Dodaj do ulubionych

aromat kokosowy

06.03.07, 20:36
czesc
wlasnie zrobilam sobie serek turek light ze slodzikiem i moim nowym nabytkiem-
olejkiem "likier kokosowy" delecty.jest drozszy niz zwykly aromat-ok 2,50-
3zl.ale warto!!!boski aromat kokosusmilecos wspanialego.rafaello jak zywesmilejest
jeszcze jakis jeden aroamt-chyba whysky.tez kupie i bede szalecsmile
ps aromaty sa w malch niebieskich buteleczkachsmile
Obserwuj wątek
    • achran Re: aromat kokosowy 11.03.07, 13:15
      czesc,
      moze juz to znacie a moze nie przypadnie Wam do gustu moja prpozycja ale
      polecam mimo wszystkosmile
      wlasnie popijam cos na ksztalt "sheka" czy jak to sie tam piszesmile
      wzielam kefir 0% tluszczu,bez cukru (firma obory ):na 100g przypada 3,5g wegli
      i 0,05g tluszczu wiec sadze ze moze byc, slodzik pokruszony i dodatek smakowy-
      dzis by to wyzej wspomniany olejek kokosowy,wczoraj kawa inka,jutro olejek
      migdalowy planuje.calosc wymieszalam i wstawilam do zamrazalnika na ok 0,5-
      1godz.mocno schlodzony i lekko pezemarzniety od gory i dolu mieszam i smakuje
      bosku.wspaniale zaspokaja zachcianki slodyczowe i dobrze dziala na problemy z
      zaparciamismilepozdrawiam beata
      • madziuus Re: aromat kokosowy 11.03.07, 17:04
        jade niedlugo na zakupy to poszukam i jak sprobuje to oceniewink ale brzmi kuszacosmile
        • tort_czekoladowy Re: aromat kokosowy 11.03.07, 21:34
          mam pytanie, czy aromat do ciast np smietankowy jest jadalny na surowo tzn przed
          upieczeniem ? moze to głupio brzmi, ale ostatnio dodałam 2 krople do twarozku ze
          słodzikiem i potem nie mialam ochoty go jesc, wydawał mi sie surowy jak ciasto
          przed upieczeniem...
      • bikenbok Re: aromat kokosowy 12.03.07, 14:31
        uważaj na inkę
        • achran Re: aromat kokosowy 12.03.07, 14:49
          czesc
          to chyba zalezy od producenta.mi np nie smakuje dr oetkera aromat.jest jakis
          taki cierpki.bleee a teraz kupilam delecty i zupelnie inaczej.moze mniej
          dodtakow smakowych jest.w kazdym razie teraz dodaje nawet kilka kropel i jest
          oki.a co do inki to wiem ze ma wegle ale nie znam innej kawy zbozowej.a podobno
          kawe zbozowa mozna.poza tym przewaznie zamiast inki biore kakao-chyba ze cos na
          zimno jest to inka bo kakao sie nie rozpusci.pozdrawiam
          • yomaja Re: aromat kokosowy 14.03.07, 22:01
            Mnie się wydaje, że te aromaty nie są zbyt zdrowe, a to raczej ważne przy
            diecie.. Właściwie z czego się je robi? Pozyskuje naturalnie czy w
            laboratorium? toxxxxxiccc.. ??
            • achran Re: aromat kokosowy 15.03.07, 11:33
              nie napisalam ze sa zdrowe!!!i nikogo nie zmuszam do ich stosowania ale wole co
              kilka dni(a czasem nawet codziennie) kilka kropel aroamtu do serka czy jogurtu
              niz zjesc batona, ktory ani nie jest zdrowy ani naturalny ani nie pomoze mi sie
              odchudzic.a co jakis czas potrzebuje czegos "slodkiego" inaczej z tej diety
              zrobilby sie rezim ,ktorego przetrzymac bym nie mogla.zreszta uwazam ze przy
              ilosci nabialu,warzyw i ryb ,ktore jem ta odrobina sztucznego aromatu mnie nie
              zabije.ale jak juz powiedzialam.....nikogo nie namawiam, sygnalizuje
              jedynie ,ze jest cos takiego.poza tym te aromaty niejednokrotnie w przepisach
              wystepuja.a tak swoja droga......czy myslisz ,ze mleko 0,5% lub 0% jest takie
              super zdrowe?ze nie ma w sobie "sztucznowty" a galaretka bez cukru,ktora byla
              tak popularna?a wszystkie twarozki i serki, ktore moga stac przez 1 miesiac
              albo i dluzej?jakbym tak miala myslec co jest sztuczne a co nie to chybabym
              krecka dostalasmiledlatego ja wybieram mniejsze MOIM ZDANIEM zlo-kilka kropel
              aromatu zamiast np lody z polewa albo frytki.ale to MOJ WYBORsmilei mozesz sie z
              nim nie zgadzacsmilepozdrawiam beata
              • yomaja Re: aromat kokosowy 15.03.07, 13:06
                Spoko, zgadzam się, tak tylko chciałam zasugerować.. Niedawno zaczęłam SB, a
                dodatkowo staram się stawiać na jak najbardziej naturalne produkty, czyli jak
                najmniej przetworzone. Faktycznie te odtłuszczone poddawane są pewnie dziwnym
                procesom, ale nie dajmy się zwariować! Ogólnie spoko ta dieta, nie wymaga aż
                tak wielu wyrzeczeń, można się do nich przyzwyczaić, a co najważniejsze, nie
                trzeba głodować! I nawet desery można.. A aromat kokosowy brzmi apetytycznie,
                gdzieś tu dziewczyna podawała przepis na shake, z tym aromatem pewnie byłby
                pyszny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka