Dodaj do ulubionych

Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów ludzi

02.04.06, 18:33
pl.indymedia.org/pl/2006/04/19766.shtml
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 02.04.06, 19:14
      facio był nieodrodnym synalkiem swojej firmy i raczej nic innego po nim
      spodziewać się nie było można. smieszne ze wskoczył w cieplutkie buciki
      poprzednika jp-1 któremu watykańska mafia łeb urżnęła.zreszta po rtym jego
      poprzedniku też spodziewac się nic lepszego nie było można.TAKA FIRMA.
      • adam81w Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 02.04.06, 20:12
        dobry tekst .
        • the_dzidka Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 02.04.06, 20:54
          Przeraźliwy bełkot, kompletne brednie, nie da się tego czytać.
          • bartosz_kania Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 02.04.06, 21:26
            > Przeraźliwy bełkot, kompletne brednie, nie da się tego czytać.

też tak sądzę... nawet Rydzyk takich bredni nie wygaduje
      • maniek.27 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 01:08
        "jp-1 któremu watykańska mafia łeb urżnęła"
        Masz na to dowód czy tylko myśleć zacząłeś? A moze tajni agenci "Faktów i
        Mitów" to wytropili?
    • bez_senna Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 02.04.06, 22:41
      Autor przesadza i używa strasznie przejaskrawionych i pretensjonalnych wyrażeń.
      Też JPII specjalnie nie lubiłam, ale to współprzyczynienie się do czyichś
      śmierci to raczej efekt skrajnej nieodpowiedzialności niż celowych złych
      intencji. Nie przesadzajmy, bo tu się rodzi fanatyzm.
      • kociak40 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 02.04.06, 23:39
        Aż takim mordercą nie jest jak pisze autor. Jego wina polega, że zabrania
        uzywania prezerwatyw, które chronią od AIDS, a właśnie w Afryce rozwija się
        ta choroba najwięcej. Misjonarze wśród plemion afrykańskich mają bardzo duży
        autorytet, więc wdrażając nauki JPII, przyczynili się na pewno do rozwoju tej
        choroby, a tym samym śmierci milionów. Oczywiście, obciąża to sumienie JPII,
        gdyż nigdzie w Biblii nie jest powiedziane, że nie wolno stosować takich
        środków. Obecnie jest wyjątkowość takiej choroby, więc i JPII powinien być
        wyjątkowym papieżem, a jednak takim nie był. To, że podróżował po świecie, to
        było zabieganie o własną chwałę i taką zdobył. Niewiele to ma wspólnego z
        Bogiem, dbanie o własną chwałę i zabieganie o materialne wpływy dla Watykanu.
        W "Boskiej Komedii" - Dante Aligiery umieścił w Piekle 9 papieży, to pewne, że
        ten będzie 10 i to samej paszczy Lucyfera, gdzie już czekali na 4 do brydża -
        Judasz, kasjusz i Brutus, no i doczekali się. Ziemska chwała nic nie ma do
        boskiej chwały. NT, slowami Jezusa podaje - "pierwsi będą ostatnimi".
    • maniek.27 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 01:13
      I pomyśleć że tak wszyscy nauczania papieża słuchali. Tak bardzo że w Polsce
      70% wierzących osób młodych współżyje przed ślubem i stosuje antykoncepcję. A w
      Afryce nie używają np. prezerwatyw bo... ich w większości na to nie stać lub
      poprostu nie są rozprowadzane. Dlatego też jak czytam takie brednie to niewiem
      czy płakać nad poziomem osób to piszących czy śmiać się z tego poziomu
      • vitmik Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 07:52
        ja o tych prezerwatywach i aids.

najwiecej tego syfu jest w panstwach afryki poludniowej, gdzie ogromna ilosc
        osob to nie katolicy ale protestanci, wiec pieprzenie ze aids to wina papieza
        jest troche dziecinna.
        katolickie panstwa afryki zachodniej: kamerun, wybrzeze kosci sloniowej,
        nigeria, ghana, togo, kongo, angola nie maj takich problemow jak protestanckie
        rpa, zimbabwe, zambia, lesotho
        • ja.kocham.jungle Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 11:08
          możliwe że masz sporo racji.
      • wanda43 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 15:49
        Z nieuzywaniem prezerwatyw wsrod ludzi o ciemniejszej karnacji papiez trafil bez
        pudla.Panuje tam kult maczo i prezerwatywa jest dla nich be,bo uwlacza ich meskosci.
        • robertwilk Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 17:09
          a ty jestes idiotka i gdyby twoja glupota mogla fruwac to bys zyla w innej
          galaktyce i tam bys robila grilla z wodka w towarzystwie marsjan w ktorych
          wierzysz....a z tym maczo to cos chyba jest na rzeczy ze tak podnioslas larum
          ze w afryce panuje kult "machismo" (zreszta to co piszesz dowodzi twojej
          glupoty i braku wiedzy)moze twoj maz jest impotentem i zazdroscisz?
          • robertwilk Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 18:01
            sorry wanda nie pomyslelem ze sama jestes juz stara przekwitujaca baba,wiec
            pewnie sama nie mozesz wiec nie ma co winic meza impotenta...ale nie martw sie
            43 lata to juz niedlugo do piachusmile
            • kociak40 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 04.04.06, 02:07
              robertwilk napisał:

> sorry wanda nie pomyslelem ze sama jestes juz stara przekwitujaca baba,wiec
              > pewnie sama nie mozesz wiec nie ma co winic meza impotenta...ale nie martw
              sie
              > 43 lata to juz niedlugo do piachusmile

O! nowy nawiedzony prymityw, a pisałem administratorowi tego forum, aby nie
              wpuszczał osób prostych jak "krowi ogon", które nie wiedzą ile jest całka z dx,
              i oto efekty.
              • wanda43 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 04.04.06, 06:15
                Kociak,spokojnie,taki prymityw nie jest w stanie mnie obrazic.Do dyskusji trzeba
                miec odpowiedniego partnera,a ten chloptas reprezentuje poziom
                szamba.Odpowiednie klik...i nie widze jego postow.Szkoda oczu.
              • robertwilk Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 04.04.06, 07:48
                Kociak ty zramolały stary dziadziesmileco tak sie uczepiłes tej całki z dx,walisz
                ciagle jeden tekst z tą całką od kilku miesiecy...wiesz jestes jak taki stary
                pierdziel z ,Muphet Show" ciagle cos tam pierdzisz pod nosem a najgorze jest ze
                ciagle to samosmile,zmien płyte bo jestes tak przewidywalny i rutynowy ze sie
                niedlugo znudzisz nawet ludziom z tego forum.Chwalisz sie znajomościa
                calkowania i opowiadasz jakies glupie nudne historie o swoimn ojcu..stary
                wszyscy to maja w dupiesmile,idz lepiej do programu ,,Urzekła mnie twoja historia"
                w TVN.Poza tym czytajac twoje posty na rozne tematy odniosłem wrażenie ze
                jestes tłumokiem historycznym,a to ze gdzies tam uslyszales o tych
                calkach.....krowa tez wie jak srac jak zobaczy jak to sie robi...ot i i
                osiagnieciesmileMoze zamiast wypisywac ciagle jeden tekst na tym forum zajmij sie
                czyms pozytecznym...np praca,rodzina...bo jak bedziesz takim nudziarzem to ci
                jeszcze jakis mlodzieniaszek żone wydziabiesmilezreszta w tej sprawie to jestem
                pesymista jesli chodzi o ciebie
                • yggdrasill_1987 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 04.04.06, 09:58
                  Drogi Robercie, odpowiem ci słowami piosenki T.Love "Mr President":
                  "Może za mało cię przytulała mama,
                  może cię tata przekładał przez kolana"
                  I tutaj widzę twój podstawowy problem smile
                  A kociak fajnie pisze. Poza tym sam pewnie nie wiesz ile to jest całka z dx tongue_out
                  Reasumując, nie chcemy cię tu.
                  • vitmik Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 04.04.06, 10:16
                    szczerze powiedziwszy ja tez nie wiem ile jest ta całka dx, nie uczono mnie
                    nigdy całek, i dobrze bo nie sa mi w zyciu absolutnie potrzebne.
                    wiem natomiast wiele rzeczy o ktorych wyiekszosc nie ma zielonego pojecia, a
                    ktore sa bardziej w zyciu przydatne niz znajomosc całek.
                  • maniek.27 Poziom inteligencji 04.04.06, 14:27
                    Czyli na tym forum poziom inteligencji wyznacza znajomość całek?
                    • robertwilk Re: Poziom inteligencji 04.04.06, 15:27
                      nie przejmuj sie maniek to tylko ten zramolały stary dziad kociak 40 pisze
                      takie brednie a on jest ogulnie znany z roznych forów że wyjątkowo debilnie sie
                      wypowiada no coż...zwyczajny kretynsmile
                      • yggdrasill_1987 Re: Poziom inteligencji 04.04.06, 17:27
                        "Ogulnie" to się nie dziwię, że się nie znasz na całkach.
                        • maniek.27 Re: Poziom inteligencji 04.04.06, 23:35
                          CZyli potwierdzasz, że poziom na forum wyznaczają całki???
                          • yggdrasill_1987 Re: Poziom inteligencji 05.04.06, 09:34
                            Nie. Ja też się nie znam na całkach smile Jedną lekcję z tego miałem, bo tego nie
                            ma w programie na poziomie podstawowym. Tylko klasy matematyczne realizują te
                            tematy. Ale jak ktoś pisze "ogulnie", to jak może znać się na całkach, jeżeli
                            nie zna podstaw ortografii i do tego się wymądrza?
                • kociak40 Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 04.04.06, 23:42
                  Forum jest jak przystanek autobusowy, różni ludzie na nim się znajdują, a nawet
                  tacy jak robertwilk, których już samo życie kopnęło. Nie ze wszystkimi ma się
                  chęć dyskutować więc jest szybki sposób, aby zobaczyć niejako kim taki osobnik
                  jest, można posłużyć się matematyką, "królową nauk". Jeśli ktoś, choć otarł się
                  o studia wyższe (chyba, że jakieś tak humanistyczne, że już matematyka
                  skończyła się na liceum ale wtedy to widać po sposobie myślenia i kulturze),
                  musi wiedzieć ile jest całka z dx lub wie gdzie to znaleźć jeśli zapomniał.
                  Jeśli ktoś nawet otarł się o liceum, musi wiedzieć co to jest np. k=f(w), no i
                  jeszcze pozostaje podstawówka, a dla tych co mają ją skończoną jest pytanie
                  ile jest 2 + 2 x 2 = ,i tu jak sądzę, miałbyś kłopot roberciewilk. Mogę tylko
                  dać ci radę chłopcze, ucz się ucz, wiedza to potęgi klucz!, bez niej czeka cię
                  katorżnicza praca w życiu i brak szacunku. Chyba, też jest taka mozliwość u
                  ciebie, że nauka szkodzi twemu zdrowiu, zwłaszcza głowie, więc niestety tylko
                  można współczuć.
                  • robertwilk Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 05.04.06, 08:28
                    Kurcze kociak....naprawde ci współczuję,że cie żona zdradza......to tłumaczy
                    twoja histerie i frustrację ale nie tlumaczy twojego debilizmu,naprawde
                    zachecam bywalcow tego forum do przeczytania postów kociaka...krystalizuje sie
                    z nich IDIOTYZM w czystej postaci jak złoto najczystszej próbysmileKociak robi z
                    siebie kretyna piszac o historii ( popiera stalina ) widac ze nie rozumie
                    socjologii i ciagle pisze jak ten zramolaly stary dziad o calkach...no noc nie
                    dosc ze impotent seksualny to jeszcze intelektualny.pozdrawiam cie kociak stary
                    dziadzie...chociaz najpewniej blizej ci do "adasia miauczynskiego" z
                    filmu "dzien swira" koterskiego.....moze te calki to twoje natrectwo?????smile))))
                    • yggdrasill_1987 Prawdziwa miłość chrześcijańska 05.04.06, 09:38
                      Tak, przemawia przez ciebie miłość do bliźniego. Prawdziwa "katolicka miłość",
                      czyli rzucanie obelg na wszystkich, którzy się z tobę nie zgadzają. A masz
                      jakieś konkretne argumenty, co do debilizmu kociaka? Bo jak na razie tylko
                      twoje posty są debilne i bez sensu. Rzucasz "impotentami", że go żona zdradza
                      etc. Jak ci coś nie pasuje to sobie możesz zrobić przerwę od tego forum i np.
                      udać się na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy i tam się pomodlić za kociaka i
                      nas wszyskich.
                      • robertwilk Re: Prawdziwa miłość chrześcijańska 05.04.06, 10:02
                        bo ja wcale nie jestem katolikiem a wasz problem bym inaczej rozwiazal i wcale
                        nie po katolickusmile
    • wolt-r Re: Rocznica śmierci sprawcy tragedii milionów lu 03.04.06, 23:21
      Próbowałem napisać na interii, onecie, gazecie...
      Nigdzie mój komentarz nt śmierci się nie pojawił nawet na moment.
      Brzmiał:
      W dniu śmierci i nazajutrz prezydent Łodzi wydał nakaz, by zamknąć sklepy
      monopolowe. Nie mogłem więc kupić szampana. A żałuję, bo tańczyłbym i
      śpiewałbym na Pietrynie z butelką w ręce...
    • watanabe.miharu co za durny txt 03.04.06, 23:58
      Nie no, przesada.. a ta nigdy nie jest dobra. Zarówno w wychwalaniu papieża pod
      niebiosa i robieniu z niego świętego, jak i porównywaniu go do "rzeźnika". Skąd
      takie mocne określenia w artykule?

"Wampir żywiący się ludzkim cierpieniem i piekłem na ziemi"?
      "Stalin z Wadowic"?
      "Największy Potwór XX wieku"?

Ejże, nie cenię sobie "dokonań" Wojtyły, właściwie jego samego też nie, ale to
      już za wiele. Jakiś spieniony bełkot, nic konkretnego, tylko w kółko labiedzenie
      z dziwacznymi określeniami. Co za bzdety.
      Nie wiem, kto to napisał, ale potem takie pierdołowate teksty sa woda na młyn
      katoli, że "ateiści, o proszę, jacy źli są, co tu powypisywali".
      • kociak40 Re: co za durny txt 04.04.06, 02:01
        W każdej religii, kult człowieka jest wbrew zasadą wiary i służy tylko
        materializmowi ziemskiemu. Te wszystkie zgromadzenia, nocne czuwania, modlitwy
        w intencji JPII, służą raczej piekłu niż niebu.
        • kociak40 Re: co za durny txt 05.04.06, 00:13
          ""szczerze powiedziwszy ja tez nie wiem ile jest ta całka dx, nie uczono mnie
          nigdy całek, i dobrze bo nie sa mi w zyciu absolutnie potrzebne.
          wiem natomiast wiele rzeczy o ktorych wyiekszosc nie ma zielonego pojecia, a
          ktore sa bardziej w zyciu przydatne niz znajomosc całek."" - vitrmik""

Wdzięczny temat się zrobił. Masz rację i nie. Znajomość całek jest tak
          potrzebna w życiu jak papież, wydaje się, że mogłoby go nie być. Obecnie
          tak, do czego byli potrzebni już to zrobili. Rachunek różniczkowy pozwolił
          określić dla przykładu wzory fizyczne, np. pierwsza pochodna drogi po czasie,
          to prędkość, a to chcemy wiedzieć jak szybko poruszamy się samochodem? Druga
          pochodna drogi po czasie, to przyspieszenie, a chyba chcemy wiedzić jak szybko
          wyprzedzimy inny pojazd? itd. itd. Tak właśnie zastanawiam się i mogę
          stwierdzić, że obecnie całki mnie są potrzebne tylko do liczenia momentów
          bezwładności przekrojów przy liczeniach wytrzymałości konstrukcji na zginanie i
          skręcanie i to w szczątkowym zakresie, większość jest podana w poradnikach, już
          policzyli to inni. Zgadzam się, w życiu może całek nie być już, tylko straszą
          samą nazwą i ich symbol przypomina "narzędzie tortur", tak jak papież dla
          wiary, tylko robi ją małostrawną i wzbudza obawę, że nie trafimy tam gdzie
          oczekujemy jeśli będziemy w niego wierzyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka