gosia.kontra1 31.05.05, 14:52 przeczytałam sporo opinii o Teneryfie i często przewijał się wątek czarnych plaż. Czy rzeczywiście na Teneryfie nie ma żadnych żółtych, piaszczystych plaż? :( Będę wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hajdaro Re: plaże na Teneryfie 31.05.05, 14:57 nie bylem (niedlugo bede). Sa chyba dwie, utworzone sztucznie z piasku z Afryki, naturalne sa wulkaniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: plaże na Teneryfie IP: *.mech.pg.gda.pl 31.05.05, 15:31 Naturalnych nie ma. Szaro-żółte są w centrum Playa i w Costa Adeje. Żółtawa z palmami jest Playa Teresitas niedaleko Santa Cruz. Ale te czarne a właściwie grafitowe są ładne i tak ślicznie się mienią w słońcu. Mi się podobały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala1 Re: plaże na Teneryfie IP: *.one.pl 31.05.05, 19:04 Witaj Grażka. Plaża ciemnożółtawa jest w Playa de las Americas. To plaża de Vistas. Ładna, duża, z parasolami i łóżkami do opalania.Są też natryski. Pozostałe to plaże raczej ciemne, ale mają, jak napisała Grażka, swój urok. Takich jak nasze bałtyckie, niestety nie znajdziesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala1 Re: plaże na Teneryfie IP: *.one.pl 31.05.05, 22:25 Ja również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: plaże na Teneryfie 31.05.05, 23:18 Jedyna "biala" a raczej ciemno zolta to Las Teresitas - bardzo ladna i fotogeniczna - ma jedna wade - czesto tam wieje wiatr, a pisaek jest bardzo drobny - w rezultacie Twoj recznik moze zniknac przykryty piaskiem po kilkunastu minutach.... Na fale tez tam nie licz, bo na calej dlugosci plazy jest falochron - zdecydowanie polecam inne plaze na wyspie... Dzis bylem na Las teresitas - moze wsadze zdjecia na www - jakby cos to dam znac... Odpowiedz Link Zgłoś
dunia77 Re: plaże na Teneryfie 01.06.05, 13:25 Szaro-zolte naturalne plaze to Playa el Medano i Playa la Tejita (ktore tu nieustannie polecam) Odpowiedz Link Zgłoś