joanna-madou 19.09.06, 14:09 Usłyszałam od znajomego,że kupował w Lizbonie w sklepach spożywczych ciepłe, smaczne potrawy na wynos, ale nie moze sobie przypomnieć gdzie to było. Czy możecie podać mi jakieś adresy takich sklepów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keepersmaid Re: jedzenie na wynos 19.09.06, 15:41 Musisz sprecyzowac przynajmniej w jakiej okolicy i jakiego typu, np. wegetarianskie polecam w Celeiro na Campo Pequeno albo kolo Rossio, ale nie kazdy lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
agy25 Re: jedzenie na wynos 19.09.06, 17:57 a ja polecam sklep z daniami na wynos w Alges (nie pamietam nazwy ulicy - to ta, ktora jedzie tramwaj). Sprawdzone, smaczne, bardzo duzy wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
terezawirtualna Re: jedzenie na wynos 18.10.06, 14:55 Już pewnie dawno znalazłaś... ale istotnie to miejsce w Alges też znam, jest niezłe. A pieczone kurczaki i inne specjały z grilla? Są wszędzie w małych miejscach na parterach budynków, jak najbardziej na wynos. Moje ulubione miejsce to takie trochę na obrzeżach w Mirraflores, a dokładniej w Linda a Velha, koło stacji benzynowej na trasie autobusu 113 :). Tam jest zawsze kolejka, bo kurczaki są nbardzo smacznie przyrządzone, tylko tną je na małe kawałki przy pakowaniu i jeśli chcesz wziąć w całości to krzycz ;) Odpowiedz Link Zgłoś