beatusia30 Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 17.11.04, 21:39 Hej! Kilka pieczarek małe bądź średnie obierz ze skórki- możesz trochę skropić sokiem z cytryny, następnie popierz, posól, możesz zamiast soli uzyć wegety, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika- nózkami do góry na kilka minut- wedle uznania- około 20- 30 minut. Piec w temperaturze 18- 200 stopni, smacznego Odpowiedz Link
keruzamk Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 17.11.04, 21:43 ja proponuje jeszcze inny przepis - odciąć nóżki a do kapeluszy nalozyc farsz z serka fety, cebuli,przypraw i posiekanych nóżek pieczarek(wcześniej sparz troche te pieczarki) zawin w folie aluminiowa i do piekarnika) smacznego Odpowiedz Link
hultaj21 Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 18.11.04, 16:59 dziękuje ) na pewno wypróbuję Odpowiedz Link
bakalandia Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 19.11.04, 19:46 no mi sie dzisiaj udał sosiki pieczarkowy pyyyyycha do jakiegoś mięska albo rybki... a robi sie go tak: troche pieczarek (ja wzielam 3) kroimy na cieniutke plasterki i potem te plasterki jeszcze raz na poł i smazymy na patelni bez tluszczu bo wydzielaja wlasny sok ktory zapobiega przywieraniu.. teraz bierzemy 2 trojkaciki serka topionego light hochlandu smietankowego i go kroimy tak drobno zeby łatwiej go było rozpuscic.. lejemy na patelnie lyzke wody dodajemy serek i wszystko smazymy ciagle mieszajac az ten serek sie rozpusci... pyyyyycha Odpowiedz Link
kamila1234 Re: do JUSIS 22.11.04, 13:31 zupka pyszna ale masz racje dobrze popiepszona jest lepsza! zmodyfikowałam nieco przepis bakalandii na sos pieczarkowy z serem topionym .Dodałam troszke cebulki pokrojonej i tez duzo popieprzyłam.Wyszedł pycha pozdr Odpowiedz Link
jussi21 Re: do Kamili 22.11.04, 15:41 Kamilko! Co do sosu bakalandii rzeczywiście jest pyszny. Co prawda nie modyfikowałam go, i nawet nie dodawałam przypaw, wyszedł bardzo łagodny ale bardzo dobry! Pzdr Odpowiedz Link
bakalandia Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 22.11.04, 15:44 no dziewczynki ciesze sie bardzo że wam smakowało Odpowiedz Link
jussi21 Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 20.11.04, 23:57 A ja polecam zupkę z pieczarkami! Oto przepis: Potrzebujemy: 0,5 kg. pieczarek, pierś z kurczaka, warszywka które lubimy do zupy, przyprawy oraz troszkę oliwy. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce. Na odrobinie oliwy podsmarzamy pieczarki, później dusimy je do miękkości (pieczarki wydzielają własny sok więc raczej nie będzie potrzeby podlewania ich wodą). W tym czasie gotujemy na piersi rosołek. Jak mięsko jest juz miękkie, dodajemy podduszone pieczarki (wszystko co mamy w garnku, łącznie z sokiem który z nich wypłynął) i jeszcze troszkę razem gotujemy. Przyprawiamy do smaku i mamy gotową zupkę (wg mnie najsmaczniejsza jest taka dość pieprzna). No i dalej poprostu pałaszujemy. Pyyyyychooootaaaaaa!!! Zupka wychodzi dosyć gęsta więc jest naprawdę syta. SMACZNEGO!!!!!!!! Odpowiedz Link
kamila1234 Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 22.11.04, 12:55 własnie robie ta zupke ...napisze czy mi smakowała dzieki za przepis Odpowiedz Link
jussi21 Re: Pieczarki ... macie jakiś przepis I Faza 22.11.04, 13:01 mam nadzieję że będzie Ci smakowała!Ja ją bardzo lubię. SMACZNEGO życzę!!! Odpowiedz Link