Dodaj do ulubionych

gdzie NIE jechac??

IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.06.05, 15:04
byłam w Chorwacji w `98 roku, teraz chce tam znowu wrócic, wiem ze nie chce jechac na polnoc, odpada wiec istria, rjeka i tym podobne. Nie chce tez mieszkac na wyspie tylko na kontynencie.
W sumie chce wrocic tam gdzie bylam w okolice Trogir, Zadar, Sibenik, Split.
Mamy jechac w 4 osoby na 2 tygodnie i wybierac sie na krotsze i dluzsze wycieczki.
I teraz pytanie co odradzacie... slyszalam ze kiepska jest Rogoznica ale nawet nie wiem czemu...
zalezy nam na cichym i spokojnym miejscu z plaza pod nosem, ale zeby do rozrywek i jakiegos miasta nie bylo dalej niz max 5 km.

A wiec gdzie NIE jechac?

;o))
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.c151.petrotel.pl 11.06.05, 19:14
      czytaj w ciemno czy rezerwowac.
    • Gość: cro-expert Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.dialin.iskon.hr 11.06.05, 19:34
      tam gdzie kosztuje 20euro/dzen
      • Gość: Mycha Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.06.05, 20:12
        jedziemy pod koneic sierpnia i raczej cos zarezerwujemy...

a 20 EURO to weglug Ciebie drogo czy tanio?

• Gość: deo Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:24
          Chorwacja to tak szczerze mówiąc dośc podobna jest .... i chyba jednak gdzieś
          w okolicach Dubrownika ... albo Splitu ....
          W sierpniu to można spokojnie w ciemno i stawać tam gdzie będzie sie
          podobało ....
          • Gość: Mycha Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.06.05, 19:23
            a jak najlepiej wycyrklowac z wyjazdem z Warszawy zeby w okolicach Splitu byc na rano???
            Jeżdzimy dość szybko....
            • Gość: dede Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 16:46
              Ok. południa
    • Gość: cro-expert Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.dialin.iskon.hr 11.06.05, 21:09
      20euro/dzen/osobe pełne koszty to tanio
      • Gość: marek Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 12.06.05, 07:05
        20 Euro to tanio ??? Napewno nie dla mnie na miejscu znajdziesz kwatery za 20-
        25 Euro ale za 2 osoby
        • Gość: marek Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 12.06.05, 07:06
          Jeszcze dodam że płaciłem 20 Euro w połowie lipca standart moze nie super ale
          schludnie i czysto
          • Gość: Iwona_73 Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:31
            W Rogoznicy bylam 2 lata temu. Było cudownie, na stałym ladzie zaraz za mostem
            piekarenka do, do ktorej chodzilismy z rodzina na pizze ( 5 kun jedna ), w sam
            raz na kolacje . Byla pyszna . Miasteczko to, owszem pełne jest turystów, ale z
            drugiej strony wyspy cisza i spokój.Za ładną 3 osobową kwaterę w lipcu 5 metrów
            od wody( płyty), płaciliśmy po 8 euro z taksą za łóżko.
    • anusinka Re: gdzie NIE jechac?? 18.06.05, 15:27
      Do Kasteli, Vodic, Biogradu na Moru, Omisa, Makarskiej, Podgory (oczywiście nie
      piszę już, że w promieniu 5 km od Zadaru, Sibenika, Trogiru i Splitu też nie) -
      same miasteczka warte odwiedzin, a jakże, ale jeśli szukasz:

- spokojnej miejscowości, ciszy i spokoju
      - plaży pod nosem (zapewne nie bardzo zatłoczonej)

to tam nie odpoczniesz.

Znam takie fajne miejsce, gdzie plaża jest tuż pod balkonem, miejscowość mała
      (wioska) ale ma i sklep i kafejki, do rozrywek 4 km :)
      Napisz do mnie, albo podaj swój e-mail, to Ci podeślę namiary :)
      • Gość: betana Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 18:02
        Czy też mogę prosić o namiar na tę kwaterę? ( b.g.cwiek@neostrada.pl )Ruszamy
        już za tydzień.
      • Gość: Małgorzata Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 09:29
        Wybieramy się w tym roku do chorwacji razem z mężem i dwójką dzieci Gdzie
        jechać aby było w miarę spokojnie z dala od zgiełku.
        Proszę podać namiary.
        • anusinka Re: gdzie NIE jechac?? 19.06.05, 13:04
          Chętnie podam, ale wolałabym na priva...
          Napisz do mnie: anusinka malpa gazeta.pl

Pozdrawiam, Anka
      • Gość: JK Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 10:20
        Czy w proponowanej przez Ciebie miejscowości są kempingi przydomowe?
        Jak coś to pisz na jnanys@interia.pl
        • anusinka Re: gdzie NIE jechac?? 19.06.05, 13:01
          Niestety - w tej miejscowości nie ma takich kempingów :(

Pozdrawiam, Anka
    • Gość: cro-expert Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.dialin.iskon.hr 18.06.05, 19:22
      gošć napisała:
      "plaža jest tuž pod balkonem"
      jak sie ma samocho'd to codzennie trzeba jehać na inne plaže,
      bo codzenie oglondać te same twaže(i reszte) to nudno.
      • anusinka Re: gdzie NIE jechac?? 19.06.05, 13:03
        Oczywiście! Do wyboru, do koloru!
        Ale jednak jeśli codziennie chce się degustować lokalne trunki, to i twarze nie
        mają znaczenia (a czemu kierowca ma być poszkodowany i wiecznie za kółkiem?)...

Pozdrawiam Chorwację!

Anka
    • Gość: anek Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.05, 13:32
      moim zdaniem nie da sie powiedzieć gdzie jechać nie powinno się.uważam że
      trzeba zwiedzić wszystko, posmakować tych cudów które nam oferuje Chorwacja, bo
      bez wątpienia ten kraj, jak zreszta wiele innych, sa prawdziwymi cudami.sądzę
      że trzeba naprawdę poznać zakątki, dopiero wtedy będziesz w stanie cokolwiek o
      nich powiedzieć. i nie sugeruj sie opinią tych ludzi, którzy mówią że czegoś
      tam nie warto... to jest tylko ich odczucie.spróbuj sam(a), jestem przekonana
      że nie będzies nigdy w życiu żałował :)) poważnie.. byłam tam już cztery raz..
      teraz jade kolejny.dlaczego?! hmm.. bo mnie oczarował każdy zakątek, bo nigdzie
      indziej nie znajdę takiej atmosfery, takich życzliwych ludzi, którzy mają nas
      za swych braci.polecam, gorąco polecam Chorwacje, również ze wzgledu na ceny ;)
      poważnie! ale to juz chyba większość wie...
      serdeczne pozdrowienia i hvala za wysłuchanie :D
      • Gość: Serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 19.06.05, 14:55
        Moj dom jest bezposrednio przy morzu, masz morze pod balkonem, cisza,
        spokoj...ale niestety juz nie mamy wolnych terminow www.villaruza.com
        • Gość: agusia996 Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:38
          A we wrześniu też macie komplet?
          • Gość: serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 20.06.05, 18:30
            Wiekszosc i we wrzesniu, ale jescze troche wolnych jest.
            www.villaruza.com
            • viwa1 Re: gdzie NIE jechac?? 22.06.05, 11:12
              Serdzio mam prośbę skoro mieszkasz w Chorwacji może poleciłbyś mi miejsca w
              których mój mąż miałby super warunki do uprawiania windsurfingu a ja z
              dzieckiem jakąś łądną plażę, myśleliśmy o Istrii, podobno w Medulinie jest
              piaszczysta, ale może jeszcze gdzieś indziej da się pogodzić te dwie rzeczy?
              Pozdrawiam
        • Gość: JK Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:28
          Jeżdżę do Chorwacji z przyczepą kampingową co roku w inne miejsca. Skoro tam
          mieszkasz to czy w tej okolicy są jakieś tanie kampingi,które możesz polecić?
          Za informację z góry dziękuję.
          • Gość: serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 20.06.05, 18:35
            Zobacz www.galeb.hr/kamp/nem/kamp01.html, warunki super, ceny tez.
            Plaza - piasek !
            • ginger221 mam prosbe;) 20.06.05, 19:50
              witam ja tez mam prosbe jesli tam mieszkasz to mzoe polecisz inne kwatery skoro
              u ciebie sa zajete;(na pewno sasiedzi wynajmuja i moze maja miejsca;)interesuje
              mnie koniec sierpnia(27)poczatke wrzesnia:)szukamy 2osobowego pokoju z
              lazienka;)do10E.
              jakby co prosze napisz do mnie na kacperka1@op.pl
              bede b wdzieczna;)pozdrawiam
              • Gość: Serdzio Re: mam prosbe;) IP: *.cmu.carnet.hr 20.06.05, 20:47
                Domy naszych sasiadow i znajomych: www.apartments-tice.com ,
                www.nemira.republika.pl , http://villaanka.w.interia.pl
              • Gość: serdzio Re: mam prosbe;) IP: *.cmu.carnet.hr 20.06.05, 20:49
                Domy naszych sasiadow i znajomych: www.apartments-tice.com ,
                www.nemira.republika.pl , villaanka.w.interia.pl
                • Gość: ginger221 ceny!!! IP: *.acn.waw.pl 21.06.05, 00:16
                  ale gdzie ceny???nie widze ich:(a one sa w tym momencie bardzow azne:)orientuje
                  sie pan w nich?
                  • Gość: Serdzio Re: ceny!!! IP: *.cmu.carnet.hr 21.06.05, 15:26
                    Ceny sa cca. 10 euro os./noc, ale prosze kontaktowac bezposrednio. Na
                    www.apartments-tice.com sa ceny.
                    Bylem dwa lata temu posrednikem do innych naszych sasiadow, a potem mialem
                    strasznych klopotow....
            • Gość: JK Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 09:10
              Ten adres nie odpowiada.Strona się nie wyświetla.Proszę podać może inny adres.
              • Gość: serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 21.06.05, 17:34
                odpowiada, nie wiem o co chodzi...
                • Gość: agusia966 Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.05, 00:10
                  Czy ceny które znajdują się na stronie są aktualne?Jakie terminy we wrześniu
                  masz jeszcze wolne. Interesuje mnie pokój dla 2 dorosłych osób + 2 latek.
                  • Gość: serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 22.06.05, 10:02
                    Droga Augusia, prosze napisz maila na villaruza@inet.hr, wysle Ci rozklad
                    terminow. Ceny sa aktualne, oczywiscie.
                    www.villaruza.com
                    • viwa1 Re: gdzie NIE jechac?? 22.06.05, 11:25
                      Serdzio mam prośbę może polecisz mi jakieś fajne miejsca gdzie mój mąż miałby
                      super warunki do uprawiania windsurfingu a ja z dzieckiem jakąś fajną plażę
                      myśleliśmy o Istrii, podobno w okolicach Medulinu jest plaża piaszczysta, ale
                      może są inne ładne miejsca Pozdrawiam
                      • Gość: serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.net.t-com.hr 22.06.05, 12:26
                        Droga Viwa, polecam Bol na wyspie Brac czy nasz region ( kolo Omisu ), bo w
                        1990. roku w Omisu bylo europskie windsufing mistrzostwo ( Europa Cup ),
                        warunki rewelacja.
                        Szukaj dom ktory posiada magazyn na sprzet wodny obok plazy i ktory jest
                        ulokowany bezposrednio przy morzu( nasz dom to posiada, ale niestety nie mamy
                        wolnych terminow )
                        Duzo pozdrowien z Chorwacji - Serdzio www.villaruza.com
                    • Gość: Serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 22.06.05, 11:52
                      Droga Agusia, napisalem odpowiedz, ale dostalem zawiadomienie (reason: 550 Brak
                      rekordu SPF/MX nadawcy lub brak poprawnej autoryzacji SMTP!)
                      Podaj ewent. inny adres
                      • Gość: agusia996 Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 12:19
                        zawidzcy1@wp.pl
    • orzesiek1 Re: gdzie NIE jechac?? 23.06.05, 18:21
      nie jedz do Krajlevicy, mozna tam umrzec z nudy
      nie jedz takze do Rijeki i okolic, bo jest beznadziejnie
      nie jedz takze na Krk bo jest tam nudno
      • Gość: serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 23.06.05, 22:28
        Jedz tylko do Dalmacji, od Zadaru do Dubrovnika, poludniowa Chorwacja.
    • Gość: cro-expert Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.dialin.iskon.hr 23.06.05, 19:11
      re.orzesiek1
      prawda
      • Gość: Serdzio Re: gdzie NIE jechac?? IP: *.cmu.carnet.hr 25.06.05, 19:52
        Super oferta ( jeszcze jest w trkcie budowy ) domow moich sasiadow i znajomych
        od 10.2005.r. ( w pazdzierniku ) bedzie na www.croatia-adriatic.com .
        Warto dodac te strone do ulubionych, na przyszlosc.
        Duzo pozdrowien z cieplej Chorwacji - Serdzio www.villaruza.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka