Dodaj do ulubionych

RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon

27.07.04, 19:46

(cyt. Gość: joteswu@kr.onet.pl 23.07.2004 08:34)

Byłem w ubiegłym roku z rodziną, jest OK, za klimę i lodówkę trzeba extra
zapłacić, do plaży 200 m przez ulicę, basen i brodzik, wieczorki muzyczne
pozdrawiam janusz
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 13.08.04, 11:51
      hotel polozony wmiejscowaści platanes ok 5 km od retyhmnonu ( autobus - bilet
      95centów, taxi 5 euro) pokoje przestronne standardowe wyposażenie dodatkowo
      platne lodowka, klima32 euro/tydzień i sejf. basen cisza i spokój. obsługa
      rewelacyjna porozumiewająca się po angielsku i niemiecku pomogą we wszystkim.
      jedzenie nie do przejedzenia szczególnie obiadokolacje. sama miescowość super
      każdy znajdzie coś dla siebie.plaża piaszczysta, szeroka i długa lezaki płatne
      2,50 e/1szt
      • alnatlum Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 03.07.05, 20:43
        plaza kiepska dla malych dzieci ,przy brzegu kamienie i szybko gleboko.warto
        wypozyczyc samochod .Bylismy ze SH rezydentka p.M Z pozostawia duzo do
        zyczenia.Nie interesuje sie wcale swoimi podopiecznymi.Wycieczka na Santorini
        przez nia zorganizowana skonczyla sie tak ze ludzie nie mogli po 5 godzinach
        zejsc ze statku bo dala zle bilety i do tego miala wylaczona
        komorke.Pomieszczenia hotelowe skromne ale czyste.Basen fajny.Jedzenie dla nas
        wystarczajace.Obsluga mila ,pokoje codziennie sprzatane
        • creta5 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 22.07.05, 15:53
          Właśnie wróciłem, jestem bardzo zadowlony i wypoczęty. Byłem w Rethymon
          Village!!! Hotel Good!!! Super jedzonko!!! Macie pytania? Piszcie na forum
          • agromag Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 23.07.05, 06:23
            Witam
            Jedziemy tam 27.08 mam pytanie jaka jest lodówka w pokojach , czy ma zamrażarkę.
            Proszę napisz czy były komary i w jakich godzinach są posiłki.
            pozdrawiam Grzegorz
          • lechu-l4 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 17.07.06, 15:55
            Witam,
            My lecimy we wrześniu. Opinie na temat plaży trochę mnie zszokowały (ale są
            naprawdę różne. Masz może jakieś zdjęcia? Jakbyś miał jakieś...
            akmolls@interia.pl
            Z góry dzięki

Lechu
        • g123_0 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 19.07.06, 10:06
          Witam.Własnie wrociłam z krety.Jestem bardzo zadowolona super miejscowośc
          fajnie położona ,plaza jest szeroka ,łagodnie schodzaca do morza ,piaszczysta
          ani jednego kamienia tam nie było.Hotel bardzo fajny ,super obsługa ,lodowka w
          cenie byłam z (travel time) ,klimy nie bralismy bo pokoj był wogole nie
          nasłoneczniony 218.Naprawde jak jezdzilismy na wycieczki(oczywiscie z lokalnego
          biura,na kozdym rogu maja siedzibe( jest taniej 0d 10 -15 Ero/os niz z orbiu)to
          naprawde nas zhotel prezentował sie dobrze w porównaniu z innymi .Super wakacje
          polecam wszystkim tyllko szkoda ze tak krotko.
          • grecja-hotele Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 12.08.06, 15:30
            Hotel względnie czysty. Sprzątanie codziennie, ale wymiana pościeli i ręczników
            raz w tygodniu. Klimatyzacja płatna 4 Euro za dobę, sejf - 2 Euro za dobę.
            Lodówka bez opłat. Jedyny problem hotelu to pokoje w suterynie, gdzie unosi się
            okropny zapach szamba. Tam przede wszystkim są kwaterowani Polacy. W miesiącu
            lipcu i sierpniu nie ma możliwości przeniesienia sie do innego pokoju. Jedzenie
            mało urozmaicone. Napoje do kolacji płatne: woda 1,5 E, Cola 1,5 E , piwo 3,5 E.
            Należy zaznaczyć, że baseny przy hotelach czynne w godz. 9-19. Wieczorem nie
            wolno pływać, woda jest filtrowana i chlorowana.
    • barbamama-ok Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 16.08.04, 09:00
      wlaśnie wróciłam z retyhmnon village. hotel znajduje się w tetniącej życiem
      miejsowaści(w hotelu cisza i spokój) ok 5 km od retyhmnonu ( polecam autobus
      lub taxi) plaża tuż obok leązaki po 2,50. plaża szeroka, długa i piaszczysta w
      hotelu basen + brodzik, pokoje z łazienkami w pokoju standardowe wyposażenie
      koniecznie dokup klime 32 euro/tydzień, czysto codziennie sprzątane, obsługa
      bardzo symatyczna, jedzeni nie do przejedzenia.polecam ten hotel a także scana.
      jeżeli masz jeszcz jakie ś pytania pisz
      • neronka Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 20.08.04, 19:48

cytat - Autor: Asia 07-07-2004 11:37

Witam.
        Jeśli wybierasz się wlaśnie do tego hotelu to czekają Cię wakacje BAJKA.Już się
        możesz cieszyć.Musiałbyś być wielkim snobem,żeby mieć zastrzeżenia!
        Byłam 2 lata temu. Najlepsze wakacje.
        Hotel składa się z kilku budynków,ja akurat mieszkałam w głównym Creta
        Star,znajomi w Village.Hotel jest perfekcyjnie utrzymany,cieszy oko
        zieleń,wnętrza.Personel super grzeczny i miły.A jedzonko!!Jak sobie przypomnę
        to już Ci zazdroszczę!
        Taka moja uwaga.Jak będziesz w jakimś sklepie-sprzedawcy często pytają się z
        jakiego jesteś hotelu.Kłam.Bo zapłacisz 2x więcej!!Serio!

• neronka Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 27.08.04, 17:14

cytat: Autor: mara 27-08-2004 16:56

pokoje wyglądają następująco: podwójne łóżko, nocne szawki, toaletka z lusterem
          oraz bardzo duża szafa wnękowa. Łażnienka ok z wanną ciepła woda jest
          zawsze!!!!.Tak jak wcześniej pisałam jest bardzo czysto bo sprzątają codziennie.
          hotel jest w kształcie U więc ze wszystkich pokoi które są na 2 piętrze widać
          morze ale szczerze mówiąc my przebywaliśmy w pokoju tylko na spanie lub
          przebranie się po plaży- konieczna klima!!!!!. jest radio ( u nas akurat nie
          działało ale muzyka grecka jest do wytrzymania tylko przez parę chwil:)polecam
          zabrać ewentualnie swoje. oraz lodówka i sejf ( dodoatkowo płatne)Jezeli chodzi
          o ceny to w samym retyhmnonie jest taniej można przegryzć i napić się do 4 Euro.
          Woda w resturacji 1, 50, w sklepie za rogiem 0,33 piwo zależne od wielkości od 1
          do 3 euro. nie za bardzo jadaliśmy w taweranch bo po obfitej obiadokolacji
          wydawanej od 19-21 na prawde nie chce się jeść. średnieo na cztery osoby piwko ,
          lub wino, kumpel zamawiam jakieś drinki oraz lody płaciliśmy 24 euro. A jesli
          nie lubisz żeby ci ludziska przed oknem nie chodzili to nie bież pokoju na
          parterze bo taras wychodzi na basen i nie zawsze ciekawe ciała się ogląda:).
          Jeżeli chodzi o scan to wszystko super ale nie radzę wykupywać wycieczek u
          rezydentki bo są czasmi o 100 % droższe. najlepiej wypożyczyć samochód 9i samemu
          zwiedzać te same zakątki lub wykupić wycieczkę w lokalnym biurze.
    • tczelch Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 11.04.05, 19:14
      Wybieram się do tego hotelu w maju, więc klimatyzacja nie będzie mi potrzebna.
      Ile trzeba dodatkowo zapłacić za lodówkę?
    • kaska78 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 09.05.05, 07:46
      wybieram się do Rethymon Village w sierpniu. Proszę o wszelkie informacje na
      temat tego hotelu, położenia, okolicy itp. Będę tam tydzień i część czasu
      chciałabym poświęcić na zwiedzanie, co jest godne uwagi? Czy wieczorem jest
      gdzie wyjść i pobawić się?
      • tczelch Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 29.05.05, 21:26
        Witam. Dziś rano wróciłam z Krety, z hotelu Rethymno Village. Potwierdzam
        wcześniejsze posty- hotel znajduje się niedaleko piaszczysto-kamienistej plaży
        (z widokiem na Rethymnon i Góry Białe), z pokoi na drugim piętrze widać morze.
        Na terenie hotelu jest spokojnie, w ciągu dnia dociera hałas ze znajdującej się
        niedaleko ulicy (ale taki przygłuszony, więc nie przeszkadza). Jedzenie dobre;
        śniadania podobne (soki, pieczywo, ser, kiełbasa, jajka, feta, musli, dżem,
        miód i pyszny, gęsty jogurt naturalny), obiadokolacje-ogromna ilość przystawek
        i surówek, do tego 4-5 dań gorących do wyboru; zawsze deser i owoce (teraz w
        maju- pomarańcze, arbuzy i jabłka). Recepcja bardzo pomocna, można rzeczywiście
        wiele załatwić. Dodatkowo płatne: sejf w pokoju-12 EUR/tydzień; lodówka-12
        EUR/tydzień i klimatyzacja (Scan napisało w informacji, że 5 EUR/dzień, ale nie
        mogę potwiedzić, bo nie zprawdzałam, klimatyzacja nie była w maju potrzebna).
        Leżaki na basenie (spory + oddzielny brodzik) bezpłatne; na plaży 5 EUR/dzień
        za dwa leżaki + parasol. Przystanek autobusowy jest oddalony o jakieś 100 m
        (obok największego w okolicy supermarketu), bilety do Rethymnonu za 1 EUR można
        (a nawet trzeba, bo kierowca nie sprzedaje) kupić w każdym sklepiku. Autobus
        jedzie na główny przystanek autobusowy,ale jeśli chce się zwiedzać Rethymnon,
        lepiej wysiąść koło parku (park widać z daleka, więc nie można się pomylić).
        Autobusy kursują co pół godziny, do podanej w rozkładzie jazdy godziny odjazdu
        z Panormo trzeba dodać 10 minut. Rozkłady można dostać w recepcji. Jeśli chodzi
        o ceny biletów autobusowych: Chania 6 EUR w jedną stronę, Plakias-3,5 EUR w
        jedną stronę. Do Plakias warto się wybrać; góry schodzą wprost do
        M.Libijskiego, a po drodze podziwia się fantastyczne widoki.
        Jeśli macie jeszcze jakieś pytania-chętnie odpowiem. Wy jesteście przed
        wakacjami na Krecie, a mnie pozostały, niestety tylko zdjęcia i wpomnienia...
        • dorek3 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 08.06.05, 00:40
          Nie wiem czy miałaś podobny problem, ale może słyszałaś; czy były kłopoty z
          załatwieniem dodatkowej doby jeśli wylot był w środku nocy. Jadę z dwójka
          małych dzieci i niewyobrażam sobie koczowania przez 12 godzin przed hotelem.
        • krillo Pytanie RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 10.06.05, 12:23
          28 lipca jadę z rodziną do Rethymno Village. Całą rodziną lubimy trafić na
          fajną miejscowość w której coś się dzieje i można wieczorem pospacerować.
          Napisz czy nie jest to jakaś dziura. A teraz bardzo ważne dla nas, jedziemy z
          dzieckiem, czy w wodzie są miejsca z piaszczystym dnem, czy zawsze trzeba nosić
          obuwie kąpielowe. Bardzo proszę o odpowiedź.
          • tczelch Re: Pytanie RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 17.06.05, 20:27
            Witam ponownie.
            Przepraszam, że odpowiadam tak późno, ale miałam przerwę w dostępie do
            internetu.
            Plaża koło hotelu Rethymno Village jest piaszczysto-kamienista (z przewagą przy
            brzegu tej ostataniej :)) i obuwie plażowe się przydaje. Miejscowość (a
            właściwie dzielnica Rethymnonu) to ulica, wokół której znajdują się hotele i
            sklepy; spacerować można raczej na plaży albo podjechać do Rethymnonu.
            Jesli chodzi o dodatkową całą dobę w hotelu, to nie wiem. My wyjeżdżaliśmy po
            16, a wykwaterować z pokoju musieliśmy się w południe. Bagaż można zostawić
            przy recepcji lub zatrzymać pokój na dłużej (ale nie wiem jak długo),
            dopłacając 10 EUR.
    • kejt130 - do tczelch 03.06.05, 13:34
      Dziekuję za wyczerpujące wiadomości, ja lecę 8.06 i już się cieszę :)
      Chciałam tylko podpytać, jak tak komary??? Kupić w Polsce jakiś "muchozol", ha,
      ha
      • jollka2 Rethymon - jaka to miejscowość 20.06.05, 15:50
        Czy to duże, gwarne miasto z życiem nocnym czy raczej ciche i
        malownicze.Spodziwam się tego pierwszego, ale kto wie? Czy ten hotel położony
        jest na uboczu czy w centrum. Poszukuję cichego miejsca, z malowniczym
        widokiem, bez otoczenia dyskotek.
        Dziekuję :)
        • giardiniere Re: Rethymon - jaka to miejscowość 20.06.05, 16:13
          przede wszystkim dla uściślenia: hotel znajduje sięjakieś 5-6 km od centrum
          Retymnonu w miejscowości Platanes. Jest to niewielka miejscowość, bardzo
          sympatyczna, gdzie wielkich dyskotek nie ma, są za to sklepy, bary, tawerny...
          Do Retymnonu można przespacerować się plażą, zajmuje to około godziny) lub
          pojechać autobusem lub taksówką (6EUR).
          Co do hotelu bo właśnie stamtąd wróciłem... generalnie godny polecenia. Dość
          duży obiekt, bardzo sympatyczny basen, czyściutki. Same pokoje nie są delikatnie
          mówiąc w najwyższym standardzie ale czyste. Co do jedzonka: obiadokolacje bardzo
          smaczne i w miarę urozmaicone. Gorzej ze śniadaniami. Nie wyobrażam sobie
          wytrzymać je przez 2 tygodnie. Zauważyłem, że co wrażliwsi przynosili sobie
          własne puszki z jakimś tuńczykiem czy inną mielonką :) Niestety śniadania są
          monotonne i to bardzo. Szczególnie jak ktoś nie toleruje musli i płatków a
          chciałby zjeść coś konkretnego na cały dzień. Mielonka, mielonka i jeszcze raz
          mielonka.
          Co jeszcze ciekawego... w hotelowym barku można coś przekąsić w ciągu dnia jeśli
          ktoś nie wytrzymuje do wieczora. Polecam kalmary. Bardzo smaczne i połowę tańsze
          niż "na mieście".
          Z klimy nie korzystaliśmy, nie było takiej potrzeby. Lodówka była gratis.
          Robactwa generalnie nie stwierdziliśmy, chociaż żona raz na korytarzu widziała
          przemiłego karaluszka słusznych rozmiarów (jakieś 5cm). Nawet z komarami nie
          było problemu.
          Podsumowując. Jeśli ktoś nie jest bardzo wybredny co do standardu wyposażenia
          pokoi to hotel gorąco polecam. Jest czysty, miły i bardzo fajnie położony.
          Mam kilka zdjęć, jeśli kogoś interesują to zapraszam na priva.

pozdrawiam
          Mirek.
          • agromag Re: Rethymon - jaka to miejscowość 20.06.05, 18:28
            Witaj
            Mam na imię Grzegorz, jadę z rodziną 28.07. do tego hotelu i byłbym wdzięczny
            jakbyś przesłał mi te zdjęcia na adres g.paw@wp.pl.
            A jak kształtują sie ceny piwa i wina w barku hotelowym i sklepach.
            Czy nie ma problemów z lezakami przy basenie i czy wielkim nietaktem jest
            spożywanie swojego alkoholu (piwa) przy basenie.
            Pozdrawiam
            Grzesiek
    • daria.1 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 23.07.05, 15:11
      Mogę prosić o zdjęcia (adres gazetowy), jestem właśnie przed wyborem hotelu. Jadę z małym dzieckiem więc interesuje mnie również plaża.
      Dzięki :))
    • grecja-hotele Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 02.08.05, 17:30
      Właśnie wruciliśmy ( wycieczka z SH nie polecam drogo i brak zupełnie opieki )
      w pierwszym dniu naszego pobytu zostaliśmy zakwaterowani w hotelowyh suterynach
      gdzie były małe pokje i śmierdząca od kanalizacji klaustrofobiczna łazienka ,
      cały dzień spędziliśmy na negocjacjach w recepcji żądając zmiany pokoju .
      SH rekomendował ten hotel jako trzy i pół gwiazdki , moim zdaniem zasługuje na
      mocno naciągane trzy. Wyżywienie monotonne bardzo dużo produktów z puszki ale
      można się przyzwyczaić , w basenie woda na okrągło brudna , codziennie
      sprzątane pokoje gorzej z łazienkami publicznymi . Restauracji hotelowej nie
      polecam , próbowałem dwukrotnie kalmarów zachwalanych na tym forum były
      beznadziejne a filet z kurczaka tak twardy że niejadalny okazało się że potrawy
      przygotowuje pomocnik kucharza. Wypożyczyliśmy samochód i zwiedzaliśmy Kretę
      piękne miasta Hania i Rethimnon urocze plaże Matali i Elafonisi oczywiście
      Heraklion oraz Knos z pałacem Minosa . Plaża przy hotelu szeroka ładna pod
      warunkiem że akurat niejest zanieczyszczona czymś podobnym do asfaltu który
      topiąc się na słońcu przylega do ciała i odzieży , trudny do usunięcia .
      Podpowiem tym którzy będą w tym regionie , jest urocza plaża oddalona o około
      13km od hotelu jadąc w kierunku Heraklionu nową drogą , mijamy stację Shel i
      zaraz potem jest stacja Eko w którą należy skręcić i zjechaż drogą w dól
      ( "plaża tylko dla swoich" )Kreta piękna wyspa którą warto zwiedzać
      Pozdrawiam
      • golabwaw Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 03.08.05, 08:23
        Pierwsza tak zła opinia o Rethymnon Village na tym forum.
        Zmartwiło mnie szczególnie to slabe jedzenie. Ja tam jade we wrzesniu wiec sam
        sprawdze.

Co do SH mam inne zdanie jade z nimi 4 raz i zawsze bylem zadowolony
        • krillo Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 16.08.05, 17:24
          Wróciliśmy z tego hotelu 12,08,05. Pokoje w suterenie należy naprawdę
          zmienić,ale co do hotelu zupełnie nie zgadzamy się z poprzednią opinią. My
          mieliśmy pokój super 2 piętro nr. 315 spokój i widok na morze. Najlepsze pokoje
          to nr.315,316,317 i dalej. W całym hotelu dużo Polaków i bardzo miła obsługa,
          jedzenie nie do przejedzenia. Pytania prosimy kierować na adres karolk7@op.pl
          • netguru Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 30.08.05, 17:20
            Nie wiem kto pisze te pozytywne opinie, ale na pewno nie ludzie ktorzy byli w
            tym hotelu. Podejrzewam ze wiekszosc pozytywnych opinii pisza pracownicy SH czy
            innego biura zeby zlapac frajerow. Sami sie tak dalismy zlapac :(. SH poleca ten
            hotel jako swoj najlepszy na Krecie i najlepszy dla dzieci. Robia ludzi
            normalnie w walka, NIKOMU z dzieckiem nie polecam tego hotelu. Plaza sie
            zupelnie nie nadaje dla dzieciakow, bo przy wejsciu do wody sa kamienie (duze) i
            robi sie szybko gleboko. Piasek zasyfiony smieciami. Hotel jest brudny i
            smierdzacy. Ma jakas swoja oczyszczalnie czy cos takiego od ulicy i jak zawialo
            to zygac sie chcialo. Na korytarzach smierdzi sorry gownem, ze smietnikow do
            ktorych kaza wrzucac papier. W naszym pokoju popylaly sobie w najlepsze mrowki,
            ktore gryzly w nocy nas i dzieciaka. Wanna malusienka i syfiasta, ze az mi sie
            kapac nie chcialo. Woda raz leci ciepla, raz zimna, mozna dziecko popazyc. Hotel
            jest w bezposrednim sasiedztwie tzw. National Road po ktorej zapinaja samochody
            cala dobe. Z drugiej strony jest ruchliwa ulica, ktora trzeba przejsc idac na
            plaze. Spacerek wzdluz ulicy nie nalezy do przyjemnosci bo chodnik dziwnym
            trafem co chwila zweza sie do zera i trzeba przemykac pomiedzy pedzacymi
            skuterkami i autobusami, co jest fajne szczegolnie z ruchliwym dwulatkiem :(
            Zarcie nie do przejedzenia jak ktos napisal. Fakt ale dlatego ze jest OKROPNE!
            Monotonne sniadania, mleko rozcienczone woda. Obiadokolacje niby ok, ale po paru
            dniach wszystko juz ci smakuje tak samo. Ciagle spagetti w roznej postaci,
            salatki ciagle te same, warzywa z puszki. Po tygodniu zywilismy sie juz w
            pobliskich knajpkach, ktorych na szczesnie nie brakowalo. Aaa plac zabaw dla
            dzieci to jakas porazka, maly i syfiasty. Wogole hotel ma chyba ze 30lat i
            wszystko jest strasznie stare i zuzyte. Gaz z jakiejs rury nam smierdzial co
            kilka dni w pokoju. Basen jest ok, brodzik dla dzieci jest, ale woda faktycznie
            brudna, w niedziele jak grecy nie pracuja nikt nie sprzatal basenu i plywal
            sobie okropny korzuch z syfu, a obok plywaly sobie dzieciaki.
            SH jest u mnie skreslone za namowienie mnie na ten hotel. Za polowe kasy moze
            bym to scierpial, ale za to co zaplacilem oczekiwalem czegos lepszego. Jak
            chcecie miec spokoj to nie bierzcie nic ponizej 4 greckich gwiazdek.
            Jak chcesz wypoczac z dzieciakami polecam okolice Chanii lub Hersonissos. Na
            zachod od Chani (z 5-10km) jest ladna plaza, nazywa sie Kalamaki. Piaseczek,
            daleko plytko, dla dzieciakow raj, a troche dalej skalki do nurkowania dla
            tatusiow. W okolicy sa hotele standardu RV, ale mysle ze tansze i plaza
            rekompensuje braki hotelowe.
            Plaze polecana przez kogos wyzej te 13km od RV widzialem. Fajna klimatyczna,
            skalki sa, ale dla dzieci raczej nie dobra, bo kamienie sa zamiast piasku.

Opinie powyzsza napisalem na swiezo, wrocilem pare dni temu. Jak ktos uwaza
            inaczej, byl i jest zadowolony to trudno. Kazdy ma inne oczekiwania. Ale to co
            napisalem to niestety prawda.

Pozdr
            Marek
            • mstawarz Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 01.09.05, 00:22
              Podpisuje sie obiema lapkami pod tym co napisal netguru. Bylam w tym hotelu na
              poczatku lipca i wszystko wyglada dokladnie tak, doloze jeszcze to ze basen
              wprawdzie czyszczony byl w miare czesto, ale tak, ze na brzegu az sie kleil bo
              nikt tego nie wycieral, ochyda:((( Sprzatanie pokoi natomiast trwa 30 sekund,
              pani robi to biegiem, i po sprzataniu trzeba wietrzyc pokoj tak smierdzi stara
              scierka:(
              Z pozytywow, jedynie moge pochwalic czesc obslugi hotelowej, bo sa naprawde mili
              i pomocni, zwlaszcza w recepcji.
              pozdrawiam
              Dorota
            • mamaks Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 06.09.05, 16:26
              święta racja, nic dodać nic ująć, a porównanie z hotelem LEoniki, który było
              widać z tarasów naszego hotelu pokazało jak można było spędzić super wieczory.
            • dr.wycior Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 07.09.05, 10:41
              Człowieku co ty piszesz? Takich bzdur dawno nie słyszalem. Cały świat i wszyscy
              Grecy byli przeciwko tobie, prawda? Biedactwo. Wymarzony wypoczynek, co? Typowo
              małomiasteczkowa roszczeniowa wypowiedź. Jak masz małe dziecko to jedź nad
              Bałtyk, do Bułgarii lub na Karaiby -będziesz miał piasek i łagodne zajście.
              Nie jestem pracownikiem żadnego biura podróży ale z taką opinią nie mogę się
              zgodzić. Jaki syf, gdzie? Skąd ty jesteś - Magdalenki, Konstancina? Jak chcesz
              luksusów to zapłać 5 tys i jedź do 5*. Byłem w wielu hotelach i zapewniam cię,
              ze w 90% z nich na południu będziesz miał porównywalne warunki. Oczywiście
              mogłeś trafić tam do sutereny - rzeczywiście nieciekawe miejsce, ale reszta to
              normalny standard identycznie jak opisany w katalogu Itaki (nie wiem co
              wypisywał SH).
              • justakoko Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 08.09.05, 14:34
                Dr.wycior - to ty chyba byłeś w innym hotelu skoro nie zgadzasz sie z
                przedmówcą.
                ja byłam w sierpniu i potwierdza beznadzieję tego hotelu. szok po prostu. i nie
                jestem z Magdalenki ani nic z tych klimatów, ale ty to chyba z jakiś kazamatów
                jesteś skoro ci się tam podobało. szok.
                Poza tym 5* w sezonie to trochę droższe jest niż 5tys.
                Hotel to totalna klapa, SH podając go jako swój Nr1 i jako doskonały dla rodzin
                z dziećmi po prostu sobie z nas jaja robi i tyle.
                Przestrzegam wszystkich szczerze, nie dajcie się nabić w butelkę.
              • aalka Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 17.09.05, 21:48
                dziwie sie jak można wypisywac takie brednie
                wróciłam z tego hotelu kilka dni temu-wypoczynek zapewniła mi ITAKA
                i jedno wspomnienie jaki mi się nasówa to OMIJAJCIE ten hotel SZEROKIM ŁUKIEM !!
                hotel nie zasługuje na 3 *
                panuje tam brud, niezorganizowanie,tynk sypie sie ze ścian, łazienki są w
                opłakanym stanie, w pokojach i na stołówce można spotkac różne gady i owady
                jedynie połozenie jest ładne
    • pupik22 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 17.08.05, 19:39
      planuję wybrać się do tego hotelu z Orbisem i chciałam zapytać, czy po powrocie
      polecacie ten hotel i Orbis? Chciałam również zapytać, czy hotel znajduje się
      na terenie ogrodu i czy na terenie hotelowym znajduje się jakiś plac zabaw dla
      dzieci? bardzo proszę o informacje..i pozdrawiam
    • golabwaw Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 23.08.05, 10:52
      Ma ktoś zdjećia z tego hotelu?

Jezeli tak to bardzo prosze o przeslanie na meila golabwaw@gazeta.pl
    • mamaks Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 06.09.05, 16:21
      wróciłam z Krety z tego hotelu 03 września. Prawdę mówiąc oczekiwałam po hotelu
      trochę więcej. Uważam, że dane przez SH trzy i pół gwiazdki są zdecydowanie
      zawyżone. Hotel swoje lata świetności ma już dawno za sobą. Najgorsze dla mnie
      były łazienki; "wanna" a może brodzik z cieknącym prysznicem, toaleta z
      rozwaloną spłuczką, no i wiecznie stojąca na podłodze woda, która nie ściekała
      nawet po sprzątaniu do kratki ściekowej. Hotel polecany jest szczególnie dla
      rodzin; brodzik od 0,65 m do 1 m z odpryskującymi kafelkami, natomiast "plac
      zabaw" to położona na tyłach hotelu zdezelowana plastikowa zjeżdżalnia. Ogólnie
      hotel robi wrażenie mocno zaniedbanego.
    • golabwaw Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta - Rethymon 03.10.05, 12:23
      Byłem w tym hotelu we wrześniu 2005 roku

Na początek mała uwaga wszystko zależy od tego, w jakim pokoju zostaniecie
      ulokowani.

Są pokoje niezłe, średnie i te fatalne przeznaczone głównie dla Czechów i
      Polaków.

Praktycznie każda grupa z tych dwóch państw jest "zapraszana" właśnie do pokoi
      w suterenie z widokiem na ulice tuż przy miejscu, w którym opróżniają szambo
      (tak śmierdzi czasem)

Na szczęście obsługa zdaje sobie sprawę jak fatalne są te pokoje i po
      zgłoszeniu reklamacji zmieniają miejsce pobytu. (Oczywiście może się zdarzyć,
      że pokoi wolnych brak, ale to pewnie zdarza się tylko w szczycie sezonu).
      Takich pokoi jest około 10.

Jeżeli nie trafisz do tego pokoju (ich numeracja to 100 10x) to możesz trafić
      do równie złych (501-505) z widokiem na pole ze zwierzętami hodowlanymi, kozy i
      takie tam (śmierdzi a w dodatku pokoje są strasznie ciemne)

Jeżeli nie masz pecha i trafisz do innych pokoi to albo dostaniesz te z
      widokiem na basen albo w dalszej części hotelu z widokiem na morze i basen
      (jeżeli w hotelu nie ma akurat dużo Niemców to masz na nie szanse).

Co do samych pokoi nie są specjalnie bogate w urządzenia, jest łóżko szafa,
      stolik, lustro, sejf (płatny), lodówka (płatna) i klima (płatna) oraz spory
      taras ze stolikiem i krzesełkami.

Co najważniejsze pokoje są sprzątane i jest czysto. (Nie sprzątają tylko w
      niedziele)

Sam hotel jest położony w ciekawym miejscu (małe miasteczko z mnóstwem tawern
      barów sklepów) jest blisko do morza a co najważniejsze pomimo dużej ilości
      tawern w okolicy po godzinie 22 robi się ciszej i spokojnie można iść spać (to
      opcja dla tych, którzy nie lubią dyskotekowej muzyki w trakcie zasypiania)

Co do jedzenia to nie jest złe, ale mało urozmaicone

Śniadania: Jajka na twardo albo sadzone, płatki miód, serek, pomidory, oliwki,
      żółty ser, wędlina, feta, kawa herbata, soki i tak codziennie.

Obiadokolacja: Przykładowe menu: makaron, sos, parmezan, kalmary, ziemniaki
      opiekane, ryba, baranina. na deser arbuz i lody.

Duży jest za to wybór sałatek.

Bardzo rzadko zupa w czasie 14 dni miałem ją trzy razy lody średnio, co 3,4 dni
      arbuz codziennie. Napoje dodatkowo płatne.

Jedzenie często się powtarza.

Basen spory + brodzik dla dzieci. Leżaki za darmo. Co do basenu nie pisze nic
      więcej ani razu nie pływałem.

Plaża przy hotelu szeroka. Morze szybko robi się głębokie. Są też miejsca gdzie
      są skałki (opcja dla tych, co lubią nurkować w maskach a jest, co oglądać -
      rybek sporo). Przydają się budziki wejście do morza kamieniste.

Leżaki od 2 do 4 euro (zależy od miejsca)

Ogólnie hotel nie zasługuje na więcej niż trzy gwiazdki. Jest fajnie położony
      jest czysto jedzenie w miarę, ale pokoje skromne i niestety możesz mieć pecha,
      jeżeli umieszczą Cię w którymś z pokoi tych z kategorii: fatalne.
    • pupik22 Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta 03.10.05, 14:10
      witam, kilka dni temu wróciliśmy z tygodniowego pobytu w tym hotelu.
      Zdecydowałam się na ten hotel, ponieważ większość osób na tym forum zwracała
      uwagę na "dobre położenie hotelu" - ?????? Moim zdaniem, kompletna bzdura.
      Jednym (ale bynajmniej nie jedynym) minusem tego hotelu jest właśnie jego
      położenie! Hotel leży dokładnie MIĘDZY DWOMA DROGAMI! Jedną tzw. nową droga, a
      drugą starą, ale równie ruchliwą i głośną. Dlatego też jeżeli ktokolwiek nie
      odczuwa przyjemności przebywania między dwoma hałaśliwymi drogami i nie bardzo
      widzi szansę relaksu w takim miejscu to ja osobiście absolutnie nie polecam
      tego hotelu. Poza tym chciałam potwierdzić, że pierwszą noc spędza się
      zazwyczaj w pokoju w suterenie - nam też się to przytrafiło. Po mojej
      interwencji pokój został nam zmieniony następnego dnia, ale uważam, że jak jadę
      na wczasy to nie po to, żeby przechodzić przez takie dodatkowe atrakcje. Hotel
      był faktycznie sprzątany codziennie (z wyjątkiem niedzieli), ale po prostu jest
      to miejsce obskórne i faktycznie w wielu miejscach śmierdzące. Podczas naszego
      pobytu basen był czysty. Plac zabaw dla dzieci raczej obskórny, pozostawiający
      bardzo wiele do życzenia. Także ja osobiście nie polecam tego hotelu - uważam,
      że nie jest to dobre miejsce na wypoczynek - choć oczywiście to moja
      subiektywna ocena. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania - chętnie odpowiem! A co do
      Krety to wypożyczyliśmy samochód - z Auto Way - (polecam)i dzięki temu
      dotarliśmy do kilku naprawdę pięknych miejsc. Życzę wszystkim udanych wakacji i
      wspaniałych podróży, pozdrawiam
      • m_ia Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta 06.10.05, 11:44
        Hotel rzeczywiście przeciętny, ale generalnie w porządku. Nie demonizowałabym
        go, nie zepsuje urlopu:) Jedzenie ok, hałasu nie zarejestroawłam, pokoje
        skromne, ale spore, łazienki nienajnowsze. Ale w Grecji to raczej norma. Nie w
        porządku są raczej przedstawiciele biur podrózy wychwalający ten hotel pod
        niebiosa, bo wtedy rzeczywiście mozna się rozczarować.
        • grecja-hotele Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta 09.07.06, 20:17
          dorek3 21.06.06,

Byliśmy w zeszłym roku ze Scanem.
          Było nieźle.
          Plusy: bardzo miła obsługa, duży basen, oddzielny brodzik dla dzieci (byliśmy z
          niespełna 2-letnimi bliźniakami)
          Minusy: kiepskie jedzenie na dłuższa metę, niezbyt duże pokoje w średnim
          standarcie (ale adekwatne do 3*), kiepski plac zabaw, usytuowanie nie przy
          plaży (choć blisko jest dobre dojscie), trochę za rzadko sprzątane pokoje.
          Wg mnie adekwatnie do deklaracji choc juz niekoniecznie do ceny (w tym roku
          byłam na Rodos w 4* hotelu i róznica była wyraźna a cena bardzo podobna.
          Absolutnie nie wspominam tego wyjazdu źle choc w tym roku warunki mieliśmy
          zdecydowanie lepsze za podobne pieniądze.
          Jeśli masz już zaklepany wyjazd to jedź i baw sie dobrze, jesli dopiero szukasz
          to zdecyduj się na troche wyższy standart (min 4*)
        • grecja-hotele Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta 09.07.06, 20:18

• Re: Kreta Rethymno Village
          Gość: Elka 22.06.06,

My bylismy w 2004 r- wtedy dla mnie jesdynie do przebrnięcia to było
          jedzenie.Pokoje o bardzo niskim standarcie ( mimo ,że bylismy przygotowani ,że
          w Grecji 3 * to mało)- teraz jak jeżdzimy ze Scana z oferty katalogowej First
          minute to wiemy dlaczego ten hotel jet w last- nikt dobrowolnie go nie bierze ;
          (Zdjęcia w katalogu generalnie lepiej wyglądają , lokalizacja jet ok , blisko
          sklepy ,tawerny , plaża
          Ale Kreta rekompensuje kiepski hotel - w końcu w hotelu tylko spi się ,a całe
          dnie zwiedza i zwiedza ;)

• grecja-hotele Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta 09.07.06, 20:18
          Re: Kreta Rethymno Village IP: 141.197.12.*
          Gość: masz18 23.06.06,

sluze informacjami z tego roku a konkretnie jeszcze wczoraj rano zjedlismy
          przed odlotem tzw. wczesne sniadanie w Rethymno Village. Spedzilismy tam 2
          tygodnie. Wczesniej tez czytalam ubiegloroczne opinie i jak czesto sie zdarza
          na forum opinie niektore dosyc dziwaczne. Np teraz ktos pisze ze za rzadko sa
          sprzatane pokoje-pokoje sa sprzatane codziennie z codzienna wymiana
          recznikow.dwa razy w tygodniu zmieniana jest posciel. Basen dosyc duzy i bardzo
          czysty.Co do standartu pokoi=bielutka chyba niedawno kafelkowana
          lazienka,lodowka-bez doplaty,toaletka,poleczki zabudowana szafa.Czysto i
          funkcjonalnie, milo.Jedzenie bardzo obfite, roznorodne choc kucharz chyba za
          bardzo upodobal sobie jedna przyprawe wiec faktycznie posmak kilku niby roznych
          potraw zblizony.Hotel kolorowo czysto pomalowany, przy basenie ladna zielen.
          Tez bylismy z Orbisu absolutnie zadnych zastrzezen, Gdy po powrocie z wycieczki
          na Santorini okazalo sie ze autobus utknal na lotnisku i musielibysmy czekac do
          5 min podlechaly platne przez Orbis taksowkl. Jezdzimy od wielu lat mamy
          porownanie. Nie przejmuj sie bzdurami - ja to przed wyjazdem robilam. Ciesz sie
          na wakacje.Dostajesz za swoje pieniadze solidny towar.

• grecja-hotele Re: RETHYMON VILLAGE - Kreta 09.07.06, 20:19

• Re: Kreta Rethymno Village
          gabriele_solis 30.06.06, 13:11

Zależy, na co się nastawiasz.
          Dla nas hotel był spoko (czerwiec 2005), codziennie przychodziła pani Żanuaria i
          sprzątała pokój (mniej-więcej 2x tyg. zmieniane ręczniki i pościel). Wokół
          hotelu duży basen, brodzik dla dzieci, leżaki+parasole pod palmami.
          Jedzenie obfite, różnorodne i pyszne, zwłaszcza kolacje. Bo śniadania dosyć
          monotonne (jak długo można jeść grecką mortadelę?!).
          Część okien pokoi tego hotelu wychodzi na ulicę, a to już jest niefajne...
          Życzę cudownych wakacji, bo Kreta jest cudna!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka