Dodaj do ulubionych

Małe dzieci w kościele

14.09.05, 08:13
Na pewnym forum znalazłem wpis mówiący o zachowaniu się dzidziusia w kościele. Podobno specjalnie się nie wierci, tylko spokojnie siedzi i "słucha". Nie lubi też wychodzić z kościoła. No a w domu nie potrafi kwadransa usiedzieć na kolanach. Matka zastanawia się czy dziesięciomiesięczne dziecko może coś rozumieć z mszy. Moim zdaniem to absurd! Nawet sama myśl, że dziecko może coś z tego rozumieć jest niedorzeczna.
Obserwuj wątek
    • crax Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 08:59
      Nie słuchaj takich pierdół... To bredzenie nawiedzonego mohera.
    • bloodysunday99 Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 10:14
      Ja mysle ze rozumieja. (Ze cos jest nie tak...)
      • vitmik Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 11:40
        ja w kosciele zawsze zasypialem i budzilem sie jak wszyscy wychodzili,raz to
        mnie nawet ksiadz obudzil bo powiedzial zebym nie spał. jak bylem maly of course
      • nick_penis Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 11:40
        A ja myślę, że przed pójściem do kościoła dziecko przyjęło solidną dawkę batów,
        zgodnie z lansowanym tutaj przez niektórych wzorcem wychowywania. No to siedzi
        cicho i słucha, jak pięknie kapłan prawi o godności człowieka i szacunku dla
        każdej istoty ludzkiej zamieszkiwanej przez niejakiego Ducha św.
        • bloodysunday99 Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 20:34
          Dokladnie, heh...
    • 0golone_jajka Sion2 się ciska 14.09.05, 17:36
      Na owym forum twierdzi, że ja się naśmiewam w tym wątku. Czy ktoś mi może powiedzieć GDZIE ja się tu naśmiewam??
      • bloodysunday99 Re: Sion2 się ciska 14.09.05, 20:49
        0golone_jajka napisał:

> Na owym forum twierdzi, że ja się naśmiewam w tym wątku. Czy ktoś mi może powie
        > dzieć GDZIE ja się tu naśmiewam??

Co sie przejmujesz? Jesli ma problem z Twoimi wpisami, zapraszamy na dyskusje...
        • 0golone_jajka Re: Sion2 się ciska 14.09.05, 21:17
          Ja się nie przejmuję, ale chciałem sprawdzić czy to może ja jestem nienormalny i w moim poście jest jakaś drwina? A chyba jej nie ma. A więc to nie ja mam nie po kolei pod sufitem... Ufff, dzięki bogu.
    • seth.destructor Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 19:17
      To bezsens. Ten dzidzius to ewenement. Dziecko lubi sie ruszac i malo ktore
      moze sobie pozwolic na wykonywanie okreslonych czynnosci w trakcie mszy bez
      zaklocania jej. To dziecko.

W nagrode za "pozwolcie dzieciom przychodzic do mnie" dzieci sa strofowane,
      karcone lub nawet bite (przypadek naoczny - chlopiec lat 5 dostal lanie po
      wyjsciu z kosciola na oczach wszystkich), zmuszane do bezruchu i milczenia w
      Kosciele.
      • wanda43 Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 21:34
        Kiedys podczas koncertu organowego we Fromborku,widzialam male dzieciaki tak
        zasluchane w muzyke, ze staly be ruchu z rozdziawionymi buziami.Inna rzecz,ze
        koncert byl tak wspanialy,ze łzy wzruszenia same plynely z oczu.A Fuge czy
        Toccate trudno uznac za muzyke koscielną.
        • 0golone_jajka Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 21:38
          Sam byłem kilka lat temu, będąc w Kopenhadze, na koncercie muzyki organowej w jakimś kościele, ale zupełnie mnie nie obchodziło czy to był kościół protestancji czy katolicki czy jakiś inny. Nie miało to związku z religią. Dzieci NIE ROZUMIEJĄ zabobonów religijnych - one są ciekawe wszystkiego. Gdyby je zabrać na czarną mszę też by się interesowały - to naturalne. Nie doszkiwałbym się tutaj "wrodzonej religijności".
          • bloodysunday99 Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 23:28
            W jakim kosciele w CPH? Vor Frue Kirke?

(tam jest zaje*ista akustyka, bylem kilka razy sluchac chur chlopiecy)
            • 0golone_jajka Re: Małe dzieci w kościele 14.09.05, 23:46
              Nie mam pojęcia w jakim kościele. To było gdzieś niedaleko przystani (byłem tam jachtem), wydaje mi się że "po drodze" do syrenki. Kościół był niezbyt duży i miał fajną kopułę, na którą się cały czas gapiłem podczas koncertu.

No i nie było żadnego churu ani nawet chóru smile)
              • bloodysunday99 Re: Małe dzieci w kościele 15.09.05, 00:19
                Haha, churu...

A moze ten kosciolek: www.hotelcity.dk/grafik/marmorkirken-lille.jpg ?
        • seth.destructor Re: Małe dzieci w kościele 16.09.05, 14:43
          No jak u mnie w Kosciele pare lat temu kolko rozancowe odstawialo koncert...
          Bog plakal.
    • leopold_stuff nudza sie a co maja robic 14.09.05, 23:48
    • dorota.alex Re: Małe dzieci w kościele 15.09.05, 16:21
      zona naszego znajomego zabierala do kosciola na rekolekcje swoja 2 miesieczno
      coreczke. Jak to uslyszelismy, to jakos odeszla nam ochota na nastepne spotkania...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka