mocz.piwosza 07.12.18, 20:05 teraz to wylazło co to za amigos... normalnie strach się bać!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociak40 Re: Prałat Jankowski... 07.12.18, 20:51 Dawno temu, jak jeszcze prałat był "na fali", w internecie było opublikowane zdjęcie z jego mieszkania. Na zdjęciu tym smutny prałat Jankowski siedzi w otoczeniu mebli z czarnego dębu (podany był koszt tych mebli sprowadzonych z Niemiec - 350 tys. marek). Pokój miał obity czerwonym suknem (burdelowy kolor). Prałat siedzi na bogato rzeźbionym fotelu z czarnego dębu, minę ma zatroskaną, bo martwią go umierające z głodu dzieci na świecie. Jak zobaczyłem to zdjęcie od razu pomyślałem, że to lepszy cwaniak i pederasta. Nie omyliłem się. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Prałat Jankowski... 07.12.18, 22:05 Iiiiiiiii, jak tak mozecie atakowac kosciol," przeciez to ksiundz" No!!!! Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 07.12.18, 23:13 Nie mogłam zaskoczyć, dlaczego Gocłowski tak bardzo nie lubił Jankowskiego? Może dlatego, że Jankowski był nietykalny. Odpowiedz Link
donmarek Re: Prałat Jankowski... 09.12.18, 10:58 Coś w tym musiało być. Te jego mundury, szable, kordziki. Medale i ordery. Szarfy i baretki. Nie mówiąc już o jego "mieszkaniu". Nikt z jego przełożonych - a przecież ten tzw. kościół katolicki, jest instytucją na wskroś FEUDALNĄ. Gdzie poddany nie może być bogatszy od swego pana !!! Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 09.12.18, 10:57 dunajec1 napisał: > Iiiiiiiii, jak tak mozecie atakowac kosciol," przeciez to ksiundz" No!!!! Jaki atak? Kiedy dziennikarze chcieli Jankowskiemu coś pokazać, to jedyne co przyszło prałatowi do głowy był FIUT.Kultura i klasa? A może w mózgu Jankowskiego był zakodowany tylko fiut, fiuty, dużo fiutów i dupć. Ale radocha. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Prałat Jankowski... 09.12.18, 15:15 Pocoo, to bylo napisane w cudzyslowie. Kiedys rozmawialem ze szwagrem na temat ksiezy, i on mi mowi , powiedzialbys cos do mojej matki zle na ksiedza to by ci oczy wydrapala, niewazne ze to by byla prawda. "przeciez to ksiundz..." Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 14.12.18, 11:17 leda16 napisała: > Co wylazło, ploty i pomówienia? > Naprawdę? Znałaś go osobiście? Ja jestem z Gdańska, a Ty? Pobożny kapłan nie powie na całą Polskę;"Co chcecie mi pokazać? Fiuta?" Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 14.12.18, 11:20 Zapomniałam dodać, że z dziewczynkami i kobietami, to fanaberia.Zdecydowanie lubił chłopców i młodych facetów. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Prałat Jankowski... 15.12.18, 13:25 pocoo napisała: > Zapomniałam dodać, że z dziewczynkami i kobietami, to fanaberia.Zdecydowanie lu > bił chłopców i młodych facetów. Większość księży to zboczeńcy seksualni, którzy stan duchowny traktują jako ułatwienie do swoich perwersji. Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 15.12.18, 18:53 Jankowski "trafił" na mannę z nieba.Czasy "Solidarności" i darów z całego świata. Kogo tam na plebanii nie było? Czuł się całkowicie bezkarny i poza prawem. Stoczniowcy bronili go jak świętości.Rodziców, którzy wiedzieli o upodobaniach seksualnych prałata i wysyłali do niego dzieci, należałoby zamknąć w pierdlu. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Prałat Jankowski... 15.12.18, 20:59 pocoo " wiedzieli o upodobaniach seksualnych prałata" - pocoo Zdecydowana większość księży ma upodobania homoseksualne i pedofilskie, tacy idą do seminarium. Tu przychodzi mi na myśl takie porównanie. Jak już pisałem, przez dwa lata służyłem w Mar. Woj. jako starszy marynarz sygnalista okrętowy. Zaokrętowany byłem na niszczycieli ORP "Wicher" i załoga okrętu liczyła ~ 200 marynarzy (ta liczba była zmienna, odchodzili do cywila, przybywali nowi). Przez ten okres mojego pobytu na okręcie nie spotkałem się, żeby jakiś marynarz był homoseksualistą. Dość duże grono samych mężczyzn i takiego nie było. Samo pojęcie - "pedał" było znane i takiego typa było łatwo zauważyć, wspólne kąpiele, koleżeństwo, wspólne kajuty itd. Natomiast z "duchownymi" jest inaczej. Będąc wielokrotnie w szpitalu na urologii (kamica nerek) spotkałem dwóch "z oka" rówieśników pacjentów - kleryków. Obaj pederaści. Jeszcze jak byłem w Mar. Woj. i przyjeżdżałem na urlopy, w pociągu poznałem dwóch zakonników, też w moim wieku. Też obaj pederaści. To "doświadczenie" pozwala mi na wniosek, że główną przyczyną pójścia na "drogę" kapłaństwa są perwersje seksualne takich osobników. To co się wyprawia w zakonach męskich i żeńskich nawet wyobraźni nie starcza. Mając to porównanie,, wszystkich hierarchów, księży, zakonników, uważam za dewiantów seksualnych. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Prałat Jankowski... 15.12.18, 22:54 Jeszcze wyjaśnienie. Ten przykład przytoczony przeze mnie z wojska, daje osąd, że młodzi homoseksualiści nie do wojska tylko poszli do seminariów i zakonów. Ci co wybrali taką drogę życia do wojska nie byli powoływani. Odpowiedz Link
leda16 Re: Prałat Jankowski... 17.12.18, 13:31 A Ty pewnie za materac na tej gdańskiej plebanii robiłaś, więc wiesz...Ale dziwnym trafem swojej wiedzy na prokuraturę nie zaniosłaś tylko tutaj anonimowo taka odważna jesteś, 8 lat po śmierci księdza, szkalujesz Jego pamięć bo..."Gazeta" napisała a tam tylko prawdy objawione głoszą Szkoda, że nie wiesz, iż każdy, kto prawomocnym wyrokiem sądu skazany nie został, jest niewinny. Odpowiedz Link
donmarek Re: Prałat Jankowski... 18.12.18, 07:23 >Szkoda, że nie wiesz, iż każdy, kto prawomocnym wyrokiem sądu skazany nie został, jest niewinny. Zaiste, prawda to. Zatem, jako ta niewinna,wzięłaś już swój kamień i rzuciłaś! I tzw. komunię świętą na tę okazję także przyjęłaś. ps >A Ty pewnie za materac na tej gdańskiej plebanii robiłaś, więc wiesz Taka tego pewna jesteś? Masz na to jakiś wyrok sądu? Bo, jeżeli nie, to i ten kamień i ta komunia to czystej wody ŚWIĘTOKRADZTWO. ps2 A tak w ogóle wiesz co to jest świętokradztwo? Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 19.12.18, 20:59 donmarek napisał: > >Szkoda, że nie wiesz, iż każdy, kto prawomocnym wyrokiem sądu skazany nie > został, jest niewinny. > Zaiste, prawda to. Zatem, jako ta niewinna,wzięłaś już swój kamień i rzuciłaś! > I tzw. komunię świętą na tę okazję także przyjęłaś. Na pewno. Jeżeli wcześniej prałat Jankowski komunikant kładł jej na język, to nie chce do siebie dopuścić myśli, że on tą ręką wsadzał... > ps > >A Ty pewnie za materac na tej gdańskiej plebanii robiłaś, więc wiesz > Taka tego pewna jesteś? Masz na to jakiś wyrok sądu? Bo, jeżeli nie, to i ten k > amień i ta komunia to czystej wody ŚWIĘTOKRADZTWO. > A tak w ogóle wiesz co to jest świętokradztwo? > Nie wie, ponieważ jej idol prałat też nie wiedział. Odpowiedz Link
leda16 Re: Prałat Jankowski... 19.12.18, 21:26 pocoo napisała: Na pewno. Jeżeli wcześniej prałat Jankowski komunikant kładł jej na język, to n > ie chce do siebie dopuścić myśli, że on tą ręką wsadzał... > Nie wie, ponieważ jej idol prałat też nie wiedział. Pudło. Wprawdzie moja religia to nie twój zakichany interes, ale nie wymaga ona uczestnictwa w mszach katolickich ani przyjmowania Komunii Św. Natomiast poniżej moich standardów moralnych jest szkalowanie zmarłych kapłanów Kościoła Katolickiego plotami i pomówieniami oraz plucie na jakąkolwiek religię. A ponieważ do takiego poziomu dyskusji ani nie przywykłam, ani nie myślę przywyknąć, więc zajmę się czymś ciekawszym. Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 19.12.18, 23:57 leda16 napisała: > Pudło. Wprawdzie moja religia to nie twój zakichany interes, ale nie wymaga ona > uczestnictwa w mszach katolickich ani przyjmowania Komunii Św. Przepraszam.To rzeczywiście nie mój zakichany interes. Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 19.12.18, 19:23 leda16 napisała: > A Ty pewnie za materac na tej gdańskiej plebanii robiłaś... Nie. > Ale dziwnym trafem swojej wiedzy na prokuraturę nie zaniosłaś tylko tutaj anonimowo t > aka odważna jesteś, 8 lat po śmierci księdza... Nie jestem na tyle odważna, aby napisać skąd wiem. Mówisz tak jak ci, którzy podważają wiarygodność skrzywdzonych dzieci.Dlaczego zgłaszają to po wielu latach? > szkalujesz Jego pamięć. Nie szkaluję. > Szkoda, że nie wiesz, iż ka > żdy, kto prawomocnym wyrokiem sądu skazany nie został, jest niewinny. > Nawet w więzieniach siedzą sami niewinni. A ty wiesz, czym jest zmowa milczenia? Milczenie ze strachu? Wiesz? Jeżeli nie, to zdejmij palce znad klawiatury. Odpowiedz Link
leda16 Re: Prałat Jankowski... 19.12.18, 21:09 pocoo napisała: Nie jestem na tyle odważna, aby napisać skąd wiem. Szacun za to zdanie. Jednak odwaga nie ma tu nic do rzeczy. Raczej Twoja silna wiara, iż wiadomości jakie posiadasz, polegają na prawdzie, czyli są oparte na faktach. A ja nie wierzę, że są, tak samo, jak doniesienia medialne, które można skwitować jednym zdaniem - media kłamią To, co rozpętało się wokół ks. Jankowskiego jest żałosną, nikczemną, podlutką nagonką na człowieka, który nie może się bronić i na uczucia religijne Katolików, ponieważ dla nich, ksiądz jest pośrednikiem między Bogiem a człowiekiem, przewodnikiem duchowym i moralnym, autorytetem. Taki jarmarczny jazgot na jakiegokolwiek nieżyjącego już rabina gminy żydowskiej rychło znalazłby epilog w sądzie karnym i głośnym medialnym wrzasku o polskim antysemityzmie. Może spróbuj? > Mówisz tak jak ci, którzy podważają wiarygodność skrzywdzonych dzieci.Dlaczego > zgłaszają to po wielu latach? Dlaczego po wielu latach? Dobre pytanie! Zwłaszcza, że nikt postronny, poza biegłymi sądowymi powoływanymi przez sąd bądź prokuraturę specjalnie do takich procesów, nie ma prawa ani kwestionować ani potwierdzać wiarygodności zeznań skrzywdzonych dzieci, a tym bardziej jacyś medialni "ci" czy "tamci" ,o Uczestnikach Forum dyskusyjnego już nie wspominając. To są sprawy do orzekania o których niezbędne są wiadomości specjalne z zakresu psychologii sądowej. Więc w procesie karnym opinie gazetowych szczekaczek są warte mniej, niż zero. Kiedyś interesowałam się psychologią zeznań nieletnich świadków i wiem, że po wielu latach, (abstrahując już od kwestii przedawnienia), stwierdzenie wiarygodności ich zeznań oraz przedstawienie materiału dowodowego jest prawie niemożliwe. Dlatego mam duży dystans do takich "rewelacji". > Nawet w więzieniach siedzą sami niewinni. Wierzysz w to, co wyżej napisałaś, czy też kieruje Tobą zwykła, dziecinna przekora? > A ty wiesz, czym jest zmowa milczenia? Tak, jest to następny libertyński frazes. Człowiek (niekoniecznie Katolik) prawy i uczciwy moralnie, nigdy nie będzie się "zmawiał" w celu ochraniania przestępcy przed odpowiedzialnością karną. > Milczenie ze strachu? Wiesz? Jeżeli nie, to zdejmij palce znad klawiatury. A dlaczego nie mam pisać tego, co myślę, nie pogardzać tchórzem i moralnym zwyrodnialcem? Potrafisz znaleźć uzasadnienie swoich twierdzeń w wiedzy, zamiast w wierze? Wiara uzasadnień nie wymaga, ale nasze poglądy i przekonania powinny być racjonalne, oparte na faktach. To, co piszesz o ks. Jankowskim, opierasz wyłącznie na wierze. Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 19.12.18, 23:55 leda16 napisała: >Jednak odwaga nie ma tu nic do rzeczy. Raczej Twoja silna > wiara, iż wiadomości jakie posiadasz, polegają na prawdzie, czyli są oparte na > faktach. A ja nie wierzę, że są... O czym mam dyskutować skoro lepiej ode mnie wiesz? > Taki jarmarczny jazgot na jakiegokolwiek nieżyjącego już rabina gminy > żydowskiej rychło znalazłby epilog w sądzie karnym i głośnym medialnym wrzask > u o polskim antysemityzmie. Może spróbuj? Co za paranoja.Kto ukarał Jankowskiego za antysemityzm i bardzo wymowny, otoczony szubienicami z antysemickimi napisami wielkanocny grób Jezusa? Sama dokładnie widziałam antysemicki efekt działalności prałata po prawej stronie w kościele św.Brygidy. > Potrafisz znaleźć uzasadnienie swoich twierdzeń w wiedzy, zamiast w > wierze? Jestem niewierzącą. > Wiara uzasadnień nie wymaga, ale nasze poglądy i przekonania powinny by > ć racjonalne, oparte na faktach. Masz rację.Jestem niewierzącą. >To, co piszesz o ks. Jankowskim, opierasz wyłą > cznie na wierze. > Jestem niewierzącą. Odpowiedz Link
donmarek Re: Prałat Jankowski... 20.12.18, 08:15 Szkoda zdrowia. Ta osóbka podpisująca się @leda16, to osóbka na razie "ukształtowana" na obraz i podobieństwo. Sądząc z tego co mówi i jak mówi, to nawet nie wie, że niegdyś był także "Dom Mody Leda". A ona sama ma jakieś ciągoty - grzecznie mówiąc - do antycznego łabędzia. Odpowiedz Link
pocoo Re: Prałat Jankowski... 20.12.18, 09:29 donmarek napisał: > Sądząc z tego co mówi i jak mówi... To drugie wcielenie Krystynki Pawłowicz. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Prałat Jankowski... 21.12.18, 18:20 Za prawdę powiadam wam, w tej korporacji KK od wieków co najmniej 50% (jak nie więcej) to homoseksualiści i pedofile. Seminaria, zakony, kapłaństwo są ideałem dla tego typu zboczeń. Spowiedź uszna to idealna sprawa dla realizacji. Jeżeli tyle osób, i to imiennie, oskarża prałata Jankowskiego o jego wynaturzenia seksualne, to coś w tym jest. Odpowiedz Link
asia-loi Re: Prałat Jankowski... 06.01.19, 20:21 leda16 napisała: ... szkalujesz Jego pamięć bo..."Gazeta" napisała a tam tylko prawdy objawione głoszą Zgłosiły i ujawniły się już kolejne ofiary Jankowskiego. Także Twoja obrona daremna. Odpowiedz Link
privus Wylazło znacznie wcześniej 06.02.19, 03:42 Ale jak to w kościele bywa, tuszowane było do granic możliwości. Odpowiedz Link
pocoo Re: Wylazło znacznie wcześniej 06.02.19, 08:17 Święty Kościół nie może być grzeszny.Żadne święcenia nie pozbawią księży seksualności, a żadna modlitwa nie zrobi z księdza "Ojca Mateusza". Bóg lubi seks , a gwałty i wynaturzenia to ambrozja dla Boga. Jest wszechwiedzący, wszechmocny i wszechpotężny, dlatego powołuje sobie takich, a nie innych sług. Odpowiedz Link
privus Re: Wylazło znacznie wcześniej 06.02.19, 17:54 Niestety. Naiwność religiantów idzie w parze z hipokryzją katabasów. Odpowiedz Link
pocoo Re: Wylazło znacznie wcześniej 06.02.19, 20:45 privus napisał: > Niestety. Naiwność religiantów idzie w parze z hipokryzją katabasów. Religia i polityka to jeden diabeł. Religia obiecuje błogostan po śmierci. Wyborcy ,wybierają tego, kto obiecuje i ładnie mówi. W jednym i drugim przypadku, rozum ludzki poszedł na długi spacer.Ludzie na ogół są leniwi.Wkurza ich nawał pracy i dlatego pójdą za tym kto obieca, że da.Gruszki na wierzbie? Wierzby istnieją i gruszki też. Odpowiedz Link