agarys 13.08.09, 10:20 ne mam linka do dlugiego karmienia piersia wiec pytam tutaj, mam przy piersi rodzenstwo karmie juz ponad 2 latka corke i pol roku syna, czy moge doprowadzic sie tym do anemii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fizula Re: dlugie karmienie a anemia 13.08.09, 11:51 Dobrze trafiłaś, bo to jest TO FORUM. Tylko przechrzczone po tym, jak się poprawiłam i stwierdziłam, że te 2-3 czy 4 lata karmienia to wcale nie długo, tylko w normie. pytam tutaj, mam przy piersi > rodzenstwo karmie juz ponad 2 latka corke i pol roku syna, czy moge > doprowadzic sie tym do anemii? A to zależy jaką masz dietę, jakie miałaś wcześniej zapasy żelaza w orgaizmie, czy masz dobrą przyswajalność tego pierwiastka. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Musiałabyś skonkretyzować swoje pytanie. Odpowiedz Link
kaixa Re: dlugie karmienie a anemia 13.08.09, 23:27 Ja po roku intensywnego karmienia (corka-zarlok prawie wylacznie na piersi) zrobilam sobie morfologie i powiem Ci, ze nigdy przedtem nie mialam tak dobrych wynikow. Mysle, ze jesli prawidlowo sie odzywiasz, to nie powinno byc zle, choc w przypadku niepokojacych objawow na pewno dobrze byloby zasiegnac fachowej porady. Odpowiedz Link
kasiale73 Re: dlugie karmienie a anemia 17.08.09, 22:01 wiele zależy od organizmu i diety. ja karmię córcię 22 miesiące, jestem na końcówce ciąży i wyniki książkowe. a jest coś co Cię niepokoi? kiedy robiłaś badania? bo tak z samego faktu karmienia rodzeństwa, to ciężko coś wywnioskowac. Odpowiedz Link