antyk-acap 07.06.15, 17:37 Co myślicie o tym pomyśle? Załóżmy własny Kościół. Z zasadami ks. Bonieckiego. I ks. Lemańskiego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Polski Kościół Narodowy 07.06.15, 19:32 A kto bedzie Bogiem? Ze o Jezusie nie wspomne. Odpowiedz Link
antyk-acap Re: Polski Kościół Narodowy 07.06.15, 20:25 Ten sam co w Katolickim. Jak w Anglii/ Odpowiedz Link
pocoo Re: Polski Kościół Narodowy 08.06.15, 12:25 No i powinien ten Kościół przyciągnąć do siebie ludzi bogatych,ponieważ z biednych ściągnąć można tylko wdowi grosz. Odpowiedz Link
sclavus Re: Polski Kościół Narodowy 08.06.15, 19:16 ... ten kościół, który działa w Polsce, już jest narodowy a chyba tylko dlatego, że Wojtyła stał się świętym, nie wypowiedział jeszcze papieżowi posłuszeństwa... Acz widać wyraźnie, że robi co chce, często gęsto wbrew intencjom papieża - ale... nie moje małpy, nie mój cyrk! Odpowiedz Link
kociak40 Re: Polski Kościół Narodowy 09.06.15, 23:37 Jak już mówimy o wierze religijnej, to mnie najbardziej "podoba" się wiara bez żadnych pośredników. Wiara bezpośrednia - Bóg i wierzący. Jest to wtedy wiara odpowiednia na własne wyobrażenie i co najważniejsze, bez żadnych opłat finansowych, wiara całkowicie bezpłatna i dostosowana do własnych oczekiwań, a nie cudzych. Nikt wtedy nami nie steruje, nic nam nikt nie narzuca, jak mamy bujać w obłokach, to najlepiej samotnie. Odpowiedz Link
tylkojezusnaszympanem Tylko Jezus naszym Panem... 10.06.15, 07:11 Założycielem Kościoła jest Pan Jezus. "A ja ci powiadam, że ty jesteś Piotr, i na tej opoce zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne nie przemogą go. I dam ci klucze Królestwa Niebios, i cokolwiek zwiążesz na ziemi, będzie związane i w niebie, a cokolwiek rozwiążesz na ziemi, będzie rozwiązane i w niebie" Mat.16;18-19 Trzymajmy się słów Pana Jezusa i żyjmy jego nauką, wtedy nic nam nie grozi. Tylko Jezus naszym Panem... Odpowiedz Link
kociak40 Re: Tylko... 10.06.15, 08:42 tylko... Masz ograniczone swoje rozumowanie. Zakładasz, że Biblia jako "źródło" ma być jednocześnie także "dowodem". Jeżeli tak rozumujesz, to każde źródło kłamstwa byłoby równocześnie dowodem na swoje kłamstwa. To co zacytowałeś nie są słowami Pana Jezusa tylko słowami Mateusza i jego wyobrażeniem, a tak naprawdę tylko tradycja przypisała te słowa Mateuszowi. Odpowiedz Link
rzecznikepiskopatu Re: Polski Kościół Narodowy 12.06.15, 18:54 Szczęść Boże Nasz nowy prezydent gdy był u nas wspominał o tym że po zmianie władzy wprowadzi nowy podatek dochodowy 5% na rzecz kościoła. Chcę prosić wszystkie parafie o zbieranie podpisów do Października i przesłanie ich do naszej telewizji Trwam lub Radia Maryja. Bóg zapłać. Odpowiedz Link
sclavus Re: Polski Kościół Narodowy 12.06.15, 20:41 ... jak szaleć, to szaleć?? Dzięki temu, o 10% zwiększy się przyspieszenie laicyzacji Polski!! Odpowiedz Link