Dodaj do ulubionych

Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem!

06.07.14, 16:11
Niektórzy są pederastami, a nawet heterykami (rzadko, ale się spotyka normalnych). Nie wolno uogólniać.
Obserwuj wątek
    • lech.junosza Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 07.07.14, 22:36
      lech.junosza napisał:

> Niektórzy są pederastami, a nawet heterykami (rzadko, ale się spotyka normalnyc
      > h). Nie wolno uogólniać.
      Tak samo - nie każda zakonnica jest lesbijką!!!
      Nie olno uogólniać!!!!
    • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 07.07.14, 22:56
      a co powiesz na to, że Twój najbliższy kumpel, to homo sapiens?
    • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 00:40
      faktycznie, nie każdy lech jest homo sapiens.
    • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 00:42
      przecież jesteś homo sapiens ty homo.....
      • lech.junosza Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 07:18
        Całkowitą winę za pedofilię w kościele ponoszą zbyt wcześnie rozbudzone seksualnie 10-cio latki które bezczelnie włażą księdzu do łóżka i powodują bolesne erekcje. Potem cała wina spada na biednego duchownego, który nie oparł się pokusie !
        • kleha Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 18:35
          Podobno w Watykanie trwają prace nad projektem wg którego bolesne erekcje księżulków będą leczone rozżarzonym żelazem, przykładanym tu i ówdzie. Nie wiem czy to prawda ale pomysł wydaje się być bardzo dobry.
          • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 18:45
            amputacja czyli kastracja, to najlepsza metoda zapobiegania pedofilii przez księży.

Jajca można zostawić, niech wiszą.....
            • kleha Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 19:10
              Bez jajec ładniej kolędy śpiewają.
      • taniarada Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 18:47
        kot_mrau cały <zamruczony.A gdzie naczelny antyklerykał kolter ? Ktoś go wysłał na banicję ,czy sam wyjechał odpocząć od forum i złych katoli.
        • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 18:52
          a czemu mnie się pytasz o Koltera?
          Przyjmij, że na urlop pojechał na ten przykład.
          Lipiec jest!
          • taniarada Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 19:13
            Nie było pytania.Wiadomo lipiec ,ale wieczorkiem wskoczyć na kompa.Wracając do tematu.
            W ostatnich 10 latach skazano za pedofilię w Polsce ok. 6 tys. ludzi, z czego tylko 27 księży.Ale możemy się jeszcze powołać na "Fakty i Mity .

• kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 19:28
              nie tylko 27, ale aż 27
              • taniarada Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 20:13
                Aż 27 to pikuś .Na stronie Senatu RP można znaleźć było kiedyś ciekawy list z ministerstwa sprawiedliwości do Marszałka Sejmu - Bogdana Borusewicza dotyczący osób skazanych w Polsce za pedofilię.W tej liczby osób 900 nie posiadało wyuczonego zawodu, 70 wykonywało zawód murarza, 40 było pracownikami dorywczymi, 30 ślusarzami, 30 rolnikami, 25 mechanikami samochodowymi. Takie zawody jak - inżynierowie, lekarze, pedagodzy, księża katoliccy, wychowawcy - wykonywany pojedyncze osoby.Jeśli trzeba było zorganizować akcję przeciw pedofilom .To trzeba by zaatakować murarzy i ślusarzy oraz rolników .Lol.
                • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 20:19
                  Ksiądz jest u nas postrzegany jako wzór empatii i etyki. Nie da się księdzorów porównać z hydraulikami. Nie ośmieszaj się.
                  • kolter-nr Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 15:53
                    kot_mrau napisał:

> Ksiądz jest u nas postrzegany jako wzór empatii i etyki. Nie da się księdzorów
                    > porównać z hydraulikami. Nie ośmieszaj się.

Jak twierdził janek z Wadowic . Kiedy Jahwe zapuka do twojego serca to nie ma rady już musisz być księdzem. Ciekawe czy Jahwe nie wie ze do sukienki dewianta powołał.

Powołanie kapłańskie: dar i tajemnica

Powołanie do kapłaństwa — jak przypomina nam Ojciec Święty - jest jednocześnie darem i tajemnicą. Jest ono najpierw darem. Nikt z ludzi nie może przypisywać sobie prawa do bycia kapłanem. Kapłaństwo nie jest jednym z praw obywatelskich, które z natury przysługują człowiekowi. Jest ono niezwykłym darem Bożej miłości. Jest Bożym pomysłem. Jest wyrazem troski Boga o człowieka. Jest owocem Bożej łaski. Kapłaństwo jest jednocześnie tajemnicą. Jest tajemnicą spotkania dwóch wolności: wolności Boga, który powołuje oraz wolności człowieka, który odpowiada na to powołanie. Często sam powołany nie jest w stanie do końca wytłumaczyć nawet samemu sobie, jak to się stało, ze odkrył on i zrealizował powołanie do kapłaństwa.

Mimo tego, ze powołanie to przede wszystkim dar i tajemnica, to jednak jest możliwe określenie oraz opisanie podstawowych prawd, które dotyczą powołania do kapłaństwa. Można bowiem określić podstawowe kryteria i znaki świadczące o tym, że dana osoba jest powołana do kapłaństwa. Podobnie można określić podstawowe wymogi, związane z należytym przygotowaniem się do kapłaństwa. Można wreszcie precyzyjnie opisać istotne funkcje, które należą do istoty bycia kapłanem oraz do istoty posługi kapłańskiej. Drodzy chłopcy i alumni, przyjrzyjmy się teraz bliżej temu wszystkiemu, co ułatwia odkrycie oraz realizację powołania do kapłaństwa."

Jak widać Jahwe nie widzi nic zdrożnego w tym ze facet lubi gwałcić dziecko
                  • taniarada Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 16:17
                    Ksiądz jest jeden ,a murarzy co zabawiają się z dziećmi .Zamiast zabawiać się kielnią ,cały tabun.I kto się tu ośmiesza.Lol.
                    • kolter-nr Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 19:00
                      taniarada napisał(a):

> Ksiądz jest jeden ,a murarzy co zabawiają się z dziećmi .Zamiast zabawiać się kielnią ,cały tabun.I kto się tu ośmiesza.Lol.

Ty tu się ośmiesz trollu , nie cech rzemiosł różnych znany jest z tego ze zamykał usta pokrzywdzonym, a murarza do innego województwa na inna budowę wysyłał. Kumasz analogię ??
                    • lech.junosza Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 19.07.14, 22:43
                      taniarada napisał(a):

> Ksiądz jest jeden ,a murarzy co zabawiają się z dziećmi .Zamiast zabawiać się k
                      > ielnią ,cały tabun.I kto się tu ośmiesza.Lol.
                      Ale wyżarty i rozpustny katabas jest w stanie zgwałcić więcej dzieci niż umordowany robotą murarz, zboku.
                • kolter-nr Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 15:49
                  taniarada napisał(a):

> Aż 27 to pikuś .Na stronie Senatu RP można znaleźć było kiedyś ciekawy list z m
                  > inisterstwa sprawiedliwości do Marszałka Sejmu - Bogdana Borusewicza dotyczący
                  > osób skazanych w Polsce za pedofilię.W tej liczby osób 900 nie posiadało wyuczo
                  > nego zawodu, 70 wykonywało zawód murarza, 40 było pracownikami dorywczymi, 30 ś
                  > lusarzami, 30 rolnikami, 25 mechanikami samochodowymi. Takie zawody jak - inżyn
                  > ierowie, lekarze, pedagodzy, księża katoliccy, wychowawcy - wykonywany pojedync
                  > ze osoby.Jeśli trzeba było zorganizować akcję przeciw pedofilom .To trzeba by z
                  > aatakować murarzy i ślusarzy oraz rolników .Lol.

1578 Nikt nie ma prawa do otrzymania sakramentu święceń, ponieważ nikt nie może przyznać sobie samemu tej posługi. Powołuje do niej Bóg . Kto uważa, że rozpoznaje w sobie znaki powołania Bożego do posługi święceń, powinien pokornie poddać swoje pragnienie autorytetowi Kościoła, na którym spoczywa odpowiedzialność i prawo wybrania kogoś do przyjęcia sakramentu święceń. Jak każda łaska, sakrament święceń może być przyjęty tylko jako niezasłużony dar.

Jak rozumiem tych 27 przeszło konkurs bez weryfikacji samego pani bozi ??

www.katechizm.opoka.org.pl/rkkkII-2-3.htm
            • kleha Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 08.07.14, 21:59
              Czyli kilka tysięcy kataniaży (jak mawiał mój dziadek) uniknęło kary.
              • kolter-nr Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 15:55
                kleha napisał(a):

> Czyli kilka tysięcy kataniaży (jak mawiał mój dziadek) uniknęło kary.

W USA w ciągu 50 lat zanotowano około 4,5 tys pedofilii w sukienkach i około 14 tys ich ofiar .
                My dzięki bogu mieliśmy komunę która dewiantom nie pozwała na prowadzenie ośrodków pomocy dla dzieci .
              • lech.junosza Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem! 25.07.14, 11:38
                Podobno rośnie ilość nekrofilów i koprofagów. Czego te rozpustne katabasy nie wymyślą!
            • kolter-nr Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 15:46
              taniarada napisał(a):

> Nie było pytania.Wiadomo lipiec ,ale wieczorkiem wskoczyć na kompa.Wracając do
              > tematu.
              > W ostatnich 10 latach skazano za pedofilię w Polsce ok. 6 tys. ludzi, z czego tylko 27 księży.Ale możemy się jeszcze powołać na "Fakty i Mity .

Chcesz w ten sposób przyznać jak skutecznie watykańskie bydło potrafi tuszować takie sprawy ??
              >
          • kolter-nr Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 15:44
            kot_mrau napisał:

> a czemu mnie się pytasz o Koltera?
            > Przyjmij, że na urlop pojechał na ten przykład.
            > Lipiec jest!

Byłem 2 dni w Zakopanem ,ale akurat to i płacili za to ze tam jestem a nie musiałem im płacić
        • kolter-nr Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 09.07.14, 15:43
          taniarada napisał(a):

> kot_mrau cały <zamruczony.A gdzie naczelny antyklerykał kolter ? Ktoś go wysłał na banicję ,czy sam wyjechał odpocząć od forum i złych katoli.

Przy morskim oku byłem zobaczyć czy bozia jest do mnie bliżej.
          • lech.junosza A jednak młodziankowie bardziej ich podniecają ... 09.07.14, 21:50
            Niemiecki psychiatra prof. Jörg Fegert przypomniał pod­czas konferencji w Krakowie, że w badanych przez Kongregację Nauki Wiary trzech tysiącach przypadków nadużyć seksualnych w Kościele katolickim z ostatnich lat, ofiarami księży byli: w 60 proc. nastolatkowie tej samej płci, 30 proc. - nastolatkowie płci przeciwnej, 10 proc. - dzieci przed okresem dojrzewania.
            • kot_mrau Re: A jednak młodziankowie bardziej ich podniecaj 09.07.14, 21:53
              nawiąż kolego to tezy naczelnej, postawionej w wątku, który stworzyłeś
              • lech.junosza Re: A jednak młodziankowie bardziej ich podniecaj 09.07.14, 23:07
                kot_mrau napisał:

> nawiąż kolego to tezy naczelnej, postawionej w wątku, który stworzyłeś
                Uważaj "kolego" to trudne, ale może dasz radę: Według amerykańskiego raportu John Jay College of Criminal Justice z 2002 r. większość sprawców nadużyć seksualnych wśród duchownych to nie pedofile a efebofile, czyli według terminologii medycznej - osoby o zaburzonej preferencji seksualnej skierowanej na nieletnich w okresie dojrzewania. Pedofilów preferencyjnych jest tylko 2 proc. a więk­szość sprawców to efebofile, z czego większość – to sprawcy regresywni tzn. okazjonalni.
                • kot_mrau Re: A jednak młodziankowie bardziej ich podniecaj 09.07.14, 23:11
                  Ja wolny kot odpowiem Ci tak:
                  pierdolenie kotka przy pomocy młotka!!!

Nie zawracaj ludziom głowy swoimi wypocinami
                • kot_mrau Re: A jednak młodziankowie bardziej ich podniecaj 09.07.14, 23:12
                  i paszoł won z mojej pamięci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • kot_mrau Re: A jednak młodziankowie bardziej ich podniecaj 09.07.14, 23:49
                  EOT
    • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 10.07.14, 00:35
      jak dla mnie to wątek jest EOT
      • lech.junosza Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 10.07.14, 10:11
        kot_mrau napisał:

> jak dla mnie to wątek jest EOT
        A kogo obchodzi zdanie fajfusa ks. proboszcza?
        • kot_mrau Re: Bez przesady! Nie każdy ksiądz jest pedofilem 10.07.14, 22:52
          wypadaj gimbusie
    • kolter-nr kociak40 20.07.14, 16:00
      Myślę ze akurat pora zamknąć ten watek a komuś dać do zrozumienia ze za dużo to nie zdrowo

lech.junosza napisał:

> Niektórzy są pederastami, a nawet heterykami (rzadko, ale się spotyka normalnyc
      > h). Nie wolno uogólniać.
      • kociak40 Re: kociak40 20.07.14, 18:47
        kolter-nr napisał:

"Myślę ze akurat pora zamknąć ten watek a komuś dać do zrozumienia ze za dużo to nie zdrowo"

Słusznie, pora iść spać w tym temacie.
        Spanie na twardej walucie jest bardzo wygodne.
        • kociak40 Re: kociak40 21.07.14, 00:26
          Nie wiem, co jest gorsze: czy wszystko pamiętać, czy wszystko zapomnieć.

Usunąłem, jakiś porządek musi być.
          • kolter-nr Re: kociak40 21.07.14, 07:27
            kociak40 napisał:

> Nie wiem, co jest gorsze: czy wszystko pamiętać, czy wszystko zapomnieć.

Czasem trzeba ciachać

> Usunąłem, jakiś porządek musi być.

Tak, tym bardziej ze ktoś jest nastawiony tylko na ostrą konfrontację .
            • kociak40 Re: kociak40 21.07.14, 18:25
              kolter-nr napisał:

> Czasem trzeba ciachać

Jest to jednak nietaktem, chociaż nie tak wielkim jak podkładanie świń wegetarianom.
              • kot_mrau Re: kociak40 24.07.14, 21:00
                święci oni wegetarianie i weganie onże, zaiste święty on zakon jest, jako potępiający sposoby odżywiania się innych onych ludzi.
    • sclavus ... skoro jednak 23.07.14, 11:41
      każdy żołnierz ma w plecaku buławę marszałkowską, to... wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka