Dodaj do ulubionych

Klub Hula Hop

11.07.11, 09:16
Hej,
Postanowiłam sprawdzić na sobie magiczne efekty hula hopu smile kręcić zamierzam 15min - 0,5 godz dziennie.
(5-10 piosenek w radiu - nie mam stopera, ani zacięcia do mierzenia inaczej)
Zaczęłam wczoraj:
5 piosenek
Wymiary z soboty: 85 w pasie, 80 w najwęższym miejscu.

Ktoś się dołączy?
Obserwuj wątek
    • maciusiowa_mama Re: Klub Hula Hop 11.07.11, 12:55
      To świetne ćwiczenie na talię. Ja nie mam hula w domu, ale czytałam na forach że dziewczyny miały niezłe efekty. Powodzenia!smile Ja wciąż patrzę na mój orbitrek jak na jeden wielki wyrzut sumienia...
      • 1dycha Re: Klub Hula Hop 11.07.11, 21:57
        co to sama jestem w klubie?

ja swoje dzisiaj wykręciłam - 6 piosenek, czyli 18 minut (4 bez przerwy);
        na razie 100% planu smile
        na początku zamierzałam się zmierzyć po tygodniu, ale może to zrobię jutro ...
        • monikinda Re: Klub Hula Hop 11.07.11, 22:15
          a siniaki na kościach biodrowych już masz? Ja jak kręciłam w tamtym roku to wyglądałam jakby mnie ktoś pobił. Może przyniosę swoje hula z piwnicy i też będę kręcić. Ale to po remoncie.

Z serii rzeczy kupionych i nie używanych posiadam:
          hula hop z tymi kulkami masażerami
          piłkę do ćwiczeń body bal. ale to kupiona jak w ciązy byłam
          roli 400 km ode mnie
          • 1dycha Re: Klub Hula Hop 11.07.11, 22:24
            siniaki miałam potworne jak się uczyłam - i to nie tylko na brzuchu, na udach, łydkach i wszędzie (głównie od spadającego kółka). ale jak już się nauczyłam jak to się robi - nie mam w ogóle (nauczyłam się w wieku lat 34!)
            piłeczkę też mam i uwielbiam ją. może jakoś na niej bardzo nie ćwiczę, ale do "prostowania się" po dniu za biurkiem jest rewelka.
            • 1dycha Re: Klub Hula Hop 11.07.11, 22:24
              ps: jula hop mam z masażerem smile
              • 1dycha Re: Klub Hula Hop 12.07.11, 23:03
                nikt do mnie nie dolaczy do krecenia?
                ja dzisiaj odbylam 15 minut i to (po raz pierwszy) bez przerwy smile
              • ekukiku Re: Klub Hula Hop 13.07.11, 08:08
                Hej! Ja się dołączę! Zacznę dziś wieczorem! Umiem kręcić tylko w pasie. Jak Wy to robicie na wysokości bioder, ud, łydek???? Mi się nie udaje.
                • 1dycha Re: Klub Hula Hop 13.07.11, 09:04
                  ekukiku napisała:

> Hej! Ja się dołączę! Zacznę dziś wieczorem! Umiem kręcić tylko w pasie. Jak Wy
                  > to robicie na wysokości bioder, ud, łydek???? Mi się nie udaje.

ja umiem tez tylko w pasie.
                  jak jestes doswiadczona to polecam youtube ku natchnieniu - masa pomyslow na urozmaicenie, dla mnie na razie nie wykonalnych

rano odnotowalam -2,5 cm w najwezszym miejscu, brzucha nie udalo sie zmierzyc - szalal.

to w ogole sukces ze pojawilo mi sie "najwezsze miejsce" - wczesniej bylam walcowata smile
                  • 1dycha Re: Klub Hula Hop 13.07.11, 20:37
                    ekukiku jak ci idzie?
                    ja dzisiaj normę wyrobiłam - jedynm ciągiem.
                    faktycznie posiniaczyłam się - więc wprowadziłam innowację - pas neoprenowy pożyczony.
                    jest o wiele trudniej i trzeba się bardziej nagimnastykować - no i pot się leje...
                    • ekukiku Re: Klub Hula Hop 14.07.11, 10:09
                      Wczoraj pokręciłam ok. 10min. I tak sobie myślę, że jesteś niesamowita, skoro potrafisz kręcić 15 min. bez przerwy. Duży szacun. Mi idzie trochę nieporadnie jeszcze, ale początki zawsze są takie. Lepiej idzie mi kręcenie w prawą stronę, w lewą niezbyt.
                      • 1dycha Re: Klub Hula Hop 14.07.11, 23:37
                        ale w tym czasie zmieniam kierunki i czasem mi spadnie smile
                        dzisiaj nie pokrecilam, bo juz mam za wielkie siniory sad
                        • 1dycha Re: Klub Hula Hop 16.07.11, 10:17
                          akcje wstrzymalam z uwagi na wielkiego siniaka ale jeszcze tu wroce
                          efekty:
                          ok 1,5 w porywach do 2cm w najwezszym miejscu
                          nic w porywach do 1 cm w pasie
                          • ekukiku Re: Klub Hula Hop 18.07.11, 12:03
                            Ja kręcę dalej...
                            • 1dycha Re: Klub Hula Hop 24.07.11, 15:31
                              ekukiku, jak efekty?
                              mnie po tygodniu siniak zniknal i dzisiaj wykrecilam 20 minut
                              nie moglam przestac, bo nauczylam sie obracac w trakcie i straaasznie mi sie to spodobalo!

punkt startowy w najwezszym miejscu to 78
                              a w pasie nie wiem - codziennie inaczej, przyjmuje mediane z zeszlego tygodnia 80
                              • ekukiku Re: Klub Hula Hop 25.07.11, 12:00
                                Efekty takie, że w pasie 5 cm mniej, a w sadełku 8 mniej. Ale jestem też na 1 fazie, więc u mnie rezultaty będą większe.
                                • 1dycha Re: Klub Hula Hop 26.07.11, 22:26
                                  a ja jestem objedzona i czuję się gruba, a może to nie sprawa grubości tylko przyciasnej koszulki, a może jedno i drugie.
                                  tak czy owak, nie chciało mi się, ale wykręciłam dzisiaj normę.
                                  wczoraj nie pokręciłam, bo jakaś padnięta wróciłam z basenu smile
                                  • 1dycha Re: Klub Hula Hop 27.07.11, 22:07
                                    Jakoś coraz bardziej nudzi mi się to kręcenie, ale normę wyrobiłam.
                                    Stwierdzam:
                                    - przy drugim podejściu W OGÓLE nie ma siniaków;
                                    - jak się człowiek obraca to trzeba się bardziej zasapać i jest przyjmeniej i efektywniej.
                                    • ekukiku Re: Klub Hula Hop 28.07.11, 07:50
                                      Hmmm.. z obracaniem jeszcze nie próbowałam.
                                      • 1dycha Re: Klub Hula Hop 28.07.11, 08:20
                                        www.youtube.com/watch?v=EdJgTx0iFeE&feature=relmfu
                                        obracać się w stronę przeciwną jest łatwiej i śmieszniej - trzeba ruszać szybciej smile
                                        • 1dycha Re: Klub Hula Hop 28.07.11, 08:25
                                          to jest niezłe:
                                          www.youtube.com/watch?v=j46ll2_jR7k&feature=related
                                          oczywiście nie ma problemu, żebym tak zrobiła, gdyby nie to, że mam w domu lampy smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka