27.11.14, 16:40
A ja sie tu pochwale, ze karmie corke juz 4 latasmile Medal poprosze, bo czuje, ze dolaczym do baaardzo waskiego grona wink
Ssak to uparty, mleczko potrzebne jest jej po przebudzeniu, na powitanie po powrocie z pracy, do snu i kilka razy nad ranem. A w weekend jeszcze tak od czasu do czasu, dla relaksu. Rezygnuje z mleka powoli, ale jest juz i tak duzo latwiej niz pare miesiecy temu. Daje sie z nia dogadac, czasem udaje sie wyjasnic, ze na przyklad do snu moze sie po prostu przytulac... Mnie to karmienie juz drazni (czasami bardziej, czasami mniej), ale staram sie sie zrozumiec, ze dla niej jest to bardzo wazne. Poczekam jeszcze trochewink Juz tyle dalam rade, to co jeszcze te pare miesiecy nie pociagne?wink A moze mnie zaskoczy i za chwile odstawi sie sama?! wink
Obserwuj wątek
    • fizmedka Re: 4 lata 27.11.14, 17:11
      Kiki Gratki!!!
      Z tego co piszesz to Twoja cora je tyle co moja prawie dwulatka!
      Medal za cierpliwosc!!!
    • asjula1 Re: 4 lata 27.11.14, 17:15
      I co, można? Możnawink
    • vivi30 Re: 4 lata 27.11.14, 17:35
      Gratuluję wytrwałości smile
      • kikibruksela Re: 4 lata 28.11.14, 09:21
        Dziekuje bardzo! smile Tak naprawde to nie je az tak duzo, moze kilka lykow za kazdym razem. Ale twierdzi, ze mleko mamy jest najpyszniejsze, no to co ja moge zrobic?wink
    • vangie Re: 4 lata 28.11.14, 10:20
      gratulacje smile
    • muumucca Re: 4 lata 28.11.14, 11:05
      Pięknie! U nas 3 lata i 8 miesięcy, pije właściwie tylko przed zaśnięciem. Też mnie drażni, ona już chyba trochę zapomina jak to się robi i coraz częściej mam cały garnitur zębów na sutku odciśnięty.
      Ale za miesiąc pojawi się całkiem nowa ssąca siostra, ciekawe czy to oznacza dwa noworodki smile
      I też twierdzi, że mleczko mamy jest pyszne - waniliowe i czekoladowe smile
    • aannagr Re: 4 lata 28.11.14, 11:24
      Gratulacje!!!
      Super wynik smile
      Dalszej cierpliwości życzę.
      Mnie w tym wieku też już karmienie drażniło.

Ja to nawet nie wiem ile karmiłam najstarszą, bo od 3 roku życia ssała w tandemie. Jakoś tak do 3 i pół roku to pamiętam, a potem już upominała się bardzo żadko, ewentualnie jak była chora to sama jej proponowałam, ale w pewnym momencie nawet wtedy odmawiała.
      Ale ostatnio mnie zaskoczyła. Ma już 6 lat, ja karmię kolejny tandem (3 latkę i 3 miesięczniaka) i jak średnia przyszła na mleko to ona, że też chce. Już kilka razy miała taką sytuację, że tak mówiła, ale jak ja mówię, że dam to ona, że jednak nie chce. A ostatnio się przyssała smile Ale nie piła dużo bo "było kwaśne" smile
    • blueaha Re: 4 lata 28.11.14, 23:09
      gratulacje!, medal przyznany!! Moja córa tez tak jada, ma 2,4lat i myslę,że do 3 lat dociągniemy bo uparta pannica wie czego chce i umie to wyegzekwowaćwink
      PS. czy twój nick jest też lokalizacją?wink Bo jeśli tak to jesteśmy ziomalamiwink bo ja też w Bruxelce- a tu jednak malo kobet karmi tyle co ma, a mimo to zawsze spotykam sie z bardzo miła reakcją na wieść że karmię
      • kikibruksela Re: 4 lata 01.12.14, 12:10
        A owszem! Pozdrawiam sasiadke! wink Ja tez mialam dobre doswiadczenia w Belgii. Zwlaszcza na poczatku mlecznej drogi. Polozne robily co mogly, zeby pomoc mi przystawic coreczke w pierwszych dniach. Szpital(Cavell) bardzo wspieral karmienie piersia. Ale poniewaz, wiekszosc kobiet karmi tu maksymalnie jakies pol roku (albo i mniej, bo dziecko i tak zaraz idzie do zlobka), uslyszlam od ginekologa i lekarza rodzinnego, ze po roku to powinnam juz corke koniecznie odstawic, bo po co sie tak meczyc. Obu oczywiscie zignorowalam, ale mnie troche zdenerwowali!
        Kiedy kolo drugiego roku przyznalam sie kolegom z pracy, ze jeszcze karme, pokiwali glowami, ze pewnie w Polsce tak to jest... wink) Teraz dziele sie tym tylko z zaufanymi osobami wink po co maja mnie brac za wariatkewink)
    • vuvu4 Re: 4 lata 30.11.14, 21:58
      Gratulacje, naprawdę i szacun. Też bym chciała, że moja 3-latka mnie za jakiś czas zaskoczyła samoodstawieniem, ale nie zapowiada się na razie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka