Dodaj do ulubionych

Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 00:03
Czy ktoś może polecić sprawdzoną agencję turystyczną organizujące fish
picniki z Półwyspu oraz niedrogą wypożyczalnię skuterów?
a może jakies inne atrakcje na półwyspie? Będziemy w Trpanj, ale zamierzamy
zwiedzić cały płw. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.plock.mm.pl 29.08.06, 16:00
      Gdy będziesz w Trpanj to możesz skorzystać z agencji turystycznej na miejscu/nie
      wiem czy jest/lub w Orebicu-znajduje się pośrodku nadmorskiej promenady.W Trpanj
      jest ciekawe miejsce - trzeba dojść do niego idąc lub dojeżdzając nadmorską ulicą
      do końca/dalej zakaz/przejść jeszcze jakieś 0,3-0,5km i będzie ciekawa plaża
      plus grota.Zobaczyć Orebic,Ston, Dive,Dube,Loviste.W Orebicu do zobaczenia klasztor
      /do którego najlepiej dojść od hotelu Bellevue/.Z okolic klasztoru wspaniały
      widok na Korculę a także wejśćie na górę Svllia/961m/.W Orebicu jest także
      piaszczysta plaża oraz ładna promenada nadmorska /szczególnie wieczorem/.
      Z Orebica można przeprawić się na Korculę/10kun/.Jadąc do Trpanj możesz
      przepłynąć promem z Ploce lub jechać przez BIH i część Peljesaca.Polecam w jedną
      stronę/dojazd/promem z Ploce - powrót tylko samochodem.

• Gość: zbynek Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.plock.mm.pl 29.08.06, 16:02
      odnośnie wypożyczalni skuterów - to w Chorwacji jest to droga impreza.
      • Gość: Tinka Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:51
        dzięki za szczegółowe info. Wiem, że skutery są stosunkowo drogie, bo
        korzystaliśmy już z tej formy rozrywki będąc w Novi Vinodolski (zdaje się, że
        200kun / dzien) i w tej sposób objechaliśmy sobie całą wyspę KRK... teraz pora
        na Peljesac :))) Oczywiście twoje uwagi będziemy mieli na względzie.
        Dzięki raz jeszcze! jutro wyjazd :-))))))
        • noyle Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? 31.08.06, 12:37
          > 200kun / dzien)
          chyba na godzine
          • Gość: Tinka Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:49
            no może w przeliczeniu 200zł/ dzień... to było 2 lata temu, więc nie pamiętam
            dokładnie... ale jak na taką frajdę i tak się opłaca!

Rozumiem jednak, że masz sprawdzone informacje, taka pewność bije z twego
            Zreszą przekonam się, bo wyjazd do Cro już dziś!
    • Gość: Kamila Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:55
      ROk temu na ciovo płacilismy za dobę 180 kun, utargowane z 210 w II połowie wrzesnia
      • Gość: Tinka Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:00
        a jednak nie pomyliłam się tak bardzo drogi(a) noyle! zresztą celem mojego
        postu było zorientowanie się w możliwości wynajmu skuteru w Trpanj, a nie
        ceny :P Tak czy inaczej, dzięki za info. Wyruszamy już za moment :))
        • noyle Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? 01.09.06, 14:49
          byc moze jakies cuda sie zdarzaja
          generalnie to za wypozyczenie np szkolnej deski windsurfingowej 75kun/ godzine
          lepszy sprzet nawet 2x tyle

swego czasu w Polsce gospodarz u ktorego wynajmowalismi kwatery w Chałupach
          wypozyczal sprzet
          po kosztach i wychodzilo 2 zł za minute
          daje to 120 zl/ godzine

• Gość: Tinka Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:53
            Wróciłam z Chorwacji (!!!) , więc mam najbardziej aktualne info :)
            Wypożyczenie skuterka w Trpanj kosztowało 180kun/cały dzień. My zdecydowaliśmy
            się na lepsze skuterki z mocniejszym silnikiem (wypożyczalnia w porcie) za
            300kun/dzień. Polecam zwiedzenie Korczuli :)

Noyle chyba źle mnie zrozumiał - myślał zapewne o skuterkach woldnych. Fakt,
            zabawa 15-minutowa (!!) na takim cacku kosztowała w Basce Vodzie 150kun!
            • Gość: kamil Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: *.plock.mm.pl 11.09.06, 16:06
              ogólnie jakie wrażenia z Peljesaca- ceny apartamentów,dostępność.
              • Gość: Tinka Re: Płw. Peljesac!!!!!!!!!!!!! opis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:33
                To był nasz 4-ty pobyt w Chorwacji, więc mam porównianie. Jednak wolę Riwierę
                Makarską, bo zdecydwanie bliżej i taniej, no i plaże fajniejsze... Byliśmy w
                Trpanj. Miasteczko z klimatem na krańcu półwyspu, ale strasznie drogie - mówię
                tutaj o cenach w sklepach i knajpkach (za obiad płaciliśmy tyle samo co w
                Dubrowniku w konobie przy Stradun...). Ceny apartamentyów sa w porządku; my
                płaciliśmy 32Euro za komfortowy, w pełni wyposażony 4-os.apartament w samym
                centrum miasteczka, ok.150m od morza. Z dostępnością na poczatku wrzesnia tez
                nie było problemu; widziałam mnówstwo wolnych apartamentowców. Mozna jechac w
                ciemno. No i na pewno nie było takiego tłoku jak w Tucepi czy Basce Vodzie.
                Plaże w miasteczku gł.skaliste; do kamienistej plaży z łagodnym zejściem do
                morza przy której kest camp jest ok.2 km :( Zresztą my i tak jeźdzliśmy na
                piękna plażę jakieś 10km za miasto (szczególnie polcam)- była to plaża DIVNA.
                Jak ktoś lubi spokojny odpoczynek, polecam Trpnaj!
                Orebic, inne miasteczko na płw. jest znaczenie większe i oferuje więcej
                rozrywek. Co do cen w Orebicu, niestety nie wiem - byliśmy tam tylko przejazdem
                na skuterkach w drodze na Korcule :))
                Pozdrawiam!
                PS. Ach, zapomniałabym. Warto odwiedzić Trpanj z uwagi na nocne koncerty
                szakali :) Pierwszej nocy stanęliśmy na równe nogi... Wieczorami podchodziły
                nam do grila znęcone zapachami... Dobrze, że mieliśmy apartament na 2-im
                piętrze ;)
                • Gość: Jacek Re: Płw. Peljesac!!!!!!!!!!!!! opis IP: *.chello.pl 16.12.06, 22:22
                  Plywam pare miesiecy po chorwacji i napewno na pljesacu warto zobaczyc w ston
                  najdluzszy mur po murze chinskim i jest jeszcze zarabista knajpeczka mojego
                  przyjaciela w pewnej pieknej zatoczce wbrew temu co rozpowszechnilo sie w
                  chorwacji mozna tam znakomicie zjesc i jest naprawde stosunkowo tanio.
                  • Gość: kasia Re: Płw. Peljesac!!!!!!!!!!!!! opis IP: *.chello.pl 20.01.07, 22:16
                    witaj jacku czy moglbys podac namiary na ta knajpe dzieki
                  • Gość: weanirma Re: Płw. Peljesac!!!!!!!!!!!!! opis IP: *.icpnet.pl 21.01.07, 00:27
                    Witaj!Może i ja skorzystam z dorodziejstw wymienionej przez ciebie Jacku
                    knajpki jak już tam dojadę latem. Poproszę o współrzędne na maila weanirma@
                    gazeta.pl
                  • cezar1280 Re: Płw. Peljesac!!!!!!!!!!!!! opis 25.01.07, 12:46
                    Jeżeli pozwolisz Jacku, to i ja dołączę się do próśb o namiar na tą knajpkę.
                    W tym roku po raz pierwszy jadę do Chrwacji i właśnie na Peljesac. Tak wspólnie
                    w domu zadecydowaliśmy, przeglądając rózne strony z informacjami o Chorwacji, a
                    najbardziej opierając się na cennych uwagach i radach Forumowiczów.
                    Proszę o informację dotyczące ciekawych miejsc na półwyspie, chociaż również
                    chcielibyśmy zobaczyć Dubrovnik i interesujące miejsca na Riwierze Makarskiej.
                    Będziemy wdzięczni za wszelkie rady i informacje.
                    • bah77 Re: Płw. Peljesac!!!!!!!!!!!!! opis 26.01.07, 08:29
                      Jeśli o mnie chodzi, to do tej pory najlepsze jedzenie w Chorwacji miałem
                      przyjemność dostać w tawernie "Bota" w Malim Stonie na Peljesacu.
                      Szczególnie polecam świeże ostrygi z hodowli w sąsiednim Stonie.

www.bota-sare.hr/

> Proszę o informację dotyczące ciekawych miejsc na półwyspie...

Jaki rodzaj miejsc jest dla Ciebie ciekawy?

bah77
                    • Gość: JJ Re: Płw. Peljesac!!!!!!!!!!!!! opis IP: 195.16.91.* 26.01.07, 18:27
                      Do cezar 1280 poczytaj post Wyspa Ciovvo ..gosc Marlo tam masz duzo informacj
                      o Orebiczu na Peljesaczu
    • Gość: JJ Re: Płw. Peljesac - Fish picnic, skutery? IP: 195.16.91.* 26.01.07, 18:17
      Jesli chodzi o restauracje to ja polecam w Orebiczu PernieVrgorac ale tam sa
      dwie obok siebie to ta nastepna jek jedzie sie od strony Orebicz
      wlascicielMatko Opacek inna ktora sama nie zaliczylam ale bardzo chwalono to na
      gorze 500 m za klasztorem w Orebiczu wjazd na gore w okolicy hotelu Rathaneum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka