11.03.12, 07:11
- Tam dopiero można się nasłuchać - mówi ks. Kowalczyk. - Ostatnio jeden z uczestników opowiadał, jak opętana kobieta zwymiotowała malutkiego pieska, który zaczął biegać po sali. A potem ten piesek zniknął czy gdzieś uciekł.

- Ksiądz naprawdę wierzy, że to jakiś piesek, a nie konfabulacja rozmówcy? - pytam.

- Dla mnie to oczywistość - odpowiada. - Opętani potrafią wymiotować nawet gwoździami, przy czy one nie wylatują z żołądka, lecz materializują się dopiero gdzieś przy ustach. Wiem, że w oczach niedowiarków narażam się na śmieszność, ale nie przejmuję się. Toczy się bezwzględna walka między złem a Bogiem, która od początku ludzkości przybiera różne formy i będzie trwała do końca.

wyborcza.pl/1,87648,11305744,Walka_z_szatanem_w_Gdyni_Chyloni.html
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: Mocne 11.03.12, 11:38
      Gwżdzie były też w tym filmie "Rytuał" z Hopkinsem. Na faktach ten film i moja koleżanka katoliczka w to wierzy.
      Ja nie, ale przepadam za takimi historiami.
    • 0golone_jajka Re: Mocne 18.03.12, 13:41
      Mnie zastanawia jedno - dlaczego nie ma ŻADNYCH wiarygodnych materiałów filmowych pokazujących wymiotowane pieski, gwoździe, lewitujące ciała czy też dziewczynki rzucające egzorcystami o ściany? Bo gadać to se można...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka