09.11.10, 14:36
Generalnie od dłuższego czasu nie mogę znaleźć pracy... Możecie mi coś doradzić ? Może iść na jakiś staż? Bo nikt mnie nie chce przyjąć bo nie mam doświadczenia i oczywiście nie mam gdzie go zdobyć. Może jakiś wyjazd za granicę? Bardzo chciałabym wyjechać do Azji :) To było moje marzenie :) Jakby udało się połączyć pracę z rozrywką to byłoby idealnie :D Może jakieś praktyki ?
Obserwuj wątek
    • ratpole Re: Azja ? 10.11.10, 02:27
      malutka1414 napisała:

> Jakby udało się połączyć pracę z rozrywką to byłoby idealnie :D Może jakieś praktyki ?

A probowalas praktykowac przy drogach pod wiekszymi miastami?
      • robert_nj Re: Azja ? 10.11.10, 05:35
        Sprobuj wyjechac najpierw do Vancouveru w Kanadzie. To taka Azja w Kanadzie. Jezeli tam znajdziesz prace, to znaczy, ze w Azji tez znajdzesz. Z tego co jednak wiem, to Azjaci nienawidza bialych i nigdy iich do pracy nie przyjma.
        • mala200333 Re: Azja ? 10.11.10, 15:58
          Ludzie zdesperowani zwracaja sie o pomoc ..a WY???
          Wstyd!!!
          • ratpole Re: Azja ? 10.11.10, 16:05
            mala200333 napisała:

> Ludzie zdesperowani zwracaja sie o pomoc ..a WY???

A MY usilujemy pomoc na miare swoich mozliwosci, polegajac na informacjach udzielonych przez zdesperowanego ludzia

> Wstyd!!!

No to przyznaj sie ilu zebrakow utrzymujesz?
        • robson.5 Re: Azja ? 11.11.10, 06:39
          To prawda o Vancouver, panuje tam zawoalowany rasism skierowany przeciwko bialym.
          A jak juz sie ktos dostanie do pracy, to Azjaci podkladaja mu swinie jak moga, bo jak wiadomo ani nie maja ani tak wysokiej etyki pracy jak biali ani znajomosci jezyka na wystarczajacym poziomie wiec staraja sie wykonczyc bialych zanim jeszcze do czegos dojda.

Nie bez powodu mowi sie o azjatyckiej mentalnosci tj o: azjatyckim chamstwie, azjatyckiej dwulicowosci i msciwosci. Cechy nie do pozazdroszczenia a jeszcze gorzej jak sie zyje wsrod takich.

Nie wiem do jakiej desperacji sie dochodzi nie majac pracy ale wyjazd do Azji, do pracy, to najgorszy pomysl jaki slyszalem od lat.
          Sa pewnie jakies wyjazdy dla inzynierow czy lekarzy ale po co zawracac sobie dupe, zyc wsrod tych kosookich, zawzietych kurdupli po to tylko, zeby zarobic 30 % wiecej niz sie zarabia w nornalnym zachodnim kraju.

Na miejscu tego desperata szukalbym pracy w Europie. Ludzie w miare normalni, placa jako tako i do domu blisko.

I kobiety ladne, wysokie niebieskookie a nie jakies tam kolorowe, oblesne kurduple o kosych oczach. Azjatkie daja dupy kazdemu, kto chce aby tylko zaplacil. Z jednej strony to dobre bo nie ma zbyt duzego oporu i szybko mozna zalatwic .... potrzebe. Z drugiej strony jak sa latwe, to moga tez byc nosicielami paskudnych chorob. Zreszta, trzeba byc prawdziwym desperatem aby lubic te male kose insekty ludzkie.
    • malutka1414 Re: Azja ? 18.11.10, 13:54
      Znalazłam coś ciekawego. Obecnie jestem w trakcie poznawania szczegółów i wygląda to bardzo ciekawie. Jestem już prawie zdecydowana, że pojadę. A mianowicie znalazłam płatne praktyki w Indonezji :) Oczywiście z zakwaterowaniem i w ogóle... Jak uda mi się pojechać to będzie wspaniale :)
      • mala200333 Re: Azja ? 18.11.10, 16:47
        I byle przez glupote w cos takiego sie nie wplatac to bedzie OK.

"Indonezyjski sąd najwyższy skazał wczoraj na karę śmierci przez rozstrzelanie kolejnych czterech członków tzw. Dziewiątki z Bali. Chodzi o grupę młodych Australijczyków, którzy próbowali w kwietniu zeszłego roku przemycić z Indonezji do Australii ponad osiem kilogramów heroiny. Wyrok sądu był surowszy od pozwu prokuratury, która wnosiła o karę dożywotniego więzienia. Skazana czwórka dołączy do dwóch przemytników z ich grupy skazanych na śmierć w lutym. Premier Australii John Howard zapowiedział, że będzie się ubiegał o ułaskawienie przemytników u indonezyjskiego prezydenta."

Więcej... wyborcza.pl/1,86700,3599647.html#ixzz15eKAcc8Y--
        Kocham ksiazki Remarque'a
        img143.imageshack.us/img143/184/ericdj.jpg
        Forum Miłośników Książek Remarque'a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka