Gość: miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 19:38 Witam, pierwszy raz będę wypożyczał samochód i padło na Alicante - jak wygląda sprawa z wynajęciem przez internet np. w Hispacar i odbiorem potem na lotnisku w dodatku o godz 24:00 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marco Re: Alicante wynajęcie samochodu spoza firm na lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 23:09 Dobry wątek:) Też mnie to interesuje. Bede w Alicante w 2 polowie pazdziernika na tydzien. Przylot niestety paskudną nocna porą, po 23. Fajnie byłoby już wsiąść w wypożyczone autko i pomknąć do hotelu/hostelu. PS.Poleci ktoś hostel/hotel w Alicante?Budżet studencki:/ Wolę dołożyć do autka. W hotelu siedzieć nie będziemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzza Re: Alicante wynajęcie samochodu spoza firm na lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:09 JA zdecydowałam sie na wynajęcie zbiorczej taxi koszt 34 euro za 3 osoby taniej niż auto. Na miejscu bede poruszać sie busami zawsze to znacznie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Alicante wynajęcie samochodu spoza firm na lo IP: 195.116.120.* 27.07.09, 14:07 Przy wypełnianiu wniosku przez internet musisz zaznaczyc ,ze odbior samochodu po 24 - w zaleznosci gdzie znajdziesz dolicza za to od 20 do 50 euro - lepiej piszmy do Rynair ,zeby latal tam w normalnych godzinach - niektore hotele tez maja nieczynne recepcje po 24 - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco do kamil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 20:18 No niestety. Taki chyba jest urok tanich linii. Z dziewczyną podjelismy błyskawiczna decyzje. No i chyba sie opłaciło.W obie strony za dwie osoby zapłaciłem ( z 1 bagazem) 760zl. Teraz tylko pozostaje kwestia hostelu/hotelu. W niektorych mozna znaleźć info, ze recepcja czynna 24h wiec przyjazd po 24 nie stanowi problemu. Szukam jednak hostelu za 20-32euro za osobe /na 6 nocy. Ciezko wbrew pozorom coś znaleźć,a jak cholera już pisze, to nie odpisują! Więc jesli nie zdecydujemy sie na autko pierwszej nocy, to moze przenocujemy sobie do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: do kamil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:07 wejdź np. na strony np. hostelworld.com i tam wybór hosteli jest szeroki - rezerwujesz także przez tę stronę - wiele razy korzystałam w różnych karajach europy i nigdy nie było przykrych niespodzianek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco do maga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 21:13 Dzieki maga:) Bede probowal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: do kamil IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.09, 13:16 hehe trochę przepłaciłeś ja kupowałem po 176 zł (bez bagażu) ale nie o tym chciałem - jeżeli będziesz w Alicante to polecam hotel GOYA - można zarezerwować np. przez booking.com - za dojazd z lotniska o północy na poczatku lipca zapłaciliśmy 20 EUR (4 osoby). Hotel jak na swoją cenę przyzwoity - z mankamentów to w niektórych pokojach mikroskopijne kabiny prysznicowe i odległość od plaży ok 1 km. Odpowiedz Link Zgłoś