Dodaj do ulubionych

Autoagresja

05.07.25, 12:54
No sorry muszę z jeszcze jedną sprawą, bo mi się łeb kłóci ze światem.

Chcę sobie coś sprawdzić. Możecie mi podpowiedzieć czym wg Was są akty autoagresji? O przykłady mi chodzi.
Obserwuj wątek
    • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 13:06
      destrukcyjne picie i zażywanie tym jest
      to pierwsze lepsze co mi sie pomyslało
      • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 13:07
        Tak, to wiem, rozumiem, z tym się nie kłócę
    • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 13:53
      wszelkie ryzykowne historie, sporty ekstremalne moga byc tego przejawem, odmawianie leczenia, samookaleczanie
      • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 13:57
        Sporty ekstremalne. Do jakiego stopnia?
        • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:00
          jeśli zaczynasz coraz bardziej ryzykowac swoje zdrowie czy zycie...
          trudno nie widziec w tym autoagresji uwazam
          • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:03
            A to nie z gruntu trochę definicja ekstremalnych? To ryzyko?
            • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:05
              a czy zakwalifikowanie czegos do sportów ekstremalnych wyklucza z urzędu autoagresje? :-)
              mi nie chodzi o same sporty ekstremalne, ale o sposób ich uprawiania bardziej
              • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:07
                niektórzy uwazają ze tatuowanie się to rodzaj samookaleczania
                ale w takim razie każda kobieta nosząca kolczyki tez funduje sobie autoagresje :-D
                bez przesady, nie wszystko zaraz tym jest, podobnie ze sportami ekstremalnymi mi sie wydaje
                • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:13
                  Na to że tatuaże i wszelkie żelastwo które w sobie mam to samokaleczenie w moim przypadku to się zgodziłem już dawno

Ok im bardziej próbuję zaprzeczyć tym bardziej im kurwa przyznaję rację
                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:20
                    jednak chcesz virtuti militari przypięte do gołej klaty :-D
                    • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:55
                      Nie chcę virtuti militari. Chcę zrozumieć i jakoś się pogodzić że inni mogą a ja nie. Już mam w ch ograniczeń, więcej rodzi mi bunt
                      • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:17
                        sorki, miało byc żartem, nie zawsze wyjdzie

masz dużą łatwość podejmowania autorefleksji i jeszcze więcej woli by szukac odpowiedzi,
                        to ze nie wszystko jest od razu zrozumiałe, no tak jest, masz sporo rzeczy splątanych ze sobą więc nie dziwne ze to nie chop na krowe by ogarnąć
                        piszesz - inni moga a ja nie - inni mają inne ograniczenia, zapewniam Cie, ale nie ma sensu sie porównywac
                        • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:21
                          Chciałbym po prostu mieć opcję dyskusji, nie mam. Tak sobie spierdoliłem i nagrabilem że muszę pokornie powiedzieć ok moje taktyki były o dupe rozbić, muszę spróbować wdrożyć wasze, zaufać
                          • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:22
                            no tak, to sie nazywa uznać swoją bezsilność
                            świetny krok w terapii
                            • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 19:29
                              Leciałeś w terapii po 12 krokach?
                              • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 19:34
                                Mam kurwa pierdolone olśnienie, kurwa półtora roku terapii nigdy w niej nie uznałem swojej bezsilności, ani razu, bo chciałem być lepszy od tych wszystkich zjebanych Windowsów, tak strasznie silny i wyjątkowy.

Pierwszy raz dwa tygodnie temu tak naprawdę się poddałem, że ok sam nie dam rady, dzisiaj mi się to dobija do łba

Mam pierdolona manie wielkości
                                • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 20:26
                                  Ja nie potraktowałem tego jako bezsilnosc tylko siłę

youtu.be/u3HeJFr01T0?si=zlVWKIJwqNyNj7dW
                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 20:27
                                    Wgrałem sobie że tego nie zmienię tylko coś na tym ugram i tym bardziej się smarowałem tym
                              • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:25
                                brightsun napisał(a):

> Leciałeś w terapii po 12 krokach?

nie
                                ale niektóre rzeczy są podobne
                                12 kroków to inna praca niż terapia
                                • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:29
                                  Nie no wiem, ale ciekawym był
                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:34
                                    byłem ileś razy na mitingu
                                    ale tam wydało mi się więcej drapania strupków
                                    niż procesu jakiego chciałem
                                    • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:40
                                      Oesu, mitingi 🤦‍♂️

Ja miałem na odwyku uczucie że droga jest taka sama, ale niedopasowanie też miałem. Czułem jakoś że coś jest nie tak, czea mi czego innego, że nie picie i nie ćpanie mi wszystkiego nie rozwiąże
                                      • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 21:53
                                        Bo tak jest. I nigdy nie chodzi tylko o picie i ćpanie. Tylko to warunek, by wziąć się za problemy.
                                        • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:55
                                          Myślisz że się biorę?
                                          • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 22:22
                                            To może poznać tylko real, bo "nie po słowach ich poznacie". Wymiana poglądów, to nie czyny. Może być coś pomocne, ale to nie urzeczywistnianie.
                                          • afq Re: Autoagresja 06.07.25, 07:06
                                            brightsun napisał(a):

> Myślisz że się biorę?

mi wygląda, że tak
                                            ale tak na prawdę to wiesz tylko Ty
                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:23
                    brightsun napisał(a):

> Na to że tatuaże i wszelkie żelastwo które w sobie mam to samokaleczenie w moim
                    > przypadku to się zgodziłem już dawno

wszystko zależy
                    bo przyznaj, jesli kobieta przekłuwa sobie uszy, to może to robić by ładnie wyglądać
                    • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:39
                      Jasne, no ale właśnie zależy
                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:26
                    u Ciebie to jakoś z borderem może być ożenione?
                    • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:39
                      No tak, tak dokładnie tak
              • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:10
                Ołkeeej, czaję, składam broń. To że mam przesunięte granice i nie wiadomo co mi może strzelić do łba może sprawiać że nie umiem ocenić realnie ryzyka i mogę zacząć szarzowac. Dobra, mogę nie widzieć że jestem w tym zajebistym ryzykantem, zgoda
                • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:19
                  ostatnio wziąłem udział w ciekawej konferencji nt e-uzależnień wśród młodzieży
                  facet w którym momencie opowiadał o autoagresji w sieci

młodzi ludzie potrafią zakładać fikcyjne konta, żeby samego siebie w sieci publicznie hejtować
                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:40
                    O kurde jaki odpal. Ooo masakra!
                    • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:52
                      Kurwa brajcik ale z Ciebie debil kwadratowy!

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Forma inna ale robiłem podobnie. Puściłem sobie kiedyś maila do siebie
                    • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 14:52
                      miedia społecznościowe, sporty ekstremalne - zalezy jak tego uzywamy, no nie?
                      w tym haczyk
                      • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 14:56
                        No po dzisiejszej gatce to mam wrażenie że nawet oddychać można autodestrukcyjne kurwa mac
                        • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:02
                          Oddycham autodestrukcyjnie, patrzę autodestrukcyjnie, żrę autodestrukcyjnie, autodestrukcyjnie to nawet pewnie szczam i sram

Jprdl kurwa mac
                        • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:18
                          no tak, gdybys chciał oddychać wodą to tak
                          • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:24
                            Pisałeś o sposobie w jaki się korzysta. Tu każdy wie lepiej ode mnie po co coś robię. A ja muszę przejść do uszy po sobie i wiecie o mnie więcej niż wiem sam
                            • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:30
                              wiesz, zauwazyles i ja tez zauwazylem ze nam sie zdaje ze nasze historie są wyjątkowe a nie są
                              ludzie ktorzy sie tym zajmują znają schematy, mechanizmy, objawy itd
                              oceniając siebie samych wiele rzeczy racjonalizujemy, oni przykładają wiedze jaką zyskali analizując setki przypadków i obserwując powtarzalnosc bez potrzeby lagodzenia czegokolwiek i usprawiedliwiania
                              i choc to czesto jest w poprzek temu co sami o sobie myslimy i co wkurza i frustruje
                              mogą mieć cholery rację
                              • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:32
                                mozna tez przyjmowac odruchowo postawę "moja racja jest mojsza"
                                widac to nawet na wątku tuz obok... ale to nie koniecznie bedzie miec sens
                                bo tu juz nie o samą dyskusję chodzi
                                • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:37
                                  Najbardziej tych wszystkich chujow nie znoszę jak mi pierdola że niczego innego się nie spodziewali. Dzisiaj to samo kurwa. Ani przez chwilę nie podejrzewałem że się pan ze mną zgodzi.

Nosz kurrr, potykam się z nimi o własne nogi
                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:39
                                    ciekawe kiedy dostrzegą że akurat słabych narzędzi używają
                                    tak to sobie mozna na forum nawzajem dopisywać
                                    • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:40
                                      wierze że maja wiedzę i doświadczenie
                                      ale takie wtręty są akurat marne
                                      • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:42
                                        to uważam może mieć miejsce jeśli jesteś pewien relacji z pacjentem
                                        ale to i tak nic pewnego co z tego wyniknie, bo jest jeszcze dyspozycja dnia pacjenta
                                        • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:45
                                          z innej strony, terapeuta też ma swoją dyspozycje dnia...

jesteś poruszony chyba przebiegiem dzisiejszej sesji?
                                          • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:47
                                            ja sie kiedyś otwarcie k.. i ch.. z terapeutką poprzerzucałem :-)
                                            do dzis ja bardzo szanuję
                                            ona zaś twierdzi że chętnie by mnie zatrudniła, ale nie może :-D
                                            • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:50
                                              Buahaha jakoś sobie Ciebie nie wyobrażam jako lecącego czymś takim.
                                              • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:51
                                                brightsun napisał(a):

> Buahaha jakoś sobie Ciebie nie wyobrażam jako lecącego czymś takim.

oj, człowieku... mam sporą paletę "barw" w uzyciu :-)
                                                • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:52
                                                  dla jasności, oboje bylismy w tym aktywni
                                                • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:53
                                                  afq napisał:

> brightsun napisał(a):
                                                  >
                                                  > > Buahaha jakoś sobie Ciebie nie wyobrażam jako lecącego czymś takim.
                                                  >
                                                  >
                                                  > oj, człowieku... mam sporą paletę "barw" w uzyciu :-)
                                                  >

🤣
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:56
                                                    wtedy zgłodowany byłem pamiętam
                                                    no ale nie będę twierdzić że to nie ja tylko mój głód
                                        • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:46
                                          Skorzystali z tej dyspozycji, właśnie cholera skorzystali i znowu mnie kurwa rozebrali.
                                          • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:49
                                            brightsun napisał(a):

> Skorzystali z tej dyspozycji, właśnie cholera skorzystali i znowu mnie kurwa ro
                                            > zebrali.

no
                                            bo w sumie... po konfrontację czasem mozna sięgnąć tak myslę... w jakimś celu
                                            czy trafili w miękkie?
                                            • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:52
                                              Doprowadzili mnie do ładu w tym tygodniu. A teraz wzięli w obroty, żeby przestrzec nie chwalimy dnia przed zachodem, coś może mamy może nic tak czy siak dopiero początek a ja sobie nie mogę przeszkadzać
                                              • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:57
                                                czyli mozna powiedzieć kują żelazo.. ?
                                                iskry lecą..
                                                • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 16:02
                                                  Ratują mi życie, wiem o tym
                                      • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:48
                                        Ja wiem czy marne? Działają. Ja się wkurwiam bo wiem że mają rację a wiem bo mi to pokazują
                                        • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:50
                                          brightsun napisał(a):

> Ja wiem czy marne? Działają. Ja się wkurwiam bo wiem że mają rację a wiem bo mi
                                          > to pokazują

generalnie są inne środki, ale może nie sprawdziły się
                                          • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 15:55
                                            No kiepsko skoro się tak boksuje
                                            • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:57
                                              ok, możliwe
                                            • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 15:59
                                              czy to jest tak, że Cię po prostu frustruje to że mają rację?
                                              • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 16:05
                                                Boli, frustruje

Przypuerdolili mi dziś kolejną diagnozę, nie mam z nią dyskutować

Jest teraz dobrze, cały tydzień było dobrze ale tak ogólnie to jest ch źle
                                                • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 16:08
                                                  Tzn trochę mam, ale znowu moje że trochę niesprawiedliwie, trochę na wyrost, nadmiarowo żeby postraszyć bo mam nad tym kontrolę tylko potwierdza
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 16:09
                                                    Strasznie uważałem żeby tej diagnozy nikt mi nie dał. Mają mnie
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 16:11
                                                    A przez to że uważałem i mi się udawało to sobie mogłem powiedzieć że to jakaś incydentalna sprawa i nie zasługuję na tę diagnozę
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 16:22
                                                    rozumiem moment
                                                  • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 17:25
                                                    Jak jest autoagresja, no to sobie jest. Nie od zaklasyfikowania samego tego czegoś jej istnienie zależy. Samo "to" może być w sobie bez większego znaczenia, akurat na nie padło i u ciebie jest przejawem autoagresji.
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 17:39
                                                    Czyli słuchanie Nirvany może być autoagresja, tak?

I nie uważasz że dochodzimy wtedy do absurdu tak?
                                                  • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 17:46
                                                    Modlenie się też może być autoagresją. I od zakazania Nirvany autoagresja nie przejdzie. Myślę, że coś tutaj próbujesz odwrócić, co bardziej ci przeszkadza.
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 17:52
                                                    Zasugerowano mi dziś że jedną autoagresje przykrywam inną z pozoru lżejszą

Co próbuję odwrócić?

Diagnoza mi przeszkadza, ona mi przeszkadza
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 17:59
                                                    A może nie przeszkadza mi wcale ta nowa, pffff, podskórnie wiedziałem. Może przeszkadza mi ta borderowa bo nowa ją tak dziko potwierdza że...
                                                  • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 18:04
                                                    Tego nie wiem, po czym wy tam chodzicie w poszukiwaniach. Nie o ocenę Nirvany tu chodzi, Strawiński też by podpadł.I cisza też.
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 18:07
                                                    Po romantyzacji problemów psychicznych żeby się opierać leczeniu
                                                  • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 18:14
                                                    Opierać przepracowaniu, to zapytaj Afq jak mu szło z przepracowywaniem tematów.
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 18:48
                                                    Mam drobny rozwój. Kilka godzin minęło nim padło w środku pytanie za co mnie to spotkało i też od razu je zbiłem że sam sobie to zrobiłem. I tym razem to sam sobie jest szczere
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:00
                                                    yadaxad napisał(a):

> zapytaj Afq jak mu szło z przepracowywaniem tematów.

o raju....
                                                    a ile mamy czasu....? :-)
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:01
                                                    Ja mam w ch 😆, nie wiem jak Ty 😆
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:02
                                                    Dla ścisłości dzisiaj do 22, ale tak ogólnie ja mam w ch
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:02
                                                    generalnie zawsze
                                                    cos do przodu, cos do tyłu, troche w bok, a nie wróć to ślepa uliczka.. itd
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:08
                                                    i buntowałem sie i terapeuta mnie wkurzał i grupa mnie wkurzała
                                                    i było ze to w ogole nie tak
                                                    i było ze po co leki, przeciez siła umysłu zdołam wszystko sam
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:09
                                                    tego "dooma" też sie nie da przejsc za jednym prostym razem
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:10
                                                    brzmi znajomo?
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:14
                                                    Przypominam, że ja z odwyku prawie wyleciałem 😂

Albo miałem tryb cisza, co za zjeby, po co strzępić ozor albo miałem no to teraz to ja was tu wszystkich wyjasnie 😆
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:17
                                                    Ale na mocnej skali bo to jednak mnie wybrali do testów osobowości 😆
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:18
                                                    każdy cyryl ma swoje metody :-) by pomeandrowac
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:20
                                                    Buahaha

Kurwa długo sobie meandruję
                                                  • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 21:19
                                                    Nie chodzi mi o konkrety, przykład może wyniknąć, nie musi. Raczej jak działa postęp. Coś sobie wyobrażamy, że jest -takie, a jak mówią, że jest inaczej, to to inaczej też sobie wyobrażamy i na to wyobrażenie nie ma zgody. Jest bunt przeciw stawianiu całej sprawy i murem przed tym inaczej, kiedy to -inaczej jest zupełnie o czym innym niż sobie przedstawiamy, tylko trzeba w to wejść, by się rzeczy przedstawiały. I dało się układać dalej.
                                                  • afq Re: Autoagresja 05.07.25, 21:22
                                                    yadaxad napisał(a):

> ....Raczej jak działa postęp. Coś sobie wyobrażamy, że jest -takie, a jak mówią, że jest inaczej, to
                                                    > to inaczej też sobie wyobrażamy i na to wyobrażenie nie ma zgody.....

w rzeczy samej
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:23
                                                    O proces analizy innej perspektywy niż wlasna Ci chodzi, nie?

Jak przełykać gorzkie piguły na swój temat, nie?
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:28
                                                    Chyba miałem dziś inaczej niż normalnie. Wiadomix, wkurw, bunt, wstyd na początku, potem jakoś inaczej.

Ale to jeszcze nie nie wiadomo co, bo pokory nie było a jak żoneczce się przyznałem to zapytała a czego się spodziewałeś. Dla niej żadne zaskoczenie a myślałem że ją tym wbiję w ziemię, a ja się irracjonalnie szamotalem. Do tej pory mam, że to nie jest do końca prawda tylko straszenie
                                                  • yadaxad Re: Autoagresja 05.07.25, 21:34
                                                    Aby dojść do analizowania, trzeba się czegoś dowiedzieć. Czyli nie zgadzam się na wchodne, ale jak to w takim razie niby jest. A okaże się, że niezgoda nie przy tym stoi.
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:43
                                                    Tego jeszcze nie mam i spartolilem to spotkanie, mogłem się dowiedzieć ja się kłóciłem. Nie na wchodne ale w pewnym momencie pękłem i to co mam teraz...

Mam co chciałem, mogłem pogadać jak teraz, ja poszedłem na zaprzeczenie i wyparcie
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 21:51
                                                    Ale trochę się też usprawiedliwiam strachem bo ten mój wypis będzie taki, że fiuuuu

A ja jestem na etapie to nie wyrok, dam radę, wytrzymam
                                                  • brightsun Re: Autoagresja 05.07.25, 20:03
                                                    Po podziwie dla samobójców. Tlumaczeniu ich z tego jak coś fajnego zrobili
    • brightsun Re: Autoagresja 07.07.25, 16:00
      W temacie.

Bardzo się tu martwią o me szlachetne dłonie 😆 i mam sobie coś do łapek znaleźć, jakiegoś fidget toya. Gniotkowi powiedziano nie, bo zjem, 😆 a mnie by się coś do zaciskania najbardziej właśnie przydało.

Ktoś coś kojarzy, zna coś fajnego?
      • afq Re: Autoagresja 07.07.25, 22:29
        kostke rubika tez zjesz? ;-)
        • brightsun Re: Autoagresja 08.07.25, 09:28
          Myślałem o niej, ale się nie werzne w nią 😀 a moje paluszki bardzo chcą zaciskać 😆
          • ta Re: Autoagresja 08.07.25, 10:42
            Zobacz „ściskacze do treningu dłoni” w formie małych obręczy. Jest wielu producentów, stacjonarnie można od ręki kupić w sklepach ze sprzętem sportowym. Kup zestaw od dość miękkich i podatnych do bardzo opornych na ścisk - dobierzesz do aktualnej potrzeby.
            • brightsun Re: Autoagresja 08.07.25, 10:59
              Kurczę czemu ja nie pomyślałem pod tym kątem? 🤦‍♂️

Super, dzięki bardzo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka