Dodaj do ulubionych

Jadranovo/ Istria

18.05.09, 11:26
Witam serdecznie,

chciałam zapytać czy kotoś był w tej mijscowości. Mamy w planach
pobyt w CRO w sierpniu tego roku. Poszukujemy noclegów. Chciałabym
się dowiedzieć czy warto wybrać się do tej mijscowości, jaka jest
plaża, morze itd.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: darek.59.pl Re: Jadranovo/ Istria IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 18.05.09, 12:42
      Jadranowo to nie Istria tylko Kvarner. To wg. mnie mała wypoczynkowa "Dziura".
      Plaże nie przypadły nam do gustu-wąskie, ciasne, betonowe i kamieniste, ale
      znaleźliśmy zatoczkę z cieplutką i spokojną wodą (przy małej latarni i z
      golasami). Można zwiedzić Krk, Rijekę, Opatiję, Crkvenicę, Novi Vinodolski,
      Plitvice, no i właśnie Istrie.
      • smakulaa Re: Jadranovo/ Istria 19.05.09, 07:18
        ciutka mi sie pomyliło. A gdzi polecałbyś się wybrać. Jedziemy z
        naszą małą corcią.
        • Gość: darek.59.pl Re: Jadranovo/ Istria IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 19.05.09, 15:10
          Jeżeli z małym dzieckiem to najlepiej piaszczyste plaże bez jeżowców, a
          najbliżej na wyspie Rab (Gonar, Lopar, Supetarska Draga). Wspaniały mikroklimat
          ale trzeba skorzystać z promu. Przyjemnie jest na Krk (Nijvice, Baśka, Śilo,
          Ćiźici z błotnym rozlewiskiem), cała wyspa jest bardzo ciekawa do zwiedzania.
          Senj lub Sveti Juraj też warte są zainteresowania. Uroki nocnego życia na
          promenadzie, dyskoteki, itp. można poznać np. w Crkvenicy, Opatija to dla mnie
          "szpanerski" kurort a plaże zatłoczone (do zobaczenia Opatija jest idealna). Na
          Istrii Fażana, Medulin, Rovinj. To chyba wystarczy.
    • smakulaa Re: Jadranovo/ Istria 19.05.09, 16:13
      dzięki serdeczne za radę. Zatem będę szukała albo na Istrii albo Rab
      lub Krk. Chyba, że dysponuje Pan namiarami godnymi polecenia.
      Chodzi nam of przyjemna kwaterę, czysto schludnie, ale jednoczesnie
      nie chcemy na tym zbankrutować:)
      • Gość: darek.59.pl Re: Jadranovo/ Istria IP: *.chello.pl 19.05.09, 21:11
        Zamiast Pan wystarczy Darek. Unikam podawania konkretnych namiarów bo mamy
        przecież różne upodobania i nie chcę potem czytać kąśliwych uwag. Ale
        korzystałem z takich stron: www.croatiaholidayapartments.com, (tutaj apartament
        Biśic 10 m nad wodą- Supetarska Draga osiedle Gonar, ale 10 km do Rabu), inne to:
        www.tzg-rab.hr, www.rab-info.com
        Najprościej szukamy miejsc wpisując nazwę miejscowości w google do tego
        dokładamy widok z mapy satelitarnej. I jest OK! Jeszcze nigdy się nie zawiedliśmy.
        • smakulaa Re: Jadranovo/ Istria 20.05.09, 19:18
          dzięki serdeczne za namiar, teraz przeszukuję oferty mam nadzieje ze
          cos uda mi sie wyszukąć. Znalazłam app. Bisci całkiem przyjemny.
          Teraz czekam na oferty.
          • Gość: darek.59.pl Re: Jadranovo/ Istria IP: *.chello.pl 21.05.09, 07:17
            Jeszcze jedna rada. Trzeba zapytać o szczegóły oferty: np. czy wliczone jest
            sprzątanie końcowe (niektórzy Chorwaci są sprytni i na do widzenia chcą jeszcze
            50 albo 100 kun), opłata klimatyczna, parking, no i oczywiście cena za
            apartament. Wydruk e-maila zabrać ze sobą. Życzę miłych wakacji.
    • smakulaa Re: Jadranovo/ Istria 22.05.09, 08:03
      Myślę zatem że najlepiej wszystko mieć potwierdzone w mailu, tak aby
      uniknąć końcowych nieprzyjemności. Ponieważ niemiła sytuacja może
      mieć odzwierciedlenie w odbiorze całej podróży.

Czy oprócz wymienionych przez Ciebie rzeczy na które należy zwrócić
      uwagę jest coś jeszcze???
      • Gość: darek.59.pl Re: Jadranovo/ Istria IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 22.05.09, 13:25
        Jadąc na wyspę trzeba pamiętać, że jest to ograniczenie w zwiedzaniu okolicy (na
        Krk, Pag jest most), bo przeprawy promem kosztują. Chyba, że ma się "worek"
        kasy. Ale tydzień spokojnie wystarczy na zwiedzenie każdej wyspy i wypoczynek.
        Przy upodobaniach w "nocnym życiu" lepiej wybrać miejsce na kontynencie,np.
        Crkvenice, Vodice. Przy rezerwacji prywatnie e-mailem lepiej zabrać wydruki a
        agencje turystyczne muszą przysłać waucher. Po przyjeździe z gospodarzem lepiej
        przejrzeć urządzenia i wyposażenie (np. włączyć lodówkę), żeby nie było zarzutów
        o zniszczenie, itp. Chorwaci to normalni ludzie, więc kombinują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka