Gość: gość IP: 91.229.22.* 24.10.16, 12:34 Gdzie można się wybrać pieszo z miejscowości Catheta? Proszę o wskazówki od osób które tam były. Wiem że są przewodniki ale doświadczenie jest cenniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiem co piszę Calheta, Calheta, Calheta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.16, 21:04 Litości! forum.gazeta.pl/forum/w,207,141232491,141232491,Sierpein_na_Maderze_ktora_czesc_wyspy_wybrac_.html#p141417800 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Calheta, Calheta, Calheta! IP: 91.229.22.* 25.10.16, 09:54 Litości! Już to czytałam, szukam nowych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
slightly.stupid Re: Calheta, Calheta, Calheta! 25.10.16, 10:31 Gość portalu: gość napisał(a): > Litości! Już to czytałam, szukam nowych informacji.< Witaj kuzynie, podciągnij sobie skarpetki, niechluju. Może to nie Madera? Może Majorka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM9 Re: Wycieczki indywidualne z Catheta IP: *.play-internet.pl 26.10.16, 22:35 Witam! Wróciłam z Madery, z Calhety w połowie października. Pieszo można zwiedzić całkiem sporo, ale trzeba się przygotować na dość wymagające trasy- jak to na Maderze- wszędzie pod górę. Moje piesze wycieczki odbywały się z hotelu Savoy Saccharum. Dwa razy pokonałam trasę do Estrela da Calheta, raz wracałam z miejscowości Esteiro da Calheta di hotelu pieszo, bo kierowca autobusu mnie wczesniej wysadził. I ostatnia trasa to było wdrapanie się na wzgórze za hotelem, dotarcie do bodajżę Lombo do Doutor, tam jest kociółek i potem powrót drugą stroną wzgórza do calhety na plażę. Generlanie chodzić jest gdzie, widoki fajne. Nie starczyło mi czasu aby przejść do Madalena do Mar a wydaje mi się to osiągalne. Same miejscowości o których pisałam powyżej mało ciekawe, ale sama droga, dotarcie do nich, pokonanie własnych słabości i wysiłek, okaszony pięknymi krajobrazami dokoła jest wart zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wycieczki indywidualne z Catheta IP: 91.229.22.* 27.10.16, 09:04 Dziękuję za cenne informacje. Ja będę w Hotelu Calheta Beach ale zapewne wykorzystam twoje informacje. Odpowiedz Link Zgłoś