kropkaa 08.06.09, 22:07 gdzie Ty podatki płacisz? To Ty nie z Polski forumki dręczysz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkaa Re: Mruwa, pochwal się 08.06.09, 23:05 Obstawiałam Skandynawię. Dania albo Szwecja. Odpowiedz Link
kropkaa Re: niech poda stawke podatku 08.06.09, 23:18 Albo do jakich szkół małe Mruwki maszerują Odpowiedz Link
mruwa9 Re: niech poda stawke podatku 08.06.09, 23:57 male Mruwki maszeruja do szkol baaardzo obciazajacych lokalnego podatnika...serio. W jednej ze szkol przypada jedna osoba personelu na jedno dziecko , w drugiej szkole jest 8 uczniow i 5 nauczycieli... No, ale ja bym sie chetnie zamienila na sytuacje, w ktorej moje dzieci sa pelnosprawne, bezproblemowe ( w sensie zdrowotno-rozwojowym) i nadaja sie do szkoly, gdzie jeden nauczyciel przypada na 28 dzieci.... Odpowiedz Link
kropkaa Re: niech poda stawke podatku 09.06.09, 00:47 A to Ty ze względu na dzieci zmieniłaś miejsce zamieszkania??? Nie zawodowo? Odpowiedz Link
mruwa9 Re: niech poda stawke podatku 09.06.09, 08:41 I jedno, i drugie. I wiem, ze to byl strzal w dziesiatke, z obu wzgledow. Zwlaszcza, jesli chodzi o dzieci. Strach sie bac, co by bylo, gdybysmy nadal mieszkali tam, gdzie mieszkalismy przed wyjazdem z Polski, jakie mozliwosci mialyby moje wymagajace dzieci. Nic to, ide sie pakowac, bo za chwile wyjezdzamy na urlop Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: niech poda stawke podatku 09.06.09, 08:57 No, ja znam osobę, która wyjechała z Pl, a wcześniej wybadała, gdzie w UK jest najlepsza opieka nad dziećmi jak jej. Odpowiedz Link
ludolphine Re: Mruwa, pochwal się 11.06.09, 20:55 Jedno powiem: we Francji nie mieszka... Odpowiedz Link