Dodaj do ulubionych

Calella hotel President-daleko do plaży ?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.06, 21:29
Witam ! Wiem że hotel o który pytam oddalony jest od plaży (i podobno centrum
tyle samo ) około 400 metrów ,ale chciałabym dowiedzieć się jak długo się
idzie (przeciętnie ).W hotelu tym serwowane są trzy posiłki więc w sumie tą
trasę będziemy pokonywać 4 razy (po śniadaniu i obiedzie tam i z powrotem ) i
czy nie będzie to męczące (jedziemy z dzieckiem ).Będę bardzo wdzięczna za
podpowiedź .
Obserwuj wątek
    • Gość: Antek Re: Calella hotel President-daleko do plaży ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:46
      Odległości od hotelu do najbliższej plaży nie mierzyłem, ale wg żródeł
      hiszpańskich wynosi ona około 400 - 500 m. Z hotelu idzie sie lekko z góry, cały
      czas prosto wzdłuż ulicy i po drodze pokonuje sie niezbyt uciążliwe przejście
      podziemne pod ruchliwą ulicą. Przed wejściem na plażę należy pokonać kolejne
      małe przejście pod torami kolejowymi. Myślę, że spacerkiem tę odległość pokonuje
      się około 20 minut. Hotel jest na końcu miasteczka, ale nie na odludziu i sama
      droga do plaży jest raczej przyjemna. Gdybym nastepnym razem udawał sie do
      Calelli, to zamieszkałbym w sąsiednim hotelu o nazwie Mar Blau, gdzie jest
      większy komfort, a i jedzenie nie gorsze. Pozdrawiam.
    • Gość: Dominika Re: Calella hotel President-daleko do plaży ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.06, 17:16
      Drogi Antku ,bardzo dziękuje za odpowiedź ,trochę mnie zaskoczyła Twoja
      wypowiedź na temat hotelu ,bo my właśnie byliśmy zdecydowani na Mar Blau (nieco
      bliżej ) ,ale w biurze bardzo zachęcali do Presidenta ,wg katalogu też niby
      lepszy ,bo właściwie się mało różnią (detale -dodatkowy basen itp ),pozatym na
      forum sporo ludzi wypowiadało się na jego temat .No ale trudno klamka
      zapadła.Dziękuję jeszcze raz .
    • Gość: Antek Re: Calella hotel President-daleko do plaży ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:10
      Widok przejścia od Hotelu President do morza widoczny jest na tym zdjęciu:
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3e21b0c31f33bde6.html
      Zostało zrobione z dachu Hotelu Mar Blau i na nim brakuje widoku kilkudziesięciu
      metrów do Hotelu President. Mnie akurat proponowano Mar Blau, ale ze względu na
      rzekomo lepsze wyżywienie wybrałem Presidenta. Mimo wszystko nie żałuję, gdyż
      miałem bardzo spokojną lokalizację pokoju od strony Hotelu Mar Blau i w ogólnie
      dostepnych pomieszczeniach nie śmierdziało dymem nikotynowym, z czym zetknąłem
      się w drugim hotelu.
      Podaję stronę internetową, dzięki której można dokładnie zobaczyć od wewnątrz i
      nieco na zewnątrz Hotel President w Calelli. Najpierw należy klinąć na "Tour", a
      potem kolejno na pozostałe napisy znajdujące się po lewej stronie otwartego
      okna. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
      www.publintur.es/hotels/hotelang.asp?xcodi=924

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka