepchnęły się
          na rafting, już Pan o tym zapomniał?

> 3. Obslugujac biuro Funclub jestesmy odpowiedzialni za kloientow w trakcie
          ich
          > pobytu w Makrskiej - pani twierdzenia ze nie prowadzimy serwisu jest to dla
          > mnie kolejny dowod na to ze delikatnie mija sie pani z prawda. Rozumiem ze
          > mozna miec zastrzezenia co do realizacji wakacji, ale mysle ze to co pani
          > napisala o naszej pracy nie jest sprawiedliwe.
          >

Tak? jest niesprawiedliwe? to w takim razie poszę napisać co Pan konkretnie
          zrobił dla klientów biura Funclub w sprawie zadośćuczynienia za podstawnienie w
          Warszawie niesprawnego autokaru, czego wynikiem był opoźniony przyjazd do
          Makarskiej o 8 godzin? oczywiście oprócz tego że skrupulatnie zadbał Pan o to,
          by przypadkiem ci ludzie nie skorzystali z gratisowego Wieczoru Dalmackiego -
          do tego ograniczyła się aktywność Pana jako rezydenta.
          Również pozdrawiam, szczególnie Panią Natalię - to bardzo delikatna osoba i
          chyba nie nadaje się do takiego "twardego biznesu".

> Pozdrawiamy,
          >
          > Andrzej i Natalia - rezydenci z Makarskiej
        • zbychooo Re: FUNCLUB odradzam!!!! 24.08.04, 16:23
          Gość portalu: andrzej&natalia napisał(a):

> Pozwole sobie wprowadzic kilka uwag:
          > 1. Opieka nad osobami w Makarskiej jest identyczna dla wszystkich
          uczestnikow -
          >
          > codzienne dyzury o g. 20, w tym samym miejscu, te same osoby.
          > 2. Zarzuty ze nasza opieka sprowadzala sie do przyjmowania pieniedzy za
          > wycieczki uwazam za nie na miejscu. Prosze podac jakies konkrety - to ci pani
          > pisze uwazam za pomowienie.
          > 3. Obslugujac biuro Funclub jestesmy odpowiedzialni za kloientow w trakcie
          ich
          > pobytu w Makrskiej - pani twierdzenia ze nie prowadzimy serwisu jest to dla
          > mnie kolejny dowod na to ze delikatnie mija sie pani z prawda. Rozumiem ze
          > mozna miec zastrzezenia co do realizacji wakacji, ale mysle ze to co pani
          > napisala o naszej pracy nie jest sprawiedliwe.
          >
          > Pozdrawiamy,
          >
          > Andrzej i Natalia - rezydenci z Makarskiej

Yo yo yo!!!
          Wtam serdecznie naszych kochanych rezydentów p. Andrzeja i p. Natalię!!! ;-)))
          Ja tam jestem bardzo zadowolony z pobytu w Makarskiej! mam tylko jedno małe
          pytanko do p. Andrzeja: komu i ile trzeba było dać w łapę żeby dostać kwaterkę
          w cytuję: Trzygwiazdkowym apartamencie pierwszej kategorii z kuchnią, łazienką
          i oddzielnym pokojem dziennym???
          Całusy dla p. Natalii :-)
          • Gość: DeMan Re: FUNCLUB odradzam!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:56
            Widze że tam w Makarskiejrzeczywiście bywa nie wesoła proponuję następnym razem
            do Orebica.W moim przypadku też nie miałem z rezydentem innych kontaktów jak te
            kiedy wpłacałem mu kase za coś ale do niczego nie był u nas potrzebny.Życze
            udanych wakacji za rok.
            • Gość: Kasia Re: FUNCLUB odradzam!!!! IP: *.crowley.pl 26.08.04, 09:12
              Ja wysłałam już reklamację do centrali biura Funclub do Poznania, teraz czekam
              na odpowiedź, zobaczymy jak moje pismo zostanie potraktowane, szczerze mówiąc
              nie spodziewam się jakiejkolwiek reakcji ze strony tego biura. Skoro na miejscu
              nie było ich stać na zwykle słowo - przepraszam, to czego więcej można
              oczekiwać?....
              Pozdrawiam wszystkich Funclubowiczów :-)))
          • olany_klient Re: FUNCLUB odradzam!!!! 30.08.04, 13:53
            Trzeba było wykupić pobyt w Gandalfie, u nich można wybrać apartament jaki
            chcesz, przesyłają ci zdjęcia i rezerwujesz konkretną chatkę, a dla Funclubu
            zostwiają najgorsze ochłapy. NIGDY WIĘCEJ FUNCLUBU!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka