wanda43 Re: Ani mru mru 10.11.05, 19:24 No to sie zaczelo,dla mnie nic nowego.Ja tę ich sprawiedliwosc poznalam na wlasnej niemal d....w 2000r Odpowiedz Link
grgkh Underground 10.11.05, 19:48 L. Miller tak skomentował zdanie Kaczora o "oddaniu państwa obywatelom" - będzie to "oddanie państwa dwóm obywatelom" Polacy nie lubią niewoli. Dlatego było w naszej historii tyle powstań i pierwsi w "bloku" skutecznie oparliśmy się komunie. Studenci już strajkowali. Czekam, co będzie dalej Odpowiedz Link
chelseaa Ani mru mru 11.11.05, 10:56 grgkh napisał: > L. Miller tak skomentował zdanie Kaczora o "oddaniu państwa obywatelom" - będzi > e to "oddanie państwa dwóm obywatelom" '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Ten Miller coś w sobie ma , nie dość , że sympatyczny , to na dodatek dowcipny , a na wyżyny dowcipu wznosi się szczególnie wtedy gdy się unosi , albo gdy go nerwy ponoszą. > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > Polacy nie lubią niewoli. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Ale tylko wtedy , gdy niewola przybiera konkretną twarz . Poza tym nie lubi niewoli ten , kto wie czym jest prawdziwa wolność . Polacy nie lubią niewoli ? Ale od 16 lat wielu ludziom jakoś nie przeszkadza amerykanizacja , konsumpcujny styl życia , wyścig szczurów , uśpiona polskość . ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Dlatego było w naszej historii tyle powstań i pierwsi > w "bloku" skutecznie oparliśmy się komunie ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Wszystko to pod sztandarami z napisem Bóg Honor Ojczyzna ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Studenci już strajkowali. Czekam, > co będzie dalej zanosi się na rewolucję moralną Odpowiedz Link
ghost25 Re: Ani mru mru 11.11.05, 11:11 Wszystko to pod sztandarami z napisem Bóg Honor Ojczyzna ---------------------------------------------------------------- Pod tymi sztandarami Polska żyła od I-szego rozbioru przez prez 146 lat Bozia chyba jednak tego narodu nie lubi. Jak inaczej wytłumaczyć sobie fakt tak długiej niewoli. Co myślisz o tym chelseaa? Odpowiedz Link
ghost25 Re: Ani mru mru 11.11.05, 11:24 Czy wiesz,jak zastępca Pana Boga na ziemi w osobie papieża,zachował się po wybuchu powstania styczniowego ? jak je potępił.Wiesz coś na ten temat ? Odpowiedz Link
chelseaa Re: Ani mru mru 11.11.05, 11:37 Nie zrozumiałeś mnie ghost: '''''''''''''''''''''''''''''''''''' grgkh : Dlatego było w naszej historii tyle powstań i pierwsi > w "bloku" skutecznie oparliśmy się komunie ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Wszystko to pod sztandarami z napisem Bóg Honor Ojczyzna ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Tzn., czynnik wiary odgrywał w ruchach niepodległościowych dużą rolę . Odpowiedz Link
grgkh Re: Ani mru mru 11.11.05, 18:25 Dostrzegłaś korelację? Zbudowałaś teorię? Korelacja to nie jest to samo, co bezpośrednia zależność przyczynowo-skutkowa. Rozróżniasz to? Pierwszy dowód na to jest taki, że ja radzę sobie z właściwą interpretacją i buntem wobez niewoli... bez pomocy bożków. Takich jak ja jest więcej. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Ani mru mru 11.11.05, 18:33 > Pierwszy dowód na to jest taki, że ja radzę sobie z właściwą interpretacją i bu > ntem wobez niewoli... bez pomocy bożków > Takich jak ja jest więcej nie przeczę , a poza tym żyjemy w wolnym kraju . Odpowiedz Link
grgkh Re: Ani mru mru 11.11.05, 19:00 > a poza tym żyjemy w wolnym kraju . Kraj jest "wolny", ale nie jest wolny od cenzury i nagminnego stosowania manipulacji wobec jego wolnych mieszkańców. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Ani mru mru 12.11.05, 18:15 grgkh : > Kraj jest "wolny", ale nie jest wolny od cenzury i nagminnego stosowania manipu > lacji wobec jego wolnych mieszkańców i nierzadko jest tak , że ofiara staje się katem ... Odpowiedz Link
grgkh Re: Ani mru mru 17.11.05, 18:03 > ... czynnik wiary odgrywał > w ruchach niepodległościowych > dużą rolę. Mylisz pojęcia - wiara, religia, czynnik jednoczący ludzi, "tarcza" pod którą można się najbezpieczniej schronić w danym momencie... i całą kupę innych elementów. Wrzucasz to wszystko do wora, bo dostrzegłaś korelację i wisi Ci, co, od czego, i w jak skomplikowany sposób (bezpośrednio czy poprzez inny czynnik) zależy. Nie chcę się powtarzać, przeczytaj to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21155&w=32051178&a=32064269 Odpowiedz Link
chelseaa Re: Ani mru mru 17.11.05, 18:45 > Nie chcę się powtarzać, przeczytaj to: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21155&w=32051178&a=32064269 nie chce mi się >> i wisi Ci.. jak kilo kitu na agrafce Odpowiedz Link
chelseaa Re: Ani mru mru 11.11.05, 10:58 wanda43 napisała: > No to sie zaczelo,dla mnie nic nowego.Ja tę ich sprawiedliwosc poznalam na > wlasnej niemal d....w 2000r coś przeskrobałaś ? Odpowiedz Link
wanda43 Re: Ani mru mru 12.11.05, 09:50 Twoja złośliwość jest widoczna na kazdym kroku.Ale to typowe dla gorliwych katolikow.Spotkalam sie z tym wielokrotnie.Z miloscią blizniego na ustach wbijac szpile pod paznokcie. Gwoli zaspokojenia twojej ciekawosci.Nie,nic nie przeskrobalam.Ani ja,ani nikt z mojej rodziny.Co absolutnie nie przeszkadza,aby byc dreczonym przez tzw.wymiar sprawiedliwosci.Nie omieszkam poinformowac cie,kiedy i w jakiej wysokosci zostanie zasądzone przez Trybunal w Strasburgu i wyplacone za to dreczenie odszkodowanie. Nie zycząc ci,abys kiedykolwiek w zyciu doswiadczyla tego co ja,tym samym koncze jakąkolwiek z tobą dyskusje. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Ani mru mru 12.11.05, 18:33 wanda43 napisała: > Twoja złośliwość jest widoczna na kazdym kroku.Ale to typowe dla gorliwych > katolikow.Spotkalam sie z tym wielokrotnie.Z miloscią blizniego na ustach wbija > c > szpile pod paznokcie > Gwoli zaspokojenia twojej ciekawosci.Nie,nic nie przeskrobalam.Ani ja,ani nikt > z > mojej rodziny.Co absolutnie nie przeszkadza,aby byc dreczonym przez tzw.wymiar > sprawiedliwosci.Nie omieszkam poinformowac cie,kiedy i w jakiej wysokosci > zostanie zasądzone przez Trybunal w Strasburgu i wyplacone za to dreczenie > odszkodowanie. > Nie zycząc ci,abys kiedykolwiek w zyciu doswiadczyla tego co ja,tym samym koncz > e > jakąkolwiek z tobą dyskusje. ******************************************************************************** patrzysz na świat przez pryzmat swoich problemów , a to zniekształca obraz . nie poddawaj się , zapoznaj sie z NLP , zastosuj afirmacje , szkoda nerwów Odpowiedz Link
ghost25 Re: Ani mru mru 11.11.05, 11:37 Zapomniałem jeszcze o potępieniu powstania listopadowego przez papieża Grzegorza XVI.Również zastępcy Pana Boga na ziemi? Polacy przelewali krew pod tymi sztandarami,a Bóg to potępiał. Przecież papież mówi w imieniu Boga. Wniosek - Bóg olewał powstania,przelew krwi przez polaków,i samych polaków I po co te sztandary ? Ta krew przelana przez pokolenia ? Żeby Polska była sługusem Watykanu ? Najwierniejszym. Prawdziwe jest zatem powiedzenie,że Polak przed jak i po szkodzie głupi. Odpowiedz Link
abstrakt2003 Q____________!!!!!!!!!!! Wiedziałem że tak będzie, 11.11.05, 20:23 Ale nie sądziłem że tak szybko! (( Odpowiedz Link
ghost25 Re: Q____________!!!!!!!!!!! Wiedziałem że tak bę 12.11.05, 10:33 Ty- abstrakt2003 vel hiperrealizm,jak wchodzisz na to forum to miej odwagę powiedzieć o dwa słowa więcej.Bo z tego co napisałeś to chyba oczekujesz odpowiedzi od samego siebie. Skretyniałeś do cna na Twoim forum.Jedynym i słusznym. Odpowiedz Link
abstrakt2003 Re: Q____________!!!!!!!!!!! Wiedziałem że tak bę 12.11.05, 15:51 ghost25 napisał: > Ty- abstrakt2003 vel hiperrealizm,jak wchodzisz na to forum to miej odwagę > powiedzieć o dwa słowa więcej.Bo z tego co napisałeś to chyba oczekujesz > odpowiedzi od samego siebie. > > Skretyniałeś do cna na Twoim forum.Jedynym i słusznym. ============================================================== 1) To nie kwestia odwagi ale chęci. 2) Nie oczekuję żadnej odpowiedzi (wszak pytania nie zadałem!) 3) Nie skretyniałem 4) Mam forum, ale ma ono charkater czysto techniczny. 5) Moje forum nie jest jedyne ani nie jest słusze (skąd ci to przyszło do głowy?) PS A poza tym dużo zdrowia proszę! Odpowiedz Link
ghost25 Re: Q____________!!!!!!!!!!! Wiedziałem że tak bę 12.11.05, 16:40 abstrakt2003 napisał: A poza tym dużo zdrowia proszę! ======================================================= Pięknie dziękuję i wzajemnie zdrowia życzę. Odpowiedz Link
chelseaa Re: Ani mru mru ;))) 17.11.05, 16:57 " Strona jest i dalej będzie umieszczona na polskim serwerze. Już wkrótce zobaczycie jej nową zawartość. Myślimy, że się nie zawiedziecie. " Odpowiedz Link