Dodaj do ulubionych

Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeżenia..

11.09.04, 08:58
razem będzie nam łatwiej...ten dzień zaliczam jako drugi początek DSB. Nadal
nie mogę uwierzyć, że nie chodzę głodna. Rano zjadłam omlet z 2 jaj z
przepisu koleżanki dsbsmile. Dziwnie się czuję jedząc jajecznicę bez chlebka,
ale to tylko kwestia psychiki. Trzymam kciuki za początkujące plażowiczkismile
Obserwuj wątek
    • europa Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 11.09.04, 14:32
      Hej
      Ja od dzisiaj 8 dzien I fazy, efekt - 3 kg, od paru dni jednak waga ani drgnie.
      Na poczatku mialam bóle głowy, teraz sie czuje bardzo dobrze, i faktycznie nie
      jestem głodna. Jedynie co mnie martwi, to ze dalej mam ochote na slodkie, jak
      narazie wytrzymuje to jakos. Mam wrazenie ze osrodek sytosci jakos lepiej
      reaguje smile po zjedzeniu pol malego talerzyka smakołykow na sniadanie
      (pomidorek, mozarella, tunczyk) juz jestem najedzona. Jest to pierwsza dieta w
      ktorej doszlam do 8 dnia, wczesniej gora 4,5 dni. Super. Pozdrawiam i czekam na
      opowiesci innych plażowiczek.
      • judyta28 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 11.09.04, 16:02
        Ja stosuję tą diete drugi dzień i ból głowy mam okropny. Dziwnie się troche
        czuje. Mam nadzieję, że to tylko początkismile
    • grubass Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 11.09.04, 15:37
      hmm
    • judyta28 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 11.09.04, 16:00
      judyta28 napisała:

> razem będzie nam łatwiej...ten dzień zaliczam jako drugi początek DSB. Nadal
      > nie mogę uwierzyć, że nie chodzę głodna. Rano zjadłam omlet z 2 jaj z
      > przepisu koleżanki dsbsmile. Dziwnie się czuję jedząc jajecznicę bez chlebka,
      > ale to tylko kwestia psychiki. Trzymam kciuki za początkujące plażowiczkismile
      Niektórych postów nie mogę odczytać...coś się blokujesad
    • grubass Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 11.09.04, 16:32
    • grubass Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 11.09.04, 16:38
    • judyta28 Popełniłam wielki błąd:((( 11.09.04, 17:37
      Na śniadanie zjadłam jajecznicę z dwóch jaje+pomidor, przekąska to twarożek z
      pomidorkiem, ale za to na obiad...jejku za dużo czuję się teraz strasznie
      najedzona. Obiad zrobiłam z: pół kabaczka pokrojonego w plastry ugotowałam na
      parze, kawałeczek brokułów i potem na łyżce oliwy z oliwek to podsmażyłam. I do
      tego niepotrzebnie zrobiłam sałatkę (wyszło jej okropnie dużo na 3 porcje).
      Sałatka z tuńczyka, jajek na tawardo, pomidorów, sałaty i cebuli. Po zjedzeniu
      tego obiadu umieram!!!!!!!!!!!!!!Brzuch mnie boli i żle się czujesadJuż nic dziś
      nie zjem. Mogłam tą sałatke zjeść na kolacje, a tak się męczesad Od jutra będę
      mądrzejszasmile
    • judyta28 Coś dziwnego dzieje się z moim organizmem.... 12.09.04, 13:14
      Dziś jest 3 dzień Faza I, ale mam chyba kryzyz. Okropnie żlę się czuje. Mam
      zawroty głowy i kompletnie nie mam w sobie energii. Jestem ospała i chwilami
      mam chwile zwątpienia czy uda mi się przetrwaćsad Muszę być silna mam nadzieję,
      że to minie. Z plusów mogę wymienić to o czym pisałam wcześniej...NIE JESTEM
      GŁODNAsmilePozdrawiam plażowiczki.
      • dsb Re: Coś dziwnego dzieje się z moim organizmem.... 12.09.04, 17:36
        Tak właśnie reaguje Twój organizm na zmianę sposobu żywienia. Po kilku dniach
        takie objawy powinny ustąpić.
        Uzupełniaj jadłospis jakimś kompleksem witaminowym i pij dużo wody.
        Głowa do góry! smile))
        • judyta28 Re: Coś dziwnego dzieje się z moim organizmem.... 12.09.04, 18:52
          Dziękuje, za radę. Z pewnością to zastosuję. Wody wypijam 2 litrysmileNiegazowanej
          oczywiście.
    • laurka22 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 12.09.04, 14:42
      Ja jestem na tej diecie od 8 dni czuje sie swietnie waze 3 kg mniej nie mam zadnych buli glowy ale mysle ze jest to zasluga urozmaiconego jadlospisu
      jesli macie jakies niepokojace objawy moze to byc niedobor witamin i mineralow.
      • judyta28 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 12.09.04, 15:08
        Może masz racje...zaraz prześledze Twój jadłospis jeśli go znajdę. Buziaczekkiss
      • krecik78 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 13.09.04, 13:18
        Hmm...
        Dlaczego uparcie twierdzicie, że na tej diecie brak wam witamin i minerałów? Zauważcie, proszę, że odżywiamy się bardzo zdrowo jedząc mnóstwo warzyw, białego mięsa i ryb, smażąc to na oliwie... Zatem, nie dajmy się zwariować! Koncerny farmaceutyczne zbijają na nas majątek i to w ich interesie jest utrzymywanie nas w pewności, że jak nie łykniemy dziennie jednej cudownej tabletki (lub kilku - wiecie: uzupełnianie się, działanie synergicznewink, to wkrótce przestaniemy funkcjonować! Zatem gorąca prośba, nie szalejcie z kompleksami witaminowymi.
        Już widzę, jak zaraz podniosą się głosy sprzeciwu...
        Owszem, sama szaleję na rowerze, przez co muszę uzupełniać poziom elektrolitów (napój Olimpu Drink Sport+ L-karnityna)... No i przyznaję się bez bicia, że w momencie pojawienia się opryszczki łykam dużo wit. z grupy B, ale to naprawdę koniec!
        Kiedyś, całymi mięsiącami (a zwłaszcza po menstruacji) przyjmowałam kompleks witaminowy, bo wiecie, ubytek krwi itp.wink Ale stwierdziłam, że zwykła wątróbka parę dni po wystraczy żeby uzupełnić poziom żelaza. No i do tego te wszystkie jarzyny i owoce?
        Pozdrawiam
        Madzia
        • laurka22 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 13.09.04, 13:36
          Zgadzam się z tobąsmilenie chodziło mi o to żeby łykać tabletki ale o to żeby przypatrzeć się swojej diecie jeśli coś niedobrego się z nami dzieje i uzupełnić jedząc odpowiednie warzywa, nabiał etc..
          Pozdrowionkasmile
          • krecik78 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 13.09.04, 14:26
            Cześć!
            Dobrze, że "zdrowo" myśliszwink Mam nadzieję, że nie odebrałaś tego jak atak.
            Po prosu, do szału doprowadzają mnie dziewczyny, które zaślepione w swej pogoni za szczupłą sylwetką bezgranicznie wierzą we wszystko co im producent wciska!!!
            A już w ogóle szczytem dla mnie jest jak jakaś laska napisze na forum że działają na nią tabletki "bara-bara" firmy "figo-fago", a juz za chwilkę jej wątek rozrasta sie do monstrualnych rozmiarów od postów dziewczyn proszących gdzie rzeczony specyfik można kupić, za ile i jak go przyjmować!!!
            Zgroza!
            Na szczęście, DSB jest super i działa bez takich "magicznych" wspomagaczy. I w zasadzie nie widać tu takich "nawiedzonych" dziewuchwink
            Ba na tej diecie mam świadomość, że panuję nad tym co jem! I zalezy to tylko ode mnie, a nie od jakiejś paskudnej brazowej (białej, etc.) drażetkiwink
            Buziaczki kiss
            Madzia
            • laurka22 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 13.09.04, 14:34
              Oczywiście nie odebrałam tego jako ataksmile
              Chcę wiedzieć co jem być świadoma tego co wkładam do ust a witamin(C)używam tylko jak mnie złapie grypa(czasami nie mogę patrzeć na herbatkę cytrynową)
              Jeśli mój organizm potrzebuje błonnika to poprostu dodaję do jogurtu zarodki przenne lub otręby

Cieszę się że jest tu więcej dziewczyn które myślą podobnie do mnie
              Pozdrowionkasmile
    • judyta28 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 13.09.04, 19:16
      Dziś się czuję bardzo dobrze tylko martwi mnie jedna sprawa. Być może żle
      komponuję swoje posiłki, ale mam problem z przemianą materii. Zaczęłam tą diete
      i mam zamiar ją skończyć bez żadnych pigułek. Jestem zadowolona bo nie czuję
      głodu między posiłkami. Ważę już 4kg mniej i naprawdę mam uczucie niesamowitej
      lekkości. Brzuszek mi się ładnie zmiejsza....ufff to takie fajne uczucie jak
      się spogląda w lustrowink. Pozdrowionkakiss
    • judyta28 Dziś się czułam rewelacyjnie:) 14.09.04, 22:53
      Przeszły mi wszelkie dolegliwości typu mdłości, bóle głowy etc. Postanowiłam
      troszke urozmaicić moje menu. To niesamowite, że na tej diecie człowiek czuje
      taką lekkość. Zastanawiam się tylko kiedy będę patrzeć na jajka z obrzydzeniemwink
      Chciałabym wytrwać w I fazie do końca miesiąca. Może mi się uda. Jak narazie
      mam dwa grzeszki...lampka wina i dwie śliweczkitongue_out
      • agator13 Re: Dziś się czułam rewelacyjnie:) 15.09.04, 09:34
        Judyto,
        nie przedłużaj fazy I-szej, bo to może się źle skończyc dla twojego
        organizmu.Chodzi głównie o wydzielanie insuliny, co może zacząć szwankować jeśli
        organizm zbyt długo będzie na głodzie węglowodanpwym. Lepiej przejdź do fazy II
        na 2 tygodnie i najwyżej później wróć do pierwszej na kolejny tydzień.
        • madv Re: Dziś się czułam rewelacyjnie:) 15.09.04, 09:50
          a ja dzis zjadlam sniadanko w postaci ogorkow swierzutkich i plasterkow zoltego
          sera, a teraz wlasnie sobie pomyslalam: "o! to juz 5 dzien" big_grin wierze, ze jak
          bedzie 10 dzien to sobie pomysle, jak to szybko zlecialo smile
          Powodzonka na dzisiaj i kolejne dni kiss
        • judyta28 Dziękuje za mądrą rade:* 15.09.04, 17:30
          Oczywiście posłucham się rady doświadczonej już plażowiczki. Napewno coś w tym
          jest o czym napisałaś...nie ma co przesadzać. To jest mój 6 dzień I Fazy, ale
          wiesz człowiek to jest czasami taki uparty, że jak przeczyta o tym, że w I
          Fazie się ubywa najwięcej kilogramów to właśnie ja bym się chciała pozbyć już
          mojego tłuszczu. Jedanak tyle lat go nosiłam i niestety zbyt szybkie chudnięcie
          nie wpływa korzystnie na zdrowie. Dzięki agatorku za radękiss** Podziwiam Ciebie
          za tak wytrwałe plażowanie. Buzka
    • kacha222 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 15.09.04, 10:26
      Ja dziś II dzień I-szej FAZY!
      Wczorajj było fajnie, ale czułam głód i dziwne smaki. Na widok reklamy
      princepolo w tv, omało się nie rozczuliłam. Dziwne, bo nie przepadam za
      słodyczami. Noi ochota na owoce .... duża, za duża, ale ją zabijam w sobie.

Będzie dobrze ....... jeszcze tylko 13 dni!!
      • lodziunia Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 15.09.04, 12:24
        No to ja dopiero zaczynam... Pewnie troszkę nieudolnie, jak maluch, który
        dopiero się uczy chodzić, ale wierzę, że RAZEM nam się uda !!!
        • jazz_b Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 15.09.04, 13:53
          Moje spostrzezenie jest takie,ze NIE CHUDNE! I jest mi bardzo przykro z tego
          powodu.
          Napisalam nawet w tej sprawie posta i dostalam rade zeby sprawdzic wage po
          ciuchach,ale ja NIC NIE WIDZE! Co robic? Mialyscie tak zeby po tygodniu zeszly
          jakies marne dekagramy? A przeciez waze 64 kg wiec cos juz powinno sie
          ruszyc,nie?
          Macie jakies pomysly?
          • agator13 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 15.09.04, 14:09
            A moze jesteś tuż przed miesiączkowaniem? Wówczas organizm gromadz wodę (stą
            czasem u niektórych, np. u mnie, nastepuję pęcznienie brzucha.
            Poczekaj kilka dni.Grunt to sie nie poddawać- wcześniej czy później na pewno się
            uda- już tylu osobom się udało!
          • judyta28 Re: Nowicjuszki I Fazy wpisujcie swoje spostrzeże 15.09.04, 17:37
            jazz_b może powinnaś wymienić wagę na lepszy modelwinkTo oczywiście
            żart...chciałabym Ciebie jakoś rozweselić i pocieszyć. Ja się waże w aptece na
            elekronicznej wadze bo moja domowa w zależności od miejsc pokazuje różną wagę.
            Napewno jest Tobie przykro, że nic nie leci w dół, ale pamiętaj każdy organizm
            reaguje inaczej. Czasami trzeba przeczekać taki kryzys i potem napewno
            szybciutko poleci. Tylko się nie poddawaj. Buziaczekkiss
    • kikad21 O Boże sa już efekty 15.09.04, 17:52
      Dziś rano moja waga elektroniczna wskazała 1.6 kg mniej a to po dwówch dniach.
      Super motywacja.
      • jazz_b A u mnie NIC!!! 15.09.04, 18:49
        No to juz mnie pocieszylyscie,bo fakt za kilka dni bede "ranna" a tu za moment
        przeczytalam post kikad21 i moj lepszy nastroj poszedl w sina dal.Po dwoch
        dniach u niej poczlo 1,6 kg precz! A u mnie nic!
        Ratunku! Co mam robic? Trace motywacje!
    • natka201 II dzien 15.09.04, 19:40
      Jak na razie to dopiero drugi dzien, a ja juz mam chwile zwatpienia. Bedac w sklepie pawie sie zalamalam gdy zobaczylam piekarnie, juz nie mowiac o slodyczach! A wczwsniej nie mialam takiej checi na slodkie... Jednak najbardziej mnie ciagnie do sokow owocowych, ale coz... Jakos wytrwam.
      A na razie przyznam sie co dzis zjadlam:
      sniadanie: 3 plasterki szynki z indyka i ogorek swierzy
      przekaska: 2 zawijaski z szynki, sera zoltego i ogorka, trojkacik Krowki Smieszki
      Obiad: leczo z kurczaka, pomidora, papryki, cebulki i czerwonej fasoli
      przekaska: troche orzeszkow ziemnych, 3 cukierki orbit drops
      Kolacja: salatka z jajka, groszku i majonezu (tylko troszke)

Nie wiem czy to normalne, ale ciagle mysle o jedzeniu i przez to jestem glodna.
      Mam wrazenie, ze za duzo jem. Nie mam wagi wiec nie moge sprawdzac efektow, ale jak na razie nic nie zauwazylam. Moze jutro bedzie lepiej...
      • judyta28 Re: II dzien 15.09.04, 20:06
        Witaj Natkasmile
        Ja co prawda nie jestem tak doświadczona w tej diecie jak niektóre plażowiczki,
        ale jeśli mogłabym coś Tobie doradzić to powinnaś jeść więcej twarożków. Ja
        swoją diete i komponuje moje menu ze ściągi z tego forum. Wcale nie jesz dużo.
        Ta dieta nie opiera się na ilości jak sama wiesz tylko na produktach
        dozwolonych. Nie potrzebujesz liczyć kalorii, a jeśli jesteś głodna to masz żle
        ulożone menu. Sprobuj na śniadanie jeść więcej np: jajecznice lub omlet z
        dodatkami warzyw zobaczysz ile będziesz miała energii, a na przekąske jakiś
        serek z dodatkiem warzyw. Przyznam się, że dużo podpatrzyłam od dziewczyny co
        ma nick dsb. Poczytaj sobie posty na forum z jej wpisami. Ja zupełnie nie
        jestem głodna i chudne. Życzę powodzeniasmile
        • natka201 Re: II dzien 15.09.04, 21:13
          Dzieki za podpowiedz! Niestety kolo mnie nie ma nigdzie twarozkow i serkow light itp, a jak sie o nie pytam to sie na mnie ekspedientki dziwnie patrza smile
          co prawda mieszkam w duzym miescie i jest tu kilka hipermarketow, ale na razie musze sie duzo uczyc i nie mam kiedy jechac, a za tydzien egzamin sad Jadlam wczoraj rano jajecznice i bylo podobniesad Sprobuje jutro cos wymyslic... Mozna do chudego twarogu dodac troche jogurtu 0% zamiast smietany? Moze sprobuje w ten sposob. Pozdrawiam!!
          • judyta28 Re: II dzien 15.09.04, 23:11
            Napewno tak możesz robić. Coś skopiowałam dla Ciebiewink

Nowa wersja:
            Faza 1:
            dozwolone są:
            0 - 1% mleko
            chude naturalne mleko sojowe (max. 4 gr tłuszczu na porcję)
            0 - 1% maślanka
            jogurt naturalny 0%
            Należy ograniczyć spożycie do 2 porcji dziennie
            Uwaga! Można używać jogurtu zamiast ricotty do robienia deserów : )
            • natka201 Re: II dzien 15.09.04, 23:42
              Dziekuje za podpowiedz! Na pewno sprobuje! Buziaczki!!
    • kacha222 JUŻ III dzień ... 16.09.04, 07:27
      Właśnie już III dzień.
      Ochota na słodycze minęła, teraz pragnę do bólu jogurtów, i och te śliweczki,
      jabłuszka ...
      Odkrywam nowe smaki warzyw. Jem ryby na obiad, dziś drób. W ciagu dnia warzyw
      ai warzywa, chuda wędlina drobiowa, i serek, piję sporo wody. Biorę tez od
      dwóch tygodni z racji wysokiego ciśnienia tabletki odwadniające. Efekt, chyba
      ciężko mówić o efekcie, ale dziś spódnica mi się obraca dokooła "zgrabnej pupci
      jeszcze w rozmiarze XXL". Brzuszek wklęsa, czyzby ....

trzymam kciuki za wszystkie Plażowiczki!
      • lil-ka Re: JUŻ III dzień ... 16.09.04, 08:44
        Judytko dzieki wielkie za ta nową wersje, bo musze przyznać,ze z tymi
        produktami będzie troszke łatwiej i smaczniejsmile
    • judyta28 To dla informacji nowo przybyłych - to z archiwum 16.09.04, 08:56
      Może komuś się przydadzą te informacje.Pogrzebałam na forum i może ktoś
      przeoczyłwink Mnie bardzo pomogły. Ja już bardzo polubiłam tą dietke. Czuję się
      wręcz rewelacyjnie. Buziakikiss***

SNIADANIE
      Bialka: ilosc jest nieograniczona
      Warzywa: minumum 1/2 filizanki (filizanka ma 250 ml)
      Mleko/nabial: 2 szklanki dziennie (wlaczajac jogurt)
      Tluszcz: 1 lyzeczka majonezu lub oleju (dodaje od siebie na podstawie ksiazki:
      olej z oliwek lub Canola)

PRZEKASKA
      Przekaski sa wymagane. Wybierz bialko, warzywa, odtluszczony naturalny jogurt
      lub orzechy/ziarna.

LUNCH
      Warzywa: minumum 1/2 filizanki (filizanka ma 250 ml)

PRZEKASKA
      Przekaski sa wymagane. Wybierz bialko, warzywa, odtluszczony naturalny jogurt
      lub orzechy/ziarna.

OBIAD
      Warzywa: minumum 2 filizanki (filizanka ma 250 ml)

DESSER
      Limit 75 kalorii z grupy dozwolonych deserow (z ksiazki) lub przekasek

NAPOJE
      Diet, bezkofeinowe, bez dodatku cukru napoje sa nieograniczone. Mozesz pic
      kawe z kofeina oraz napoje gazowane typu diet z zawartoscia kofeiny, ale
      ogranicz je do 1-2 porcji dziennie.

• lil-ka Re: To dla informacji nowo przybyłych - to z arch 16.09.04, 21:26
        yyyyyy to ja jem zdecydowanie więcej warzywuncertain
        • judyta28 Żle zrozumiałaś.... 17.09.04, 00:45
          Warzywa dozwolone można jeść bezograniczeń tu jest podane minimum. Chyba byśmy
          z głodu padły jak by była taka norma o jakiej myślisz. Buziaczeksmile
          • romilka do Judyty28 17.09.04, 15:19
            Judyta strasznie mnie podbudowałas!!!schudłas 6 kg-super
            ja czekałam na okres,dzis dostałam i od jutra zaczynam ponownie.za pierwszym
            razem schudłam 4 kg.napisz mi pod jaka postacia zjadasz rosliny straczkowe,nie
            mam pomysłu jak przyzadzac takie posiłki ze straczkow,co kupujesz??pomoz
            prosze!!moze pogadamy na gg?? nr moj 1835153.do poniedziałku mnie nie bedzie
            ale po 20 bede codziennie wieczorkiem, popołudniu!!napisz do mnie
            • judyta28 Do Romilki 17.09.04, 23:31
              Witaj Romilkasmile
              Jeszcze długa droga przede mną by wieńczyć pełny sukces. Tyle jeszcze sadełka
              mam..szoksmile))Wiesz po prostu kombinuje czyli dodaje sobie rośliny strączkowe do
              różnych potraw. Gotowaną soje np. do chudego twarogu. Mnie to smakuje. Robie
              różne sałatki itd. To wszystko zależy od gustu i smaku. Roślin strączkowych
              jest sporo i masz w czym wybierać. Robie sobię coś takiego jak leczo z
              gotowanej, namoczonej wcześniej przez noc fasoli. Można dodać do tej fasoli
              różne warzywka to już jak kto lubi. Masz do wyboru: ciecierzyca gotowana
              ( IG 28),fasola gotowana 29 ,groch gotowany 22,soczewica zielona gotowana
              30 ,soja gotowana 18 ,soja z puszki 14 ,a już zielony groszek z puszki 66 czyli
              za dużosad Samych odmian fasoli jest kilka, a przecież jest taka smaczna.
              Pozdrawaiamkiss**

• judyta28 12 dzień I Fazy....jak ten czas leci:) 21.09.04, 12:17
      Muszę powiedzieć, że jestem z siebie dumna. Nie załamałam się i konsekwentnie
      przestrzegam zasad. Dziś ważę 7 kg mniej, wizualnie jest duża różnica. Czuję
      się świetnie, mam tyle w sobie energii i jakoś nie specjalnie mam ochotę
      przejść do drugiej fazy. Pokochałam tą dietke. Jak sobie pomyślę o moich
      okropnych nawykach żywieniowych to mam gęsią skórkę...brrrr. Najbardziej chudną
      mi nogi, tyłek i troszke schudłam z brzuchasmilePozdrawiam wszystkich
    • kacha222 9 dzień I FAZY 22.09.04, 07:08
      i nie jest źle!
      Ciuchy robia się większę, dziś nawet zpaięłam ciasną ostatnio marynarkę i
      wygląda jkabym ja pozyczyła od kogoś znacznie grubszego, wczoraj latała mi
      spódnica dookoła pasa. Mam wagę dziwną w domu i ciężko stwierdzić, ile
      schudłam, ale czuć. Czuję się znacznie lepiej, chyba polubiłam te warzywka na
      różne sposoby!! Przeraża mnie fakt jak do tej pory jadłam, niby dietetycznie,
      ale .... Dieta 13-tka to był horror - głód i czułam się jak więzień pokutny, w
      tej diecie jem i rano jak patrzę na przygotowane produkty to myslę "kurcze ja
      mam dziś aż tyle jedzenia.." TRZYMAJCIE SIĘ

chyba troszkę przedłuże tne pierwszy etap diety, jakieś 3 dni.
      Tęsknię za owocami, ale chyba juz nie tak bardzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka