tapczan1234 12.09.11, 10:14 Witam. Poszukuje namiarów na fajny camping w Toskanii nad morzem. Konkretnie chodzi mi o mobilhoma, bungalowa lub coś podobnego. Będę wdzięczny za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tapczan1234 Re: camping w Toskanii 12.09.11, 13:11 Bardzo ciekawa propozycja, również jeśli chodzi o cenę. Niestety trochę za daleko do plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha973 Re: camping w Toskanii 12.09.11, 22:50 Ja również jestem zainteresowana kempingiem nad morzem w Toskanii. Jest ich wiele, ale ceny mobile home powalają. Nawet w czerwcu (ostatni tydzień) trzeba zapłacić około 100 E za dobę. Czy ktoś był na jakimś kempingu i może polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: camping w Toskanii IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 21:42 Ja również posukuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_w_toskanii_kropka_pl Re: camping w Toskanii 31.10.11, 19:49 Witam serdecznie, Toskanię znam dość dobrze i moje typy kempingów nad morzem to: www.campingpuntala.it - fajne miejsce, plaża, las piniowy. www.rochette.com - plaża przy której się znajduje jest zarówno piaszczysta po lewej stronie od wejścia a skalista po prawej. Super warunki dla każdego. Przezroczysta turkusowa woda. Sam kemping w porządku. www.campingilsole.it - położony w lesie piniowym, do morza jakieś 500m przez las. Czysto, schludnie. Następny godny polecenia jest: www.boschettoholiday.it/lemarze/ - nazywa się to camping le marze i jest w Marina di Grosseto. Bardzo ładne miejscowości na pobyt nad morzem w/g mojego rozeznania (jeżdżę tam od 26 lat): Principina (prowincja Grosseto), Punta Ala - pierwszy kamping z listy na górze, Marina di Grosseto, bajecznym miejscem na wakacje też jest Punto Argentario - przepiękny półwysep z cudownymi plażami i wodą. Mam jeszcze namiary na fajną bazę kite surfingu, wypróbowaną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha973 Re: camping w Toskanii 31.10.11, 21:13 Wielkie dzięki za konkretne informacje. Czy mogę zapytać o okolice Talamone, tam znajduje się jeden kemping "sieciówek" - czy tam też znajdę ładne plaże, czy trzeba zjechać te 30 km na południe lub trochę na północ? Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_w_toskanii_kropka_pl Re: camping w Toskanii 31.10.11, 21:19 Witam, szczerze "mówiąc" ja nigdy nie byłam w tamtych rejonach, ale proszę o chwilę cierpliwości wypytam się rodziny mojej, która jest na miejscu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_w_toskanii_kropka_pl Re: camping w Toskanii 03.11.11, 10:49 Witaj, Talamone jest bardzo fajną miejscówką nad morzem. Plaże piaszczyste nie są tutaj bardzo popularne, ale za to plaże kamieniste, które powodują, że woda jest cudnie lazurowa. Samo miejsce jest super bazą wypadową "dalej". 30 km od Talamone jest Porto San Stefano, stąd odpływają statki/ promy na wszystkie wysepki Toskanii.Czyli waszym zasięgu jest Elba, Giglio, Isole di Forniche a nawet płynąc dalej piękna Sardegna czy Korsyka. 60 km. od Talamone jest Saturnia i gorące źródła (fotografie do obejrzenia na www.facebook.com/media/set/?set=a.139146396158244.30072.112179898854894&type=3) i oczywiście Parco Naturale di Maremma 14 km. od Was. Przy dobrej pogodzie/ widoczności z Talamone widać l'Argentario i wyspę Giglio. Najfajniejszą plażą w okolicy jest Bagno delle donne, na ulicy Cala di Forno. Godne polecenia knajpy/ restauracje: -L'ulivo delle streghe, -Ristorante Hosteria del Ceccottino. Czekam jeszcze na opinie o podobno godnym polecenia polu namiotowym w okolicy. To tyle na razie. Chwilę mi zajęło zorganizowanie tej informacji bo nie specjalizuję się w campingach. Jak byś kiedyś szukała domu albo apartamentu do wynajęcia wpadnij na wakacjewtoskanii.pl. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha973 Re: camping w Toskanii 03.11.11, 14:59 Wielkie dzięki, to bardzo cenne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś