Dodaj do ulubionych

ból brodawki

28.02.14, 08:57
witam,
Córka ma 2,5 roku karmiona nadal dość często.
Od kilku dni podczas karmienia boli mnie jedna pierś, brodawka właściwie, ból jest z dnia na dzień silniejszy, brodawka nie jest pogryziona ani w żaden sposób uszkodzona, z początku myślałam że mała mocniej 'zasysa' bo mniej leci ale ból narasta i występuje tylko w jednej piersi, podczas karmienia, co to może być Waszym zdaniem?
Nawet chętnie bym już zarzuciła karmienia ale młoda odstawia takie szopki że małe szanse na to.
Obserwuj wątek
    • az-82 Re: ból brodawki 28.02.14, 09:32
      A może grzybica?
    • mooi1 Re: ból brodawki 28.02.14, 12:08
      Grzybica to moze być. Ja juz kilka razy niestety przechodzilam. Najwiekszy bol jak dziecię zaczyna ssać, a potem ciut lepiej?
      Ja stosuje na to daktarin oral żel, tzn. smaruje nim obydwie brodawki (nie trzeba ich myc wtedy przed karminiem, to żel doustny), codziennie piorę i stanik i bluzki, które noszę. Ręczniki kapielowe tak samo codziennie do prania. Ograniczyc trzeba słodycze, cukier, i jesc duzo kiszonych rzeczy. Po kilku dniach takiej terapii przechodzi.
      PS. Ostatnio dopadło mnie jak sobie pofolgowałam z czekoladą, ale to były naprawde duże ilośco dzien w dzien- mam nauczkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka