Dodaj do ulubionych

Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świątyni

10.12.04, 23:34
potem handlarze zmądrzeli - przywdziali szaty kapłańskie.

To taki aforyzm.

Dziś bardziej na miejscu byłby taki: potem przeniósł świątynię do handlarzy.

W TV wspominali, że w Katowicach buduje się wielkie centrum handlowe, w którym będzie kaplica, by ci którzy muszą się w niedzielę pomodlić mogli to zrobić w przerwie pomiędzy jednym sklepem a drugim. No i jeszcze po to, żeby zamknąć ujadających LPR-owców.
Obserwuj wątek
    • ijaw Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 11.12.04, 01:39
      A ja postuluję, by obok kaplicy katolickiej postawiono meczet, cerkiew,
      synagogę. Sprawiedliwie będzie, klineteli w centrum handlowym też przybędzie,
      kasy wszędzie..
      • mr_pope Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 11.12.04, 22:33
        I rzeźnię, bar go-go, wysypisko śmieci, aquapark, port rzeczny, hałdę węgla,
        multipleks, obelisk waszyngtona i egipskie piramidy.
        • ijaw Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 12.12.04, 05:03
          mr_pope wobec tego trzeba jeszcze dorzucić salony masażu, saunę, portal GW, i
          nassmile)))
          Ach zapomniałam stadninę koni, a co? Na czym będę jeździć?
    • abstrakt2003 Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 11.12.04, 07:27
      Ja nie widzę nic zdrożnego wym by kościół czy kaplica była na terenie centrum handlowego.
      Zwróć uwagę na to że wiekszość kościołów było lokowanych przy rynku właśnie.
      Kościoły powinny być budowane tam gdzie są wierni.
      • ijaw Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 12.12.04, 06:01
        Więc o to chodzi, rynek wewnątrz kościoła, kościół do hipermarketu, naczynia
        połączone obstawić strażą, niczego tam nie ubędzie, a może się mylę w swej
        naiwności?
        • abstrakt2003 Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 12.12.04, 11:05

Tak! Jesteś naiwny!
          • ijaw Abstrakt2003!!! 12.12.04, 17:07
            Śpieszę wyjaśnić, że jestem ona, w związku z czym NAIWNA, lepiej brzmismile
            • abstrakt2003 Re: Abstrakt2003!!! 12.12.04, 21:27
              Nie ma to większego znaczenia w zaistniałej sytuacji.
              PS
              Masz nick taki a nie inny.
    • hata_mari Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 12.12.04, 18:50
      Hipermarkety powinny w ogóle w niedziele puszczać transmisje różnych mszy. Kupujący przy okazji odwalaliby mszę, a sam hipermarket nie musiałby ZAIKSowi czy innym złodziejom płacić. No chyba, że czarni złodzieje by się zgłosili po dziesięcinę...
      • cechatehace Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 16.12.04, 09:36
        Eh Pyta Hata coś leniwy jestes ostatnio wink)
        • tom1111 Re: Najpierw Chrystus wyrzucił handlarzy ze świąt 16.12.04, 10:17
          TYŻ PROWDA

smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka