konkatzola 30.03.09, 14:39 Czy ktoś tam był? Mieszka? Wyemigrował tam? Słyszał cokolwiek o tym miejscu? Dostałem propozycję, aby wyjechać tam na pół roku z uczelni. Napiszcie cokolwiek, jeśli coś wiecie o tym mieście w samym środku Francji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marguyu Re: Clermont Ferrand 30.03.09, 21:03 Bylam tam kilka dni przejazdem dosc dawno temu i choc na stale mieszkam w Lille, podobalo mi sie. Na pol roku wyjechalabym z zamknietymi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne77 Re: Clermont Ferrand 05.04.09, 19:14 ...moze nie do konca w temacie, o który pytasz ale: człowieku, jeżeli masz mozliwośc wyjazdu z tego kraju to ani chwili sie nie zastanawiaj. Nie wiem jaki to wydział i kierunek studiów ale ja bym na twoim miejscu starał się kontynuawać studia juz na francuskiej uczelni nawet jezeli miałbym zaczynać wszystko od nowa. Ale to moje słowa a twoje zycie. piszę natomiast dlatego bo za parę tygodni tez wyjeżdzam tyle ,że do Marsylii i nie mam najmniejszego zamiaru wracac do tego postkomunistycznego syfu jakim jest Polska. rozumiem, każdy patrzy na takie sprawy z perspektywy własnego zycia. konkatzola napisała: > Czy ktoś tam był? Mieszka? Wyemigrował tam? Słyszał cokolwiek o tym > miejscu? Dostałem propozycję, aby wyjechać tam na pół roku z uczelni. > Napiszcie cokolwiek, jeśli coś wiecie o tym mieście w samym środku > Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu yvonne77 05.04.09, 21:29 Pozdrow La Canebière i Vieux Port:) Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
1cinekfff22 Re: Clermont Ferrand 28.02.14, 19:44 witam mieszkam od jakiegos czasu w clermont szukam tu jakis polakow z ktorymi mozna bylo by sie spotkac pozdrawiam marcin marcinmentel@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
nativeau Re: Clermont Ferrand 05.03.14, 15:34 nie uwazasz ze jestes zbyt rozgoryczona? Nikt na swiecie nie lubi takich gnoi ktorzy krytykuja swoj kraj w sposob az tak niewybredny. Powodzenia w twoim ukochanym wybranym raju emigracyjnym :) a, jeszcze jedno: papatki Odpowiedz Link Zgłoś
koincydencja87 ankieta 06.05.14, 09:00 Witam, Jestem studentką Finansów i Rachunkowości. Aktualnie piszę pracę licencjacką związaną z emigracją zarobkową. Jeżeli znaleźliby Państwo chwilę czasu- proszę o wypełnienie anonimowej ankiety- moje-ankiety.pl/respond-64049.html Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś