kamka1 06.11.07, 14:40 Czy ktoś się orientuje gdzie najlepiej wynająć auto. Chodzi mi o lotnisko w Gironie. Lepiej przez firmy w polsce czy lokalne? Z góry dziękuję za ewentualne linki:)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_ania77 Re: wynajem auta?? 06.11.07, 16:45 Mogę się podpiąć pod wątek? Też rozważam wynajęcie samochodu,wprawdzie z Barcelony, ale ogólne wskazówki bedą chyba podobne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kata01 Re: wynajem auta?? IP: *.dh-hfc.datazug.ch 07.11.07, 19:01 polecam www.holidayautos.com i www.alamo.com Odpowiedz Link Zgłoś
af-bcn w GRO 4 mozliwosci 07.11.07, 21:48 www.aena.es/csee/Satellite?Language=ES_ES&cid=1053434756359&pagename=subHome&SMO=3&SiteName=GRO& c=Page&MO=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barth25 Re: wynajem auta?? IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 17.04.08, 11:39 wydaje mi sie,ze najlepiej jednak wychodzi wynajem autka na miejscu.Bez zadnego problemu po wypełnieniu zbednych formalności po 15stu min odjechałem autkiem z parkingu.Obsługa wrecz bardzo miła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ir_ir Re: wynajem auta?? 18.04.08, 08:24 Dwa razy wynajmowaliśmy w Hertzu (strona internetowa polska) odbiór w Barcelonie w centrum miasta,w tym roku też za pośrednictwem strony Herztza ale odbiór na lotnisku w Gironie.Dwa poprzednie razy bez zarzutu wszystko odbyło się sprawnie nawet dostaliśmy lepsze auto niż zamawialiśmy(za tą samą cenę),teraz się okaże ale myślę że też będzie OK.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toto Re: wynajem auta?? IP: *.wtvk.pl 15.07.13, 00:26 A dziś jak wygląda wypożyczanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniab_24 wynajem auta - Fuengirola? IP: *.interkonekt.pl 15.07.13, 21:02 W czasie urlopu na poczatku sierpnia chcemy wypozyczyć auto na 5 - 6 dni. Nie mamy "hiszpańskich" doświadczeń. Jak to wygląda? Na co zwrócić uwagę? Gdzie lepiej/ bezpieczniej: w necie, w hotelu, na tzw. mieście.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: wynajem auta - Fuengirola? IP: *.Red-83-41-14.dynamicIP.rima-tde.net 15.07.13, 22:17 Internet, bo w sezonie ciężko będzie znaleźć auo bezpośrednio w wypożyczalni. Szczególnie że w tym roku jest bardzo turystów w Maladze na lotnisku macie wiele wypożczalni, linki do nich są w innych wątkach, całkiem nie dawno poruszane tematy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniab_24 Re: wynajem auta - Fuengirola? IP: *.interkonekt.pl 24.07.13, 20:52 Kolejny raz wielkie dzięki za pomoc :-) Na lotnisku mogę miec problem coś wypożyczyć, bo mamy tzw. wyjazd "zorganizowany" i nie będę mieć czasu. Myślałam raczej o wypożyczeniu auta w samej miejscowości Fuengirola. Tak zwykle praktykujęmy jeżdżąc do Grecji i nawet w szczycie sezonu nigdy nie mieliśmy z tym problemu. Zawsze auto miałam podstawiane przed hotel i stamtąd odbierane. Ale jak wspomniałam hiszpańskich doświadczeń nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: wynajem auta - Fuengirola? IP: *.Red-79-144-146.dynamicIP.rima-tde.net 25.07.13, 09:40 Z odebraniem auta pod hotelem również nie ma problemu. To tylko kwestia dodatkowej opłaty. jest kilka wypożyczalni które mają siedzibę poza lotniskiem. np www.espacar.es/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniab_24 Re: wynajem auta - Fuengirola? IP: *.interkonekt.pl 25.07.13, 22:34 Dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benidorm1234 Re: wynajem auta - Fuengirola? IP: *.mynet.com.pl 21.03.14, 19:43 Zgadzam sie z Berta25 tylko male lokalne wypozyczalnie praktycznie zero formalnosci ,zadnych ukrytych kosztow i tani samochod do dyspozycji . Odpowiedz Link Zgłoś
paolina1981 uwaga na Rental Cars!!! 15.04.14, 10:54 Ludzie, ta firma to oszuści. Po zapłaceniu w Polsce za wynajem auta będąc zapewnianym że to całkowite koszty (łącznie z ubezpieczniem), dostaliśmy auto inne niż było w umowie. Nieświadomi niczego, po powrocie do kraju okazało się, że z karty ściągnięto bezczelnie jeszcze raz tyle. Wyjaśniono nam że to dodatkowe opłaty z tytułu innego auta (car class change), dodatkowego ubezpieczenia i podatku lokalnego. Zapłaciliśmy więc podwójnie, w kraju i w stanach. Po awanturze oddano nam 50% nadpłaty. Ostrzegam, bo potem wyegzekwować cokolwiek od nich jest niezwykle trudne. Najlepiej wynajem załatwiać na miejscu i nie bawić się w żadnych pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś