annevada 23.05.10, 18:06 Planuję wyjazd do Mahdii. Tunezję znam. Licze na spokoj i piękną plażę. Pytanie o hotel Thapsus - czy jest jakiś sklep w okolicy ? Wiem, że to ostatni hotel w strefie turystycznej. Napiszcie o wrażeniach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nick Re: Mahdia - Thapsus IP: *.dedicated.webfusion.co.uk 24.05.10, 20:41 Hotel Thapsus jest na samym końcu strefy hotelowej, za nim ciągnie się długa piaszczysta plaża, która przypomina wysypisko śmieci :(. Bardziej zadbane plaże są w strefie hotelowej w kierunki centrum Mahdi. Przed każdym hotelem, wzdłuż drogi do miasta są zlokalizowane małe centra handlowe ze sklepami spożywczymi i pamiątkami. Najbliższe Tapsusa jest około 500 m. Do centrum miasta ponad 5 km, taksówki można złapać przed hotelami. Sama miejscowość (stara część) bardzo urokliwa, na zwiedzanie wystarczą 3 godziny. Poza plażowaniem niewiele do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Mahdia - Thapsus IP: 213.25.201.* 25.05.10, 20:45 Byłam 2 lata temu w środku sezonu. Plaża bardzo ładna i nie widziałam żadnych śmieci.Można spacerować wieczorami wzdłuż lini brzegowej(na prawo od hotelu zawsze beda to końcówki strzeżonych plaży hotelowych).Zachód słońca robi wrażenie. Na plaży można zbierać urokliwe muszelki z dziureczkami na sznureczek.Hotel polecam.Najsłabsze chyba śniadania. Poza tym ok. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość anka Re: Mahdia - Thapsus IP: *.ghnet.pl 09.06.10, 22:07 Czy koś był w tym roku, czy coś się zmieniło ? ja planuję wylot z Exim. Jak posiłki ? Animacje ? Czy plaża rzeczywiście wygląda nieciekawie? Napiszcie więcej, b.proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Mahdia - Thapsus IP: 195.47.201.* 10.06.10, 13:32 Byłem we wrześniu 2009, plaża super czysta, leżaki i parasole do dyspozycji... Jedyny minus to śniadania, ale w Tunezji tak już jest. Poza tym wszystko ok, jest internet. Hotel ma 3 gwiazdki i dodam, że zasłużone, byłem wcześniej w 4 gwiazdkowym hotelu w Hammamecie i Thapsus jest zdecydowanie lepszy, poza tym codzienne animiacje wieczorne i w ciągu dnia ekipa animatorów tba aby się turyści nie nudzili, pozatym można się opalać w pięknym ogrodzie i przy basenie. Jest też mini zoo i na plaży jest hotelowa ochrona. Zdecydowanie polecam zwłaszcza, że cena jest atrakcyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość anka Re: Mahdia - Thapsus IP: *.ghnet.pl 10.06.10, 22:50 Wielkie dzięki.Czy możesz napisać coś o pokojach ? Czy warto wziąć All ? Jest w pobliżu jakiś sklep - taki najprostszy, aby np. kupić wodę. Czy jest kantor w hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
annevada Re: Mahdia - Thapsus 16.06.10, 23:54 Bardzo dziękuję. Czy warto wziąć All ? Jak z barami w tym hotelu ? Czy w pobliżu jest sklep ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artU Re: Mahdia - Thapsus IP: 74.222.140.* 30.06.10, 16:52 Ja tam wybieram sie 8 lipca- wylot z Rzeszowa. Bedzie tam ktoś z forumowiczów w tym terminie ? Zawsze to lepiej kogos "znajomego" nawet z forum zaczepic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Mahdia - Thapsus IP: *.ghnet.pl 07.07.10, 00:17 Prośba o opinie po przylocie :) Dobrych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamic Re: Mahdia - Thapsus IP: *.chello.pl 08.07.10, 11:22 a ja szukam kogos do towarzystwa w podrózy z w-wy na wrzesień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Mahdia - Thapsus IP: *.ghnet.pl 10.07.10, 12:34 wrzesień, I połowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Mahdia - Thapsus IP: *.ghnet.pl 13.07.10, 00:01 ktoś wrócił ? napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annevada Re: Mahdia - Thapsus IP: *.ghnet.pl 15.07.10, 16:41 Czy ktoś wrócił z tego hotelu ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Mahdia - Thapsus IP: *.ghnet.pl 31.07.10, 20:16 Czy ktoś był ? Które pokoje są najlepsze ? Odpowiedz Link Zgłoś