Dodaj do ulubionych

atrakcje Majorki

21.04.11, 14:16
mam prośbę do wszystkich znawców Majorki. Czy mozecie stworzyc listę miejsc, które koniecznie nalezy zobaczyć na tej wyspie, ale też i takich, które może nie sa opisane w przewodnikach, ale sa po prostu urokliwe. Będziemy na Majorce na przełomioe czerwca/ lipca i chcemy wypożyczyc auto na 5 dni. Duzo juz poczytałam, ale moja wiedza jest poszatkowana :-) Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • otumani Nieopisane i nieznane atrakcje 21.04.11, 15:44
      Nie, Aniu, nie mozemy. Po pierwsze - dlatego ze miejsca super atrakcyjne, urokliwe,
      niezatloczone i cudowne zawsze dostaja sie do przewodnikow, taka jest ich natura.
      A po drugie - to Wasz wyjazd i sami stworzcie sobie liste tego co chcecie zobaczyc.
      Przestan byc leniuchem i odrob swoje domowe zadanie. Pytaj o konkrety, leniuszku.
      • aniab_24 Re: Nieopisane i nieznane atrakcje 21.04.11, 17:57
        Prosze nie nazywaj mnie leniuszkiem, bo zadanie odrtobiłam. Tylko że co innego przeczytać w przewodniku, na forum czy necie, a co innego potwierdzić tą wiedzę u kogoś kto był na miejscu. Do tej pory "zgłebiałam" tematy greckie (czterokrotnie) i w przeciwieństwie do Ciebie chętnie sie swoją wiedza dzielę na forum greckim (tak własnie rozumiem ideę forum - dzielenie się swoimi doświadczeniami i wiedzą). Zawsze staram sie dobrze przygotowac do wyjazdu, własnie dlatego, że "leniuszkiem" nie jestem. Kierunek hiszpański to dla mnie nowość, więc mam nadzieję, że piszesz tylko w swoim imieniu, a nie innych forumowiczów.
        Swoja drogą musisz miec o sobie wysokie mniemanie skoro piszesz w osobie "my". Ton Twojego postu jest delikatnie mówiąc irytujący i lekceważący drugą stronę i nic nie wnosi do tematu. Jezeli nie chcesz wypowiadać się na jakiś temat, po prostu nie pisz NIC. Na pewno bedzie milej.
        • Gość: malgosia Re: Nieopisane i nieznane atrakcje IP: *.bialnet.com.pl 27.04.11, 13:49
          Do tej pory "zgłebiałam" tematy greckie (czterokro
          > tnie)
          Aniu też zgłębiam tematy greckie, siedmiokrotnie (byłyśmy w tym szmym czasie w cactusie lata temu) i napiszę ci tylko, że Majorka niestety nas rozczarowała. Byliśmy w ubiegłym roku, zwiedzaliśmy ile się dało w 7 dni, raczej klasyki z przewodnika i ni hu hu klimatu nie znaleźliśmy. Podobało nam się miasteczko Porto Cristo więc jeżeli będziecie w okolicach to polecam. Jest ładnie, nie ma się do czego przyczepić ale to nie to.
          • Gość: aniab_24 Re: Nieopisane i nieznane atrakcje IP: *.ip.netia.com.pl 28.04.11, 20:40
            Dzięki za odzew. Miło spotkać znajomych sprzed lat. No własnie się już trochę zaczynam się bac czy znajdę ten fajny śródziemnomorski klumat, tak jak w Grecji. W Grecji jestem na zabój zakochana i tylko rozum podpowiada, zeby tez zwiedzic inne zakatki świata. Jestem pozytywnie nastawiona, bo wiele zdjęć z Majorki wygląda suuuuuuuper. Porto Cristo i jaskinie w pobliżu mam oczywiście w planach.
    • marciopl Re: atrakcje Majorki 21.04.11, 19:50
      Ja jak mozna prosiłbym równiez o fotki.
      Pozdrawiam
      • Gość: sisi Re: atrakcje Majorki IP: *.c192.msk.pl 28.04.11, 21:18
        No, Majorka to zdecydowanie nie Grecja . Grecje kocham za spokój, luz, jedzenie i ludzi. . Na Majorce pola grodzone, -nie lubie tego, hałas i ruch. Ale są miejsca warte uwagi-Solier i przejadz górami do Sa Calobry, Mury miejskie w Alcudii,Arta, Capdepera, jaskinie w Porto Cristo, ciekawe zatoczki na południu-Cala Pi. Podobał mi sie rezerwat Es Trenc-mnóstwo ptaków i wydmy. Byłam tylko tydzień i nie wszedzie pojechałam-brak czasu. Ale wjezdzałam na góry na których były zabytkowe ruiny-nie pamietam nazw. Na jednej był ogromny pomnik Chrystusa. Warto pojechać na półqwysep Formentor(niestety nie zdązyłam). Ale Grecja to nie jest, zdecydowanie.
    • marrkoo Re: atrakcje Majorki 29.04.11, 07:35
      witaj - tez wybieram sie z rodzinka na przelomie czerwca i lipca na majorke i tez bede zwiedzal wiec zalozylem forum na ten temat i juz rtroche info zgromadzilem wiec zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/w,204,120506308,120506308.html?f=204&w=120506308&a=120506308&wv.x=2
      • Gość: aniab_24 Re: atrakcje Majorki IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.11, 15:36
        dzięki
    • Gość: pawcio66 Re: atrakcje Majorki IP: *.dynamic.chello.pl 30.04.11, 16:47
      Znawcą nie jestem ale serdecznie polecam Valdemossę. Przepiekne miasteczko zatopione w górskim krajobrazie. Związane z Chopinem. Piękny klasztor kartuzów, urokliwe wąskie uliczki i kamienne domy. fajne malutkie knajpki. No i koniecznie Formentor. Nie zapomnij katedry w Palmie- cudo architektury. Pozdrawiam A dla wypoczynku jakas malutka otoczona skałami plaża-jest sporo takich na wschodnim wybrzeżu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka