platek3 07.09.06, 00:01 slyszalam ze modelki czasami jedza platek kosmetyczny, popijaja to woda, ma to dlugo zalegac w zoladku i powodowac uczucie sytosci..... myslicie ze jak zjem ten platek to rzeczywiscie go strawie czy skoncze na plukaniu zoladka? pytam na serio. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masato Re: zjesc platek? 07.09.06, 00:52 Skoro podkreslasz, że pytasz serio, to postaram się spróbować serio odpowiedzieć. Płatki kosmetyczne zwykle zrobione są z bawełny. Nie wiem na ile ta bawełna jest jadalna i 'strawialna', wydaje mi się natomiast, że nie produkują płatków w warunkach spełniających jakiekolwiek normy żywieniowe. Ale może się nie znam. Natomiast jeśli chcesz sobie zapchać czymś brzuch i spowodować uczucie sytości - to po co takie metody udziwnione? W aptekach jest mnóstwo preparatów, które powodują ten sam efekt, łatwiej je przełknąć i masz pewność, że płukanie żołądka odpada. Jak nie lubisz leków - sypnij łyżkę otrębów do jogurtu... Monika (niejadająca bawełny pod żadną postacią ) Odpowiedz Link
kot9930 Re: zjesc platek? 07.09.06, 09:00 Popieram w 100% masato !!!!!!!!!!!!! Jedzenie płatków kosmetycznych.......?????????? - to chore. Kto o zdrowych zmysłach wyczynia takie żeczy?? Może za ostro napisałam, ale napewno takie płatki nie są do jedzenia i mają inne zastosowanie. PA Odpowiedz Link
ewik_75 Re: zjesc platek? 18.09.06, 15:44 wystarczy tabletka blonnika - zapewni uczucie sytosci, i - jak wiadomo - ma rowniez inne dobroczynne dzialanie Płatków nie polecam. Kawa tez daje na krotko uczucie sytosci. Moze byc tez plasterek zoltego, odtluszczonego sera (do 20% - polecam boryne) Odpowiedz Link
gaapa Re: zjesc platek? 23.09.06, 10:21 platki sa smakowite.najlepsze z mleczkiem oczyszczajacym albo z tonikiem ogorkowym. sorry,nie moglam sie powstrzymac Odpowiedz Link