Dodaj do ulubionych

talassa souse

IP: *.gliwice.vectranet.pl 11.05.11, 21:51
witam mam pytanie odnośnie hotelu czytałem na forum iż ponoć jadac do tego hotelu z biura oasis to sie dostaje opaski innego koloru niż inne biura czy to prawda i od czego to zależy bo dzwoniac do biura oasis to oni nic na ten temat nie wiedza prosze o opinie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: DW Re: talassa souse IP: *.cdma.centertel.pl 13.05.11, 14:50
      Witam,
      opaski są rzeczywiście różnych kolorów, polacy dostają czerwone - ale nie zauważyłam, żeby miało to jakieś znaczenie.
      W razie innych pytań proszę o wpis (wróciliśmy wczoraj).
      • Gość: a Re: talassa souse IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 14:53
        A czy to jakiś olbrzymi problem, że dostanie Pan opaskę w innym kolorze niż pozostali goście hotelu...?
        Jak dla mnie dziwne pytanie.
      • Gość: GrzeH Re: talassa souse IP: *.silesnet.net 13.05.11, 15:54
        Proszę o świerze info dotyczące cen sprzętu na plaży ; banan, skuter, deska itp. I proszę o odpowiedź czy zjeżdżalnie są juz czynne.
        • Gość: DW Re: talassa souse IP: *.cdma.centertel.pl 13.05.11, 16:22
          Zjeżdzalnie są czynne :) Niestety cen sprzętu nie pamiętam, ale też już był dostępny.
      • Gość: zzibiz Re: talassa souse IP: *.sccs.pl 17.05.11, 14:16
        prosze o informacje czy w hotelu zdazały sie kradzieże, czy lepiej wynaujac sejf?
        Dziekuje z góry.
        • Gość: DW Re: talassa souse IP: *.cdma.centertel.pl 18.05.11, 18:59
          Witam,
          nam nic nie zginęło, w sejfie trzymaliśmy dokumenty, pieniądze i co cenniejsze rzeczy. Wyszliśmy z założenia, że lepiej zapłacić te 3,5 DT za dzień niż martwić się.
          • Gość: rodzinka Re: talassa souse IP: *.gliwice.vectranet.pl 19.05.11, 02:56
            witaj a moze pamietasz kod moze bedzie pasował
            • Gość: DW Re: talassa souse IP: 217.153.134.* 19.05.11, 14:51
              Przed wyjazdem na innym forum przeczytałam, że czasem działa ON 1111 ENTER, ale u nas nie działał, po uiszczeniu opłaty w recepcji przyszedł serwisant otworzył sejf a potem zaprogramowaliśmy swój kod.
              • Gość: rodzinka Re: talassa souse IP: *.gliwice.vectranet.pl 19.05.11, 15:41
                dziekuje bardzo napisz prosze jak wyglada z recznikami na plaze czy sa płatne czy nie i lezaki a odnosnie wody czy jest pod dostatkiem do picia orginalnie zamknietymi
                • Gość: DW Re: talassa souse IP: *.cdma.centertel.pl 19.05.11, 18:58
                  Witam,
                  ręczniki plażowe są za kaucją (chyba 10 DT za szt., ja miałam swoje), leżaki, materace i parasole są gratis zarówno na plaży jak i na basenach. Jeśli chodzi o wodę to przy meldunku dostajecie w recepcji kartoniki (7 lub 14 w zależności od długości pobytu), które można wymieniać w barze na 1,5 l. wody w zamkniętej butelce (jak zabraknie zawsze można dokupić przy okazji na mieście bo w sklepiku hotelowym nie ma żadnych art. spożywczych).
                  • Gość: rodzinka Re: talassa souse IP: *.gliwice.vectranet.pl 20.05.11, 02:11
                    dzieki za informacje a jest mozliwosc brania na pokój jakies soki na noc dla dzieci czy trzeba sie samemu zaopatrzyć czy w miescie sousse sa jakies sklepy czy market na jakies zakupki i jak wyglada dolar lub euro do dinara (kurs) pozdrawiam
                    • Gość: DW Re: talassa souse IP: *.cdma.centertel.pl 20.05.11, 07:31
                      - na pewno nikt nic wam nie powie jeśli będziecie chcieli wziąć coś do pokoju z baru
                      - Sousse to trzecie co do wielkości miasto w Tunezji wiec sklepów jest pod dostatkiem zarówno w okolicach hotelu jak i w centrum, czy Port El Kantaoui
                      - kurs do dolara wynosił na początku maja ok. 1,32
          • Gość: zzibiz Re: talassa souse IP: *.sccs.pl 19.05.11, 10:06
            Dziekuje za informacje;-)
    • Gość: czitosss Re: talassa souse IP: *.hitech-net.pl 14.05.11, 16:50
      witam
      jeżeli chodzi o jedzenie, to nie ma znaczenia
      drinki będziesz dostawał gorsze, niż osoby posiadające inne opaski.
      Tym raczej bym się nie przejmował, dużo gorsze jest to, że rezydent z oasis tour p. Grażyna nie udzieli ci żadnych przydatnych informacji, między innymi o tym, że możesz zjeść za darmo jedną kolację w restauracji a la carte (na dole)
      Z naszego turnusu, nikt z tego nie skorzystał bo nie uzyskał takiej informacji.
      p. Grażynka naciąga tylko na wycieczki, z których ma dodatkowe profity, jest arogancka, chamska i nie przydatna, co zraziło mnie do Oasis tour

• Gość: piotr Re: talassa souse IP: *.ip.mgk.pl 15.05.11, 19:29
        A jakie biuro poza oasisem oferuje ten hotel? Wyboru dużego chyba nie ma.
    • Gość: jarek Re: talassa sousse IP: *.gliwice.vectranet.pl 16.05.11, 11:30
      witam to jednak opaski sa rozne a jak wyglada z pokojami tzn dla rodzin z dziecmi proponują bungalopy czy pokoje a co z ta kolacja na dole czy pani rezydentka nie mówi o tym prosze o pare słów a co o tym sądzi biuro oasis żę p.grażyna jest taka
      • Gość: czitosss Re: talassa sousse IP: *.hitech-net.pl 16.05.11, 11:57
        Tak, opaski są różne. Zauważyłem, że gdy podchodzi ktoś z inną opaską, to drinki im robią albo na zapleczu, albo z innych butelek leją. Myślę, że chodzi o to, że inne nacje drożej płacą za tą wycieczkę, dlatego też może mają inaczej. Dla Polaków są bungalowy, te blisko basenu. A dla Niemców i Rosjan pokoje w hotelach na wyższych piętrach. Jeżeli chcesz dostać pokój w hotelu, to musisz "dopłacić" przy zakwaterowaniu.
        Pokoje wszędzie są takie same, czy to bungalow czy ostatnie piętro pokoju. Taki sam standard.
        Odnośnie kolacji w restauracji "a la carte", to akurat nam nie powiedziała.
        Natomiast grupę z Warszawy poinformowała, nie wiem czy to tylko jej przeoczenie.
        Ale patrząc na zachowanie innych rezydentów, np. Rosjan czy Niemców to na prawdę nieba a ziemia.
        Zero informacji o ping pongu, tenisie, saunie czy innych rzeczach. Całe 30 minut, które nam poświęciła to było pieprzenie o wycieczkach.
        Na ośrodku jest taki mały Tunezyjczyk, który oferuje te same wycieczki, jednak taniej.
        Np. karawana u rezydenta koszt 25 dinarów, a u tego gościa 20. A to jest to samo!!!
        Pozdrawiam

• Gość: Adi Re: talassa sousse IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.11, 16:41
          Podpowiedz mi prosze czy sa jakies lepsze lub gorsze lokalizacje tych bungalow - jesli chodzi o halas , odleglosci , estetyke otoczenia itd. O jaka lokalizacje najlepiej prosic w recepcji??
          Prosiłbym rowniez o informacje dot cen wynajecia samochodu. Z gory wielkie dzieki.
          • Gość: czitosss Re: talassa sousse IP: *.hitech-net.pl 16.05.11, 19:14
            zapomnij o wypożyczeniu samochodu.........
            oni jeżdżą jak im się podoba, są same ronda, nie ma skrzyżowań- bo pewnie by sobie nie poradzili:) zresztą sam zobaczysz.
            Lepiej korzystaj z autobusów lub taksówek.
            Myślę, że najgorszą lokalizacją jest bungalow przy basenie - zero prywatności.
            Biorąc pokój na razie nic nie płać, jeżeli ci się nie spodoba, to przejdź się po ośrodku i wybierz sobie jakiś, a później weź 10 dinarów czy dolarów i poproś o przeniesienie:)
            • Gość: Adi Re: talassa sousse IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.11, 14:10
              Dzieki Czitoss. Zastanawialismy sie raczej nad domkami gdzies blizej plazy albo tego mniejszego basenu... Moze masz racje - sprobujemy normalnie pozniej bedziemy najwyzej kombinowac. A jak oceniasz jakosc lokalnego alko ?? Warto duzo z soba zabierac . Do ktorej sa czynne bary w hotelu ?? I czy orientujesz sie moze w cenach papierosów i tych taxowek o ktorych mowiles - Chcieli bysmy sie wybrac gdzies dalej i zastanawiam sie ile moze krzyknac za kurs 40-50 km. do El Jem czy do Carthage Land w Hammamet ??
              • Gość: czitosss Re: talassa sousse IP: *.hitech-net.pl 18.05.11, 11:31
                Adi, myślę, że ta lokalizacja o której myślisz jest ok.
                Zabierz ile możesz:) Bar zamykany jest o 23. Ja znalazłem 2 sklepy monopolowe, jeden jest w Port el Kantaoui, a drugi w centrum Sousse.
                Alkohol drogi, za litr boukhi płaciłem ok. 35 dinarów:/
                a jak poszedł ze mną załatwić tunezyjczyk, to chcieli 48 :) nie kupiłem, wieczorem podjechałem i kupiliśmy za bodajże 35 - to samo i w tym samym miejscu w sousse!
                W Porcie jest lepszy sklep, bo przynajmniej są cenówki:)
                wino - od 4 dinarów.
                Papierosy w sklepiku w hotelu 5 dinarów marlboro, ale w Porcie kupiłem za 3 dniary takie same. Przy wejściu do samego portu, jak już wysiądziesz z taksówki jest po prawej stronie taki czerwony kiosk, to tam są za 3 dT. Nie jeździłem tak daleko, ale do centrum sousse czy do portu płaciłem 3 dinary.
                jak coś jeszcze chcesz wiedzić to pytaj.
                pozdro

• Gość: Adi Re: talassa sousse IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 13:06
                  Wielkie dzieki Czitosss ,
                  Rozumiem ze czystej V40 czy rudej na myszach nie sposob kupic ??
                  Ta lokalna znośna ? - idzie sie przyzwyczaić ?
                  Daj mi jeszcze cynk jak dlugo sie jedzie z lotniska w Enfidi ??
                  pozdr
                • Gość: GrzeH Re: talassa sousse IP: *.silesnet.net 19.05.11, 10:57
                  Czitosss czy wiesz ile kosztuje korzystanie z WI-FI na terenie hotelu i czy w bungalowach jest zasięg czy trzeba do głównego budynku ?
                  • Gość: czitosss Re: talassa sousse IP: *.static.kompus.3s.pl 19.05.11, 21:18
                    nie mam pojęcia:( no nie mów, że zamiast wypoczywać będziesz pracował:)
        • Gość: gosc Re: talassa sousse IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 23:01
          szare opaski maja goscie innych nacji...tzn niemcy,francuzi,anglicy..polacy z biura oasis maja pomaranczowe,prawie czerwone..gdyz nie korzystaja z opcji innych tj nie pija drinkow po 24 w barze na dole..ja bedac z opaska pomaranczowo czerwona nie odczulam nic poza tym, jesli czlowiek jest mily to dadza mu wszystko na tacy:)a nie mialam takiej sytuacji zeby lano mi alkohol z innej butelki..wystarczy troche kultury,ktorej niestety nam polakom czasami brakuje...zaplacilem 4000 jestem PAN i nic mi nie pasuje..Radze tylko zabrac mala butelke domestosu na odkarzenie wanny i wc i mozna zyc tam jak w domu :)polecam ten hotel z czystym sumieniem...
    • Gość: arv Re: talassa souse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 11:44
      Jak jest z restauracją a la carte? Trzeba dopłacać? W katalogu wpisane jest, że za dodatkową opłatą, a w warunkach umowy, że wchodzi w all incl. Czy na basenie/plaży jest problem z leżakami? Za co trzeba płacic dodatkowo (ręczniki na plaży, materace, lodówka, sejf itp). Czy w pokojach są suszarki do włosów? Wszystkie informacje są cenne, więc jeśli macie jakieś rady to będę wdzięczna za ich udzielenie :-)
      • Gość: DW Re: talassa souse IP: *.cdma.centertel.pl 17.05.11, 19:21
        Więc tak:
        - restauracja a la carte - raz w ciągu pobytu gratis po wcześniejszej rezerwacji
        - na początku maja nie było żadnych problemów z leżakami ani na plaży ani na basenach
        - ręczniki plażowe i pilot TV za kaucją, materace gratis, sejf w pokoju 3,5 DT/dzień, lodówka płatna i na zamówienie ale ceny nie znam
        - suszarka jest
        Jeśli chodzi o jakieś podpowiedzi to w pokoju były tylko dwa gniazdka (TV i suszarka) przydaje się więc jakiś przedłużacz do ładowania telefonu, kamerki czy podłączenia żelazka a jeśli ktoś lubi porządny alkohol to trzeba kupić na bezcłówce ;-)
        • Gość: arv Re: talassa souse IP: *.29.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 19.05.11, 17:12
          wielke dzięki. A jest na terenie hotelu Wi Fi? Jeśli tak to płatne czy darmocha?
          • Gość: DW Re: talassa souse IP: *.cdma.centertel.pl 19.05.11, 19:01
            z tego co mówiła rezydentka Wi Fi jest płatne 5 DT za godzinę (nie znam niestety zasięgu bo na urlop nie bierzemy kompa :)
            • Gość: bum Re: talassa souse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 19:48
              Wszystko racja :).
              2 kontakty, drinki cieniutki (zero mocy, a w smaku tragedia), rezydentka Grażyna nawet nie stara się udawać, ze jest niezadowolona, ze ma dyżur. I do tego bezczelni turyści śmią jej zadawać pytania!!! Internet jest tez w kafejce kilka kroków od hotelu w stronę Sousse.
              Godna polecenia jest wycieczka na Sahare. Autokar niewygodny, hotel ok (nie było suszarki do włosów), jedzenie po drodze tez ok. Nie warto kupować przejazdu dorożkami.
              Bawcie się dobrze :)
              • Gość: GrzeH Re: talassa souse IP: *.silesnet.net 29.05.11, 08:55
                Napisz proszę czy byliście może na wycieczce: Kairouan-El Jem-Monastir.
                Lub czy słyszeliście od kogoś kto był czy warto ?
                • Gość: bum Re: talassa souse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 15:31
                  Przykro mi, nic nie wiem, nic nie slyszalem
              • Gość: rodzinka Re: talassa souse IP: *.gliwice.vectranet.pl 30.05.11, 09:13
                witaj napisz prosze jake pokoje sa dla rodzin z dziecmi czy bungalop czy w hotelu i jak według ciebie jest lepiej jak wygladała sprawa z klima czy juz działa i jak ze slizgawkami czy sa juz dostepne napisz prosze jak wygladaja ceny czy jest drogo i jak wyglada przelicznik do dolara pozdrawiam
              • Gość: z oasisem NIE!!!!! Re: talassa souse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 13:22
                ja wróciłem z Sousse 3 tygodnie temu, nawet było ok, tylko że:
                rezydentka niepoważna, straszyła, że nie wolno wychodzić z hotelu, na plaże też nie bardzo, bo jest niebezpiecznie - a to oczywiście nie prawda. W Sousse jest spokojnie, ale wiadomo, trzeba zawsze uważać tak samo jak w Polsce idąc po ulicy! A tak - odstraszają tylko turystów, ciekawe jaki mają w tym cel - chyba tylko to, aby jeździć z nimi na wycieczki.....
                Do tego mówiła, że na jakąkolwiek wycieczkę - najbezpieczniej tylko z Oasis a to znowu największa ściema - rozklekotany autokar, przewodnik - Tunezyjczyk (z niebieskimi oczkami, znajomi trafili na jeszcze gorszego - Zieda, który robił animacje na wycieczce - wiedza na temat Tunezji i jej historii ZEROWA), który w ogóle nie nadawał się na przewodnika....Rok temu z nimi byłem na Saharze, pytałem czy są ci sami przewodnicy - powiedzieli, że tak, dlatego stwierdziłem, ze nie będę się denerwować drugi raz (rok temu byłem tylko z zoną, tym razem zabraliśmy znajomych i chciałem, aby byli zadowoleni!)

Następna rzecz - kłamią, że z nimi jest najtaniej na Saharę - otóż nie. SAHARA EXPLORER W OASISIE kosztuje 175dt, ale TRZEBA DOPŁACIĆ ZA JEEPY, WIELBŁĄDY, OAZĘ. całkowita cena kształtuje się na poziomie około 230 dt (nie licząc wymuszanych przez przewodnika napiwków na każdym kroku).

Rezydentka jeszcze dodała, że UBEZPIECZENIE NIE OBOWIĄZUJE, jeśli jedzie się z innym biurem - BEZCZELNE KŁAMSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sprawdźcie umowy ubezpieczeniowe, gdyby rzeczywiście tak było, to nawet nie możemy sami jechać kolejką do Monastiru, taksówką, rowerem itp.

W tym roku ze znajomymi pojechaliśmy za to z SAHEL VOYAGES (www.sahelvoyages.com) - miejscowym biurem, które prowadzą Polacy. Porównaliśmy:
                JAKOŚĆ wycieczki - na 6
                sposób przekazywania informacji przez przewodników - na 6 (jak się jedzie na wycieczkę, to warto się czegoś dowiedzieć - mam doskonałe porównanie obydwu wycieczek i przewodniczka z Sahela opowiada bardzo dużo, ciekawie i szczegółowo, wszystko można zapamiętać - ma ogromną wiedzę, widać, że przeczytała dużo książek, natomiast Tunezyjczyk z Oasisa - niestety wiedzy nawet ze szkoły podstawowej nie posiada!), co ważniejsze mówi czystą POLSZCZYZNĄ, a nie łamanym językiem tunezyjsko-polskim!!!!!!
                cenę (180dt już z jeepami, dopłacić trzeba tylko za wielbłądy 19dt i zwiedzanie oazy 6dt - ale przewodniczka nikogo do niczego nie zmuszała, jak ktoś nie chciał oglądać oazy - czekał w hotelu, a gdy nie chcieli ludzie jechać na wielbłądach, mogli zapalić fajkę wodną, wypić kawkę, pojeździć quadami lub polatać na moto lotni lub normalnie odpocząć - przewodniczka w Sahel Voyages nikogo nie namawiała na siłę...za to w na wycieczce z Oasisem - niestety przewodnik cisnął i cisnął...).
                PROGRAM MAJĄ BOGATSZY, i gdy jest czas, grupa zwiedzała dodatkowe miejsca poza planem wycieczki - czyli więcej za mniej pieniędzy!
                Do tego w Sahel Voyages dzień na wycieczce wykorzystany jest w pełni, z OASISEM - PĘDZILIŚMY NA ZŁAMANIE KARKU - bo przewodnikowi się bardzo spieszyło (byliśmy w tym samym okresie rok temu, wschód słońca około 5:15, zachód około 19:20, my drugiego dnia,po zakończeniu wycieczki, byliśmy o 17:00 w hotelu, w el jem spędziliśmy tylko 30 minut). Czyli turysta był dla wycieczki, a nie wycieczka dla turysty!

Ogólnie - po moich doświadczeniach - nie jedźcie z nimi na żadne wycieczki, po nie dość ze znacznie więcej zapłacicie, to nie dowiecie się niczego i bardzo szybciutko wrócicie do hotelu drugiego dnia.

Aaaaaa i Sahel daje zniżki na następne wycieczki - na prawdę polecam (a jak ktoś zorganizuje grupę - jeszcze obniżają cenę!) z Oasisa nie korzystajcie
    • marghot Re: talassa souse 13.06.11, 08:59
      co do koloru opasek, to faktycznie moga być róznice
      widziałam ofertę z oasis i tui, oasis za 1 tydz kosztuje ok. 1600zł a z tui nieco ponad 3 tys w tym samym terminie
      skoro wiec cena jest podwójna to pewnie i świadczenia nieco lepsze - lepszy pokój, uczciwsze napoje, moze tez inne swiadczenia, ktorych klienci oasis nei otrzymują...
      • Gość: GrzeH Re: talassa souse IP: 41.228.181.* 20.06.11, 19:38
        Opaski są różne. (właśnie jesteśmy ). Odczuć daje się to przede wszystkim przy obiedzie i kolacji, gdzie napoje są serwowane. I tu jest różnica, Polacy zamawiają, i czekają, czekają, czekają ! Kelner odbiera zamówienie , potem idzie po zamówienie do "innych" opasek , zbiera zamówienie i przynosi, potem kolejny stolik, i jest dobrze jak dostajemy jako 3 lub 4 w kolejce.
        Myśleliśmy że kelner z tego rewiru jest leniwy, więc zmienialismy rewiry, ale wszyscy tacy sami.
        Bez wazeliny wchodą w tyłki tym "lepszym" gościom. Ukłony, całowanie pań w rękę, - ale Polki już są be. Doszliśmy juz do wniosku że jemy prawie na sucho , a potem zaraz do jednego z barków- tam można dostać od razu, choć potwierdzam to co już było pisane na forum, że z innych butelek. Polska ma wesję light.
        • Gość: marghot Re: talassa souse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 07:48
          z moje doświadczenia (nie w tym hotelu), wynika, że kelnerzy obsługują w pierwszej kolejności tych, którzy dają napiwki
          może więc nei jest to kwestią koloru opaski, a po prostu niedawania napiwków przez naszych rodaków?
        • marghot Re: talassa souse 21.06.11, 07:52
          Gość portalu: GrzeH napisał(a):

> Opaski są różne. (właśnie jesteśmy ). Odczuć daje się to przede wszystkim przy
          > obiedzie i kolacji, gdzie napoje są serwowane. I tu jest różnica, Polacy zamawi
          > ają, i czekają, czekają, czekają ! Kelner odbiera zamówienie , potem idzie po z
          > amówienie do "innych" opasek , zbiera zamówienie i przynosi, potem kolejny stol
          > ik, i jest dobrze jak dostajemy jako 3 lub 4 w kolejce.
          > Myśleliśmy że kelner z tego rewiru jest leniwy, więc zmienialismy rewiry, ale w
          > szyscy tacy sami.
          > Bez wazeliny wchodą w tyłki tym "lepszym" gościom. Ukłony, całowanie pań w rękę
          > , - ale Polki już są be. Doszliśmy juz do wniosku że jemy prawie na sucho , a p
          > otem zaraz do jednego z barków- tam można dostać od razu, choć potwierdzam to c
          > o już było pisane na forum, że z innych butelek. Polska ma wesję light.

Napisz proszę, jaki jest standard pokoi, zwłaszcza łazienek.
          czy daleko jest na plażę z bardziej odlegle położonych pokoi, bungalowów?

czy z hotelu daleko jest do jakiś sklepików, knajpek etc
          chodzi nam o jakieś miejsce do pospacerowania - w skanes jest 'głucho' pod tym względem
          • Gość: ted Re: talassa souse IP: *.tvgawex.pl 22.06.11, 21:11
            W bungalowach - łazienka w tłoku ujdzie. Nie było kabiny, lecz wanna z zasłonką. Mieliśmy bungalow jeden z najdalej położonych od plaży, po lewej stronie. W sumie do plaży nie było jednak daleko, a za to mieliśmy spokój i ciszę. Zakupy - po wyjściu z hotelu idzie się w lewo, po ok. 50 metrach jest shopping center, po następnych ok. 100 m. następny shopping center, po kolejnych 100 m - następny itd.
            • Gość: marghot Re: talassa souse IP: *.xdsl.centertel.pl 23.06.11, 08:16
              dzieki
              nie tyle chodiz mi o zakupy ile np. wyjscie przed czy po kolacji na mały spacer
              w skanes bylismy na zupełnym odludziu zniechecajacym do takich wypraw
              • Gość: GrzeH Re: talassa souse IP: *.silesnet.pl 30.06.11, 21:23
                Łazienki tak jak :TED napisał, my mielismy pokój tak samo po lewej nr 120, i w tej części byli lokowani polacy, może "daleko" :) od plaży ale spokój od basenu i nocnych imprez. Na spacery w lewo od hotelu tak jak pisał TED, nie brać taksówek z pod hotelu, mają kosmiczne ceny, a dotego lecą w kulki: wychodzisz z hotelu , podbiega do ciebie jeden oferując taxi , mówisz że do Mediny(targu) on że 5 Dinarów, po czym otwiera Ci drzwi do taksówki gdzie juz siedzi kierowca, wsiadasz , a tam kierowca po ruszeniu ze kurs to 8 dinarów, jak mówisz że ustaliłeś na 5 dinarow to on że to nie z nim, i znowu targowanie.
                Drugi raz wracaliśmy z miasta i zapytalem kierowcę ile jest z naszego hotelu do miejsca gdzie są wyjazdy Quadowe, dowiedziałem się że to ok 4km i kurs to 3 dinary. Następnego dnia taksówkarz z pod hotelu za kurs zawołał 7 dinarów i powiedział że to prawie 7km. Zatrzymałem przejeżdżającą taxi i jechaliśmy za 3dinary.
                A jeżeli chodzi o napoje i napiwki dla kelnerów- gdybym chciał płacić napiwek przy każdym posiłku nie wybierałbym hotelu z opcją ALL !
                • Gość: sonia Re: talassa souse IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.11, 21:08
                  Jaka jest plaża ?- czy jest duża, czy morze od razu głebokie ?
                  A woda mineralan - to tylko butelka 1,5 lita na dzien na kartki ????
                  • Gość: jarek Re: talassa souse IP: *.gliwice.vectranet.pl 03.07.11, 21:09
                    witam plaza jes nawet szeroka jak sie nie myle to były 3/4 zedy lezakow i nie jest głeboko odrazu jest oznaczona linami zołtymi dokad mozna isc spokojnie a woda mineralna jest gaz i nie gaz i na poczatku daja karnecik na wode ale nie odrywaja tych karteczek ile chcesz tyle dadza najlepiej brac w barze koło recepcji na przeciw jadalni wiecej pytan pisz o odpowiem
                    • Gość: sonia Re: talassa souse IP: 84.10.209.* 09.07.11, 22:37
                      Dzięki Jarek- a jak jest z dostępem do internetu ? Czy są dyskoteki w hotelu ?
                      • Gość: salamandra_7 Re: talassa souse IP: *.internetunion.pl 09.07.11, 23:08
                        internet kosztuje 5 dinarow godzina, dyskoteki byly w srody jak my bylismy w czerwcu organizowane kolo basenu
                        • Gość: sonia Re: talassa souse IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.11, 18:25
                          Dzięki . A jeszcze jedno pytanie- ile trwa transport z lotniska Enfidha do hotelu ?
                          • Gość: salamandra_7 Re: talassa souse IP: *.internetunion.pl 10.07.11, 21:32
                            z lotniska jedzie sie ok 45 min
                            • Gość: sonia Re: talassa souse IP: *.gl.digi.pl 11.07.11, 07:47
                              Dziękuje Ci bardzo. A jak Tobie sie tam pdoobało- na holidaycheck jest troche niepochlebnych opinii ,ale większośc jest pozytywnych
                              • Gość: salamandra_7 Re: talassa souse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:51
                                ja i mąż nie nalezymy do osob jakos bardzo wymagajach takze jestesmy bardzo zadowoleni z tego hotelu wiadomo ze zawsze znajda sie osoby narzekajace. Jesli chodzi np o sprzatanie to bylo codziennie a napiwki zostawilismy moze 3,4 razy, przy barach mielismy swoich ulubionych barmanow korzy potrafili zrobic mocne drinki. jesli masz jakies jeszcze pytania to chetnie odpowiem :-)))
                                • Gość: xsonia Re: talassa souse IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 12:20
                                  Witam, ja natomiast chciałam sie dowiedzieć, czy w pokojach są czajniki, albo gdzie będzie można przegotować wodę mineralną do przygotowania mleka, bo jadę z małym dzieckiem.
                                  I jeśli chodzi o internet to lepiej korzystać z kafejek czy wziąść ze sobą laptopa (mój mąż niestety musi zabrać pracę ze sobą). Z góry dziękuję za odpowiedz.
                                  • Gość: salamandra_7 Re: talassa souse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 13:08
                                    w pokojach nie ma czajnika musisz sie rezydentki zapytac gdzie mozesz sobie wode przegotowac a jesli chodzi o internet to jest dostepny w hotelu i kosztuje 5 dinarow za godzine
                                    • Gość: xsonia Re: talassa souse IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 13:40
                                      Dzięki. Mam nadzieję, że to będą udane wczasy. Jedziemy pierwszy raz i nie ukrywam , ze trochę się martwię po przeczytanych komentarzach, pocieszam się tylko faktem iż nie jestem wymagającym turystą, byle było tylko czysto i co zjeść, resztę ta się jakość przeżyć :)
                                      Jeszcze jedno pytanie, czy nie znajomość języka bardzo utrudni mi tam pobyt, czy bez tego można sobie dać radę? (wiem wstyd w tych czasach nie znać angielskiego)
                                      • Gość: brawo123 Re: talassa souse IP: 82.160.56.* 06.08.11, 10:56
                                        nieznajomosc jezyka wam nie przeszkodzi.mozna sie dogadac troche rozumieja .a jak by byl wiekszy problem to jest tylu polakow ze napewno ktos wam pomoze w dogadaniu sie.nie ma sie co stresowac ,napewno tam spedzicie udany urlop.
                                        • muchospatatos thalassa souse 06.08.11, 12:09
                                          zdecydowanie potwierdzam ze nie wladajac dobrze jezykiem angielskim mozna sie dogadac, choc jezyk dinara czy dolara tez bywa bardzo skuteczny chocby w barach :)
                                          Obsluga stara sie odzywac po polsku poznaajc nas po opaskach..:)
                                          Wielosc Polakow jest duza to prawda, my bylismy z Oasisa i w dniu wylotu powrotnego podliczylismy ilu klientow tego biura wracalo tez w te same dni do Polski...sumujac listy wylotowe do roznych miast Polski w dniach 21 i 22 lipca (Oasis lata glownie w srody i czwartki) wyszlo nam 348 osob...a wiele osob z naszego kraju zostalo tam nadal na kolejny tydzien :)
                                          • Gość: xsonia Re: thalassa souse IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.11, 14:41
                                            Dziękuję, bo zaczynałam już przyśpieszony kurs angielskiego:) wyjeżdżamy 11.08 wiec zawsze trochę bym się podszkoliła.
    • Gość: Bea Re: talassa souse IP: 217.153.237.* 13.08.11, 12:25
      Witam, wybieramy sie 8.09 do tego hotelu na dwa tygoodnie. Miejsce zakwaterowania nie gra az tak duzej roli, chcemy bungalop a gdzie to juz nie takie istotne. Czy ktos sie orientuje czy zjezdzalnie sa czynne faktycznie do pazdziernika tak jak pisze w umowie(czy moga zamknac je wczesniej), w umowie mam zaznaczone ze klima bedzie dzialac do 15.09 czyli drugi tydzien mielibysmy bez klimy co moze byc uciazliwe, czy ktos cos wie na ten temat? ,czy jedzenie w hotelu jest smaczne? Jest z czego wybrac?
      • Gość: wieldbład Re: talassa souse IP: 83.1.135.* 14.08.11, 14:15
        My bedziemy mieszkac HULAHOPIE !! Wszystko juz jest pozamykane, klima nie dziala, nie ma kolacji i sniadan !!! Rusz kobieto glowa zanim o cos zapytasz !!! A przynajmiej sprawdz jak naywaja sie pokoje, domki itd. masz w umowie, ze zjezdzalnie czynne? to beda czynne, skor jest napisane, ze klima do 15 to 16 ja wylacza !!! Rzygac sie chce od takich gowniano, zamulajacych pytan. jeszcze zpaytaj sie, czy ktos z Toba poleci :/
      • Gość: wieldbład Re: talassa souse IP: 83.1.135.* 14.08.11, 14:16
        My bedziemy mieszkac HULAHOPIE !! Wszystko juz jest pozamykane, klima nie dziala, nie ma kolacji i sniadan !!! Rusz kobieto glowa zanim o cos zapytasz !!! A przynajmiej sprawdz jak naywaja sie pokoje, domki itd. masz w umowie, ze zjezdzalnie czynne? to beda czynne, skor jest napisane, ze klima do 15 to 16 ja wylacza !!! Rzygac sie chce od takich gowniano, zamulajacych pytan. jeszcze zpaytaj sie, czy ktos z Toba poleci :/
        • Gość: Bea Re: talassa souse IP: 217.153.237.* 14.08.11, 17:44
          Proponuje Ci nie odpowiadac skoro tak strasznie Cie to irytuje. Pytam o to o co mam ochote. Po to jest forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka