ewaac 22.05.09, 14:29 Czy ktoś mógłby podac mi namiary na jakieś fajne, zaciszne miejsce w Czarnogórze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaac Re: Czarnogóra 22.05.09, 14:33 mój e-mail ewaac@op.pl ewaac napisała: > Czy ktoś mógłby podac mi namiary na jakieś fajne, zaciszne miejsce w > Czarnogórze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 22:28 w czasie wakacji /lipiec,sierpień/zapomnij o jakimś zacisznym miejscu nad morzem.Byłem w 2008r samochodem ze znajomymi.Mieszkaliśmy koło Petrowaca w miejscowości nie wiem czy dobrze wymawiam Bulgarica.Jest to miescowość w której wypoczywają przeważnie Czarnogórcy i Serbowie.Zwiedziliśmy począwszy od Kotoru do Ulcij wszystkie miasta nad morzem i wszędzie tłok.Koniecznie polecam zwiedzenie Budwy,Sw stefana,Baru i Ulcij i o czywiście rawting.Czarnogóra jest małym państwem ,miasta nad morzem są blisko siebie.Jeżeli nie macie kwater i jedziecie w ciemno jak my to jeżeli nie znajdziecie noclegów koło Petrowaca na odpowiedznim poziomie to kierujcie się w stronę Ulcij.Bez paniki jeżeli nie będzie noclegów w Sutomare,Barze to w Ulcij na 100 procent są.Należy wybrać tylko odpowiedzni standart.Nie wjeżdzajcie do centrum Ulcij bo takiego tłoku w mieście i na plaży w centrum to nie widziałem jeszcze nigdzie a byłem na różnych plażach w całej Europie.Kierujcie się na plażę Cocacabana.Wzdłuż drogi są same kwatery i ludzie tylko z tego żyją.Wogóle Ulcij to najtańsze miasto,kwatery, jedzenie tanie.Budwa dużo droższa .Kwatery od 10 euro do 15 euro.Ceny jedzenia tańsze niż w Polsce.W tamtym, roku euro było po 3.10zł.ale nawet w tym roku sądze ,że ceny będą podobne jak u nas.Polecacam plażę Cocacabana dla dzieci i osób ,które nie nurkują.Piasek strasznie drobny i lepiący.Ja osobiście wolałem plaże żwirkowe i nurkowanie np. okolice Petrowaca ,św Stefana,Zatoki Kotorskiej.W sumie CZarnogóra to jak Chorwacja z tym ,że taniej i gorszy standart,bardziej brudno.Ja byłem zadowolony i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Czarnogóra IP: *.trzuskawica.pl 27.05.09, 11:51 W jakim miesiącu byliście? Ja wyjeżdżam 3 lipca i mam nadzieje, że to jeszcze przed pełnią sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasinadan Re: Czarnogóra 28.05.09, 18:49 ja planuje wyjazd po 7 września wstępnie mamy zarezerwowany hotel w Petrovac ruszamy z Krakowa, zastanawiamy się nad trasą: przez Austrię czy przez Węgry ? Jakieś wskazówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Re: Czarnogóra IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.05.09, 18:54 latem - Zabljak, weź tylko coś ciepłego do ubrania S. Odpowiedz Link Zgłoś