IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 20:47
czy na Maderze jest całkowity zakaz palenia papierosów?
Obserwuj wątek
    • Gość: fred magellan Madeira - probido fumar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 10:50

Tak. Jest absolutny zakaz palenia tytoniu. Za zlamanie zakazu groza drastyczne
      kary do 10 000 euro z zamiana na trzy miesiace wiezenia za pierwsze wykroczenie.
      Za drugie wykroczenie sad moze pozwolic na wypalenie na czole palacza napis:
      Probido fumar/No smoking/Pale - jestem durniem. Mozna sobie wybrac jezyk
      wypalenia/

Madera po hiszpansku okresla drewno. W portugalskim Madeira znaczy to samo.
      Ze wzgledu na powszechne zalesienie wyspy i zagrozenie pozarem palic mozna
      tylko na odleglej o 40 km portugalskiej wyspie Porto Santo. Na wyspie jest
      malo drzew a duzo piasku ktory ewentualnie pomoze ugasic pozaz wywolany przez
      nieostroznego chorego palacza.

Na Maderze palic rowniez nie pozwala najbogatszy czlowiek na wyspie - Cristiano
      Ronaldo. Palenie nie jest kompatybilne ze sportem.

I moja osobista prosba do Ciebie polski turysto - jezeli palisz lec gdzies indziej.
      Nie na Madere na litosc boska. Najlepiej jedz nad polskie morze i sobie pal, pal, pal
      do glebokiego zakrztuszenia sie.

Gdybys mial jeszcze jakies pytania dotyczace Madery nie wahaj sie - pytaj.

Saude!

magellan
      • tytus41 Re: Madeira - probido fumar! 11.07.14, 08:03
        pie%%ysz, byłem, paliłem i nic mi nie zrobili. W 2010r.
        • Gość: kretyn polski? Re: Madeira - probido fumar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 09:02
          Tytusie, ty jestes przykladem wkreconego polskiego dupka:)
          Nikotyna wyplukala tobie, zalosny cieciu, resztki szarych komorek.
          Jestes obecnie ameba (pierwotniakiem). Popros kogos spoza twojego
          getto aby ci to przetlumaczyl.
          • Gość: zza grobu Re: Madeira - probido fumar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.14, 19:17
            www.youtube.com/watch?v=JNjunlWUJJI&feature=kp
    • iza1-988 Re: papierosy 12.11.14, 13:45
      A co z e-papierosami?
      • Gość: e-funchal Re: papierosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.14, 15:06
        E-papierosy mozna ssac tylko we wtorki, czwartki i soboty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka