Gość: Monia IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.10, 15:06 Czy ktoś jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WOJTAS Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 15:50 CHYBA JA Z RODZINKĄ MUSZE DO JUTRA PODJĄĆ DECYZJĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dom3l Re: Caribbean World Hammamet IP: 83.18.222.* 26.08.10, 13:43 Ja jadę 16.09.10 juz kupiłem. Wylot ze szczecina, jak ktoś tez leci niech sie odezwie bedzie razniej dom3l@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia 111 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 20.03.10, 15:51 jedziemy od 25 czerwca wylot z Gdanska z oasis tourist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJTAS Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 15:53 CZY WIESZ COŚ SZEŻEJ NA TEMAT TEGO HOTELU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia 111 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 20.03.10, 15:58 nic nie wiem ale ma dobre opinie poleciła mi znajoma co ma biuro wiec mam nadzieje ze bedzie ok.Rozmawiałam rowniez z pania ktora sie wypowiadała na temat tego hotelu w oceniaczu .pl i była zadowolona gorzej obawiam sie biura oasis ale znajoma z biura mowiła ze bez obaw oni specjalizuja sie w Tunezji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJTAS Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 16:22 MNIE ZASTANAWIA TO ŻE TEN HOTEL JAK I HAMMAMET GARDEN TYLKO W OASIS MA 4* WSZEDZIE INDZIEJ 3 ZAUWAŻYŁAŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmiw Re: Caribbean World Hammamet IP: 196.203.25.* 22.03.10, 14:41 A ja właśnie tu jestem :) Pozdrowienia z gorącej Tunezji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 17:28 moze coś wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
sama31 Re: Caribbean World Hammamet 27.03.10, 21:56 Hej ja też lece z 2 dzieciaczków 6 i 8 lat:) jak wygląda sprawa z położeniem tego hotelu? czy można dojść gdzieś spacerkiem? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 22:01 kiedy lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 09.04.10, 11:41 Witam, Lecimy do tego hotelu 21 lipca z Poznania na 2 tyg. z 2 córkami (13 i 14 lat) Może ktoś tez w tym terminie się wybiera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.xdsl.centertel.pl 15.04.10, 10:13 Ja lecę 15 lipca na 2 tyg. ze Szczecina też z dwoma córkami (16 i 3) Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 15.04.10, 12:06 To wyglądajcie nas 21 lipca ok. południa. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus1234 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 18.04.10, 13:35 Witam my lecimy z Łodzi 22 lipca na dwa tygodnie z dwoma chłopcami w wieku 14 lat.Spotkamy się na miejscu agus1234 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.243.225.* 23.04.10, 23:32 Witam ja lecę 2 czerwca na tydzień z katowic leci ktoś może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danulka Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 24.04.10, 10:40 to napisz jak było ? ja lece z rodziną 25 czerwca z Gdanska pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zancia31 Re: Caribbean World Hammamet 29.04.10, 12:48 Ja lece z rodzinką 25 lipca dzieciaki w wieku 9 i 6 lat:) na 10 dni.Myśle,że się wszyscy spotkamy przy drinku:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 29.04.10, 13:02 zancia31 napisała: > Ja lece z rodzinką 25 lipca dzieciaki w wieku 9 i 6 lat:) na 10 dni.Myśle,że si > ę > wszyscy spotkamy przy drinku:)Pozdrawiam My lecimy 21 lipca, to sie spotkamy. A co to za biuro sprzedaje wycieczki na 10 dni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zancia31 Re: Caribbean World Hammamet 29.04.10, 16:26 My lecimy z angielskiego Thomasa cook:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq26 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 01:51 Ja mojej rodzinie wyszukałam ten hotel i wykupili wczasy na 21 lipca na 2 tyg. 2 rodziny z 3 dzieciaków 2,6 i 10 lat:) Co do hotelu to położenie ma świetne. W połowie drogi między starym a nowym centrum. Spod hotelu jedzie mini kolejka do Hammamet Yasmine. Taxi w 5 minut i do starego i do nowego centrum. Część Caribbean World Hammamet Garden ma 3* ale bardzo dobry standard, zdecydowanie wyższy niż standardowe hotele 3* w Tunezji, więcej raczej nie dostanie ze względu na sporą odległość od plaży i brak możliwości dowozu (niby do plaży przez ulicę, ale potem trzeba przejść terenem części caribbean 4* jakieś 500m). Korzystać można z obu części bez względu na to gdzie ma się pokój. Pomiędzy hotelami przebiega uliczka (ślepa) więc praktycznie brak ruchu samochodowego (nakręcają tam taxi i ciuchcia), obok części Garden hotel Kilma i Thalassa Village, za nim wyschnięte koryto rzeki, więc nie ma żadnych zaniedbanych terenów itp. Z lewej strony części 4* stojąc twarzą do morza, park z wykopaliskami archeologicznymi (można wejść i zobaczyć za free "pupput hammamet" od głównego wejścia jakieś 5 minut spacerem) i z drugiej strony hotel Pardise Palace i Nesrine wiec też nie ma żadnego syfu. Za hotelem Kilma jest wyschnięte koryto rzeki, za nim (idzie się kładką) baaardzo bogate osiedle domków jednorodzinnych a na nim największy w Hammamecie market BonPrix(takie coś typu nasza Alma czy Piotr i Paweł), tam kupi się wszystko i bardzo tanio - ok. 50% taniej niż w sklepach koło hotelu. (idzie się tam spod wejścia do hotelu jakieś 5 minut spacerkiem) W drugą stronę od hotelu jest kilka knajpek, sklepów itd., ogólnie okolica spokojna, porządny chodnik, oświetlona ulica, zawsze czekają taksówki na pętli. Plaża przy hotelu bardzo szeroka, PIĘKNA! Ogólnie szukając wakacji dla rodziny szukałam hotelu o luźnej wakacyjnej atmosferze, dostosowanego dla małych dzieci (menu, zjeżdżalnie, bezpłatne "przedszkole" z zajęciami dla dzieci w określonych godzinach z opiekunką itp. Ja byłam w hotelu obok Saphir i z okolicy byłam bardzo zadowolona bo była cisza i spokój a zarazem w parę minut jest się w centrum. Plażą w prawą stronę, spacerem 40 minut do portu Hammamet Yasmine. W hammamet yasmine piękna promenada z palmami, port, "medina" dla turystów,gdzie warto się wybrać żeby obczaić ceny (często są naklejone) a potem można jechać do starej mediny i wytargować ten sam towar za ok. 70-80% ceny z mediny turystycznej. W Hammamet yasmine znajduje się Cartageland (www.carthageland.com)Fajne i ładne wesołe miasteczko. Polecam. Polecam też wybrać się do Friguia zoo (www.friguiapark.com/), gdzie obserwuje się zwierzęta chodząc kładkami na nad wybiegami. Całe zoo to afrykańska stylizowana wioska. O wybranej godzinie w cenie biletu pokaz tresury fok i aktualnie też delfiny chyba są. Biura sprzedają to jako fakultet "shaka show" połączony z kolacją i tańcami afrykańskimi w stylizowanym namiocie. Ale można też jechać samemu pociągiem z centrum Hammametu albo taxi, my płaciliśmy 45DT czyli niecałe 100zł za kurs w dwie strony za 4 osoby (trzeba z góry ustalić) i taxi czekała na nas 2h. Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 30.05.10, 09:00 Dzięki wielkie za bardzo pomocne informację :) My lecimy z Wrocławia 21.07 z dwójką synków (8 i 13 )i mam nadzieję, że się wspólnie spotkamy na jakiegoś drinka :) Mamy z żoną po 34 lata. DO ZOBACZENIA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola gdansk Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 30.05.10, 11:38 leci ktos z Gdanska 25 czerwca z oasis? bedzie miło jak bedzie nas wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gingerruda Re: Caribbean World Hammamet IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 21:17 my lecimy 3 czerwca z katowic:) córcia 8 lat synuś 3:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 08:50 Lecimy 24 czerwca z Poznania, to pewnie się spotkamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 31.05.10, 12:43 Super:) my będziemy też 21 lipca bo nam zmienili terminy wylotu.Musimy się jakoś zgadać,żeby się odnaleść wzajemnie w hotelu:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 31.05.10, 20:50 zancia31 ... a masz może jakiś pomysł, żeby odnaleść się w hotelu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 01.06.10, 01:10 Ha ha właśnie nie mam :)chyba,że moja 2 dzieciaków wiecznie kłócących się ze sobą da znak rozpoznawczy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 01.06.10, 08:16 O której lecicie? My mamy wylot 21 lipca z Poznania o 7:40 Kto pierwszy będzie na miejscu ten zajmuje miejsca przy barze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 01.06.10, 13:31 My będziemy po 12tej w hotelu,około 10tej lądujemy i 1,5h na dojazd do Hammametu,także Wy będziecie pierwsi:)A pozostali???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 01.06.10, 13:39 Anq26 a Ty??? jaki masz planowo przyjazd do Hotelu? a twoja pociecha w wieku 6 lat to synek czy córka? pytam bo mój 6 latek to synek:0) a 9 córka:) Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 01.06.10, 14:46 My pewnie tez ok. 10 wylądujemy, może spotkamy sie podczas meldowania w hotelu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 01.06.10, 23:07 My mamy wylot o 14.55 z wrocławia i na miejscu w Monastirze powinniśmy być o 16.35. Dojazd do hotelu to ok 1 godziny, więc w hotelu będzięmy ok 18. :) Nasz nr. gg 2720409 Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 01.06.10, 23:21 My wylatujemy 21.07 o godzinie 14.55 z Wrocławia i będziemy w Monastirze o 16.35. Dojazd do hotelu to ok 1 godzina, więc na miejscu będziemy ok 18. Z tego co piszecie to raczej będziemy najpóźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 01.06.10, 23:25 coś namieszałem i napisałem dwa razy he he :P A może spotkamy się o 20 na przeciwko recepcji ... co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 01.06.10, 23:47 Mi pasuje:0)Mój numer GG:4717474 Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Caribbean World Hammamet 02.06.10, 03:52 ja nie lecę, szukałam rodzinie:) A ich dzieciaki mają niecałe 6 lat córka i 9 syn i jeszcze maluch poniżej 2 lat. Lecą z poz 21.07 o 7:40:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 02.06.10, 11:28 Dzięki za informacje:) moje dzieci już się cieszą,że będą równieśnicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 02.06.10, 11:41 Może być o 20. Tylko musimy ustalić według jakiego czasu się umawiamy, polskiego czy ichniejszego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 02.06.10, 13:44 ichniejszy czas to + 1h czy + 2h?? Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 02.06.10, 15:59 o ile dobrze pamiętam to +1h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 16:19 -1h 24timezones.com/pl_czas/tunis_czas_lokalny.php Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 02.06.10, 16:51 Godzina w tą czy w tamtą, nie ma różnicy. Na urlopie czasu sie nie liczy ;) A tak w ogóle, to dzięki Primo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 18:21 Dzięki Pimo nie Primo :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus1234 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 03.06.10, 06:04 włączam się do dyskusji najpóźniej to będziemy my, ,a,y wylot z Łodzi o 23,25 21.07 liczę że w hotelu będziemy ok. 2,30.pozdrawiam . Mamy 2 chłopców po 14 lat.Liczę że gdzieś się spotkamy. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 03.06.10, 12:56 Ooo to nawet sporo Nas razem będzie:)wieczory na pewno nie będą nudne:P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 03.06.10, 19:06 Czy wszyscy będą w Tunezji po raz pierwszy? A może jest ktoś kto już był wcześniej w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq26 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 01:26 On jest chyba pierwszy sezon z polskich biur. Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 04.06.10, 08:18 Gość portalu: Anq26 napisał(a): > On jest chyba pierwszy sezon z polskich biur. Zgadza się. Na opinie musimy poczekać przynajmniej tydzień lub dwa, o ile sie nie mylę to pierwsza grupa z Oasis pojechała 3 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus1234 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 05.06.10, 00:04 mam nadzieję,że jak wrócą to coś napiszą, ale w sumie najważniejszy na urlopie jest dobry humor i słońce, a tego nam chyba nie zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.197.* 05.06.10, 12:27 Racja :) Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 07.06.10, 21:36 Dla zainteresowanych wklejam linka ze zdjęciami i filmikami hotelu :) www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Caribbean+World+Hammamet-ch_ub-hid_93398.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Caribbean World Hammamet IP: 188.33.140.* 26.06.10, 23:33 Hejka ja przyleciałam z rodziną właśnie 9 czerwca było zaje-fajnie polecam bez obaw.Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus1234 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 13:39 dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 30.06.10, 14:56 Może napisz coś więcej o tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 15.06.10, 08:53 Wrócił ktoś może z tego hotelu? Czekamy na opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona123 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 15:07 jest nie zaciekawa opinia o hotelu i biurze osasis na oceniaczu.pl tez z niecierpliwoscią oczekuje na jakies informacje bo wylatuje juz 25 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 15.06.10, 15:22 W większości wszystkie opinie są pozytywne i hotel jest dobrze oceniany. Mamy nadzieję, że wszystko będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawko Re: Caribbean World Hammamet IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.10, 18:07 ja 30 czerwca z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq26 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 02:25 Wydaje mi się, że ta negatywna opinia jest coś niezgodna i ktoś mógł dać opis nie do tego hotelu przez przypadek. Bo ten hotel w Hammamecie nie ma bungalowów to po pierwsze, a już na pewno nie ma żadnych pokoi przy basenie, bo przy żadnym z dwóch basenów nie ma budynków z pokojami. Kolejna sprawa autor wątku zaznaczył w ankiecie, że "Według autora hotel jest przeznaczony dla: romantyczny pobyt we dwoje" i autor był bez dzieci...A kto wybiera na romantyczną podróż hotel w pstrokate kolory nastawiony na rodziny z dziećmi? A już na pewno Oasis nie określa tak tego obiektu. No i ta opinia byłaby rodzynkiem bo na wszystkich innych forach ludzie, którzy wrócili na dniach są zachwyceni...Więc coś tutaj się nie zgadza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 14:30 az tak zachwycona nie nie wrocilam Anq26 co do bungalowych niestety sa ukryte za krzakorami tak ze sa niewidoczne.spi tam obsluga a niektore drzwi maja tabliczki z numerami i tam mysle ze sa wczasowicze. mialam pokoj w budynku w ostatnim skrzydle obok tych byngalowych pokoj nr 46. bungalowy mieszcza sie wychodzac w strone plazy po lewej stronie az na koncu kawalek trzeba przejsc.Co do mego pokoju to mam zastrzezenia zastalismy brud i smrod pokoj był nie posprzatany na podlodze byla lepka maz przypominajaca cekol, ogolnie bylo duzo kurzu i unoszacy sie smrod z kanalizy. Co do hotelu to jestem zadowolona super baseny animacje i jedzonko obsluga nie nachalna i nie taka naskakujaca z jaka spotkalam sie a Turcji.Ogolnie wrociłam zadowolona polecam ten hotel ale nie pokoje i nie polecam biura oasis jest niestety do bani. Zawiezli nas do tego hotelu busem walizki zostaly wiazane na dachu sznurkiem jeszcze z takim czyms sie nie spotkalam a pan kierowca nie wiedzial gdzie jest ten hotel bo z pan rezydentek nik z nami nie jechal .stalismy ok 2 godz na lotnisku czekajac na transfer do tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Caribbean World Hammamet 07.07.10, 02:36 Bungalowy? Skąd tam są bungalowy?! Jeżeli chodzi o pokój to wystarczy zejść do recepcji i wymienić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 11.07.10, 20:33 to trzeba pojechac i zobaczyc a pokoje były dla polakow takie samw Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 16.06.10, 08:01 Też mi się coś zdaje, że ta opinia dotyczy innego hotelu. Na FB jest grupa Hotel Caribbean World Hammamet Tunisia, napisałem do osób z Polski, które były w tym hotelu w tym roku. Opinie są bardzo pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 08.07.10, 14:53 Parę osób pisało, że jedzie pod koniec czerwca do tego hotelu. Wrócił ktoś w końcu? Czekamy na relacje troche dłuższe niż "było fajnie" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 15.07.10, 10:38 Czy osoby, które leciały pod koniec czerwca jeszcze nie wróciły? Nie ma żadnej ralcji :( A może było tak fajnie, że postanowili zostać dłużej? Czekamy na Wasze opinie, bo niektórzy lecą za niecały tydzien ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq26 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 14:41 Lepszy brak wpisów niż obelgi:) Moi też już się szykują i liczą, że wszystko będzie ok:) Na holidaycheck.pl widziałam nowe foty są i wyglądają ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 15.07.10, 14:57 Widziałem nowe fotki na holidaycheck.pl, ale to turystka z Niemiec wstawiła i opis po germańsku ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 15.07.10, 20:47 wrociłam 2 lipca leciałam z oasis.wyladowalismy w tunisie o czasie tadze zabrac cos do jedzenia bo catering taki sobie.po wyjsciu z lotniska czekal na nas obskurny bus z tunezyjczykiem ktory powiazal nasze walizki na dachu lina- to nie zart.zawiozl nas do hotelu dokladnie nie wiedzac jaki hotel to ma byc. otrzymalismy nieciekawy pokoj 4osobowy na parterze w bocznym skrzydle nr 46- obok jest kilka niskich domkow w rzedzie chyba bungalowy .sa tak tabliczki na drzwiach z numerami i tam mieszkaja rowniez turysci i obsługa jest ich z 1.co do pokoju to nie było czysto a pozniej pokazalismy pani sprzatajacej zabierajac jej miotłe jak ma sprzatac bo była niekumata po otrzymaniu bakszyszu juz nie mielismy zastrzezen co do sprzatania. ogolnie hotel bardzo fajny super baseny jeden z zjezdzalniami i tam byli animatorzy ale my wolelismy basen gleboki do 3.80 bo tam było spokojniejniej .przy basenach bary i jedzonko.ladny ogrod dosc zadbany korty tenisowe o 16 salsa aerobik i jest co robic super hotel dla dzieci i dla dorosłych rowniezjedzonko super mi smakowało rowniez pod katem dzieci bylo robione nikt sie nie zatruł nie mielismy zadnych dolegliwosci zaladkowych jedlismy prawie wszystko.Plaza przepiekna czysto morze bajka duzy wybor sportow wodnych do morza bliziuto.super animacje dla dzieci i dla doroslyxh od 21 warto chodzic ale w jez francuskim i rosyjskim .ogolnie hotel polecam chetnie bym jeszcze raz tam wrocila i pewnie wroce mila nie narzucajaca sie obsluga nie zadajaca bakszyszu -fajne wakacje.jezeli jedziecie panstwo z oasis to uwazajcie zobili wiecej rezerwacji niz maja tam zajete miejsc i mowila nam rezydentka ze grupa lecaca po nas nie trafi do tego hotelu bo nie mam juz miejsc nam sie udało a inni zobacza pozdraawiam i zycze milych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliola Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 16.07.10, 12:13 Witam wszystkich wybierajacych sie do tego hotelu- właśnie zarezerwowaliśmy tam pobyt (rodzinka 2+2-6 i 9 lat). Mam nadzieję, ze jednak tam trafimy 29 lipca, bo jeśli nie to chyba rozniosę to biuro. Mamy nadzieję na super pobyt w miłym towarzystwie, a takie się chyba zpowiada w tym czasie czytając to forum. Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eta Re: Caribbean World Hammamet IP: *.sta.asta-net.com.pl 19.07.10, 00:08 Wrócilismy 14.07. Namocniejsze strony hotelu: baseny- 1 kompleks z 8 zjezdżalniami, 1 zwykły i 1 jeden kryty-animacje,mozliwosc zabaw i gier, plaża- szeroka i z drobnym piaseczkiem, najsłabsze to pokoje, tzn. czystośc, wyposazenie ok. tylko małe. Jedzenie-dla mnie dobre, nie wierzcie tym, którzy mówią, ze mało mięsa, naprawdę z zagranicznych hoteli, w których byłam -najwięcej i to bez ograniczeń, i do wyboru-wołowina, kurczak, indyk oraz wieprzowina (pierwszy raz się z tym spotkałam w islamskim kraju).Napoje mi nie specjalnie smakowały-kawa taka sobie, zimne napoje to tylko "podróbki" coli czy fanty. Ręczników plazowych nie trzeba zabierac, mozna dostac na miejscu, kantor wymiany walut na terenie hotelu, tak samo jak sklepy z pamiątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 19.07.10, 08:34 Czy tam podobnie jak w Egipcie ręczniki można dostać na plaży i przy basenach bezpłatnie?(karty ręcznikowe), bo gdzieś czytałem, że wydają za jakąś kaucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Caribbean World Hammamet IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.10, 13:49 Ręczniki wydawane są za kaucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eta Re: Caribbean World Hammamet IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.07.10, 01:56 Telefony komórkowe nie są konieczne, aby kontaktowac się z Polską, najtaniej dzwoni się z automatu ( w hotelu są dwa), za jednego dinara mozna z nr stacjonarnym rozmawiac ok. 3 min. I jeszcze jedno- atutem kuchni tego hotelu są ciepłe bułeczki do kazdego posiku, wypiekane bezposrednio w głównej resturacji Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 20.07.10, 08:47 1 dinar na 3 minuty? hmmm Mam nadzieję, że dzwoniąc na komórkę w Polsce jest to samo? Zostało 23 godzin do wylotu, czas na ostatnie pakowanie. Do zobaczenia na miejscu w Tunezji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.79.232.* 16.07.10, 13:01 To do zobaczenia wszystkim w środe:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MELANIA80_ONLINE Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 16.07.10, 14:51 witam wszystkich..mam gorąca prośbę..chciałabym namiary na animatora o imieniu Dino..zapomniałam zostawić meila..i prośba polega na przekazaniu mojego adresu email...jeżeli ktos mi może pomóc to proszę pisać na meila..melania80@wp.pl..z góry dziękuję...aha chodzi o animatora z CARIBEAN WORLD BEATCH HAMMAMET.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kress Re: Caribbean World Hammamet IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.10, 16:45 A ja powiem tak !!!! Czytałem przed wyjazdem te wszystkie sugestie i włos na głowie mi sie jeżył . Jednak na szczęście wszystko to mnie ominęło , byłem w Hammamet w hotelu Sun Garden i polecam go wszystkim którzy cenią sobie spokój i ciszę a do tego doskonałą kuchnie , obsługę i dobre warunki przebywania . Wspaniałe miejsce do odpoczynku rodzinnego , basen z jedna zjeżdzalnią ale jeśli ktoś chciał poszalec do mógł isć obok do hotelu Caribbean world hammamet beach bo tam to było uzgodnione i mozna bylo szalec do woli na zjezdzalniach i saczyć browara i drinki z tamtejszych barów do woli . Pozdrawiam wspaniałą rezydentke pania Monikę bo powiedziała nam wszystko co potrzeba , bez zadnych problemów pomogła zamienic pokój na wiekszy i nie naciągała na wycieczki a nawet realnie odradzała niektóre ze względu na 5 letniego syna . Nie miałem zadnych kłopotów - to byl wspaniały urlop z OASIS . Ja jestem zadowolony i przykro mi ze niektórym sie mniej podobało . Odpowiedz Link Zgłoś
xagona Re: Caribbean World Hammamet 26.07.10, 23:45 Moi dzisiaj dzwonili i są zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 31.07.10, 12:05 Wróciliśmy z wakacji 28.07 i chciał bym się podzielić ze wszystkimi zainteresowanymi opinią o hotelu Caribbean World Hammamet. Zacznę od tego, że odlot z lotniska we Wrocławiu był opóźniony o godzinę (ponoć jest to norma)Po przyjeździe do hotelu otrzymaliśmy pokój nr. 44 w którym bardzo śmierdziało grzybem !!! Odmówiliśmy przyjęcia pokoju, więc dostaliśmy inny w którym śmierdziało troszkę mniej. Pan z recepcji obiecał nam, że o 10 rano przeniosą nas do innego pokoju, bo dopiero rano będą mieli wolne pokoje. Po nieprzespanej nocy (oczywiście ze względu na smród stęchniętej pościeli) po mocnym nacisku z naszej strony wymieniono nam pokój , który był już o wiele lepszy Klimatyzacja działała bardzo słabo! Jedzenie jest dobre i każdy coś dla siebie wybierze. Napoje do obiadu serwowane są w szkle, które jest tylko opłukiwane (nie wyparzane) więc można się natknąć na niedomyte ślady pomadki. Napoje w barach podają ciepłe w plastikowych kubeczkach. Piwo z beczki było tylko lekko schłodzone Wybór drinków bardzo ubogi. Woda w morzu czysta, czasami pojawiają się glony. Basen piękny i czysty z megaśnymi zjeżdżalniami. Animatorzy swoją pracę wykonują bardzo dobrze co jest wielkim plusem tego hotelu. Co do pogody to byliśmy troszkę zawiedzeni, ponieważ na niebie było sporo chmur i przez trzy dni wiały zimne wiatry. Leżąc i opalając się na leżaku nie było to takie odczuwalne, ale wychodząc z basenu było bardzo zimno przez co nasze dzieciaki zachorowały. Czytając wcześniej takie opinie, myślałem że piszą je zmanierowani ludzie, którym ciężko jest dogodzić, a jednak okazało się, że jest inaczej. Tylko, co niektórym ciężko się przyznać znajomym, że po wydaniu prawie 8000 zł (na 2 os dorosłe i 2 dzieci) było tak źle . Ja jestem pewien, że więcej do Tunezji nie pojadę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.152.* 02.08.10, 18:25 Niestety ale i Ja zgadzam się z Twoja opinią.Pokoje nie zasługują nawet na 2 gwiazdki,My również zmienialiśmy pokój bo w poprzednim nie dało się wytrzymać zapachu stęchlizny a był to pokój 47.W pokojach karaluchy tak ogromne jak myszy-a dodam,że jeden biegał po holu i nikt z service cleaning nie był tym faktem zdesperowany!-miałam wrażenie, że dla nich to normalne zjawisko.Jedzenie monotonne,problemy żołądkowe trwały u Nas przez cały okres pobytu,a będąc w Egipcie nie mieliśmy nic.Plusem dla mnie był basen wraz z ogrodem i animatorzy którzy miło umijali Nam czas.Położenie hotelu było dobre jak i również połączenie z miastem-koszt tax.to 4-5 dinarów.Niestety najbardziej zawiedziona jestem pogodą,chmury wiatr a wieczorami(burze i deszczyk) obowiązkowo długi rękaw.Ja wyleczyłam się z Tunezji.Podsumówjąc :odradzam ten hotel nawet najmniej wymagającym !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq27 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 23:10 Wiecie co wy chyba mieliście pecha....moja rodzina jest tam teraz i ma ładny pokój z widokiem na morze...No ale może 10 euro w paszporcie pomogło...Bo tak niestety się załatwia dobry pokój w krajach arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zancia31 Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.152.* 02.08.10, 23:41 To chyba nie pech,bo ja za zmiane pokoju też dopłaciłam bonusem :( i dziwi mnie ,że ktokolwiek z Polski dostał pokój z widokiem na morze gdyż pokoje te są dla Anglików,francuzów-gdzie koszt ich pobytu wynosi 4 tys euro przy 2+2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 10:46 tez dalam 10euro i dostalam pokoj nr 46 te pokoje z widokiem na morze to sa dla anglikow i francuzow a polakow upycha gdzie sie da Odpowiedz Link Zgłoś
ares_72 Re: Caribbean World Hammamet 04.08.10, 17:19 No i wróciliśmy. W całości podpisujemy się pod opinią pirata1.0 oraz zanci31. Na plus tego hotelu można zapisać jedynie baseny i animatorów, reszta to porażka. Tylu chorujących osób nie było nawet w Egipcie. Mamy dość Tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 03.08.10, 20:18 Anq27 troche dobiła mnie Twoja wypowiedź !!! Dałem 20 EUR do paszportu i to wcale nie pomogło ! Upewnij się czy aby napewno są w tym hotelu o którym piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Caribbean World Hammamet IP: 109.255.153.* 04.08.10, 09:31 Ang27 jestem tobą zachwycony twoje relacje są rewelacyjne jak byś tam była! Dam Ci rade nie wypowiadaj się jak tam nie byłaś.W hotelu jest mnóstwo minusów począwszy od brudu smrodu [ kanaliza nawaliła]fatalna jakoś napoi brak lodówki w pokoju to tak w skrócie.Dobra baza wypadowa dla tych co zaczynają wojaże po świecie nie mających porównania z innych krajów no i przeszkadzają jeszcze goście ze wschodu jak i zachowanie niektórych rodaków ale na to niema rady. Pozdrawiam tych co się świetnie bawili mimo tych minusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anq27 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 04:29 yyyyy...bo byłam?! Znam tą okolicę bardzo dobrze, nie mieszkałam w tym hotelu ale wielokrotnie go widziałam, plażę, teren bo mieszkałam w hotelu obok i miałam balkon z widokiem na Caribbean. Nigdzie nie zdawałam relacji z tego jak wyglądają pokoje i że są super więc nie wiem o co ci chodzi....Pisałam o terenie hotelu i atrakcjach, plaży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus1234 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.chello.pl 07.08.10, 10:34 witam niestety my również nie polecamy Tunezji gdyby nie animatorzy i dobre towarzystwo to wyjazd byłby porażką nawet dolary czy euro nie pomogą w otrzymaniu pokoju z minimalnymi warunkami, w naszym przypadku dopiero interwencja dyrektora pomogła dwie noce spędziliśmy w śmierdzącym pokoju z grzybem na ścianach i brakiem klimatyzacji(pokój 24) następny był o niebo lepszy, ale pani sprzątaczka jak raz nie zostawiłam pieniędzy to puste butelki wyrzuciła przez okno. Jedzenie monotonne ale dobre, napoje średnie, morze super, baseny super,animatorzy super mimo to nigdy tam nie wrócimy i nie polecę nikomu tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami34 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 11:59 Napade jest aż tak źle? Na innych portalach nie ma aż tak bardzo negatywnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
bestjob Re: Caribbean World Hammamet 28.08.10, 15:28 ehhh ludzie nie wierzycie - mieszkałem w bungalowie, dałem na recepcji 20$ później zrobiłem awanturę i tak nic to nie dało - odpowiedź "we are fully booked" - macie Caribbean World Hammamet w całej okazałości: j.mp/ctX5RF PS. jakby ktoś sie zastanawiał po zrobiłem zdjęcie tego wyłącznika przy lustrze to służył on do uruchamiania klimy, której nie dało się używać ze względu na potężny smród i hałas... gdyby nie piękna plaża, fajny basen i super animacje byłaby totalna kicha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami34 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.10, 16:05 czyli z czterech rzeczy tylko jedna była beznadziejna:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Caribbean World Hammamet IP: 80.51.64.* 07.06.12, 13:17 Witam . Kolego mam prośbę nigdzie nie mogę znależć jaki numer pokoju wybrać jaki ty miałeś i jaki byś polecił czytałem tylko że lepiej na piętrze z góry dziękuje. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
pirat1.0 Re: Caribbean World Hammamet 29.08.10, 04:23 Jest bardzo źle , szkoda wydawać kasy na wakacje w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami34 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 09:35 To wtopiłam:((((((( I orócz mnie 4 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami34 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 09:35 Prosze powiedz mi co tem ciekawego można zobaczyć na własną rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.10, 12:41 bylam wtym hotelu i nie jest az tak zle tylko te syfiaste pokoje ogolnie ladny dosc ogrod blisko do plazy plaza czysta jedzenie tez w miare dobre nikt sie nie zatruł ale zalezy czego sie wymaga ja nie jestem wymagajaca osoba dla mnie bylo ok tylko ten brudny pokoj i ogolnie hotek brudny w wewnatrz aczkolwiek z zewnatrz ladnie sie prezentuje, mozna zrobic tanie zakupy przechodzac przez wyschniete koryto rzeki przez kladke jest osiedle domkow jednorodzinnych i tam jest maly super market wszystko mozna kupic oprocz alkoholi jechalM Z OASISA i nie było az takich niespodzianek ale wiecej nie pojade z tym biurem bo jest zA mało kompetentne.wykupilam od nich wycieczke E-JEM Kirouan mahdia dosc dobrze zorganizowana i polecam te wycieczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami34 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 19:51 Właśnie wróciliśmy z tego hotelu. Jesteśmy bardzo zadowolni choć muszę przyznac, ze mielismy poprostu szczęście.Dostaliśmy fantastyczne pokoje na 2 piętrze z widokiem na morze, 4 pokoje obok siebie więc nie musieliśmy się szukać po hotelu. Następna grupa, która przyjechała juz była lokowana w jakichś smierdzących grzybem pokojach. Była również grupa niezadowolonych, którzy znalezli się nie w tym hotelu co chcieli -więc takie rzeczy dalej się dzieją. Pogoda różna - jeden dzień kropiło, a tak to było dośc wietrznie. Plaża piękna ale w trzecim dniu naniosło całe mnóstwo glonów więc korzystaliśmy z regóły z basenów. Jedzenie takie sobie. Na 6 dorosłych i 2 dzieci - smakowało 2 dorosłym. Jedno dziecko tydzień "przeżyło" na bułkach z masłem,wafelkach i bułeczkach francuskich. Wg mnie wszystko przyprawiane tak samo .Wszytsko miało jednakowy smak:))) Mało owoców - tylko melony, czasem arbuzy. Raz były winogrona (brakło mi) i raz brzoskwinie (brakło mi) ale co się dziwić jak nasi rodacy i "ruskie" potrafili brac po 20 szt. Animatorzy super. W sumie więcej plusów niż minusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMI Re: Caribbean World Hammamet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 16:31 WITAM ,PROSZE O RADY DOTYCZĄCE TEGO HOTELU ,GDZIE SĄ POKOJE KTÓRE NIE MAJĄ GRZYBA I DA SIE WYTRZYMAĆ , A TAKŻE CZY W HOTELU ZDAŻAJĄ SIĘ KRADZIEŻE ? JAKA JEST BEZPOŚREDNIA OKOLICA HOTELU I CZY DALEKO JEST DO PORTU W JASMINE ?ZA UDZIELONE ODPOWIEDZI Z GÓRY DZIĘKUJE . Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia2439 Re: Caribbean World Hammamet 05.05.11, 11:45 Ja duzo czytam o tym hotelu...sama nie wiem...Jade 12.05.2011 z dwojka dzieci,nie wiem jaka tam jest pogoda w maju,czy mozna kapac sie w morzu...napiszcie cos,prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMI Re: Caribbean World Hammamet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 14:56 Ja byłem kiedyś w Jasmin w połowie czerwca i było ciepło ,w morzu można się było śmiało kąpać ale kolega z pracy jeżdzi do Souse w maju i tez sie kapie -mówi ,że jak nad Bałtykiem w lipcu . Słyszałem ,że ponoc gdzies na pierwszym piętrze w głównym budynku są dobre pokoje.zZ mojego ostatniego pobytu pamiętam ,że ceny w medinie w staArym hammamecie sa tansze .A w jasmin jest market z normalnymi cenami. Sklep jest w budynku lodowiska BLUE ICE. Aha wycieczki statkiem pirackim są dużo tańsze w miejscowych biurach tylko nie wolno sie od razu zgadzać -to opuszczają cenę.Mam nadzieję ,że po przyjeżdzie napiszesz pare słów o hotelu i panującej tam sytuacji .Życze udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
swe.ety Re: Caribbean World Hammamet 09.06.11, 08:39 hej.i jak tam było w tym hotelu aktualnie? byłaś w końcu? dzięki z góry za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.flowpax.pl 12.06.11, 23:15 Bylam i z calego serca polecam...piekny,przyjemny hotelik,cudowna atmosfera,dobre jedzonko.....naprawde milutko wspominam i polecam:) Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Caribbean World Hammamet IP: *.ds7.agh.edu.pl 07.06.11, 10:16 Pokoje w miarę dobre są na 2 piętrze. Nie bierzcie pokoju dwucyfrowego, ani tym bardziej jednocyfrowego:) do portu w Yasmine Hammamet dojdziecie plażą w jakąś godzinkę-tj. około 4 km. Okolica hotelu bardzo fajna, sporo imprez nawet jest. Poza tym miejscowi są bardzo przyjaźni i pomocni. Oczywiście nagabują jak w każdym innym turystycznym kraju, ale wystarczy im powiedzieć nie i zrozumieją. Podróżować polecam Tuk Tukami-cena jak za taksówkę, a przyjemniej bo wiatr po włosach wieje:) Mieszkańcy dobrze znają francuski, z angielskim trochę gorzej. W hotelu tak samo-jednak animatorzy znają też w większości angielski. Świetny animator-taki starszy Saidi:) i kelner-taki z kruczo czarnymi włosami-Ramzi:) ogólnie byłam tam w zeszłym roku i podobało mi się wszytsko! w tym również zamierzam tam lecieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMI Re: Caribbean World Hammamet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.06.11, 13:07 DZIĘKI ZA RADE O POKOJACH NA TO CZEKAŁEM ! A CZY SĄ TAM SEJFY W POKOJACH I LODOWKI ? CZY FAKTYCZNIE TAK BRUDNO I JEDZENIE TAKIE FATALNE JAK PISZĄ ? PONOĆ NAWET PIWO ROZCIEŃCZAJĄ ? CZY PRZED HOTELEM SĄ JAKIEŚ SKLEPY I LOKALE ? BO W JASMIN JEST SPORO BYŁEM KIEDYŚ W PRIMA LIFE SAFA I LOKALIZACJA JEST SUPER . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: candyza Re: Caribbean World Hammamet IP: *.kielce.net.pl 07.06.11, 14:59 a jak to zrobiłas, że dostałaś taki dobry pokój - ja teraz lece i nie wiem,jak mam o niego walczyć? help! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Caribbean World Hammamet IP: *.ds7.agh.edu.pl 07.06.11, 16:33 W pobliżu hotelu są sklepy-oczywiście, ale z cenami dla turystów:) jednak jeśli pójdziesz kawałek dalej w "miasto" tzn. wejdziesz w dzielnice mieszkalna -kawałek za pocztą to są już tam normalne sklepy gdzie zaopatrują się miejscowi:) Pokój na początku też miałam zły -bodajże 8, ale tylko po otworzeniu drzwi poszłam na recepcje i zaczęłam się kłócić! Niestety nie proście o nic rezydentki z Oasisa -powie, że nic w tej sytuacji zrobić nie może!! Wszystko należy załatwiać tam osobiście z recepcją. Na recepcji usłyszałam kilka razy, że nie, że nie mają wolnych pokoi, że się nie da nic załatwić, ale zwyciężyła moja upartość. Powiedziałam im po prostu, że nie odejdę do póki nie dadzą mi innego pokoju:) i nagle ten pokój specjalnie dla mnie się znalazł:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swe.ety Re: Caribbean World Hammamet IP: *.kielce.net.pl 05.07.11, 07:49 czy ten Ramzi to czasem nie ten z niebieskimi oczami, taki niski...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: candyza Re: Caribbean World Hammamet IP: *.kielce.net.pl 07.06.11, 14:55 byłes tam w tym roku? ja się wybieram i nie wiem, czy nadal tam jest tak fatalnie, jak tu na tym forum przeczytałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojona Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 23:01 Można się dowiedzieć czy ktoś był w tym roku w tym hotelu bo czytając te komentarze i opinie jestem przerażona, lecimy tam ze znajomymi w sierpniu i aż się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMI Re: Caribbean World Hammamet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.11, 12:37 Ja wróciłem w czwartek wieczorem . A w piątek zlożyłem reklamacje .Ten hotel to porazka .Przez pierwsze dni było super ,ale po czterecch dniach zjechało więcej ludzi i sie zaczeło.Brudne naczynia ,resztki jedzenia na stołach , w głównym barze drinki kubkach z twardego plastiku,piwo rozcięczone wodą tak bardzo ,że aż brzuch boli ,wiecznie czegoś brakuje .Na śniadanie trzeba iść o 8 -smej ,żeby dostac kawałek martadeli .mięso na obiad twarde nawet ryz nie dogotowany.A na weekend zjeżdżaja tunezyjczycy i to juz jest katastrofa ! polacy stoją w kolejkach ,a oni obsługiwani poza kolejnościa ,bo sa u siebie i ciągle się o cos kłucą .Obsługa preferuje francuzów polacy to druga kategoria gości.. A NAJLEPSZE JEST TO ,ŻE OASIS SPRZEDAJE TEN HOTEL JAKO CZTERY GWIAZDKI-A HOTEL POSIADA TRZY. Są tez dobre strony takie jak plaza i baseny ,a także ogród oraz cześć animatorów ,bo nie którzy zapomnieli po co tam są i czuja się duzo wazniejsi od gości. Jak masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpisze .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter77 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 23:17 Czy w hotelu nadal pracuje animator bibo? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki123 Re: Caribbean World Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 17:08 a co z restauracjami tematycznymi, o co chodzi, które pokoje lepsze, było coś że na 2 piętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
candyza Re: Caribbean World Hammamet 03.07.11, 20:12 sa 4, ale nikt znajomy nie skorzystał, bo było duzo normalnego jedzenia nie do przejedzenia, a skorzystać z tematycznych można 2 razy w ciągu 2 tygodni...pokoje na 2 pietrze normalne, jak wszędzie i raz nawet na tym 2 pietrze gdzies woda poszła, bo wyszła sobie ąz na korytarz...najlepsze wg mnie pokoje od trzycyfrowych numerów wzwyż...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Caribbean World Hammamet IP: 80.51.64.* 07.06.12, 13:35 Witam . Mam prośbę nigdzie nie mogę znależć jaki numer pokoju wybrać jaki ty miałaś i ewentualnie jaki byś mi poleciła z góry dziękuje i pozdrawiam Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swe.ety Re: Caribbean World Hammamet IP: *.kielce.net.pl 05.07.11, 08:03 gdybyś dawał napiwki tak, jak Francuzi, którzy wcześniej prosili o zsunięcie im stołów na obiad czy kolację dając za to napiwek, żeby móc wspólnie w wiele osób zjeść posiłek, to też by ci nadskakiwano - w każdym kraju nadskakuje się tym, którzy zostawiają napiwki...co do resztek na stołach, to wystarczyło szukać stołu, gdzie juz je uprzątnięto, a w przypadku jego braku siąść do brudnego i zamachać na kelnera, co ja robiłam i natychmiast, bez napiwku, miałam ściągnięty cały obrus, nałożony nowy, sztućce i serwetki w minutę....regularnie brakowało naczyń, sztućców czy kończyło się dane danie, ale przy takim obłożeniu hotelu to norma - czekasz minutę na "nową dostawę" albo machasz kelnerowi, szefowi restauracji, który zawsze stał na sali i poganiał innych i za chwilę masz sztućce, filiżanki albo jedzonko...w kubkach podają zawsze drinki w tych barach chyba, że dasz dinara i cały wieczór masz wszystko w szkle, nigdy nic nie dostałam rozwodnionego, bo jesli mowa o piwie, to takie tam serwują i już....dinar co wieczór za szkło to i tak nic w porównaniu z Egiptem i ilością bakszyszu, jaka tam trzeba puszczać w obieg :)...naprawdę, kwestia nastawienia, byli też ludzie narzekający, że słońce za bardzo parzy i wiatr za mocno szumiał nocą...litości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Caribbean World Hammamet IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.07.11, 01:18 Nie pisz mi o napiwkach ,bo daje zawsze i to spore . Kiedyś pracowałem w turystyce i też dostawałem-więc także daje i nie w dinarach ,a w dolarach. Byłem trzy lata temu w Yasmin z eximu i było o niebo lepiej choc w śród gości dominowali czesi ,a hotel należał do biura Exim tours.I nie pisz mi pierdół o nastawieniu ,bo w zeszłym roku byłem w turcji i tam takich scen nie było ,moje recenzje są na portalu. Drodzy rodacy zacznijcie się szanować i oczekujcie jakiegoś poziomu od biur podróży ,przeciez za to płacicie.Nawiązując do piwa to kup sobie celtie lub goldena w lokalu ,albo idż do innego hotelu z prawdziwymi czteroma gwiazdkami to zobaczysz jak smakuje .Opinie z zeszłego sezonu są prawdziwe TEN HOTEL TO SYF a Ty jeśli tak go bronisz to znaczy ,że jesteś zakamulowanym pracownikiem o...s lub rezydentem. p. s .Ktoś pytał o restauracje a'la karta - to to samo jedzenie co na głównej restauracji tylko estetyczniej podane(chińska ) Odpowiedz Link Zgłoś
swe.ety Re: Caribbean World Hammamet 06.07.11, 08:12 jestem zadowoloną z pobytu w tym hotelu osobą, której opinię podzielało wiele osób pijących na tarasie tam wspólnie wieczorami Polaków...i wszyscy uważamy, że za takie niewielkie pieniądze wszystko było jak należy i nie nalezy się doszukiwać niedociągnięć :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.aster.pl 18.07.11, 16:50 Witaj ja też jestem bardzo zaniepokojona tym co przeczytałam na różnych forach. Też wyjeżdzam w sierpniu z mężem i synem,którego sierpnia wyjeżdżacie? razem może będzie razniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Caribbean World Hammamet IP: *.3-3.cable.virginmedia.com 22.07.11, 09:43 Czy ktos jedzie w przyszlym tygodniu?? Ja lece w poniedzialek, milo by bylo spotkac sie i pogadac:) jestem cala zestresowana tymi opiniami , a jade sama z 9-latkiem :) nie wiem czy dawac pieniadze zeby dostac ten lepszy pokoj, czy ktos byl tam teraz? zastanawiam sie czy jest tam bankomat na teranie hotelu czy trzeba zabrac pieniadze i na miejscu gdzies wymienic? Mam tez pytanie odnosnie recznikow, czy sa w hotelu czy trzeba brac swoje? i co to znaczy za kaucja przy plazy??? moze mi ktos to wszystko rozjasnic. z gory dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
swe.ety Re: Caribbean World Hammamet 22.07.11, 10:17 bankomat jest zaraz po lewej stronie wchodząc do hotelu, kasę wymienisz w kantorze na lotnisku po odprawie zanim wsiądziecie do autokarów,ręczniki codziennie nowe czekaja w łazience, można też za opłatą wykupić na pobyt ręczniki plażowe,które codziennie sie brudne oddaje w recepcji i zabiera czyste - byłam z 10 latką i beczała podczas powrotu z żalu,tak było super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Caribbean World Hammamet IP: 82.160.211.* 22.07.11, 10:49 To może i ja się wypowiem. Wróciłam z tego hotelu wczoraj. Ogólnie rzecz biorąc nie ma tragedii. Ale mam parę zastrzeżeń. Po pierwsze hotel nie jest 4* tylko 3* ale to już trzeba mieć zastrzeżenia do biura. Ja leciałam z OASIS i będę reklamować tą wycieczkę właśnie z tego powodu, gdyż płaciłam za hotel 4*. Klimatyzacja nie działa, w pokoju brak suszarek do włosów (nie brałam swojej bo rzekomo miała być). Oczywiście jeżeli ktoś chciał to zgłosił to na recepcji i mógł mieć wymieniony pokój. Jednak mi to aż tak bardzo nie przeszkadzało i chciałam uniknąć zamieszania z zamianą pokoi, gdyż od razu po przyjeździe się wypakowałam. W pokoju nie śmierdziało, choć w niektórych pokojach ponoć zalatywało grzybem z klimatyzacji. Pokoje codziennie sprzątane, ręczniki i pościel wymieniane. Obsługa bardzo miła i super animacje, co na pewno spodoba się dzieciom. Jedzenia dość dużo,mi jednak nie za bardzo smakowało (jestem bardzo wybredna) ale każdy znajdzie coś dla siebie. Duża kolejka do frytek zwykle znikały w 3 sekundy i często nie starcza dla wszystkich. Zasada kto pierwszy ten lepszy. Picia i alkoholu nikt nie żałował. Basen w porządku. Morze i plaża super. Hotel dla nie wymagających, polecam dla rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina1974 Re: Caribbean World Hammamet 31.07.11, 10:06 Witam, wylatuje 4.08.11 z poznania ja i dzieciaki, mam obawy co do tego hotelu po przeczytaniu tylu opinii :(, ale co klamka zapadła. Czy może ktoś jest co leci w tym terminie do tego hotelu? Byłoby mi chyba o wiele raźniej :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefcia Re: Caribbean World Hammamet IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 14:41 Ja lece z rodzinką również do Caribean World Hammamet 4.08.2011 ale z Łodzi. Ma 2 synów 10 i 16 lat. Może milo byloby się poznac? Mam 38 lat. mój mail przybysz1@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
malwina1974 Re: Caribbean World Hammamet 01.08.11, 17:38 Mój mail malwina1974@poczta.fm. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Caribbean World Hammamet beach IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.12.13, 18:29 Mam zamiar wybrac sie z rodzinka do Caribben World Hammamet Beach 17.07 2014 Szukam porady jak jest w tym hotelu ? czy ktos tam sie wybiera ? my wylatujemy z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: Caribbean World Hammamet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 13:18 ja mialam jechac ale zaprzyjaznione biuro podrózy kazalo uwazac na biuro oasis a z innych nie ma tego hotelu wybralismy el mouradi skanes beach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Caribbean World Hammamet IP: *.ds7.agh.edu.pl 05.07.11, 09:45 zgadzam się ze swe.ety:) wszystko zależy od nastawienia . A jak ktoś pojedzie na wakacje i myśli, że od razu jest panem to tak już jest, że jedyne co mu pozostaje to tylko rozczarowanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: Caribbean World Hammamet IP: 194.106.193.* 09.09.11, 22:21 Ja tam Panem nie jestem ale po powrocie muszę zgodzić się z większością wpisów tutaj. Dostałem w miarę czysty pokój na pierwszym piętrze bez balkonu czekałem na niego tylko 2 godziny w samo południe, miałem trochę szczęścia (10 euro) bo i inni czekali nawet 5h. Hotel był porostu przepełniony naprawdę nie mieli miejsc UWAGA na pokoje parter i tak jakby podpiwniczenie (na moje oko stanowią ok 1/4 hotelu) naprawdę śmierdzi i łatwo można wejść z zewnątrz do pokoju (czyt. zostać okradzionym) w czasie jak ja tam byłem kilka takich przypadków było nie wiadomo kto, i jak, ale były (znajomym którzy zostali okradzeni recepcja odmówiła wezwania Policji dała im nr. żeby sami sobie wezwali niestety nie wiadomo co to był za nr bo nie mogli się dogadać i w końcu opuścili). Kolejny dramat jedzenie przez pierwsze trzy dni ok. ludzie pozytywnie nastawieni jak my mogli coś wybrać, później nawet i nam się tego odechciało, pierwszy raz widziałem mięso(baranina albo jagnięcina) na którym było więcej kości niż mięsa słowo daję 3 kawałki 3 kęsy mięsa i pół talerza kości. Alkohol... to co tygryski lubię najbardziej :) nie tym razem z mocnych alkoholi były ich likiery palmowy (40%) i figowy (36%) słodkie jak cholera ciężko było to wypić ale Polacy pili jednak nikt sobie tego nie chwalił(obsługa nauczyła się nowego słowa BERBELUCHA), wino niezłe, całkiem przyzwoite ok. piwo wszyscy mówili że rozwodnione spróbowałem rzeczywiście Żywiec to to nie był. Genialni animatorzy non stop przy basenie coś się działo albo aerobic albo konkurs, piłka wodna, siatkówka, piłka nożna(tu wyjątek boisko masakryczne, porośnięte z jednej strony czymś kującym zresztą graliśmy tylko raz bo po meczu nikt piłki nie zabrał i ktoś zapieprzył) Od 21 zabawy dla dzieci (typu śpiewamy i tańczymy) a po 22 kabarety, rewie, spektakle, fakir naprawdę było ciekawie wszystko w dość fajnym amfiteatrze, 23 - 2 dyskoteka w podziemiach, duszno choć wiele osób nie przychodziło(nie wiem czemu) 4-5 pary na parkiecie max. dj 7 dni po 3h tą samą muzykę te same kawałki (powiedział mi że to nie jego muzyka a puszcza tylko to co mu hotel dał). Dla mnie dobra zabawa ratowała wszystko ale może tylko dlatego że miałem trochę szczęścia i nie śmierdziało mi w pokoju nie zostałem okradziony nie dostałem sraczki ani nie rzygałem(może dlatego że jadłem głównie bagietki z masłem). Generalnie jak wam się trafi ja oceniam szanse 50/50 na dobrą zabawę. A cha warto jeszcze wspomnieć że OAZIS sprzedaje ten hotel jako 4* w hotelu widnieją 3*+ a recepcja przekonywała nas że są tylko 3* i jak dla mnie mieli racje trzy (afrykańskie oczywiście) gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Caribbean World Hammamet IP: *.play-internet.pl 21.09.13, 21:57 Osobiście zachęcam wszystkich!!!!!!! Byliśmy w tym roku z mężem w Caribbean world hammamet beach!! było mega super i czadowo. Fakt faktem poprzednik ma rację. Alkohol mieć najlepiej swój, no bo wiadomo bar otwarty w określonych godzinach a młodzi nie jadą na wakacje żeby kłaść się spać o 23 :). Jeśli chodzi o ich alkohol. hmm hmm mój mąż miał problem z ich boukhą :) baaaaardzo aromatyczna, cos ala nasz bimber tylko zaromatyzowany i to dość mocno. Jedzenie na początku wiadomo coś nowego innego, bukiet surówek do wyboru do koloru. Kolejka za mięsem serwowanym prosto na talerze - mega, spokojnie 20 min trzeba postać, forma bufetu lepiej stoisz bierzesz i do widzenia, tutaj wina ludzi bo pchaja się niemiłosiernie i to najwięcej polacy. slyszalam słowa typu zobacz zobacz tamta sie wepchala a ja mowie do niej ej sory ale kazdy stoi w kolejce a za moment robili to sao takze - bez komentarza. animacje mega. dziwie sie skad oni maja tyle sily. pomocni w kazdej chwili. jak powiedzialam animatorce ze nie ide na aerobic bo mnie plecy bola to przyniosla mi plastry rozgrewajace. My dzieci nie mamy ale widzielismy jak animatorzy opiekowali się dziećmi. rozweselą chocby najbardziej zawstydzone dziecko i to w taki sposob zeby czulo sie dobrze, dzieci mega zadowolone i wesole, takze spokojnie mozecie tam jechac cala rodzina. hotel juz rzeczywiscie stary ale teraz po remoncie, zrobili co mogli ale lat nie da sie ukryc, sa odnowione ale wciaz stare, ale ogolnie mega plus. pamietajmy ze jesli u nas jest balagan to u nich jest to ok. panie sprzatajace - przemile i skromne. nam sie trafila pani kora nie brala napiwkow a i tak mielismy w pokoju labedzie z recznikow i serduszka. poleeeeeecam hotel w 20000000000 %. za rok napewno tam wrocimy. i jeszcze raz gratki za animatorów. sa super!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś