Gość: gosia IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 19:41 ktoś był, ktoś się wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
globfly Re: Aqualand na Korfu 16.01.14, 15:45 Jeśli zdecydujesz się na ten hotel to raczej nie pożałujesz :) Jest czysto, posiłki w porządku, obsługa miła. No i oczywiście Aquapark !!!! :) Jest świetny :) Dodatkowo wyspa jest piękna :) Warto wynająć samochód na dwa dni i pojeździć ( drogi kręte, ale z mapą się nie zgubisz ). Tutaj jest kilka fotek z wyspy - www.globfly.pl/strefa-turysty/galeria-zdjec/korfu-grecja/ A tutaj parę słów o wyspie - www.globfly.pl/strefa-turysty/przewodniki-i-ciekawostki/wyspa-korfu/ Miłego podróżowania ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.14, 18:15 na stronie travelzone jest taka informacja : Uwaga! Wstęp do parku jest bezpłatny, natomiast każda atrakcja/zjeżdżalnia na terenie parku jest dodatkowo płatna), czy to prawda, że trzeba płacić za wszelkie zjezdzalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
globfly Re: Aqualand na Korfu 17.01.14, 10:01 Faktycznie mają taką informację, ale gdziekolwiek nie czytam o hotelu to wszędzie piszą, że bezpłatny. Nie obowiązuje tylko opcja all inclusive w barach na terenie aquaparku. Jeśli wstęp jest za darmo, ( jak pisze alfa star w opisie tutaj - ibe01.merlinx.pl/agent/4996/bp_glob_01/?st=CMP&ca=A&cmpid=270296545 ) to nie wyobrażam sobie, że przy każdej zjeżdżalni stoi kasjer :) Nie miałoby to sensu i nie byłoby ich stać na tylu pracowników :) Jak już jesteś na terenie to korzystasz. pozdrowienia ! biuro podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 20:42 hotel super, jedziemy w lipcu drugi raz, rewelacyjny aquapark z darmowym wstępem- za zjezdzalnie nie płacisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.vectranet.pl 07.05.14, 21:57 Witam, Prawie się zdecydowałam na ten hotel w sierpniu, ale chciałabym jeszcze dopytać o parę spraw. Jadę z dziećmi w wieku 6 i 9 lat. Z czego tak naprawdę będą mogły skorzystać w aquaparku? Wyczytałam na ich stronie, że tylko te najmniejsze zjeżdżalnie są do 8 lat, te średnie już powyżej, a największe od 12. Czy bardzo tego przestrzegają, czy na tych dużych, ale nie ekstremalnych da radę zjechać z sześciolatką, czy na te średnie ale nie za ostre ją wpuszczą?? Boję się, że pojadę do aquaparku, a będę siedzieć w brodziku, bo nawet basen z falą opisany jest jako dostępny 8+. Inna sprawa, że na te najostrzejsze sama się nie odważę pewnie wejść :-) Da się w pobliżu hotelu wynająć samochód w rozsądnej cenie? W samym hotelu pewnie drogo. Czy można wybrać się autobusem do Korfu (jakiś przystanek blisko?) czy jest bus darmowy? Czy hotelowa plaża jest fajna, piaszczysta, po wschodniej czy zachodniej stronie wyspy? Da się z niej wrócić inaczej niż hotelowym busem? Wszelkie inne, ciekawe informacje na temat hotelu i okolic też chętnie usłyszę. Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.vectranet.pl 09.05.14, 20:48 Hej, naprawdę nikt nie był i nie może pomóc? O plaży i dojeździe do Korfu już znalazłam info, ale nadal nie wiem jak to jest z tym wiekiem dzieci na zjeżdżalniach w praktyce. I bardzo chciałabym się dowiedzieć gdzie w pobliżu w dobrej cenie wynająć samochód. Anybody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.14, 11:40 co do dojazdu do miasta - darmowy hotelowy bus kursuje codziennie, oprócz niedziel, zapisy dzień wczesniej w recepcji, trzeba sie wpisac na liste, można zamówić lunch box na drogę- kanapki, soczek,owoce. Aquapark zróżnicowany bardzo, myślę że dzieci nie będą sie nudzić, są zjezdzalnie tory przeszkód, ze spadającą wodą, dość łagodne w zjazdach jesli chcesz podeśle foto. My jedziemy w lipcu po raz drugi Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak555 Re: Aqualand na Korfu 10.05.14, 14:24 Dzięki za odpowiedź. Że dzieci nie będą się nudzić, to jestem pewna, raczej obawiam się, że 6-latka będzie strasznie rozczarowana jeśli okaże się, że z większości atrakcji nie może skorzystać. Dlatego tak dopytuję o ten wiek, bo mnie to 8+ prawie przy wszystkim trochę przystopowało. Faktycznie trzymają się tego, czy nie zwracają uwagi, jeśli dziecko jest pod opieką rodzica? Możesz jeszcze napisać o której mniej więcej godzinie jest ten bus do Korfu i o której powrót i czy jest też w pobliżu przystanek autobusowy żeby być bardziej elastycznym? I jak z wynajęciem samochodu i z wycieczkami fakultatywnymi, można coś znaleźć blisko taniej niż w hotelu/w BP? A jeszcze czy jedzenie w hotelu było smaczne? Jeśli możesz to prześlij mi proszę te zdjęcia na gosiak555@gazeta.pl. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.14, 17:54 dla 6 latka też jest dużo zjeżdzalni, nawet na sztucznej fali na pontonach można śmiało szaleć, z młodszymi dzieciakami rodzice byli, fakt tylko do pewnego miejsca bo pózniej gonią bo już duże fale. Miejski bus ma przystanek tuż za ogrodzeniem hotelu Autobus hotelowy jezdzi o ile dobrze pamiętam o 10 i 14, powrót 16 i 20 ale na 100% nie pamiętam godzin Jedzonko dobre idzie wybrać nawet dla wybrzydzających, doskonałe ryby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.vectranet.pl 10.05.14, 21:51 Do dużych fal to ona się na pewno nie będzie pchała, natomiast na większe zjeżdżalnie owszem - lubi i się nie boi :). Rozumiem, że te pontony gdzieś się tam po prostu bierze za free, a potem odkłada na miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 08:13 tak pontony są za free, na leniwej rzece oraz na basenie ze sztuczna falą. My wzieliśmy ze sobą materac, piłki, i rakietki do ping ponga (są stoły). Dla przykładu kilka zdjęć zjeżdzalni dla "średniaków" s6.ifotos.pl/img/iJPG_enqxews.JPG na żółtej zjeżdza się na pontonach widziałam zestawy rodzic + 2-3 latek s6.ifotos.pl/img/cJPG_enqxewr.JPG s6.ifotos.pl/img/dJPG_enqxewx.JPG s6.ifotos.pl/img/fJPG_enqxewe.JPG mnóstwo ruchomych elementów typu armatki wodne, kubły z woda, piłeczki s6.ifotos.pl/img/eJPG_enqxewn.JPG s6.ifotos.pl/img/jJPG_enqxewa.JPG sztuczna fala, spokojnie kiedy nie jest włączona mogą korzystać maluchy i starszaki, kiedy działa wygląda tak s2.ifotos.pl/img/13JPG_enqxewq.JPG s6.ifotos.pl/img/gJPG_enqxesn.JPG i niezawodny bus hotelowy, uwaga bardzo punktualny odjeżdża o wyznaczonej godzinie nie czeka na nikogo! s6.ifotos.pl/img/bJPG_enqxese.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd_3334 Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.14, 18:00 czy ktoś sie wybiera na początku lipca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schabol Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.14, 11:01 jade tam 29.07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Aqualand na Korfu IP: 89.73.232.* 10.07.14, 12:33 ja właśnie wróciłam, kolejna wizyta na 5. Odświeżono część pokoi, zmieniono telewizory na płaskie, w tym roku byłam w 1607 pokoju, w holu głównym rozbudowana klimatyzacja. W razie jakiś pytań pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: Aqualand na Korfu IP: *.itcomp.pl 05.08.14, 18:46 Czy wieczorem oprócz animacji jest co robic w hotelu lub poza nim(podobno jest połozony na pustkowiu)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Aqualand na Korfu IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.14, 00:02 animacje dla dorosłych kiepskie, szału nie ma, poza hotelem tez nie specjalnie jest co robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Aqualand na Korfu IP: 178.218.235.* 27.08.14, 18:04 Witaj, my bylismy z 5 latką i nie weszla tylko na te typowo extremalne zjezdzalnie. Na innych nie bylo problemu. Jak ktos bylyby chętny to filmiki z aqualandu z lipca 2014 www.youtube.com/watch?v=VWz0IHFC8ak www.youtube.com/watch?v=lDFHIjYa5wE www.youtube.com/watch?v=ox3jGGz7dYY oraz szybki spacer po calym parki: www.youtube.com/watch?v=9Y05BnwFwh8&list=UUWo1FrokrGVr_jp8PkI1zxQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Aqualand na Korfu IP: *.play-internet.pl 17.10.15, 20:14 Gosia. Lece do Aqualandu. Jak tu zagladasz daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
bambo225 Re: Aqualand na Korfu 25.10.15, 09:31 A ja mam pytanie jak woda w tym aquaparku ciepła czy zimna bo chcemy pojechać na początku czerwca i nie wiemy czy nie za zimna woda bedzie dzieci 6 i 8 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Musztarda po obiedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.15, 11:44 Franku, czytasz daty postow? Uwazaj na siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś