Dodaj do ulubionych

Nicea - kiedy jechac

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 17:23
Chcielibsmy wybrac sie ale corka znosi zle upały.Moze ktos
podpowie -kiedy jest ciepło ale bez upałow. Nasz wyjazd to nie
lezenie plackiem na plazy ale zwiedzanie okolicy. Bede wdzieczna za
podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Justine Re: Nicea - kiedy jechac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 20:55
      Wydaje mi się, że maj jest dobrym miesiącem. Jest ciepło i nie ma jeszcze upałow i masy turystów.
    • Gość: lazurkowa Re: Nicea - kiedy jechac IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 09.01.10, 21:08
      Kwiecien/maj.
    • labadine Re: Nicea - kiedy jechac 09.01.10, 21:20
      W sloncu i w maju jest upalnie,na poludniu Francji trzeba tak sie poruszac aby
      miec prawie zawsze cien.Kapelusz slomkowy na glowie,dobre okulary
      przeciwsloneczne, biala i luzna koszule z dlugimi rekawami aby nie przypalic
      ramion oraz zawsze miec wode do popicia-nad morzem jest zawsze lekki wiater
      ktory jest bardzo przyjemny i wlasnie wtedy trzeba byc szczegolnie ostroznym
      przed sloncem.
      • Gość: ilona Re: Nicea - kiedy jechac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 21:37
        Serdeczne dzieki za podpowiedz.Byliśmy z cora na Krecie w
        czerwcu .Mamy doswiadczenia co do ubioru i wody do picia.Jednak w
        połowie czerwca było juz bardzo goraco i stad moje pytanie o
        Lazurowe Wybrzeze.Mam jeszcze pytanie jakiej mozna oczekiwac pogody
        po 20 sierpnia.Pozdrawiam
        • Gość: lazurkowa Re: Nicea - kiedy jechac IP: *.135.66-86.rev.gaoland.net 09.01.10, 21:43
          Cieplo, nawet bardzo cieplo. Zdarzylo sie, ze 1 listopada przywitalam w krotkich spodenkach.
          • renebenay Re: Nicea - kiedy jechac 10.01.10, 09:29
            Po 20-stym sierpnia tez jest cieplo ale dnie sa juz za krotkie,wg mnie tj jak
            pisze "Justine" miesiac maj jest idealny bo turystow jest malo i wszystko jest
            latwo dostepne.Dodatkowo po Nicei jest latwo i tanio poruszac sie
            autobusami-jednorazowy bilet kosztuje okolo 1.50€ od osoby.
            • Gość: ilona Re: Nicea - kiedy jechac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 15:42
              Brałam pod uwage koniec czerwca lub po 15 czy 20 sierpnia bo chodzi
              mi o szkołe.Biorac pod uwage nasz pobyt na Krecie w czerwcu i upały
              to raczej sierpien.Szkoda siedziec w klimatyzowanym hotelu zamiast
              zwiedzac. Wydaje mi sie ze wieczory na Lazurowym tez sa
              piekne.Zalezy mi na tym aby temperatura nie była powyzej 25 stopni.
              Serdecznie dziekuje za zainteresowanie i wskazowki. Pozdrawiam z
              zaśniezonej i moznej Warszawy.
              • embeel Re: Nicea - kiedy jechac 11.01.10, 10:22
                z majem tez ostroznie. W Marsylii upaly zaczely sie ok. 8 maja i trwaly az do wrzesnia. Jesli corka zle znosi upaly to polecalabym raczej koncowke kwietnia. Chociaz, uwaga, moze padac :-(
    • Gość: ilona Re: Nicea - kiedy jechac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 19:21
      Faktycznie pogoda ostatnio płata figle.Dziekuje za zainteresowanie
      i pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Nicea - kiedy jechac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 19:47
      na początku listopada 30.10-07.11 jeszcze sie kąpaliśmy w morzu woda cieplejsza
      niz w bałtyku latem bylo wietrznie ale temp ok 18-20 stopni bałem sie ze to
      juz może byc za późno na taki wyjaz ale pogoda była super na zwiedzanie dla
      nielubiących upały polecam poczatek pazdziernia pogoda ok a apartament mozna
      wynajac za małe pieniądze na e.domizil w tym okresie w Theule od 300 e 4 osoby
      na tydzien pozdrawiam
      • labadine Re: Nicea - kiedy jechac 28.01.10, 21:01
        Tylko te dni sa za krotkie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka