makiol
26.10.04, 10:45
Chciałbym zrealizować pewien plan i na początku chciałbym zasięgnąc porady innych - bardziej doświadczonych w podróżach po Europie. Po krótce powiem, iż chcę się oświadczyć ;)ale nie chcę klękać na rynku wmoim mieście... Minione lato spędziłem w USA(W&T) i miałem okazję poprościć o rękę na szczycie Empiere State Building. Zrezygnowąłem z pomysły, gdyż moim zdanie miejsce to jest dość mało romantyczne i nie do końca było tym, czego oczekiwałem(jeśli chodzi o miejsce na oświadczyny oczywiście)... i teraz do rzeczy - postanowiłem oświadczyc się w Paryżu(jakie miejsce - jeszcze nie wybrałem ale jestem pewien co do miasta)...Pozdóż jednodniowa - powiem JEJ ze jedziemy do znajomych, zabiorę JĄ na lotnisko i o ile ONA sama się nie domyśli to nic nie powiem aż do końca.Podróż ta ma być jednodniowa - wylot - oświadczyny - jakis romantyczny posiłek - powrót. Z pewnoscia miło by było pozostac na kilka dni...tylko że nawet taka krótka pozdóż + pierscionak to dla mnie nie mały wydatek :(. Dlatego zawracam sie do Państwa z pytaniem - jaki rodzaj transportu wybrać(tanie linie latają wieczorem, lot jedna odpada bo mialbym pół godziny, jeśli wybiorę wylot jedną linia - powrót drugą to miałbym ok 6 godzin na dotarcie do centrum, oświadczyny i powrót na lotnisko),jak poruszać sie po mieście, co powiniem wiedzeć i jakie mijejsce polecacie na..., itd... Pozrawiam i dziękuję za pomoc...