malinaa2 05.04.05, 14:44 czy to ze nauczyciel (niekatolik, nie uznajacy papieza za swietego itd.) nie przyczepil bialej wstazki do koszuli to obraza i zniewazenie zaloby? (wszyscy inni tak zrobili i bylo widac kto odstaje) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoltra Re: biala wstazka 05.04.05, 14:54 Ja znam katolików którzy nie przypieli ani białej ani czarnej i znam takich co w niedziele rano byli na mszy a potem poszli pod sklep.To że ktoś nie przypioł wstążki to nie znaczy że w sercu nie nosi żalu. Odpowiedz Link
freshka Re: biala wstazka 05.04.05, 15:04 Mojego brata opie****li wczoraj w szkole ze nie ma czarnej opaski na ramieniu i jak to mozliwe ze nie slyszal o tym w TV. Brat cos odburknal i pewnie juz niedlugo zostanie spalony na stosie na sali gimnastycznej)) Odpowiedz Link
2pier Re: biala wstazka 05.04.05, 15:08 Nie zyjemy w sredniowieczu dzewczyno! Nikt go nie spali. Po prostu zacznie opuszczac sie w nauce))) Odpowiedz Link
chadzia-badzia Re: biala wstazka 05.04.05, 15:10 Napewno z WF-u też będzie miał mierne, bo pan nauczyciel stwierzi, że zapomniał jek się robi fikołki Odpowiedz Link
malinaa2 Re: biala wstazka 05.04.05, 15:21 wy sobie zarty robicie a to naprawde powazna sprawa. slyszalam komentarze za plecami, ze 'niektorzy w naszej szkole to w ogole nie wiedza jak sie zachowac...itp' to jest jawna nietolerancja, narzucanie pewnych symboli z ktorymi przeciez mam prawo sie nie utozsamiac, mimo ze np moi bracia protestanci skladaja hold papiezowi to ja nie musze przeciez... ciekawa jestem jak radza sobie 'inne' dzieciaki w tej sytuacji, maja o tyle lepiej ze moga nie isc do szkoly, nie to co taki nauczyciel... Odpowiedz Link
chadzia-badzia Re: biala wstazka 05.04.05, 15:26 Nie robię sobie żartów, tylk w sposób wesoły staram się przedstawić Tobie zagrożenia, jakie czychają na takich ludzi, co nie wiedzą jak się zachować. Może być broblem z miłosiernymi i tolerancyjnymi wierzącymi. Odpowiedz Link
malinaa2 Re: biala wstazka 05.04.05, 15:32 ok dam rade, ale jest nieco ciezko, jutro cala szkola idzie na specjalna msze, ja nie, stosik taki w przenosni na pewno bedzie mial miejsce. na szczescie kaczynski w rozporzadzeniu specjalnym odnosnie zaloby itp (dla szkol) napisal "zalecam" a nie "nakazuje" ... Odpowiedz Link
chadzia-badzia Re: biala wstazka 05.04.05, 15:34 Życzę Tobie powodzenia, ale bądź czujna, nieważne co napisał Kaczy, bo i tak masz do czynienia z ludźmi, którzy mają to głeboko gdzieś. Pozdrawiam Odpowiedz Link
2pier Re: biala wstazka 05.04.05, 15:36 Tak jak chadzia-badzia pisal. Kaczka swoje ludzie swoje. Najlepiej nie wychodz w czasie mszy z domu....barykaduj! Odpowiedz Link
kapitan.kirk Re: biala wstazka 05.04.05, 15:43 Odnoszę wrażenie, że niektórym ateistom strasznie brakuje tych stosów, na których mogliby być spaleni za swoje poglądy. Może jakaś samoobsługa, skoro inkwizytorzy jakoś Was nie chcą do lochów wtrącać? To taki żort oczywista... A poważniej, to posiadanie własnych poglądów wbrew większości wymaga odwagi, więc nie skucz, że zawodowi katolicy wilkiem na Ciebie i innych ateistów patrzą - cóż bowiem warte byływy Wasze poglądy, gdyby nie trzeba było czasem ich bronić? Pzdr Odpowiedz Link