Dodaj do ulubionych

Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas

14.09.04, 15:46
Hej, wybieram się na Teneryfę i zastanawiam się czy wybrać okolice Playa
Americas (droższy hotel, ale coś się dzieje wokoło) czy też hotel w okolicach
Golf de Sur (taniej , ale może daleko do jakiegolwiek życia i brak plaży ).
Czy ktoś może mi pomóc i odpowiedziec na kilka pytań i coś polecić ?
Ile jest km z Golf de Sur do Playa Americas albo Los Cristianos , jak tam się
dostać i ile np. kosztuje taxi ?, czy w Golf De Sur coś się dzieje - jakies
restauracyjki, puby, kluby sklepy czy też ze wszystkim trzeba jeździć do
Playa Americas ? Poza tym ktoś może był w Hotelu GOLF PLAZA SPA RESORT ? Jak
tam jest , coś wokół hotelu się dzieje ???
Będę naprawdę wdzięczny za odpowiedź .

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adams123 Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas 15.09.04, 08:20
      up
      • Gość: kaip Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: *.comel / 193.19.212.* 20.09.04, 17:30
        W hotelu nie byłam a przez miasteczko Golf del Sur tylko przejezdzałm ale
        powiem szczerze ze nie przypadło mi do gustu po prostu jest brzydkie i niestety
        nudne! Same budowy. Las Americas to kurort i tam naprawde można się zabawić i
        mimo ze lezy na południu to jest całkiem ciekawe. Polecam jednak bardziej
        północ Puerto de la Cruz jest piękne! fajne sa równiez 2 małe miasteczka Puerto
        de Santiago i Los Gigantes. jest tam cudna czarna plaża Playa la Arena.Własnie
        tam mieszkałam.Nie polecam wylotów z Polski sa niestety dużo droższe niz wyloty
        np z Niemiec.Ja leciałm z Berlina za pobyt 2 tyg hotel 4* HB zapłaciłam 600
        eur.jestem bardzo zadowolona. Polecam!
        • Gość: irekk Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: *.su.krakow.pl / *.su.krakow.pl 21.09.04, 18:04
          ja podobnie polecam puerto de la cruz, tez bylem z berlina, z biura
          niemieckiego, 2 tyg hotel ***HB, 8000pln za 4 osoby
          www.ltur.com
          • Gość: sfs Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.04, 17:13
            a ja polecam playa de las americas. bylam tam juz dwa razy. no chyba ze wolisz
            bardziej spokojne miejsce to golf de sur.
          • Gość: Dunia Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: *.kis.uni-freiburg.de 15.10.04, 11:24
            > ja podobnie polecam puerto de la cruz,

A ja - o tej porze roku - zdecydowanie nie polecam Puerto ! Bylam tam sluzbowo
            niecale dwa tygodnie w drugiej polowie listopada ubieglego roku. Dzien w dzien
            padal deszcz i temp. ponizej 20 stopni. Tragedia. I niestety to jest wlasnie
            regula jesienia, zima sie nieco poprawia. Latem polnoc jest fajniejsza od
            poludnia, ale w zimniejszej porze roku jest - moim zdaniem - dokladnie na odwrot.

Co do pierwszego postu: jesli nie grasz w golfa, to polecam jednak Las Americas.
            Pole golfowe w Golf del Sur jest super, ale cala reszta jakas taka obskurna, Los
            Christianos i Las Americas to w porownaniu z tym super kurort.
            Polecam szczegolnie okolice tej mniejszej plazy (w kierunku Adeje): blisko do
            centrum, a jednak o wiele przytulniej.
            • Gość: Aśka44 Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 16.10.04, 19:58
              Podpisuję sie pod tym co napisała Dunia.
        • Gość: hipanka Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.04, 19:24
          cześć KAIP . Przeczytałam Twoją wypowiedź co do Teneryfy . Zaineteresowała mnie
          ona, ponieważ ja wybieram się z rodzinką i zanjomymi do Puerto de la Cruz w
          styczniu 2005 na 10dni -wylot z Berlina (wtedy kiedy będzie trwał karnawał ).
          Co jest warte zwiedzenia (wiem ze Loro Park) ?Jak tam jest, co mozesz mi
          podpowiedzieć , co zabrać ze sobą najlepiej ? Ile pieniędzy :))) . Jak tam jest
          z wypożyczeniem samochodu , czy lepiej tam na miejscu czy tu w Polsce
          załatwiać -rezerwować .
    • Gość: mw Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:16
      Polecam Playa de las Americas i Los Christianos. Tam życie tętni, full
      wszystkiego... Na 100% nudzić się nie bedziesz.
      • Gość: Ala1 Re: Teneryfa- Golf de Sur czy Playa Americas IP: 82.160.79.* 21.10.04, 21:27
        Polecam zdecydowanie Playa de las Americas.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka